Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Nezgode s kontaktnim lećama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Nezgode s kontaktnim lećama

Ili bolje moj rat s tim ljigavim krljuštima....

Sad sam ih skidala, imam meke leće i lako ih skinem, ali lijgave beštije mi se zalijepe na prste i nikako da ih stresem u onu posudicu....

kad sam umorna ne pazim i onda mi želatinozni ljigavac ostane van posude i ujutro me dočeka u promijenjenom agregatnom stanju, onako skučveren kraj posudice.....kao neka mini okamina neke ljigave male praživotinjice

što da radim, kako da spriječim lećocid ?

a to je i poprilično skup sport.....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malo sam pretjerala sa pojmom "ljigavo"

možda se zato nitko ne javlja :/

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo napuni posudice za leće tekućinom pa malo navlaži prste i onda ti se neće zalijepiti.
    a sad to što ti ostanu van posudice...hm..ne znam...kupi onu tekućinu s tableticama kojima posudica ima mala vratašca koja moraš zaklopiti i osigurati leću.

8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja zabrijem da sam je stavila unutra, i onda se neugodno iznenadim kad ugledam okamenjeni leš kraj posudice.....

tanke su i prozirne indeks loma in je valjda kao i kod tekućine tako da se u onoj posudici vide sam opod određenim kutem

a na prstima ih ne osjetim

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nosim leće, meke, više od 15 god.
    I nikad mi se nije dogodilo da mi se leća osušila u posudi.
    Možda staviš premalo tekućine za održavanje? Neznam!!??

Evo opisat ću ti kao skidam leće i pohranjujem ih u posudu za čuvanje...
    Kad izvadim leću iz oka položim je na dlan i na leću kapnem (nekad i u mlazi) tekučinu i sa prstom druge ruke malo protrljam kružnim pokretom po njoj i primim je pažljivo da se ne izvine te je položim u posudu u koju sam već nalila pola od predviđene količine tekučine. Dok je spuštam u tekučinu opet pazim da mi se ne izvine. Obično zna odmah potonuti na dno posude ali nekad i ne već ostane plivati na površini i onda opet špricnem u leću koja pluta malo tekućine i ona potone. Pazim da ima toliko tekućine koliko je potrebno da pokrije cijelu leću, da rubovi ne vire.

Nadam se da sam ti pomogla.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Skupa samo pisale!

Da, skroz su prozirne, ali ove moje imaju neku laganu plavkastu nijansu na rubovima, pa po tome ih kužim, koristim Johnson`s Aqua Advense.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja imam polutvrde lece i nema sanse da je nebi skuzila, vidim je iz aviona...ja zato imam drugi problem. Kad ih idem izvadit iz oka zaljepi mi se za trepavice i ako slucajno takne rubom oko tako mi bude mutno pred ocima da jedva vidim. Dali se to vama dogadja i kako to izbjec ??? Posebno mi se to dogodi na desnom oku.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isto preporučam posudicu s vratašcima, meni je puno praktičnija od onih "tanjurića".

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Nezgode s kontaktnim lećama

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ili bolje moj rat s tim ljigavim krljuštima....

Sad sam ih skidala, imam meke leće i lako ih skinem, ali lijgave beštije mi se zalijepe na prste i nikako da ih stresem u onu posudicu....

kad sam umorna ne pazim i onda mi želatinozni ljigavac ostane van posude i ujutro me dočeka u promijenjenom agregatnom stanju, onako skučveren kraj posudice.....kao neka mini okamina neke ljigave male praživotinjice

što da radim, kako da spriječim lećocid ?

a to je i poprilično skup sport.....
    Jedva sam se suzdržala da ih ne izvadim sad iz očiju i ne bacim, toliko sam zgađena nad samom sobom s tim ljigavim stvarima
    Ako okaminu stavis u posudicu s tekućinom, za par sati ce se vratiti u ljigavo stanje. Jedino ne znam koliko je to zdravo staviti nazad u oko.
    Ja ih odlažem u posudicu tako da umočim prst u tekućinu, onda skliznu.
    Posudicu s vratašcima sam imala davno i meni se ne sviđa.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ja ih odlažem u posudicu tako da umočim prst u tekućinu, onda skliznu.
    Posudicu s vratašcima sam imala davno i meni se ne sviđa
    x
    Uostalom, u posudicu s vratašcima ide puno više tekućine, koja i nije baš jeftina, a nisam uočila da su mi bile čišće ili bolje održavane nego otkad koristim kutijicu s tanjurićima.
    Maria71, samo malo strpljenja ti treba, nema tu puno mudrosti. I meni znaju ići na živce, ali se skuliram čim se sjetim kako bi me tek živcirale naočale.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam se samo dosla nasmijat jer me bas jucer zove mama "slusaj, hodam sa jednim okom jer sam OPET izgubila lecu" a to slusam od svog rodjenja!

uglavnom savjet nemam ali znam kako ti je jer pola moje obitelji ima "muke po leci"

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja koristim kombinirano obucnu posudicu i posudicu s vratima, ovisno o tome koju tekucinu koristim. Nikad nisam imala slican problem, jednostavno pogledam gdje je leca. Moje se vide, imaju u sredini ofarbano svijetlo plavo tako da nisu skroz prozirne i nije problem.

Medjutim, ni sa starim lecama koje su bile prozirne nisam nikad imala takvih problema s nenadanim susenjem.

Citiraj Linda prvotno napisa
    Uostalom, u posudicu s vratašcima ide puno više tekućine, koja i nije baš jeftina, a nisam uočila da su mi bile čišće ili bolje održavane nego otkad koristim kutijicu s tanjurićima.
    Meni se bas cinilo da manje potrosim kad stavim u posudicu s vratima, nego u onu obicnu. Valjda ovisi do kojeg nivoa napunis s tekucinom, no kad pratim po oznakama na posudi, onda mi se cini da je stedljivija ova s vratima.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čekaj, čekaj, da nisam je pobrkala pojmove o kojima se ovdje priča:
    -"posudica s vratašcima" je ona gdje su kao dvije košarice koje se umoče u jednu okruglu posudicu, poput čašice
    -"posudica s tanjurićima"-ona kojoj se dvije zasebne zdjelice zatvaraju s dva posebna poklopčića

Jel tako?!

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, da, da, sve okej.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta sa vratima je meni preporučena jer je za osjetljivije oči. i fakat, s onom drugom sam često imala upale, s ovom nikad

maria, pazi malo više, jedini savjet

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

(I) ja sam valjda prekomotna; meni je problem već to što ih moram skidati i stavljati. Finese tipa gdje, kada, kako, zašto su mi već previše.
    Jednokratne su preskupe, a to je jedino što bi mene zadovoljilo. I to pakiranje od barem 100 komada.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a opcija, izvadiš na prst,
    brzo staviš naočale, žmireći na oko koje još ima leću,
    onda mlazom tekućine ispereš leću pravo u kutijicu puneći istu sa tekućinom
    treba malo vježbe

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E,kakve su one leće koje traju po 6 mjeseci? Ful sam se zapalila za njih, a u Ghetaldusu su mi rekli da dođu 280kn, što je opet jeftinije od 850kn koliko sam plaćala godišnje. Samo, nemam iskustva sa tim polugodišnjim, molim iskustva........... :? :? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

plavaa, drago mi je da ti nemaš problema s lećama,no mene zanimaju odgovori onih koji možda imaju.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj očalinka prvotno napisa
    E,kakve su one leće koje traju po 6 mjeseci? Ful sam se zapalila za njih, a u Ghetaldusu su mi rekli da dođu 280kn, što je opet jeftinije od 850kn koliko sam plaćala godišnje. Samo, nemam iskustva sa tim polugodišnjim, molim iskustva........... :? :? :?
    To su ustvari tromjesečne jer u paketu imaš 4 komada. Ja ih koristim već godinama i jako sam zadovoljna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

KOliko koštaju ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Te su oko 300kn, dakle 600 kn za 12 mjeseci (ja imam Bausch&Lomb)
    I pišem ih za poreznu olakšicu .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Maria, ja navlažim palac i kaži prst, skinem leću, stavim je u suhu posudicu tako da je sastružem s kažiprsta (prstom prođem po rubu posudice) i tek onda nalijem tekućinu. Leće ne trljam prstom, na tekućinama piše no rub .

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja posudica za leće je oblika ko npr. labelo i otvara se ko labelo, samo s obje strane. i onda sa svake strane ide leća.

p.s. moji mekušci se kisaju u toj tekućini ima 5 godina jer ih ne nosim. na pregledu mi nisu skužili da s tim lećama, a platila ih 2 500 kn, ne vidim ništa što mi je bliže od 5 metara i držim ih kao podsjetnik oftalmologove pogreške, a i mojih bačenih kuniča.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sad imam neke meke koje traju 1 mjesec, u komletu ih dođe 6 pari i mrzim ih iz dna duše, pretanke su mi, nikad ne znam gdje su i iritira me to stalno mijenjanje, neke su mi čak na početku pukle ali sam srećom dobila zamjenu. Patim za svojim polutvrdim dvogodišnjim.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Imam iste, 280kn u Ghetaldusu na Trgu.
    Treba li neki nalaz od okuliste priložiti uz račun kod porezne prijave?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    plavaa, drago mi je da ti nemaš problema s lećama,no mene zanimaju odgovori onih koji možda imaju.
    I meni je drago, no ja sam ti namjerno odgovorila da ti dam ideju - mozda da promijenis lece u neke koje su oznacene kao ove koje ja trenutacno koristim da ti bude lakse viditi lecu.

No, vidim da ti je draze smijanje tvom problemu nego ideja s rjesenjem pa se povlacim.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Imam iste, 280kn u Ghetaldusu na Trgu.
    Treba li neki nalaz od okuliste priložiti uz račun kod porezne prijave?
    Ne samo račun (obični) na kojem će pisati tvoje ime i njihov matični broj

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Priznaju li i račune za tekućinu za leće?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jok ! 8)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

PUUUUUUUUUUUNO hvala na odgovorima :D .I hvala na onome o poreznoj olakšici.Zlatne ste!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Jok ! 8)
    Ovisi o dobroj volji referenta. Meni je priznata cijela suma na računu; za leće, otopinu, čak i posudicu.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj smoki prvotno napisa
    Ja sad imam neke meke koje traju 1 mjesec, u komletu ih dođe 6 pari i mrzim ih iz dna duše, pretanke su mi, nikad ne znam gdje su i iritira me to stalno mijenjanje, neke su mi čak na početku pukle ali sam srećom dobila zamjenu. Patim za svojim polutvrdim dvogodišnjim.
    Meni su te jednomjesečne predivne. Imam acuvue_oasys i uopće ih ne osjetim, zna mi se desiti da stavim naočale na leće jer zaboravim.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

neda mi se sve citat. al mos kupit jednokratne pa ih svaki put navecer lijepo frknes u smece (mos i ispod kreveta )
    nema kutijica, nema tekucina. Ujutro lijepo friska u oko.

Tako ja, preporod.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Sun; koje, gdje, koliko?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sun ti si meni zakon

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ih kupujem u Italiji. U Zagrebu znam da ima u KC-u u onoj velkikoj Salmoiraghi&Vigan

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    neda mi se sve citat. al mos kupit jednokratne pa ih svaki put navecer lijepo frknes u smece (mos i ispod kreveta )
    nema kutijica, nema tekucina. Ujutro lijepo friska u oko.

Tako ja, preporod.
    vjerujem.al koliko dođu i ima li ih u Rijeci gdje za kupit?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Meni su te jednomjesečne predivne i uopće ih ne osjetim, zna mi se desiti da stavim naočale na leće jer zaboravim.

ma u tome i jeste problem, gdje su u jarca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •