Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Ne znam šta dalje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Ne znam šta dalje

Sjedim i više ne znam šta dalje.
    Od kad se rodila bljuckala je jako puno. Kad smo počeli s dohranom znala je povratiti, ali ja sam to pripisala navikavanju na hranu. Meso nikad nije htjela jesti, ali jela je juhu, povrće i voće. Ako smo joj pokušali uvaliti žlicu više od kad bi rekla da joj je dosta uslijedilo bi povraćanje, pa smo poštivali njenu granicu. U zadnje vrijeme sve više hrane odbija. Neću, meni se to ne sviđa i tu prestaje svaka mogućnost rasprave. Jela je juhu bez problema, pa je jedan dan zaključila da ona ne voli mrkvu, pa nebi rezance, zatim bi ampren juhu bez kruha. Vrhnje obožava, zadnjih par puta žlica nutra obrok van - povratila. Došla je na ideju da bi za doručak i većeru samo mlijeko a to znači 2dcl(ako) i to joj je obrok. Za ručak zbrljavi, voće vrlo rijetko. Eventualno jogurt između obroka svaki 5-ti dan. Svaki oblik prisile uredno rezultira povraćanjem. Znači mi ju nagovorimo da uzme komadić kruha s margarinom, ona ga stavi u usta i povrati, ne pljune nego joj se digne želudac i povrati. Izbor jela ne pali: hoćeš margarin-neću, hoćeš pekmez neću, puding-neću i tako u krug. Slatkiši idu bez frke. Od ovog trena su joj ukinuti. Danas nije htjela ništa ni piti. Jedina tekućina: 3dcl mlijeka i možda 2dcl soka. Sad je u krevetu, plače, a ja u boravku radim isto!
    Luda sam, nije počela gubiti na težini i izgleda zdravo. Šta da radim??? Ako ju odvedem pedijatru reći će mi da je kilaža ok ili će me poslati na pretrage. Brine me to povraćanje, nisam čula da dijete ikome povraća kad ne želi jesti. Ima skoro 3god. i do sad nije bio toliki problem s hranom. Ja sam iscrpila sve: molbe, ucjene, podmićivanja, kazne. Ona će prihvatiti kaznu, ali jesti neće. Pomozite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja predlazem da joj dozvolis da preuzme odgovornost za to hoce li jesti ili nece. znaci ako nece-ne mora. bez nagovaranja, molbi, ucjene i prijetnje izbaciti pod hitno. stabilizirat ce se kad tad, mozda ce biti tesko neko vrijeme ali ce se isplatiti. naravno, jedini uvjet je da se jede ono sto nudis, znaci ima juhe, krumpira, mesa, rize.. nema slatkog i junka, osim povremeno.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi isto imamo problem sa jelom, ima 6 god. i 15 kila, ja sam si ostavila mira i vidi rezultat. sad kad dođem kod doktorice moram svaki puta raditi sve pretrage jer misli da nešto nije u redu, a ona se samo inati.i sad je: hoćeš jesti ili idemo kod doktorice. jede umjesto da je pikaju. Probaj da joj samo izvade krv radi provjere i drugi puta će radije jesti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mrsavi ljudi dulje zive

ja mislim da ih trebate pustiti da jedu koliko i kad hoce, ali ne i sta hoce jer bi onda zivjeli na junk hrani. ali odluka je na vama..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mrsavi ljudi dulje zive
    daj bože jer i ja muku mučim pa nikako da se udebljam

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je neko zadnje istrazivanje dokazalo. mislim, ima logike, ne? manje problema s krvozilnim sustavom, tlakom, secerom..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije ona toliko mršava, skoro tri god. (manje jesec dana) i ima 15kg. Brine me to povraćanje. Zašto povraća? Kao da zna da će mo onda mi prestati inzistirati, isplazi jezik van i kao da si sama izazove povraćanje.
    Pokušala sam i s tom prijetnjom: jedi ili idemo doktoru i vadimo krv, ali ja vam to ne mogu opisati, kao da se pomiri s tim. Ok idemo doktoru, ali da bi izabrala da jede ništa. Mene danas ucijenite s nećim što mi je bitno i ja popuštam, a ona ne. Ja neću dobiti to što želim, ali neću ni jest/ili napravit nešto što se od nje traži.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i puno problema sa niskim tlakom i u kartonu anoreksija, kritična trudnoća itd. sve ima svoje mane i nedostatke

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jeste li napravili pretrage možda joj baš smeta neki sastojak, evo baš sam jučer bila kod jedne bebe koju su stavili na posebnu prehranu jer joj smeta neki sastojak iz mliječnih namirnica. pa neće škoditi i mi smi isključili celijakiju i još neke bolesti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

N bih rekla da joj smeta neki sastojak, jer je sve uredno jela. Osim mesa, meso je uvijek odbacivala. Meni se čini ko inat, ali ja sam već luda od svega toga.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onda probaj neke vitaminčiće meni je doktorica rekla da joj kupim pikovit bombončiće, slatki su i nakon nekog vremena počne sama tražiti hranu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama x1 prvotno napisa
    N bih rekla da joj smeta neki sastojak, jer je sve uredno jela. Osim mesa, meso je uvijek odbacivala. Meni se čini ko inat, ali ja sam već luda od svega toga.
    pa pusti ju neka pobijedi. mozda je nesto dublje u pitanju, pa se izrazava na hrani. ja bi poludila da me netko tjera da jedem ako necu, a jos da mi se prijeti i sta ti ja znam sta, mislim da bi iskocila iz koze od muke. stavi se u njezinu poziciju, pa vidi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam to prošla sa obadvoje djece. Počelo je i kod jednog i kod drugog sa uvođenjem krute hrane. Bilo je malo dobro-puno loše. Oni plaću, ja plaćem. Danima ništa ne jedu, povraćaju,pljuju,bacaju se, budem sretna da bar pojedu bobi,ćoko bananicu, puding,bar nešto, ovaj mlađi(3.g.) baš mi je neki dan povratio juhu, molila sam ga da pojede zadnje dvije kašike i zlo, a ima dana kad se ubija u hrani, a cura(5.g.) bila je katastrofa što se tiće jela do unazad nekih godinu dana, sad sama traži jesti,super jede. Ali više ne tjeram, kad hoće jesti jedu, kad neće neće. A to s povraćanjem će stati,samo nemoj tjerati, što ti više tjeraš oni se više inate! Lukavci mali! I da, moji su uvijek kao zamjenski obrok htjeli pojesti na boćicu mlijeko sa čokolinom ili usiniš voće neko unutra pa sa mlijekom, ne znam šta da ti kažem probaj nju da ispituješ šta bi htjela, pa da ti pomogne u pripremi.... Ali proći će!!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prvo ja ne bih previše ni pitala: hoćeš li ovo, hoćeš li ono... uvela bih red za stolom, po mogućnosti se jede u isto vrijeme, svi za stolom... otprilike možeš pretpostaviti kad je gladna... ja sam mojoj znala reći da ne mora jesti nešto konkretno ako ne voli, ali neka barem proba... il bih joj rekla da može čokoladicu ako jede nešto slano.

nastojala bih se (znam lako je reći) ne uzbuđivati oko toga - hoćeš - nećeš (slatkiša il nečeg čisto da stavi u stomak - nema)... praviti se cool koliko to mozes biti. nećeš sad jesti, ne moraš, jelo te čeka (rado ću ti ga podgrijati)... il pokušajte napraviti neki ručak zajednički.. .recimo da ona pere salatu, ili ja sam jednom sa svojom pravila picu, pa je ona postavljala komadiće šampinjona i sl.

ovako kako opisuješ, stiče se dojam da te voza, a to ne bih dozvolila.

i da... ja sam bila dijete koje je bljuvalo hranu... možda bih trebala pozvati moju mamu da ti da po koji savjet

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam ti imala problem kad smo je upisali u vrtić, toliko se inatila da nije tri dana govorila. i mi odustali i ispisali je.
    eto naša greška i neću je više ponoviti zato nemoj odustati.
    znaš ono kad djeca krenu u školu i svaki dan kad treba ići povraćaju, rješava se sa stručnom pomoći

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije ona toliko mršava, skoro tri god. (manje jesec dana) i ima 15kg. Brine me to povraćanje. Zašto povraća? Kao da zna da će mo onda mi prestati inzistirati, isplazi jezik van i kao da si sama izazove povraćanje.
    Pokušala sam i s tom prijetnjom: jedi ili idemo doktoru i vadimo krv, ali ja vam to ne mogu opisati, kao da se pomiri s tim. Ok idemo doktoru, ali da bi izabrala da jede ništa. Mene danas ucijenite s nećim što mi je bitno i ja popuštam, a ona ne. Ja neću dobiti to što želim, ali neću ni jest/ili napravit nešto što se od nje traži.
    Duso sama si napisala zasto u prvom postu. "Svaki oblik prisile"....
    Nemoj prisiljavati. Jel zdrava? Jeste.
    Ima dovoljno kila.
    Ne svidja mi se koliko tebe pogadja sva ta prica oko hrane. A ocito ni njoj.
    SUper ti je mikka napisala. Pusti je da pobijedi ovaj put.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Ne znam šta dalje

A da joj probaš ručak učiniti zanimljivijim, veselijim obiteljskim događajem. Npr. kad sjednete za stol, dopusti joj da si sama uzme u tanjur ono što hoće od ponuđenog na stolu, probaj joj hranu spremati maštovito - tjestenina u boji ili u raznim oblicima (imaš, čini mi se, u Getrou tjesteninu u oblicima nekih likova iz crtića...), brokula poslagana kao šuma... Možda kroz igru s hranom nešto i pojede

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se kod nas pali juha sa slovima i prženi dinosauri od piletine, a ako nešto radimo skupa , onda joj je to najbolje na svijetu . joj da i puno pomfria
    na kraju ni nama sve ne paše

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sad ja moram napisati i nase iskustvo
    Dakle sa starijim imam oduvijek problema sa hranom i dok je bio manji isto sam isplakala suza ko i ti,ponekad i davala smokice na kraju jer nista nije jeo cijeli dan,kad sam probala na silu on bi uredovno povratio ko i tvoja...ma uzas :/ I onda sam po savjetima drugih pustila...jeo je ko vrabac i sad su nam nedavno pocele vrtoglavice za koje se na kreaju ispostavilo da je od slabokrvnosti.Sad smo zadnjih tjedan dana kupili zeljezo,omegu,multivitamine i te sam novce uzela lijepo iz njegove kasice a skuplja vec dugo za neku igracku i poludio je a ja sam mu lijepo objasnila da ja to necu platiti jer je on kriv za sirupe jer nece jesti i ako nece i dalje jesti iduci mjesec ce ih opet kupiti sam a ne igracku.Naravno prvih par obroka mi je povratio i ja sam mu opet objasnila da to nije normalna pojava i da se to drugima ne desava i da ujutro idemo ponovo kod pedijatrice pa na pretrage.Onda je popustio i poceo jesti ali ja ga hranim :shock: (sa pet godina) jer je inace u stanju dorucak jesti do vecere al i to cu vec smisliti nesto da rijesim.Uglavnom poanta je da ja mislim da sam pogrijesila kad sam popustila pritisku "pusti ga" i da ima djece koja jednostavno mogu cijeli dan ne jesti ako ih pustis

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

eto to ti govorim, mi smo isto išli kod specijalista a ja imam 45 kila pa kad je vidio mene i muža rekao je da djete nemože biti debelo, napravio pretrage i dao vitamine od kojih je polako dobivala apetit sa baš sve.
    Mislim da ti je cilj da ti netko stručan kaže da je sve u redu pa nećeš valjda cijeli život plakati.
    VJERUJ MI OTADA MIRNIJE SPAVAM

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

CIARA molim te napisi koji su to vitamini od kojih raste apetit, za to jos nisam cula; uzimali smo sve multivitamine i B-komplekse redom ali nije bilo rezultat sto nam je i doktor potvrdio.

Mi smo prosli sve neinvazivne pretrage kod gastroenterologa zbog odbijanja hrane i sve je organski u granicama normale.
    On ne povraca zato sto ga na silu nitko ne moze nahraniti, odbija gotovo svu hranu, za vecinu kaze da mu je "fuj" (sto ne cuje niti od nas niti od brata koji je prekomjerne tezine) i kod njega nema sanse da to uopce stavi u usta. Ne pali nikakvo nagovaranje da proba pa pljune ako ne valja.
    Neko vrijeme smo slusali savjete (onih koji nisu u stvari imali ovakvoh problema) da ga pustimo neka ne jede, pa nece se dijete izgladniti i umrijeti od gladi i pali ispod 3.percentile s tezinom.
    Istina je da ima djece koja su sebe u stanju izgladnjivati.

Meni je uvijek na pameti iskustvo jedne poznanice, mali je odbijao jesti i oni su ga isto pustili da jede kada hoce - 3 puta je zavrsio na hitnoj jer nije jeo od rucka i po noci bi pao u hipoglikemiju. Tko je vidio dijabeticara u (kršitelj koda)oglikemiji ne zeli vidjeti ii svoje dijete u takvom stanju. BIo na infuzijama i morali su ga buditi tijekom noci da barem popije kakao ili nesto.

Naravno da se roditelj brine, svima je normalno da se roditelj zabrine ako dijete s 2 godine ne govori i vodi ga logopedu i otorincu i nitko se ne tjesi "ma neka, to se inati, progovorit ce do skole", fizicki razvoj jednako je vazan kao i pshicki i mentalni...

Samo da se osvrnem na kilazu - 15 kg je sasvim prosjecna tezina.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj ima 15 kg sa 5 godina
    Htjela sam se osvrnuti samo na ovo sa vitaminima jer ih i ja dajem Dini redovito (zbog toga nisam ni sumljala na slabokrvnost),probali smo valjda sve vrste ali apetita ipak nije bilo :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...najte&s=infant
    evo cure, piše da je za male bebe ali mi smo ga pili sa 5 godina po preporuci doktorice, važno je da se pije po uputama 3 mjeseca jer tek nakon toga počinje apetit. košta vam oko 100 kuna

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kao da vidim sebe i Klaru do njezine 2 ipo godine.
    Koma, samo jušasto, miksano voće, ništa kruto, zrnato. Katastrofa. Slatko uopće nije jela, normalno je napredovala, uglavnom mliječno, juhe i voćne kašice sa svježim sirom. Valjda je to bilo dovoljno. Znala sam plakat i ja i ona od muke, od predstava za vrijeme ručka, da bi joj bilo zanimljivije odnosno da je zavaramo, greška za greškom.
    Onda je ostala (zbog preseljenja) s mojima tjedan dana, i moja mama bi skuhala ručak za sve (ne nešto extra samo za nju), stavila joj na tanjur i hoćeš-nećeš. I počela je normalno jesti. Doduše, nije postala neka velika izjelica, ali preokret je bio očigledan na moju veliku sreću :D . Tek tada sam opušteno razmislila o dotadašnjoj situaciji i shvatila sam da sam bila njezin taoc, naprosto je manipulirala samnom na način da je povraćala (vjeruj mi često), i ja bi joj popuštala. Pokušali smo s nekim vitaminima, ali bez značajnih rezultata, jedino mi se čini da Petrovićev med ima dobar utjecaj na apetit (između ostalog).
    Sad kad pišem o tome vraća mi se sve u glavu i znam kako se osjećaš. Znam da nije lako, ali razmisli o svjetima na ovom topicu i pristupi svom djeteu na način koji će joj najbolje odgovarati. Mislim da joj se ništa loše ne može dogoditi ako se bude malo durila kad shvati da si odlučila promijeniti situaciju.
    ~~~~~~~ za uspjeh.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj ninet hvala ti da si primjetila, tak se osjecam nekak nevidljivo. kod djece koja tako reagiraju na hranu (izgladnjivanje, povracanje i sl.) moze biti nesto puno dublje u pitanju. mozda se i ona osjeca nevidljivom? da probate potraziti strucnu pomoc? ili procitajte knjigu "vase kompetentno dijete" j. juula. sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jutros za doručak 1dcl mlijeka, ja velim dobro. Onda smo otišle u šetnju i svratile u trgovinu: kupi mi kinder jaje! Ja velim neću, kupi čokoladu, opet neću. I razgleda ona malo, dođe do frižidera sa salamama i veli hoćuuu ovooo!(puris posebnu). Ja to inaće ne kupujel, al velim Ok. Kad smo došle doma pojela je 10 šnitica i popila 2dcl soka. Nije mi baš hrana po izboru, ali ajd.
    Ja njoj ne kuham posebno, bar ne što se ručka tiće. Uglavnom bira sama doručak, tj većeru, ako ne pogodim od prve. Ne znam, meni se baš čini da je to neki inat. Pokušat ću popustiti tjedan dana, pa da vidim kako će reagirati. Inače nije teška na odgoju, pa me sve ovo nekako iznenađuje, a još me peru hormoni od trudnoće. Sinoć stvarno više nisam imala snage. Još gore je što sam i ja mršavica, nikad nisam volila jesti, dok sam dojila svi su mi govorili da ja neću imat dovoljno mlijeka, na kraju sam bila mljekara i pol (kuc-kuc). Sad kad ona neće jesti svi gledaju mene ko da sam ja kriva, kao vidila od mame.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pusti što drugi kažu, ja sam se obazirala ispočetka pa su bili još gori. Sad nikog ne šljivim, smatram da nas dvije možemo sve dogovoriti.
    Mislim da je ok da joj prepustiš izbor, ali ne u nedogled, jer onda će početi izmišljati.
    Kad sam bila trudna, u 3. tromjesječju su mi utvrdili blagi višak plodne vode i malo sam istraživala o tome, pa sam našla da to može ukazivati na nekakve probavne smetnje kod bebe. Onda sam ja čak mislila da to ima veze s povraćanjem, ali sad ipak mislim da je ona imala malo izraženiji nagon za povraćanje , nije to radila namjerno.

Varda

Početno

Ne razumijem toliku strku oko hrane. Od početka sam se vodila mišlju da R. nikada nece umrijeti od gladi ili bilo sto slicno. Pazim sto se jede, nastojim imati bar jedan zajednicki obrok dnevno, ne kuham ni za koga posebno, a koliko ce tko pojesti bas me briga! Odgovornost o gladi ili ne gladi ostavljam maloj R. Počela je sama jesti sa godinu i pol, nikada je nakon toga nisam hranila, podmičivala, prisiljavala ili uvjetovala. Evo sada se svi u vrtiću i oko njega čudom čude! SVe jede! Sve sama jede! Ako neće jesti- neće jesti! Zamjene nema! Među obroka nema! Danas je brokula-sjedi, probaj a koliko će pojesti to je zbilja njezina stvar kao što je i disanje njezina stvar!
    Raznim manipulacijama dobit ćemo još puno djece sa raznim poremaćajima.
    Zamisli samo da tebe netko prisiljava na jelo?
    Pusti, nece umrijeti od gladi!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda dijete ima problem na psihickoj bazi s hranom

ja bi je vodila doktoru

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja osobno nisam ni promislila da je vodim doktoru, možda griješim, možda sam površno gledala na cijelu stvar, ali to dam uzela kao fazu i sve je prošlo. Djeca su različita, i tako treba postaviti stvari.
    Ti si već prokužila da ti se inati tako da mislim kako ćete vas dvije uskoro lijepo ručati...
    Samo smireno.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sad više ne razumijem što ti želiš, očito da mi kažemo sve je u redu tako kako radiš. ja mislim da ipak nije jer od povraćanja djete može dovesti u opasnost i druge organe npr. želudac,crijeva , a ja koja sam liječena anoreksičarka najbolje znam koji su to bolovi.
    i slažem se da djete ima problem koji će riješiti jedan razgovor sa psihijatrom bez nazočnosti roditelja.
    ali to je moje mišljenje

Varda

Početno

Ne treba hranu i objed pretvoriti u bojno polje jer nas čeka puno puno bitnijih i opasnijih bitaka u odgoju. Neće ostati gladna, pa što i da ostane?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo! Ni u bojno polje, ali ni u cirkus.
    :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Bravo! Ni u bojno polje, ali ni u cirkus.
    :D
    bravo, ja se povlačim iz teme, đenja

Varda

Početno

Ma znam da možda djeluje brutalno ili grubo ali nije, bar po mom mišljenju i po mom iskustvu. Jelo i disanje (i jos toga) su urođeni nagoni za odrzavanje na zivotu i stvaranjem cirkusa oko toga samo upropaštavamo stvar. Brinemo se što jesti, zdravo jesti itd a ne dajemo djetetu izbor koliko će pojesti. Zaboga.
    Točno: ni bojno polje ni cirkus nego prirodni izbor.

Varda

Početno

Povlačim se. Odoh se boriti sa diplomskim i vidjeti kakvo je stanje sa šarlahom.
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije dijete od 3 godine samo za sebe odgovorno, hocemo li onda pustiti dijete da samo odlucuje kad ce navecer na spavanje pa neka bude budno do 3 ujutro jer ocito nema potrebu za snom, inace bi vec zaspalo.
    Za dijetetovo zdravlje (a tu se ubraja ohoho toga) smo odgovorni mi roditelji.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako sam shvatila.... nedavno je postavljačica topica bila trudna... znaci mozda je u tome catch - novo dijete, a ono starije više nije (toliko) u centru pažnje. i dijete na taj način privlači paznju, pa makar i paznju izluđene majke. ne znam koliko je pametno u takvoj fazi dijete voditi lječniku i hoće li to izazvati još veći efekat da se sve oko njega vrti... ja bih pokušala zanemariti sva njena izvoljevanja oko jela (od gladi neće umrijeti ako koji dan bude manje jela), al bih se istovremeno skocentrirala da djetetu pruzim (koliko je to u mojoj moći) vrijeme 1na1.
    sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    kod djece koja tako reagiraju na hranu (izgladnjivanje, povracanje i sl.) moze biti nesto puno dublje u pitanju.
    mama x 1,
    razgovarate li kod kuce o debelima i mrsavima? da li je netko od ukucana na dijeti ili razgovarate o tome?
    govorite li pred djetetom da ne volite odredjenu hranu?
    u kojim situacijama koristite izraz - povraca mi se?
    kako vi konkretno regirate kada dijete povraca?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jesi probala koji dan ništa ne nuditi, pa da vidiš da li će ona sama tražiti neku hranu? Ja sam duuugo bila napeta oko toga koliko je Nola pojela, što je pojela, itd. A jela je ko mali vrabac ... Još alergija na kravlje mlijeko, jaja ... itd. I u jednom trenutku sam se opustila i rekla sama sebi, neka jede koliko hoće, prestajem s ucjenama, zapričavanjima i ostalim. I upalilo je, kod mene.
    A možda je cijela stvar u tome da želi skrenut pažnju na sebe, zbog dolaska bebice ...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Ne znam šta dalje

Sjedim i više ne znam šta dalje.
    Od kad se rodila bljuckala je jako puno. Kad smo počeli s dohranom znala je povratiti, ali ja sam to pripisala navikavanju na hranu. Meso nikad nije htjela jesti, ali jela je juhu, povrće i voće. Ako smo joj pokušali uvaliti žlicu više od kad bi rekla da joj je dosta uslijedilo bi povraćanje, pa smo poštivali njenu granicu. U zadnje vrijeme sve više hrane odbija. Neću, meni se to ne sviđa i tu prestaje svaka mogućnost rasprave. Jela je juhu bez problema, pa je jedan dan zaključila da ona ne voli mrkvu, pa nebi rezance, zatim bi ampren juhu bez kruha. Vrhnje obožava, zadnjih par puta žlica nutra obrok van - povratila. Došla je na ideju da bi za doručak i većeru samo mlijeko a to znači 2dcl(ako) i to joj je obrok. Za ručak zbrljavi, voće vrlo rijetko. Eventualno jogurt između obroka svaki 5-ti dan. Svaki oblik prisile uredno rezultira povraćanjem. Znači mi ju nagovorimo da uzme komadić kruha s margarinom, ona ga stavi u usta i povrati, ne pljune nego joj se digne želudac i povrati. Izbor jela ne pali: hoćeš margarin-neću, hoćeš pekmez neću, puding-neću i tako u krug. Slatkiši idu bez frke. Od ovog trena su joj ukinuti. Danas nije htjela ništa ni piti. Jedina tekućina: 3dcl mlijeka i možda 2dcl soka. Sad je u krevetu, plače, a ja u boravku radim isto!
    Luda sam, nije počela gubiti na težini i izgleda zdravo. Šta da radim??? Ako ju odvedem pedijatru reći će mi da je kilaža ok ili će me poslati na pretrage. Brine me to povraćanje, nisam čula da dijete ikome povraća kad ne želi jesti. Ima skoro 3god. i do sad nije bio toliki problem s hranom. Ja sam iscrpila sve: molbe, ucjene, podmićivanja, kazne. Ona će prihvatiti kaznu, ali jesti neće. Pomozite mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imamo isti problem ... http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...047&highlight=

Ja sam ga zadnjih tjedan dana hranila na silu .Sjednem ga u krilo a on vrišti kao da ga neko kolje... Sad je primjetio da mora jesti pa je jućer malo cvilio i danas je sam jeo bez suza :D
    nadam se da će tako i ostati...
    Meni nije bitno dali će jesti malo ili puno ali mislim da je potrebno da jede bar jedan put na dan sa žlicom barem dvije žlice i ja sam sretnija...

Varda

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa
    Nije dijete od 3 godine samo za sebe odgovorno, hocemo li onda pustiti dijete da samo odlucuje kad ce navecer na spavanje pa neka bude budno do 3 ujutro jer ocito nema potrebu za snom, inace bi vec zaspalo.
    Za dijetetovo zdravlje (a tu se ubraja ohoho toga) smo odgovorni mi roditelji.
    Svakako svakako pa cemo onda pod krinkom borbe za zdravlje hraniti i sopati dijete na silu pa neka ono povraca i vristi pa vise nece biti gladno i biti ce zdravo a to sto smo ga emotivno unistili temeljnim prisilama nije bitno! Ma moš misliti. Hrana nema veze sa spavanjem. A sve te gluposti oko hrane ostale su nama iz nekog kamenog doba kao cisti atavizam. I bas zbog tih prisila i imamo silne bulimije i anoreksije i druge poremecaje prehrane! Gomilu debelih koji svoje emotivne probleme liječe gutanjem hrane bas onako kako su ih majke na silu hranile. Dijete nece ostati gladno toliko da bi samo sebi naudilo isto kao i sto nece namjerno prestati disati. I to definitivno nema veze ni sa odgovornoscu a ni sa zdravljem nego sa cistim samoodrzanjem i temeljnim nagonima koje treba postovati! Isto kao sto treba poštovati djeteovu ličnost i osobnost!
    Iskljucujem se.
    Laku noć.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

varda. smanji dozivljaje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj CIARA prvotno napisa
    ja sad više ne razumijem što ti želiš, očito da mi kažemo sve je u redu tako kako radiš.
    Ne tražim da to kažete, jer bi trebale vidjeti par dana naš odnos pa da mi to kažete. Tražila sam slična iskustva i ideje, utjehu - skupilo mi se.

Kod nas nije nitko na dijete i hrana nam i nije neka specijalna tema. Ja sam mršavija MM srednji. U obitelji nas ima svakakvih i pretilih i normalnih i mršavih.

Za psihologa mi je prerano, nije još došlo do toga. Odmah da napomenem da nemam ništa protiv odlaska, ali još nije došlo do toga.

Čini mi se da sam ja njoj objed možda i pretvorila u bojno polje. Napeta sam i zbog trudnoće, pa ovo vrijeme, nas dvije same u kući.

Odlučila sam njoj prepustiti da ponovo stekne dojam da sama odlučuje, ako počne gubiti na težini vodim ju doktoru. Do tada nek pokuša jesti koliko hoće. Ja ću se ugristi za jezik, pa da vidim kamo će me to odvesti.

