Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: problem sa kožicom na pišulincu...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno problem sa kožicom na pišulincu...

E ima sada 14mj i za sada nismo imali nekih problema, ali od uvijek je njemu bilo nemoguće prevuć kožicu, sve mu je zatvoreno i samo mala rupica na kraju.
    Pedijatrica je u dva navrata pokušala snažnije, ali ništa, uputila nas je urologu i rekla da će to ipak morati kirurg riješiti...
    zanimaju me vaša iskustva, jer ipak nije to baš tako mala stvar, želim biti malo upućena i pomoći malom švrći da to prođe sa čim manje trauma

vaša iskustva???

pomagajte!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima dosta topica na tu temu npr. , a i dobar tekst na portalu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da ne treba nista na silu. povuci ce se kad tad. nekima se povukla u pubertetu, tako da ima vremena. mom malom je pedica htjela prevuci na silu ali ja nisam dala.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I Maslačak je imao skroz malu rupicu i kožica se uopće nije mogla prevući. Dok je bio manji ja sam pokušavala prilikom kupanja malo povući (nije bilo značajnih pomaka). Kad je postao malo veći objasnila sam mu da pišo-mišo voli izaći van dok se on kupa i sada sam povlači kožicu koliko ide (otvor je već puno veći ali se ne može prevući skroz). I dalje ćemo istom metodom. Na internetu sam na nekoliko mjesta pronašla da ukoliko može normalno piškiti ne treba ništa invazivno provoditi. Prijatelji su malca vodi kirurgu (jer se to kao mora riješiti) sve je prošlo dobro ali on nekoliko dana nije htio/bojao se piškiti pa su ga stavljali sjediti u toplu vodu da mu bude lakše popiškiti se.
    Nadam se da sam bar malo pomogla

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uf da, ta podijeljena mišljenja...
    neki kažu pusti ali npr, mom znancu to nisu dirali do 10g, pa se to upalilo, nije moglo prevuć, pa završio na obrezivanju, od rođakinje sin ima 2g isti problem ko mi al njemu pišo nabubri kad piški i jako mu to smeta, oni će isto na obrezivanje uskoro...
    a mene još brine to što me E jedva pusti da mu taknem pišo kad mu mijenjam pelene, rita se, mlati nogama, jedva to obavim nekako, kako će tek biti nakon zahvata...
    i dal je moguće da se ta koža sama "odlijepi" s vremenom, jer kad ja malo nategnem kožu to je zategnuto a na vrhu sitna rupica, kao da je sraslo...

nije jednostavno odlučiti, što god da mislim bojim se da ne pogriješim

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tinaris, pogledati ću, hvala!

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: problem sa kožicom na pišulincu...

joj, ja se ježim od same pomisli na nasilno prevlačanje (a tek MM :shock: )
    imam dva sina i oba su imala "samo malu rupicu" barem 2 i pol godine.
    dobivali smo razne preporuke od pedijatatra, patronažne i sl., ali smo se odlučili na čekanje, nikad nismo sami ništa dirali. prvi je sin u dobi od oko 2 i pol g. imao period kad je intenzivno dirao svog pišulinca - u roku od nekoliko tjedana kožica se najnormalnije prevlačila preko cijelog glavića. drugi je malac sad skoro 3 g. i upravo prelazi tu fazu: ruka mu je stalno tamo dolje, i bas sam jučer skužila i zašto: kožica je na pola puta do potpunog prevlačenja...
    eto, naše iskustvo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e super, umirile ste me :D
    pročešljala sam i ostale tekstove na tu temu, i odlučila čvrsto čekati, za nož nikad nije kasno.

Nemate pojma koliko mi je sada lakše :D
    Hvala

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajmo Rode medicinarke! Koji bi bio krajnji rok da se djetetu prevuče kožica?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prije nego sto stupi u spolne odnose, mozda.

aha, nisam roda, ni medicinarka, ali se javljam

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    prije nego sto stupi u spolne odnose, mozda.

aha, nisam roda, ni medicinarka, ali se javljam

To sigurno. Ali mislila sam da ne baš do 10. godine, da ne bi bilo problema kao što je rekla Erik.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi ne prevlačimo na silu nego malo po malo.I tako nam i pedica kaže.
    Ona veli da bi do škole trebao moći prevući jer mu onda kao na pregledu prevuku pa da mu ne bi onda naglo.Ja to nemam pojma jer je još daleko od škole.
    Do godine dana nam je rekla da ne diramo uopće a sada da kod kupanja probamo po malo i da njemu kažemo nek se malo zabavlja s pišonjom i da bu to polako došlo na svoje.
    Na zadnjem pregledu je ona prevukla lagano dokle ide i onako se malo vidjela glavica ali nije išlo baš daleko i ona je rekla da je to super!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako bude problema, lako se rijesi malim kirurskim zahvatom. ali pristat cu na zahvat kad mi sin kaze da mu kozica smeta, a ne kad mi netko po defaultu s njegovih godinu dana kaze da je to fimoza, a fizioloska fimoza moze trajati do 3 godine zivota ili nekada cak do puberteta.

nedam da mi muce dijete zbog nekih zastarjelih informacija.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja prvi put pročitala tekst na rodi na tu temu i čini se da ima smisla, kažu da najčešće se to riješi između 3. i 5. g, a često i kasnije čak i iza desete, al ne kužim kak će to izgledati po pitanju samozadovoljavanja :?

al neću sad misliti što ću za deset godina, pustiti ću pa ćemo vidjeti kako će ići s godinama.

zanimljivo je to što je nama pedijatrica rekla da se to odmah treba početi, dok je bebeč mali, jer kak ćemo kasnije kad bude imao godinu, dvi :/
    ali jednostavno nije išlo, a ni ona ni ja nismo htjele preko granice boli ...
    sada sam stvarno mirna, drago mi je da sam pitala!

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Aronu se isto nikad nije moglo ni malo prevući, ali smo od prije nego je navršio 1 mjesec počeli mučit muku s e.Coli u urinu. Nakon profilakse i svakakvih pregleda su zaključili da je vjerojatno zbog fimoze... išli urologu u Klaji koji je odmah napisao da se javimo anesteziologu za zahvat.
    Ja išla po drugo mišljenje, tj. više sam išla dr. Krausu jer sam imala preporuku za obrezanje kod njega. Već pomirena da će pod nož...kad ono jen-dva-tri, on mu prevuče kožicu u potpunosti. To NIKAD ne bi preporučila nikom čiji sin nema problema s piškenjem ili upalama ili nešto treće. Bolilo ga je dan-dva kad piški, i onda je prošlo. Na kontroli nam je pokazao da je još samo onaj dio gdje je kapica bio zaljepljen, pa je to još odlijepio i očistio smegmu koje je bilo... i sad to izgleda super.

SUMA- ako nema problema ne diraj, jer kao što si i sama rekla za nož nikad nije kasno!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imali smo isti problem kad je N bio godinu dana otisli smo kod pedijatra koji nam je lijepo objasnio da je sve to normalo da se nekoj djeci tek u pubertetu normalno povlaci kozica da nis ne diramo tako smo i napravili .N je sad 16 mjeseci nis mu ne smeta , ne boli ga, meni sve izgleda ok.Mojoj frendici je pedijatar rekao da do druge godine i ne proba povlaciti kozicu tako da mislim misljenja su druacija ako on nema bolove i ne smeta ga dok piski ne bih se uzrujavala.Sretno

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ako će ti biti lakše,svaki dan poslje kupanja uzmi malo kremice urtljaj u piška i povuci.kod nas je to radio M.M jer ja znam baratat samo s velikim 8)
    za dva tjedna malo po malo i prevukli smo dovoljno da se vidi glavić(ja skoro pala u nesvijest,medicinska struka,ali nisam to nikad vidjela),a on i tata se smiju(pozeleniloj mami)!sad svaki drugi ili treći dan oni to malo nategnu i okupaju i super!mene moj ped. nikad nije pitao za njegovog piška nego smo to sami saznali,i kad sam pročitala tekst vidim da nje bilo ni potrebe da me pita!
    nadam se da nije škodilo! :/
    I 2.5 god.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja prevlačim već dva mjeseca 2x dnevno i užasno me zaboli želudac kad to moram raditi. Ako jednom preskočim sljedeći put je puno teže a o njegovom negodovanju da ne tipkam. Nama to neide tako lako. Imali smo urinarnu infekciju baš zbog tog istog.
    I muka mi je od prev
    lačenja na silu pa sam odlučila voditi ga na obrezivanje.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bili smo na kontroli kod nefrologa i mišić ima fimozu pa nam je preporučila Adheziolizu !
    Jel neko vodio djecu na adheziolizu?
    U kojoj se anesteziji radi?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nema pojma o tome, znam samo da je i nama rekla pedijatrica da ima fimozu...
    ali ja pročitah na rodi onaj tekst na tu temu i brate mirno svi spavamo i
    ništa ne diramo.
    bar dok je sve ok, mislim da su naši liječnici educirani samo da režu i prepisuju antibiotike.

sretno i što bezboliji postupak vam želim!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi prevlačimo lagano od valjda godinu i pol - dvije i moglo se prevući polovično.Kako mu je s 2,5 godine dijagnosticiran refluks na svakoj kontroli bi me našpotali da treba kožicu prevući, ja rekla da prevlačimo (a prevlačio je on svaku večer prilikom tuširanja, meni nije dao ni da pipnem) da bi nam na zadnjoj kontroli prije mjesec dana rekla dr. da nam daje pola godine, a onda će ona preuzeti stvar u svoje ruke. Otada mi malac sam povremeno kaže da mu ja prevučem pa sam tak neki dan uspjela i odlijepila veliku većinu kožice te očistila prljavštinu (on je plakao, ali je rekao nek čistim :? ) pa smo odahnuli i sad smo opet laganini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •