Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567
Pokazuje rezultate 301 do 305 od 305

Tema: Nova pravila - lijekovi za stimulaciju

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo samo da vam javim moje iskustvo s naručivanjem lijekova, koje me ugodno iznenadilo.

Ja sam kod svojeg g. ovu srijedu naručila Menopur i kod sestre samo potpisala izjavu koji postupak mi je to po redu i evo već danas mi sestra javila da dođem po lijekove :D

Eto...znači može biti sve elegantno i brzo i bez problema
    8)

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam do sada razmišljala o IVFu i stimulaciji, ali možda će biti potrebno.
    Ja imam nepune 33, MM 47 (jel to uopće igra ulogu za njega?).

Ukoliko se odlučim na svoja 3 pokušaja, jel ja samo dođem s poviješću bolesti kod svoje gin ili moram prolaziti nekakvu komisiju. Tko o tome odlučuje?

Tj. kako ostvarujem pravo na lijekove za stimulaciju?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Našla sam, hvala svejedno.

"Poštovane,

sukladno Odluci o utvrđivanju Osnovne liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine" br. 132/07 i 134/07, u daljnjem tekstu Lista lijekova) promjenjen je način propisivanja lijekova za stimulaciju ovulacije i to kako slijedi.
    U postupku potpomognute oplodnje (IVF/ICSI - in vitro fertilizacija/intracitoplazmična injekcija spermija) lijek potreban za stimulaciju ovulacije menotropin ili folitropin alfa preporučuje nadležni liječnik specijalist ginekolog iz ugovorne bolničke zdravstvene ustanove s kojom HZZO ugovara provođenje IVF/ICSI postupka (KBC Rijeka, KBC Split, KBC Zagreb, KB Osijek, KB Merkur, KB Sestre milosrdnice, Klinika za dijabetes "Vuk Vrhovac", OB Sveti Duh), te o postupku potpomognute oplodnje izvješćuje izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite u djelatnosti zdravstvene zaštite žena (izabranog ginekologa). Uz obavijest o postupku potpomognute oplodnje dostavlja uputu o potrebnom broju ampula te o načinu i dinamici primjene lijekova za indukciju ovulacije. Izabrani ginekolog obvezan je osigurati potrebne lijekove za indukciju ovulacije koje je preporučio specijalist ginekolog ugovorne bolničke zdravstvene ustanove, a koje u skladu s odredbama iz Liste lijekova može fakturirati HZZO-u. Pravo na lijekove za indukciju ovulacije, u skladu smjernicama iz Liste lijekova ostvaruju žene do 38 godina starosti i to za ukupno 3 pokušaja liječenja.
    Ističemo da su o navedenom izviješćene sve bolničke zdravstvene ustanove s kojima je HZZO ugovorio provođenje postupaka IVF/ICSI i liječnici primarne zdravstvene zaštite u djelatnosti zdravstvene zaštite žena (izabrani ginekolozi).

S poštovanjem,
    Tihomir Strizrep, dr. med."

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da se javim na ovu temu tj. vezano uz povrat novca koji sam tražila po ovom novom sistemu dobivanja lijekova od soc. ginek.
    Ja sam predala zahtjev na HZZO uz original račune i svu potrebnu med. dokumentaciju i dobila sam neki dan rješenje (nakon cc. 1,5 mjesec)-pozitivno!
    U rješenju piše da imam pravo na lijekove, a s obzirom da ih nije bilo na tržištu, što sam i napisala i ja i moja gin., po njima nitko nije u prekršaju jer me je dr. B. uputio na soc.gin. to se vidi iz papira, a moja dr. je pokušala nabaviti lijekove, ali ih nije bilo u veledroger. i kao neće od njih tražiti da plate maloprodajnu cijenu.
    Jedino za Ovitrelle traže novce od bolnice jer su mi kao oni morali osigurati Ovitrelle ( znači njih traže ovoliko novaca koliko sam ja platila, a valjda oni njima refundiraju VPC za to isto, ili im je to u sklopu novaca što inače dobivaju za te potrebe). Doduše meni je bolnica nudila Choragon o njihovom trošku, ali ja sam rekla da ću si ja kupiti Ovitrelle tako da si mogu sama dati injekciju i sad moraju to platiti, ali što ću im ja.
    Koliko sam ja shvatila ( ne mora biti, ali tako mi zvuči objašnjenje u rješenju) da mi npr. moja dr. nije htjela naručiti lijekove kad ih je bilo u veledrogerijama, onda bi nju HZZO mogao tražiti da im plati to koliko sam ja platila lijekove tj. razliku između MPC i VPC-koju onda oni i inače refundiraju ginekol. kada kupuju u veledrogerijama po VPC.
    Eto nadam se da je razumljivo napisano, još čekam samo da mi lova sjedne, taman će dobro doći jer sam se istrošila sad na putu (London je skup za poludit).

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Nisam do sada razmišljala o IVFu i stimulaciji, ali možda će biti potrebno.
    Ja imam nepune 33, MM 47 (jel to uopće igra ulogu za njega?).

Ukoliko se odlučim na svoja 3 pokušaja, jel ja samo dođem s poviješću bolesti kod svoje gin ili moram prolaziti nekakvu komisiju. Tko o tome odlučuje?

Tj. kako ostvarujem pravo na lijekove za stimulaciju?
    Evo da ti odgovorim pošto sam baš jucer narucila lijekove za svoj 3 pokusaj.
    Tvoj lijecnik MPO-ovac koji te vodi u postupku pise na onaj obican bijeli nalaz specijaliste ukratko povijest bolesti ovako meni pise..."pacijentica se lijeci radi neplodnosti, te je predviđena za IVF/ET (ICSI) uz stimulaciju menopurom. Molim nabaviti slijedeće: Menopur amp. a 75 IJ (30 ampula) i utrogestan vag". Tvoj lijecnik ce odrediti dali gonal ili menopur.
    S tim nalazom odlazis kod svog soc.ginekologa koji ti narucuje lijekove. Tamo potpisujes izjavu koji ti je pokusaj i zatim cekas lijekove.
    Meni stignu za cca 7-10 dana. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Sretno!

Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •