-
Uvucene bradavice
U 36-om sam tjednu trudnoce i bila sam prije 10-ak dana na kontroli kod ginekologa.Rekla mi je da su mi bradavice skroz uvucene i da beba nece moci da sisa ako ne budem trljala sa mokrim rucnikom i nekom vitaminskom kremom.Sada citam na forumu vase teme uvezi toga i svi su protiv.Jeli ko od vas imao problema sa uvucenim bradavicama?Sta uraditi do trudnoce jer bi bebu zelila dojiti?Bili vi poslusali ginekologa ili mislite da je to stetno?
-
ima za kupit medelini "sesirici" koje mozes stavit dan dva prije poroda jer kako ih drzis tako bradavice izadu vani i sta duze drzis to je manja sansa da ce se uvuci na dodir.
ja imam uvucene bradavice i dojila sam 16 ipo miseci. jel imas uvucene obe i jel ti se na dodir uvlace ili ostanu?
a za savjet ginekologa......posalji ga u smokve u moje ime
ne tribas mazat sa nikakvom kremom a pogotovo ne kad rodis jer se bradavice ne smiju mazat sa nicim ( osim ako imas rane a i tada je tvoje mliko najbolja krema)
uvucene bradavice nisu nikakav razlog da mater ne moze dojiti svoje dite (mozes to rec ginekologu jer izgleda da on za to ne zna)
-
ma u stvari... cuj.... koja je to kontrola kad ti sise gleda :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nemojte mi rec da je i to obicaj :shock: :shock: :shock:
-
Obadvije su uvucene i samo ih imam kada ih ja povlacim ali se ubrzo povuku.Najvise bi volila kad bi beba mogla dojiti onako a ne da kupujem sesirice,pumpicu ili...ali na zalost cini mi se da cu ipak morati.Ginekolog je inace dobar svi se hvale, a meni je jos rekla da mi i muz moze isisavati tj:ustima izvlaciti.
-
Tek smo se preselili u Berlin, kaze da se to tako radi ovdje,puno nalaza,slusanje bebinog srca,da nisam vec sada previse otvorena itd..
-
ako ih ti mozes i sama izvuc onda ne trebas uopce briniti a drzati ove sesirice na bradavicama nije apsalutno nikakav problem i uopce se ne vidi kad ih stavis u grudnjak pa se zato ne brini.
samim tim sta ti je ginekolog koliko god bila ona dobra i izvikana rekla da ces imat problema sa dojenjem tako je od tebe napravila nesigurnu osobu koja vec i prije nego se beba rodila misli da ce biti problema .
male-velike-obisene-napete-operisane-nejednake sise -sa velikim-malim-tamnim-svjetlim-uvucenim-ispupcenim bradavicama.... sve su one u stanju prehraniti dite
ma meni isto nije jasan taj pregled kad ti gleda sise.....a sta ima vidit?
-
Ovi Medelini šeširići o kojima Fortuna piše nisu 'oni' šeširići na koje se beba doji, to je set namijenjen za izvlačenje bradavica koji se nosi prije podoja. Postoje i (kršitelj koda) Nipplete koje se nose u zadnjih par mjeseci trudnoće i isto služe za izvlačenje, one su puno skuplje od Medelinog seta.
-
Ja sam imala isti problem kao ti.
Kad sam rodila bebica mi je sama izvukla bradavice, točnije kad uhvati one se više ne vraćaju dok god beba doji.
I vjeruj mi uspješno dojim evo i dan danas, a Dino će napunit 11 mjeseci, bez ikakvih pomagala.
-
Bitno je samo da ti bebica bude mogla uhvatiti areolu iza podrucja u kojem je uvucena bradavica. Hoce li ona to moci ili nece ovisi o velicini tvojih bradavica i njenih usta - znaci da to ne mozes znati dok je prvi put ne pokusas podojiti. 
Ti "sesirici s rupom" su zgodni, jer izvuku bradavicu prije podoja, pa se ona ne stigne ponovo uvuci dok beba uhvati, a onda kad pocne vuci, nema im vise unutra. :D
Znaci, drzis ih na bradavicama izmedju podoja, a skidas neposredno prije podoja.
-
ja sam zbog toga dobila rane po cicama...
i meni su svi govorili da ce beba sama izvuci bradavice ali nije......
dobro sam ja nju stavila na cicu ali ona nije imala sta uloviti da cica pa ti vidi....
ne bi se vise oslanjala na to nego bi stvarno kupila to za izvlacenje bradavica a imas i one sesirice za dojenje,a i meni je patronazna rekla za tu masazu prije poroda ali,na zalost,kasno,mozda bi mi bas to pomoglo...
-
Nikako se ne preporucuje masaza dojki odnosno bradavica tijekom trudnoce jer ona moze izazvati prijevremene trudove.
-
Da li su ti bradavice bas uvucene, unutra da se uopce ne vidi njihov vrh ili samo ravne - u smislu da nema nikakvog izbocenja ali nista se ne izvrce na unutra?
Iako, kako god bilo, ako ih sada mozes i sama izvuci, to je super, jer kako god ih ti izvuces, beba koja je "programirana" za to izvuci ce ih jos bolje.
-
ja nažalost nisam uspjela dojiti zbog istog problema.moje bradavice su potpuno ravne.dobila užasne rane,šeširići još samo pogoršali stvar.klince sam hranila sa izdojenim mlijekom dokle ga je bilo.u trećoj trudnoći sam bradavice mazala badem.uljem da ne popucaju(negdje pročitala),nakon poroda sam dala sve od sebe da uspijem i onda me dj.sestra bacila u očaj rekavši"nije ni čudo kaj vam se dijete stalno dere,nit imate mlijeka,nit bradavice"kad smo došli doma mlijeko je nadošlo da su mi prsa pucala,malo se izdojila,malog pokušala stavit na cicu al nije bilo šanse da je primi.naplakala sam se katastofa i još uvijek ne mogu prežaliti što nisam uspjela.
-
dolega vec u startu ti je krivo savjetovala tj rekla sestra. bradavice trebaju biti stvarno puno deformirane da zena ne bi mogla dojiti a uvucene bradavice cak i one koje se uvlace na dodir ( kao moja liva) vise nisu problem i sad ima sesirici koji se stave i kad se stave tada izade bradavica. ako drzis pola sata prije podoja bradavica se nece uvuc na dodir.
-
evo kako izgleda taj sesiric
-
možda uspijem nakon četvrtog poroda!!????
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma