Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: za dobivanje Hrv. drzavljanstva

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno za dobivanje Hrv. drzavljanstva

imam jedno pitanje,posto sam prvorotkinja i ne zivimo u Hrvatskoj,a i ja i suprug imamo Hrvatsko drzavljanstvo koji papiri su nam potrebni da dok se beba uskoro rodi mozemo i za njega zatraziti posto ima pravo na drzavljanstvo????!!!

........unaprije hvala svimana pomoci.............

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nazovi veleposlanstvo RH u zemlji u kojoj živiš i pitaj koje ti točno isprave trebaju, to ovisi od zemlje do zemlje. Možeš ga/ju prijavit u veleposlanstvu, a možeš i kad dođete u Hrvatsku, ali opet moraš znati koji točno oblik rodnog lista za dijete trebaš pa je najbolje da se unaprijed raspitaš.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dijete čija su oba roditelja hrvatski državljani u trenutku rođenja stječe pravo na državljanstvo i to bez obzira gdje je rođeno i gdje ono, odnosno njegovi roditelji žive. Pitanje je samo procedure kako ćeš i gdje zatražiti domovnicu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

vjenčani list,domovnice roditelja,preslike osobnih karta i rodni list djeteta i pravac veleposlanstvo

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Curice od mog brata su sve rođene u inozemstvu i sve su upisane u knjige državljana u Rh gdje njihov otac tj.moj brat ima prebivalište u Hrvatskoj

kad su došli ovdje onda su im tu podigli domovnice

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kike 18 napiši odakle si tj gdje trenutačno živiš,ja sam ti napisala za postupak u BIH a za ostale zemlje :? :?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

btw jel imaš hrvatsko državljanstvo ili i prebivalište u RH(iako neživiš u RH) to puno mijenja na stvari

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nazovi veleposlanstvo i oni ce ti tocno reci sto trebas. ionako moras doci tamo nakon sto se dijete rodi, u nekom odredenom roku, ako se dobro sjecam.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Dijete čija su oba roditelja hrvatski državljani u trenutku rođenja stječe pravo na državljanstvo i to bez obzira gdje je rođeno i gdje ono, odnosno njegovi roditelji žive. Pitanje je samo procedure kako ćeš i gdje zatražiti domovnicu.
    evo točno ovako.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    vjenčani list,domovnice roditelja,preslike osobnih karta i rodni list djeteta i pravac veleposlanstvo
    Nije tako jednostavno jer rodni list djeteta mora imati posebnu formu, koja ovisi o državi u kojoj se dijete rodilo. Zato je najbolje prvo nazvati veleposlanstvo i detaljno se raspitati i prije nego se dijete rodi.
    Pouzdano znam jer sam rodila u inozemstvu, a i radila u konzulatu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

inace zivimo u Austriji ali imamo oboje prebivaliste u Medimurju.........hvala vam puno svima na pomoci jos danas bum probala dobiti veleposlanstvo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prebivalište nije važno ako prijavu radiš preko veleposlanstva, važno je da imaš državljanstvo, a dijete će ti biti upisano u Matični ured Centar u Zagrebu. Ako želiš da bude upisano u Međimurju, prikupi sve papire, koji moraju ispunjavati iste uvjete kao da se upisuje putem veleposlanstva i osobno ih odnesi u Matični ured u Čakovcu. Razlika je u tome gdje ćeš kasnije ići po Izvod iz matice, odnosno po Rodni list.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •