-
Za ovo sam cula da je super. Ili je to neki drugo TL proizvod za malo stariju djecu, isto neki multivitamin u kapima...? Jel to - to? Kosta oko 200 kn
-
evo piše da je za male bebe , a moja je to pila sa 5 godina , bitno da je po uputama jer se rezultati vide tek poslije. moja je dobila 3 kg nakon toga, ali onda je doktorica rekla napraviti pauzu pa je sve opet po starom.razmišljam da napravim još jednu turu pa da vidim.ne može škoditi kad nam je prvi puta pomoglo.inače ti je oko 100 kn
ali opet vjerojatno ovisi od djeteta do djeteta
-
da li dijete prije svakog obroka boravi na zraku, hladnoći, suncu, eventualno igraonici barem 1,5h; znači da se fizički potroši.
da li u međuobrocima pije: mlijeko, keksiće, bonbone, bananko, smokiće, čokolino
da li prije obroka pije sok, bilo kakvu tekućinu
da li ima situacija kada roditelj kaže ma pojedi barem keksić ako nećeš nešto normalno
itd.
da ne bi bilo zabune, moji dobro jedu.
Ali ako je bilo što od ovoga, onda ne jedu.
-
-
M će sada 4 godine do prije 6 mjeseci smo se borili oko hrane. Povraćanje? On se ispovraća kad hoće i kaj hoće, bili kod doktorice rekla je da je on dijete koje lako povraća. Uglavnom kad sam pukla zovem ja M juha je na stolu kaže neće sada kasnije, za 10 minuta zovem ja M juha smo pojeli tvoja ide u smeće i pred njim zasipam u smeće, dođi jesti meso i krumpir, bude kasnije ; za 10 minuta dođi vidi bacam tvoje meso i krumpir i bacim, i ništa do večere. Večeru je pojeo. Sutradan prića ista i juha je u smeću ali trči M nemoj baciti ono drugu gladan sam i sjeda za stol i jede. Sad čim zovem on dolazi za stol kad kaže da više nemože doviđenja nemoraš pa makar pojeo i mrvicu......ali do sljedećeg obroka nema ništa.
P.S. ali ne bi to nikada napravila manjem djetetu mislim oni ne kuže razumijete me???!!??
-
Mislim da djetetu ne treba nametati količinu hrane. Jer treba jesti da se utaži glad, a ne da se očisti tanjur.
To jelo je stalna tema svih mojih druženja sa prijateljima, mi taj problem nismo nikad imali. Ono načemu smo uvijek inzistirali da mora odsjediti za stolom za svima, bez obzira koliko je pojeo, a ako ne želi ništa jesti do slijedećeg obroka nema ništa i nema zamjenskog jela.
Mislim da najveću grešku koju može netko napraviti je popustiti da djete bira samo kada i što jesi samo da bi se zadovoljila forma jela. to onda obično završava tako da jedu gluposti. Ukoliko je djete zdravo to što par dana jede slabije neće mu naškoditi.
Također pretnje vodit ću te doktoru i onda će ti on vaditi krv prije ili kasnije se mogu obiti u glavu, zato mi to izbjegavamo.
Čula sam od par problematičnih sa jelom roditelja da vitamini Esberitox (nadam se da se to tako piše) pomažu u otvanju apetita.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma