Dodirko, tu sam napisala!rikikiki prvotno napisa
Dodirko, tu sam napisala!rikikiki prvotno napisa
a fakat smo se zakačili...ali mi smo na istoj strani, ja samo želim napomenuti da ima i sirotinje kad moram tako plastificirati i da ne živimo svi u metropoli i da nemamo svi za put u deželu i da nemaju svi love za privatnike ali da smo svi mi ljudi i imamo želju za bebaćima! i zar ne bi bilo bolje da je neograničen broj postupaka na račun HZZO i da ti doktori rade u boljim uvjetima i tako dalje...i nije meni bolje tamo di ima duše , volim i ja čiste i tople klozete i samo za zapisnik , nije meni lova problem samo ne volim tu vrstu diskriminacije...ina33 prvotno napisa
i ja sam ljut na ovu našu državu kad nas maltretira ali nemamo bolju i mislim da se treba buniti i truditi da se isprave ovakove gluposti kao što je ovo novo pravilo![]()
a fakat smo se zakačili...ali mi smo na istoj strani, ja samo želim napomenuti da ima i sirotinje kad moram tako plastificirati i da ne živimo svi u metropoli i da nemamo svi za put u deželu i da nemaju svi love za privatnike ali da smo svi mi ljudi i imamo želju za bebaćima! i zar ne bi bilo bolje da je neograničen broj postupaka na račun HZZO i da ti doktori rade u boljim uvjetima i tako dalje...i nije meni bolje tamo di ima duše , volim i ja čiste i tople klozete i samo za zapisnik , nije meni lova problem samo ne volim tu vrstu diskriminacije...ina33 prvotno napisa
i ja sam ljut na ovu našu državu kad nas maltretira ali nemamo bolju i mislim da se treba buniti i truditi da se isprave ovakove gluposti kao što je ovo novo pravilo![]()
Nismo se mi zakačili uopće, nego razgovaramo ogoljeno o stvarima kakve jesu. Nema potrebe uzdizat doktore po državnim klinikama i klanjat im se do poda zbog rada u neuvjetima, jednako tako što nema potrebe niti uzdizati privatnike jer imaju fensi-šmensi UZV ako on ne služi IVF-u. Svi su oni liječnici i tu su zbog nas, ima ih ovakvih ili onakvih na obje strane. Opet ću reći, onaj koji ide privatno, ne ide zbog "čistog i toplog klozeta". Mislim, taj "čisti i topli klozet" podrazumijeva puno više - jer di nema čisti klozet, a kako će bit normalne opreme. IVF je visokosofisticirana stvar i ne može se radit na partizansku jer onda je uspjeh ne 30% nego 15% i čemu sve to. Onaj ko ide privatno ide zato jer ne može doći u državnoj na red, a nema više vremena čekat jer vrijeme tik-taka. Ni ja ne volim nikakvu vrstu diskriminacije, u krajnoj liniji, zato i visim na ovom forumu i sudjelujem u raspravama - a de facto ja sam svoje državne mogućnosti već dijelom iskoristila (2 postupka) i ne mogu više jer sam prestara pa bih mogla reć - fućka mi se za sve to, nije moj problem i ne tiče me se. Prošla sam i jedno i drugo, kritična sam i prema jednom i prema drugom jer dobro znam mane i jednog i drugog i ništa nije crno-bijelo. Ja sam stava da se do novca barem nekako može doći - kredit, posudba, ali ko potroši vrijeme uzalud, na besmislene pretrage i operativne zahvate, piši propalo i niko mu to ne može vratit. I želim to ljudima osvijestit. Uostalom, ko se jednom zacrikulira po MPO-u, i ako to potraje neko vrijeme, ta priča nikad nije zaključena i čovjek ima potrebu reć' svoje iskustvo i stav i pomoć nekome na njegovom putu. To je sve. Ja samo želim ljude osvijestit da razmišljaju svojom glavom i odmaknu se od panegirika ovome ili onome.milivoj73 prvotno napisa
I evo da ja plastificiram do kraja - svojedobno sam posudila ženi od 37 godina novac za postupak privatno jer ona nema vremena načekavat se godinu dana po državnoj bolnici. Kao što nemaju svi novaca, nisu ni svi po godinama rosno cvijeće da mogu iščekavat bolničke liste. To ti je ona - ili vrijeme ili novac - pa ko čega ima više i to je tako, nema tu emocija, niti pravde.
Vidim da se tu zahuktala tema koja bi sve nas trebala zanimati jer nam obračunavaju koješta.
Za sve lijekove se treba potpisati kod preuzimanja na SD tako da cure ako zagusti treba ići do kraja, ne dolazi u obzir da nam računaju naše Gonale.
Ovo sitno muljanje ajde neka ide ( analgetici,infuzije i sl) ali lijekovi za stimulaciju nikako.
Alec smiri se, obavi punkciju, pa onda transfer pa tek onda vidi za ovo na HZOO-u.![]()
Čitam ja ove zadnje 3 strane (najnovije) i kosa mi se diže na glavi - ne naravno od vas već od svih ovih sr..a koja se dešavaju po novim regulama HZZO-a.
Lijepo ću ja drugi tjedan zvati na one brojčeke da provjerim koliko sam ja puta iskoristila svoje pravo. Inače sam pacijent sa VV i 2x sam sama platila ljekove (a stalno to govorim jer mi je bolna točka: gonali su tada bili skoro 400 kn - dakle duplo skuplji a meni ih uvijek trebalo jako puno) i 2x sam do sada išla na teret HZZO-a što znači da imam pravo na još jedan postupak.
Naravno da ću podijeliti dobivenu informaciju.
Inače ovi prirodnjaci na VV mislim da se plaćaju internom odlukom klinike, jer iz mojeg dugogodišnjeg cirkuliranja na VV znam da je bilo jako puno žena koje su često bile u prirodnjacima tj. uputnica za iVF i bez ljekova i mislim da su na neki način htjeli malo umanjiti gužvu i pritisak na VV (mahom su to bile žene preko 38. godina koje nisu reagirale niti na stimulaciju a prirodno su dobivale js).
Meni se čini da je kod alec netko nešto fakturirao od ljekova što ona naravno nije koristila pa da je tu kvaka.
A inače naravno da bolnice zaračunaju i koji dan boravka više ili vikendom pacijenta puste kući a vodi se da je u bolnici i sl. Na žalost mislim da su bolnice prisiljene varati HZZO kako bi mogle pokrivati sve troškove i tako se to vrti u krug. Inače žalosno je vidjeti kako izgledaju pojedini odjeli, malo atraktivniji tipa neurokirurgija, kardiologija, ginekologija i sl. često nađu svoje donatore tj. doktori uspješno isposluju preuređenje tih odjela - hvataju sponzore (čitaj uspješno spase živote imućnijima) i slično, a manje atraktivni tipa: fizijatri, okulisti, endokrinolozi itd. ne uspijevaju u tome jer eto oni su onako usput (većinom se ne radi o spašavanju života). Naša crna svakodnevica.
Isto tako mnogi se pitaju zašto se ne uvede rad popodne u bolnicama na CT-ima, magnetnoj, rengenu i ostalim aparatima koji stoje neiskorišteni pa bi čekanja bila svedena na minimum, ali tu se povlači pitanje osoblja i njihovih plaća i dodatnih troškova koje iziskuje rad popodne a HZZO to ne želi platiti.
Malčice sam izašla iz okvira teme ali me je poneslo.
cure možda sam vas zbunila.soriina33 prvotno napisa
moj 1 ivf nije uspio zapravo ja nisam došla ni do aspiracije
jer sam imala cistu na jajniku koji nije dao da se stvori jajna stanica
sama sam nabavila lijek i nema zato me nema u hzzo
sori ako sam napravila pomutnju
Ja sam dobila jucer svoje lijekove (Menopur) bez problema, cca. 10 dana od narudzbe. Nisam trebala ici na HZZO, samo sam svojoj soc. gin. rekla koji mi je to postupak po redu. Do sada sam iskoristila jedan stimulirani s Gonalima, a ovo ce mi biti 2. preko HZZO-a.
Drage moje, ovu temu nisam pratila... vidjela da ide neki novi način s nabavom lijekova, pa ono, ja ne koristim lijekove.... Ali, ovo je horor!
- Različito se tumači jel to žene imaju pravo na tri postupka ili tri puta lijekovi do 38 godine
- Ako su tri postupka do 38-e godine, imaju li žene preko 38 uopće pravo na postupak??
- Hoće li se onda i dalje raditi prorodnjaci ili smo se mi to preko noći amerikanizirali - puna stimulacija ili ništa!
- Što se fakturira - anestezija od koje mi ne vidimo ni malo "a" (slučajno znam da je to "normalna", svakodneva praksa - primjerice gastroskopija i kolonoskopija se uredno fakuriraju s općom anestezijom a anesteziju možeš dobit ako se čekićem mlatneš po glavi!!!)
Sve mi se čini da je ovo na mala vrata uvođenje strogih restrikcija (tehničkim odlukama) kao priprema za novi Zakon po uzoru na talijanski model, koji nam tada i neće biti strašan jer, eto, ionako smo naučile "gladavati" ko Buridanov magarac!
Ljudi moji, HZZO plaća bez pol frke "švedsku petlju", tj, postupak smanjenja želuca u jako pretilih osoba! Svaka čast svima, al, ako nas opterećuju stavom da smo sami (same!) krive za to što ne možemo imati potomstvo, ja onda pitam tko je tim ljudima stavljao hranu u usta? Ja? Ili, tko je alkoholičare nalijevao mirogojčekom i ostalim derivatima! A mene svaka šuša može osuditi, svaki svećenik javno prozvati, ginekolog na meni trenirati prigovor savjesti, bolnica pokrivat svoje troškove preko mojih leđa....
Onako, usput, dr. Strizrep, pomoćnik direktora, je GINEKOLOG koji je specijalizirao u Petrovoj - da ne bi sluičajno bilo zabune da jadnički u HZZO-u ne znaju pravo stanje stvari!
Tko je u ovoj državi lud? Ministar genekolog? Pomoćnik direktora HZZO-a ginekolog? A mi u poziciji krmača pred probirom: za rasplod ili za klanje!
Govorim "ja" - misleći na svaku od nas. Kako reče ina 33, mene osobno ne dira (ja sam ionako iznda 38 i svejedno mi je hoću li prorodnjak platiti na VV-u ili u privatnoj klinici), ali ne mogu otrpjeti ovakvo poniženje.
Jer, nama je država maćeha!
Ovo i mene boli, premda je dijelom i nepravdedno tako razmišljati, ali vjerojatno to država subvencionira jer je tih sa švedskim petljama manje od 200.000 godišnje, a alkoličari su veći socijalni problem od neplodnosti pa se ne mogu ignorirati, kao što neće moći niti pušači i uvjerena sam da će i njima država subvencionirati terapije ako se uvede zakon jer su jednostavno veća skupina. Iako postoji konsenzus podrške liječenju takvih stanja jer je "krivnja" za to nekako prepisana "okolnostima" - alkoholizam, pušenje, pretilost, u krajnoj liniji i srčane bolesti itd., a za ovo naše čak i ginić koji nas liječi, svaka njemu čast, ali je, u kontekstu novih shema za lijekove, je našao za shodno docirat s TV-a kako treba čuvat reproduktivno zdravlje. Žao mi je razmišljat u stilu - ko je ovima krvi, ko je onima kriv, općenito pitanje krivnje u bolesti je teško jer onda dolazimo do onog Moorovskog sustava portretiranog u Sicko-u di osiguranje neće prihvatit obvezu za pretilog, premršavnog, pušača, onog koji ne zdravo živi zbog ovoga i onoga, a na kraju i neplodnog valjda. Bolje da neka PR strategija bitke za naša prava ne ide usporedbom s ovima ili onima, jer svakome je njegova muka najteža.iva_luca prvotno napisa
ina slažem se sa tobom. Savakako da je svakom njegova muka najteža i da se nebi smjeli pozivati na temelju usporedbe sa drugim bolestima. Mislim da sam negdje pročitala da statistika govori da je od prilike svaki 4 par u RH neplodan, odnosno ima problema sa začećem e pa sad to ti ispada oko 15 % parova u reproduktivnoj dobi, što se množi sa 2 jer su "parovi" pa to ispada oko 30% ljudi. Naravno, kad oduzmeš populaciju koja je neproduktivna (godine) opet spadamo na nekih 15%....to je mola neka luda logika, koja može biti točna ili ne, ali eto. Ako je to i po prilici točno ispada da nas je 15% Hrvata sa tim problemom, a to je već alarmantan broj i na temelju kojeg bi se trebale davati subvencije za lijekove. Kad se samo sjetim onih pronatalitetnih rečenica od kojih ospice dobijem : Rađajte nam naše Hrvate! E pa gospodo, rađale bi mi....
Ne znam ni sama šta da radim, ja sam obavila u SD IVF, lijekove sam platila sama 5 gonala + ovitrel, a klomifen sam dobila preko recepta. I sad kad sam pitala u HZZO, gospođa mi je rekla da je to iskorišteni postupak i da tražim povrat za lijekove od HZZO, da je bolnica ispostavila račun na oko 12.000,00 Kn, ali ne i za lijekove i da je to iskorišteni postupak.
Ne znam, šta da radim, da stavim lijekove u poreznu prijavu ili da tražim povrat od HZZO, jer u svakom slučaju mi se računa kako iskorišteni postupak?
račune možeš stavit za povrat poreza to nema veze sa ničim (jedino što i porezna traži original računa :? ).
A za HZZO, i iskorišteni postupak, ja bi tražila od HZZO napismeno to da si iskoristila postupak, i onda bi se žalila, jer postupke bez lijekova nam ne smiju računati !!!
Vrhrgovi4, isto se dogodilo i alec - vidi na prethodnoj stranici kako je to riješila rikikiki, ona je isto sa SD-a i nisu joj zaračunali postpuke s klomifenom, a svoj slučaj stvari gore na sticker "Nova regulativa i teškoće na koje nailazite". Ne mogu ti postupak s klomifenom računat kao npr. što nama na VV-u računaju 40 potrošenih gonala, to je razlika tipa 8.000 kn na tvoju štetu, a na prethodnim stranicama je i Tia pejstala što se točno odnosi na jedan postupak, plus imaš gore sticker od Marči "Odgovor od HZZO-a na upit poslan od Rode" di je kristalno jasno da je nemoguće računat klomifene, plus stavi ovo na topic "Potpomognuta na SD-u" di će bit jasnije kako su druge cure sa SD-a ovo rješavale jer su ti miksani postupci specifikum SD-a. U međuvremenu ppaj rikikiki i vidi kako je to riješila, nemoj da te zeznu za postupak.vhrgovi4 prvotno napisa
Evo ti tih službenih dokumenata di je kristalno jasno da se postupak s klomifenom ne računa kao iskorišteni postpuak:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55957
Tiini linkovi - searchaj riječ "IVF" iskočit će ti točno da je to postupak SAMO s gonalom ili menopurom pa s tim odeš na HZZO.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/3234.htm
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3726.htm
Evo ti još iskustvo rikikiki kojoj na HZZO-u NISU UBROJILI postupak s klomifenom kao iskorišteni postpuak, to je nešto SD u računima prema HZZO-u ubrajao u troškove i opću anesteziju koju niko ne prima niti u jednoj državnoj klinici, zašto da se to prelama preko tvojih leđa, pusti neka SD to razrješava sa HZZO-om i pitaj na koju je foru rikikiki uspila i s tom info otiđi u HZZO:
"E pa cure moje drage, ja sam upravo podigla svoje račune sa SD za redom:
1. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. i transfer 1 embrija
Cijena = 9.321,43 Kn (opća anestezija u trajanju od 30 minuta uključena u cijenu)
2. postupak - potpuno prirodni - 1 j.s. se nije oplodila
Cijena = 6.726,46 Kn (anestezije ponovo uključena u cijenu)
3. postupak - potpuno prirodni - prazan folikul
Cijena = 933,07 Kn (opća anestezija ponovno uključena u cijenu)
4. postupak - klomifen + gonali koje sam sama kupila 3 j.s. transfer 2 embrija
Cijena = 6.642,86 Kn (uz opću anesteziju) Čudim se da je postupak s jednom stanicom toliko skuplji od ovog u kojem su dobivene 3
Naravno cure, da anesteziju nisam vidla a kamoli dobila 4 puta!
Mislim da bi se HZZO-u više isplatilo da nam refundira postupke koje bi obavili u privatnim poliklinikama nego ove sa SD!
Nemam riječi!
Jedina dobra stvar je što su mi na HZZO-u rekli da se ovaj postupak s klomifenom ne računa kao stimulirani i još uvijek imam pravo na 3."
I još jedan:
"elena je napisala/o:
rikikiki je napisala/o:
Jedina dobra stvar je što su mi na HZZO-u rekli da se ovaj postupak s klomifenom ne računa kao stimulirani i još uvijek imam pravo na 3."
Šta to znači?? Da ipak ne broje prirodne postupke u ova 3. na teret HZZO-a do 38.g.? Molim te kao info za ostale gdje si digla te račune i gdje su ti to u HZZO-u rekli da ti se ne broji i da imaš još pravo na 3 postupka?
Račune sam digla u upravi bolnice SD, a prije toga sam bila na HZZO Branimirova 37 na IV. katu gdje mi je jedna jako ljubazna gospođa pregledala moje stanje i rekla da nemam iskorišteni postupak s lijekovima i da imam na njih pravo 3 puta. Dok je ona to pregledavala malo sam joj virnula u ekran i vidla da mi je obračunata neka opća anestezija na SD pa sam, ne budi lijena, otišla na SD po te račune jer svako ima pravo dobiti račun za svoj postupak!"
Znači, vidi i na topicu SD kako se to rješava jer dokotori uvjeravaju cure da se prirodni s klomifenom neće ubrojavati - tamo ćeš nać ekipu koja ima probleme s prirodnjacima - to ti je u pravilu SD, plus stavi svoje iskustvo na link koje su otvorile moderatorice vezano za probleme uz novu regulativu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=56791
Bog cure možda sam malo u krivoj temi neke znaju moju situaciju da mi moj Dr nije htio dati menopur još nažalost sam dobila sedam dana prije stvari pa mi hitno treba ako netko zna u kojoj apoteci ga mogu danas kupit meni stiže narudžba sutra na krk
Otvori novi topic, npr.: trebam menopure - hitno! i sigurno će ti se javiti cure koje mogu pomoći!anekrk prvotno napisa
Držim fige!
Evo bit cu toliko slobodna da vam kopiram ovdje odgovor od HZZO-a koji smo dobili danas u BETI mislim da ce koristiti svima da rijesimo nedoumice.Ako ovom postu ovdje nije mjesto molim adminice da ga brisu ili premjeste.
Poštovane,
sukladno Odluci o utvrđivanju Osnovne liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine" br. 132/07 i 134/07, u daljnjem tekstu Lista lijekova) pravo na lijekove za indukciju ovulacije (menotropin ili folitropin alfa), u skladu sa smjernicama iz Liste lijekova ostvaruju žene do 38 godina starosti i to za ukupno 3 pokušaja liječenja u postupku potpomognute oplodnje (IVF/ICSI - in vitro fertilizacija/intracitoplazmična injekcija spermija).
Slijedom rečenog, navedena odredba odnosi se samo na postupke u kojima se koriste menotropin ili folitropin alfa. U svim ostalim slučajevima medicinski indiciranog liječenja bračne neplodnosti sam postupak i potrebni materijal tereti sredstva obveznog zdravstvenog osiguranja ukoliko se postupak provodi u ugovornim ustanovama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, bez ograničenja broja pokušaja i dobi osigurane osobe.
S poštovanjem,
Tihomir Strizrep, dr. med.
Pomoćnik direktora za zdravstvenu zaštitu
RuzicaSB, hvala na najljepše!
Ovaj odgovor daje puno jasniju sliku.
iva_luca prvotno napisa
![]()
![]()
lapsus - hvala najljepše!
Hvala ti RužiceSB!RuzicaSB prvotno napisa
Moje dileme su sad riješene.
Još da i moj soc. ginekolog to pročita i riješi svoje…
Pa još i da ekipa sa VV riješi svoje oko plaćanja prirodnog IVF i di će nam biti kraj…
neya- svom ginekologu možeš i sama iskopirati ovaj dopis od HZZO-a i lijepo srediti to na taj način. A zanam, VV neznam, vidjeti ćemo kako će se stvari dalje odvijati.[/b]
Znam da mogu ali - neću!
Nek on sam zove HZZO i rješava svoje dileme, meni je glavno da sam ja sigurna da sam u pravu. Malo smo na ratnoj nozi![]()
neya- ja ti idem linijom lakšeg otpora, svom sve lijepo serviram i nedam se smesti....al ok, i tvoja taktika je super!![]()
A ko zna, možda smo i kod istog i onda mi propada moja mala osveta jer ćeš mu ti sve servirat![]()
Sad sam malo čitala sve ovo što je na ovom topicu napisano i jednom rječju PRESTRAŠNO...baš me sve ovo uzrujalo i naljutilo
...uvatila me i frka jer koliko sam shvatila treba naručiti lijekove od prim. gin...a onda se to čeka i čeka tj. ne može se ići u ljekarnu po njih...kako imam termin u 4.mj i konzultacije tek krajem 2.mj...uopće mi sad nije jasno da li će biti vremena za lijekove ... i da li će mi biti pogođena potrebna doza...šta kad mi bude falila koja ampula
Čekaš godinu dana termin i onda ovo![]()
Komplikacije, birokracija, trošenje vremena i živaca...a uza sve to usluga u državnim bolnicama i uvjeti su katastrofa...
Najgore je što svaki mjesec izdvajamo novac za zdravstveno, a ond akad nam treba....
....Stvarno malo koristim usluge u zdravstvu (da kucenm u drvo), ali kad mi treba i ono malo puta dobijem živčani slom prvo od toga koliko moram potrošiti vremena na čekanje i od jednog do drugog....da praktički moraš uzeti bolovanje za obaviti običan pregled....
Mislim da bi stvarno trebala temeljita reforma i da se može birati u koju kliniku se ide državnu ili privatnu pa da ti se refundiraju sredstva...jer prema prije spomenutim cjenicima...u priv je jeftinije.
Npr. kad sam radila privremeno u Francuskoj , bila jednom u dr opće prakse i platila, poslala potvrdu određenoj ustanovi koja mi je onda u roku par tjedana refundirala procjenjeni iznos (npr. ja platila 300 , oni vrate 220 jer je to prosječna cijena...moj izbor što su me uputili malo skupljem dr..) - i to sve samo uz privremeni boravak![]()
E sad sam malo otišla s teme...idem se malo coolirati od svega ovoga....i poručujem svima da se bore za svoja prava
![]()
Da stvar bude još kompliciranija, meni bi moja dr. naručila lijekove, ali Gonala F trenutno nemaju u Medici i još nekoj veledrogeriji gdje ona inače uzima i gdje ima odgodu plaćanja!!! Ja sam našla veledrogeriju gdje ih ima, ali tamo mora odmah platiti pa kao ona za to nema novaca. Ima nas sada dvije i to joj je 10.000kn, a novce od HZZO-a će dočekati ko zna kada, a kao u Medici je bar oni pričekaju jedno vrijeme.
Naravno ja sumnjala da me mulja, pa mi ne bi teško da nazovem Mediku i ipak istina oni ih nemaju jer je došla nova serija lijekova koja mora proći određenu proceduru prije nego ide u prodaju, pa mislim se ja kud baš sad pred moj postupak![]()
I sad drage moje što mi preostaje ili platiti iz svog džepa ili promašiti još jedan ciklus. Ja sam, hvala bogu, u takvoj situaciji da si mogu priuštiti kupnju lijekova tako da ako ne dođu u Mediku do 1. dc, onda ću ih kupiti jer mi se ne propušta još jedan ciklus kad mi je već sve dogovoreno, nalazi uredni itd. a i godine idu. Dao bog da mi više niti ne zatrebaju na teret HZZO-a!
Eto malo sam olaškala dušu, a i da imate i informaciju, znači u ljekarnama i dalje ima Gonala F, ali Medici lijekova nema dok ne prođe famozna papirologija, može trajati dan-dva,a može i puno duže!
Elena, probaj se raspitati u HZZO-u da li će ti refundirati lijekove, ako ih sama platiš?![]()
Već jesam naravno ja sam ti štreberski tipvhrgovi4 prvotno napisa
![]()
U HZZO-u su mi rekli da ako sam kupim lijekove mogu tražiti povrat od HZZO-a sa objašnjenjem zašto mi moj dr. nije to kupio kad je morao, a ako se baš neko u HZZO zainati može i dr. dobiti neku opomenu jer mi je kao morala omogućiti lijek onad kada imam dogovoren termin.
Vidjet' ćemo što će na kraju biti, možda se lijekovi i pojave na vrijeme.
Sutra sam trebala ići kod dr. B. na SD za dogovor za terapiju, ali njega nema. Ah, valjda neće stići neprijateljica prije ponedjeljka, nadam se da će sve na kraju ispasti u najboljem mogućem redu.
Ja sam ti u istoj poziciji i isto čekam, možda ćemo u isto vrijeme krenuti![]()
![]()
Evo malo dobrih vijesti.
Danas sam dobila Menopure, čekala sam 10-ak dana jer su u ljekarni rekli da ih nema na tržištu.
ellena mene je danas nazvala prijateljica i ispricala mi isto ovo sto i ti sada u vezi GonalaF i toga da ih trenutno nema na skladistima te da je u tijeku procedura tj ispitivanja koja moraju proci da bi se lijekovi uvezli u zemlju.Ona je ipak odlucila odgoditi postupak za 3. mjesec i dati vremena DZ da joj pribavi 40 ampula GonalaF.
Ma da znam, vidiš da sam ja čak i zvala Mediku provjeritiRuzicaSB prvotno napisa
![]()
Mislim da ja neću preskakati postupak, sad smo oboje zdravi i MM i ja, i privatno i poslovno nam paše (mislim vezano na eventualne izostanke s posla). Ako ne dođu u Mediku početkom tjedna, dok mi budu trebali, vjerojatno ću ih onda sam kupiti u ljekarni pa tražiti novac od HZZO-a.
Možda je glupa ideja, ali da probaš uzeti u apoteci par ampula, ostaviti novce (kao polog), a dogovoriti da im vratiš kad dobiješ od svoje gin. ampule, a oni tebi lovu. Ako se radi o 2,3 dana možda bi upalilo. I ako naiđeš na neku susretljivu magistru…
Pitala sam već u ljekarnama i rekle su mi uglavnom da može, ali samo za par ampula. Tako da stoji i ta opcija ovisi kad će biti 1. dc i kad će lijekovi proći tu papirologiju. Hvala u svakom slučaju!neya prvotno napisa
elena prvotno napisa
OVAKO JE SLIČNO MENI REKAO DR.čOLAK KAD JE MUŽ BIO KOD NJEGA...ČAK MI JE REKAO DA JE HZZO OSIGURAO POSEBAN FOND ZA LIJEKOVE ZA STIMULACIJU
sorry na tiskanim slovima skužila kad sam otipkala a teško mi prekucavati
Dobro za fond ali problem je u dobavljačima od kojih naši ginići nabavljaju. Očigledno kod njih šteka.
Ma štekanje je ja se nadam trenutno. Stigla je nova serija lijekova i dok ne prođe administarciju ne može na tržište.uporna prvotno napisa
cure ja danas bila kod svog primarnog ginekologa i kaže da gonala još uvjek nema kod dobavljača a ja sve dogovorila za 3. mjesec. Šta sada da radim!
Koliko ja imam info u ljekarnama ih još ima. Što se tiče veledrogerija trebalo bi ih biti u veledrogeriji PHOENIX Farmacija (tel: 01/3650-111) pa ako tvoj gin. možda ima ugovor s njima ili ga želi sklopiti može i od njih naručiti ako još uvijek imaju Gonala. Moja npr. ne želi jer kod njih nema odgodu plaćanja koa u Medici i to je toAmeli prvotno napisa
Sretno!
Pozdrav,
ja danas zvala Medical Intertrade (moj DZ ima s njima ugovor), Gonali jos uvijek na analizii nedostupni.
Posto u petak vadim betu koja moze biti negativna, malo me hvata panika da cu morati propustiti iduci stimulirani ciklus (sad bila u prirodnom). Negdje sam procitala savjet da probamo namoliti magistru u ljekarni da nam posudi - jel to nekom uspjelo? Ima li nekih novih "workaround-a"?
Evo ja sam trenutno u postupku i kao što vidiš gore moja dr. mi nije htjela naručiti Gonale preko ljekarni s obzirom da ih nemaju u veledrogerijama s kojima ona ima ugovor. U ljekarnama nitko neće posuditi/niti vratiti novce za tako veliku količinu Gonala (eventualno par ampula možeš vratiti ako ti baš ostane) bar tamo gdje sam ja pitala.
Na svu sreću meni nije bilo problem uložiti tih 5000kn pa sam si ja kupila sama Gonale, a tražit ću povrat novaca od HZZO-a. Zvala sam ih i rekli su da može, priložim račune i još nekih par izjava, zašto sam to morala kupiti sama, potvrdu da imam pravo na lijekove i sl.
Uglavnom nadam se da će mi vratiti novce u razumnom roku, a ako postupak uspijem iskreno baš bi me bilo briga za 5k.
Tebi želim da ti Gonali uopće ne zatrebaju i da nas sve razveseliš s velikom betom u petak.
Ja sam danas zvala svoga dr. da vidim ako mi je uspio nabaviti gonale i rekao mi je da je uspio nabaviti 15 kom ali da je to za gospođu koja je došla prije mene i da će idući tjedan uspiti nabaviti još par kom a da za mene će pokušati. nije mi jasno ako ih nema pa kako ih onda nabavlja, a nazvala sam apoteku u Rijeci i rekli su mi da ih imaju 24 kom a ako treba da će naručiti još, evo sada mi baš ništa nije jasno, jel ih ima ili nema. meni treba 33 kom a svaki je 240 kn pa mi to ispadne preko 7000 kn a cure su prije pisale da nije moguće dobiti povrat o hzzo. dakle da li je moguće dobiti povrat ili nije ?!
Kao što možeš vidjeti u mom gornjem postu meni su na HZZO-u rekli da je moguće ali da im to baš i nije u interesu i da moram dati objašnjenje zašto mi moj dr. nije to kupio kad je morao, a ako se baš neko u HZZO zainati može i dr. dobiti neku opomenu jer mi je kao morala omogućiti lijek onda kada imam dogovoren termin. E sad, ja ću tražiti povrat ovih dana pa čim budem imala neki info javit ću vam.
Gonala još uvijek ima u ljekarnama, i u veledrogeriji PHOENIX Farmacija (tel: 01/3650-111) i možda još negdje pa tvoj gin. vjerojtano može i od njih naručiti ako još uvijek imaju Gonala. Moja npr. ne želi jer tamo nema odgodu plaćanja koa u svojoj veledrogeriji koja ih nema- Medika. A kjb je napisala da ih još nema ni u Medical Intertrade.
Čeka se da nova serija lijekova prođe proces registracije da može ići u prodaju.
Evo podižem...samo podsjećam da HTV radi reportažu o problemima oko izdavanja lijekova (o tome je podignut topic među topicima "važno".
Želite li o tome progovoriti, molim javite mi se na pp (može i anonimno u dogovoru s novinarkom HTV-a)
Dobila sam lijekove od HZZO-a, ali imam ponekad misli da ih na nekom drugom mjestu iskoristim (ne zamrzavaju embrij) i što sada? Moja ginekologica nije radila nikakve probleme oko njih, ali ja sve intenzivnije pomišljam na promjenu mjesta IVF. Ima netko takvu situaciju :? :?