Citiraj saška prvotno napisa
Preporučujem da staviš parket. Makar u dnevnu. Mene izludi laminat, stalno mi je prljav, kao da privlači prljavštinu. Pranje, dolje na koljena...
Prvom prilikom vadim laminat iz dnevne sobe i stavljam parket.
A to je do laminata? Ja sam mislila da je do nas. Mi imamo laminate u kuhinji i hodniku i taj pod je stalno flekav. Ne pomaže to što Tin jede voće po cijeloj kući, a uz to i slini malo više od obitelji buldoga. I moram priznati, nije da to meni strašno smeta, ali svaki dan nam dolazi čuvalica pa mi je zbog nje neugodno. Perem jednom tjedno i povremeno samo pobrisem fleke, ali trebalo bi zapravo i češće. Močo i ono sa spužvom koja se cijedi što nitko ne zna kako se zove je začas prljavo. Sviđa mi se ovo što se nakon upotrebe pere u perilici, ali još bi mi draži bio neki sistem koji isključuje vodu u kanti jer mi je glupo bacati toliko vode.

Citiraj BusyBee prvotno napisa
Vileda Ultramax
Što je to?

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
prvi put čujem da močo ne smije na parket :?

naš recept: mm, močo i malo ajaxa (s mirisom mandarine) u vodi. kakvo klečanje, kakve posebne krpe...
Pih, i ja bih ovako omalovažavala da moj recept uključuje MM

Citiraj Loryblue prvotno napisa
"čarobni" mop (ona čarobna krpa koja se čičkom zalipi za teleskopsku dršku).
i samo ga smočim pod čistu vodu, nikakvo dodatno sredstvo ne koristim jer se pod nakon mopa sjaji ko zrcalo. kad se mop šporka operem ga sapunom za robu i opet na držak.
najbrže, najefikasnije i najdjelotvornije čišćenje. :D
blaženi onaj ko je izmislija mop.
Može malo detaljnije, tko je proizvođač, kako se to točno zove?

Citiraj Linda prvotno napisa
Kad smo kod čišćenja, da vam kažem kakvo smo čudo nedavno kupili- parni čistač, koji u Zepterovoj verziji košta kao svetogpetrakajgana, ali mi smo ga uboli u Metrou na nekoj akciji za 99 kn. Za one koji ne znaju, izgleda kao one plastične šprice za prskanje cvijeća, a umjesto špricalice ima nastavak (zapravo ima puno nastavaka za razne svrhe) sličan usisavaču iz kojeg ide vruća para pod jakim pritiskom. U posudu se ulije voda, koja zakuha kao u kuhalu i onda se bacaš na posel- super je za čišćenje fuga, sitnih utorića na štednjaku (nema više čačkalica), pećnice... bez imalo detergenta, samo na principu jakog mlaza vruće pare prljavština izlazi k'o luda. Jako smo zadovoljni. Ima i funkciju peglanja parom, čišćenja prozora i svašta.
Ovo me zanimalo, zapravo sam htjela pročitati da je to super i da kupim i da će mi riješiti sve životne probleme... a onda mi neki ovako kvare...

Citiraj čokolada prvotno napisa
Svi ti strojevi, parni, neparni, samo kompliciraju život. Više treba da se rastave, operu i sastave mego što traje pranje poda krpom.
Linda, a s tim čudom se ne pere pod?