Hvala na pomoći!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

iako sam rekla da više neću pisati,evo ti primjer, jedan dan sam napravila male sendviče veličine krekera koje mi je pomogla sama slagati , uzele smo kolaž papir, škare,ljepilo i malo rezuckale i pojela je 5 tih malih sendviča i ja sam zadovoljna . doktor mi je dao dobar savjet - pogurati joj svakih pola sata-sat vremena nešto pa makar i jednu keksicu, možeš nazvati dok. i pitati za onaj sirup koji sam napisala mojoj se dopao.
    kolegica mi ima malu koja se prejeda i povraća pa su morali kod doktora da se to riješi, meni je nekako jednostavnije nekog pitati nego da se jednog dana krivim
    sorry na burnoj raspravi, sretno i uživajte
    razgovor radi čuda makar su djeca ja je tretiram kao sebi ravnu u nekim slučajevima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mama x1, nadam se da ce se stanje ubrzo normalizirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se prepucavat necu, ali Varda da si ti bila u mojoj kozi kad mi je beba od 4 mjeseca zavrsila na infuziji jer je odbijao ikakvu hranu - pitam se da li bi ti potpisala u bolnici da odbijas da dijete dobije infuziiju i odvela ga doma da sam odluci hoce li ili nece jesti.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne vidim razloga da se iko nalazi povrijedjenim-samo diskutujemo zaboga.
    Ja sam svojevremeno imala poremecaj u prehrani, pa takodjer odgovorno tvrdim da hrana treba biti samo hrana. Ako je cilj da pojede bilo sta - onda je OK dubiti na glavi. Ali pitam se hoce li se dubiti na glavi i kad ta djeca budu tinejdzeri...? Cilj je da se uvedu normalne i zdrave prehrambene navike...bar moj.

E sad ici u krajnosti o djeci koja dehidriraju i skapavaju od gladi kraj vlastitih majki....pa niko od nas to nece dozvoliti.
    Ovdje imamo pricu o djeci koja protestuju. A mi ih trebamo cuti. To je sve.

Varda

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa
    Ja se prepucavat necu, ali Varda da si ti bila u mojoj kozi kad mi je beba od 4 mjeseca zavrsila na infuziji jer je odbijao ikakvu hranu - pitam se da li bi ti potpisala u bolnici da odbijas da dijete dobije infuziiju i odvela ga doma da sam odluci hoce li ili nece jesti.
    Dobar dan!
    Sorry, ja se uvijek zapjenim kad je hrana u pitanju, ali dobro.
    Da pojasnim: moja R. je i zaceta i rođena teško, po dolasku iz bolnice, gdje nitko bas nitko nije imao volje uputiti, nauciti, poduprijeti i sl. moje dojenje djeteta, ostale smo same na mukama. I plakale i krvarila (moje bradavice) i plakale i završile u bolnici jer je moja R. odbijala svaku hranu. Da, Pituljice i mi smo zavrsile u bolnici i R. na infuziji sa 20 dana starosti. Nista nije uzimala i gubila je na tezini, sa 3650 na 3000 u manje od 20 dana. I sve to uz stalne posjete patronazne i stalne pedijatrijske nadzore. Nikada necu otkriti sto se desilo. Ali i dan danas se osjecam jako tuzno sto nisam mogla svoje dijete nahraniti! Do nedavno sam se osjecala jako krivom zbog toga. Sto se desilo nakon poroda ostat ce mi vjecna zagonetka. Pretpostavljam da smo se, nas troje, izgubili negdje: tezak pocetak, tezak porod, prva trudnoca u 31., ne znam, nagađam sto se moglo desiti.
    Znaci zaista ne mislim da dijete treba preuzeti odgovornost za svoje zdravlje itd ali mislim i dalje da nakon sto se osamostale u hrani, oblacenju, govoru , hodu tj. nakon sto dođu u neke godinice npr. 3 ili 4, odluku koliko ce pojesti (koliko..kolicinski) treba prepustiti njima. Mislim da trpeza nije bojno polje ili cirkus i da ne bi trebala biti sredstvo bilo kakve manipulacije.
    Moja R. jede sve, bas sve. Ima dana kada po tri dana jede slabo, po malo i naravno da 4. dana ja moram napraviti sitnu intervenciju. Ima problema sa stolicom pa i zbog toga moram raditi povremene intervencije ali i dalje joj u pravilu redovno prepustam odluku o kolicini.
    Evo nadam se da smo se razumijeli.
    Bez teških osjećaja jer majcinstvo je tako osobna stvar..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo cure nakraju se sve slažemo nije cirkus ni bojno polje ali nije ni za ignoriranje
    http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...najte&s=infant

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •