-
Komplikacije ankon tri mjeseca staža
Znam da ima puno postova na ovu temu, ali ja sam stvarno u specifičnoj sotuaciji pa molim pomoć. Zaposlena sam na određeno vrijeme od 15. 10. 2007. ,ugovor mi ističe 15.04.2008. U međuvremenu otkrivam da sam trudna, termin poroda 12.06. Poslodavac mi daje do znanja da nema šanse da dobijem produljenje ugovora (i to isključivo zbog trudnoće
), što i nije problem jer sam od 15. 4. dogovorila prijelaz u drugu firmu gdje će mi se omogućiti bolji radni uvjeti (rad od kuće) i ugovor na neodređeno vrijeme. Međutim, stvar se počinje komplicirati kada mi lječnik propisuje mirovanje i bolovanje zbog komplikacija od 10. 01. 2008. Zbog prirode komplikacija vjerovatno ću morati mirovati cijelu trudnoću, odnosno neću biti u mogućnosti vratiti se na staro radno mjesto (osmosatno stajanje). Iz nove su mi firme spremni izići u susret i omogućiti mi ranije potpisivanje ugovora. E sad me zanima kako napraviti prijelaz ako sam na komplikacijama??? Jeli moguće da odem odraditi jedan radni dan u staru firmu i s tim danom napravim prijelaz u novu? Kako će mi se računati iznos rodiljne naknade u slučaju da napravim prijelaz i radim u novoj firmi do 28 dana prije poroda (15. 05.) i onda odem na porodiljni, a kako u slučaju da u novoj firmi opet budem morala na komplikacije?Do sada imam isplaćene 3 plaće, za 10. mjesec (2900kn), 11 i 12. po 4500kn. U novoj ću firmi imati plaću 4200kn. Nadam se da sam jasno sve napisala, stvarno sam u komi, i zbog komplikacija i zbog cijele svoje situacije u kojoj mi ništa nije jasno....Kak o se uopće računa rodiljna naknada ženem koje su malo na komplikacijama pa malo rade, što mislim da bi mogao biti moj slučaj, ako budem morala odležati u bolnici, a po povratku bi opet prekinula komplikacije zbog visine plaće, jer mi visina naknade od 800 i nešto kuna sigurno nije dovoljna za normalan život...
-
da li si prije negdje radila i koliko dugo? uzima ti se prosjek za 6 mj. ( neprekidnog staža)ali sa zadnjom isplatom u 12 mj. i to plaća za 11 mj. jer si u prvome već na bolovanju. malo je komplicirano ali ako si prije radila onda se da srediti.
-
Ma fora i je u tome što nisam, to mi je prvi posao nakon faksa, do 30. 09. sam bila redovan student, a nakon toga prvo zaposlenje od 15. 10. Što se rodiljne naknade tiče navodno prethodni staž nije bitan, već zadnjih 6 plaća ili ako nemaš 6 onda dvije... e sad a koje dvije ak ja još budem radila do poroda (a hoću)? Hvala na brzoj reakciji, ako i ne pomogne, bar znam da nisam sama sa svjim problemima... u depri sam od ovog ležanja
-
mislim da ti je najbolje da pitaš nekog pravnika ili odeš direktno na hzzo i pitaš, pa šta bude
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma