Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: samohrane majke djece kojima otac nije prijavljen

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    ima li koga medu vama da je odrastao samo s majkom i nosio njeno prezime? jeste li se kad osjecali manje vrijednima zbog toga?
    Odrasla s majkom, otac mi nikada nije falio, nikada se nisam osjećala manje vrijedno naprotiv, uvijek sam bila ponosna na mamu što je uspijevala sama da nas othrani i zahvalna što nisam doživjela ono što moje sestre jesu.
    Mda, i ponekad ljuta na nju jer sam, umjesto njenog, nosila njegovo prezime.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    cure već sam ovo postavila na pravni savjeti pa su me preusmjerili...

dakle,rodila izvanbračno dijete, tata poznat (problematičan na svoj način tvrdoglav, spiljski pračovjek, sebičan)
    mama će djetetu dati svoje prezime ali nije sigurna da li upisati oca ili ne... ako ga upiše kao oca koje probleme može očekivati s pravne strane
    a koje ako ga ne upiše (može li on i onda činit čuda
    ako ga ne upises moze on traziti utvrdu ocinstva...ali dovoljno je da se ne pojavljujes......i moze ti privatno zagorcavati zivot..no tada postoji broj 92 i prijava za uznemiravanje...bilo psihicki bilo fizicki.....
    ako ga upises u nasem zakonu imaju svi pravo posjeta i vikende(tako mi kaze frendica koja se vec dugo vuce po sudu...ima i prijava na policiji kad ju je uadrio..na sta je socijalna radnica odgovorila:'pa nije dijete udario, udario je vas'....i sad da se ja idem kockati pored tako jadnog zakona koji vidi samo ono sta nadlezne osobe zele.....svi osim ubojica imaju pravo posjeta i vekenda.....tako je u nasem zakonu!...tako sam cula...a ne zelim niti saznavati pa da poslije moram trositi pare na odvjetnika i sudenje...nevjerojatno koliko je tu troskova...a presuda se vecinom zna unapred...bolje djetetu kupiti nesto za te pare!

istina je da moze svasta ciniti i ako nije upisan, no ako je upisan to mu je sve puno puno lakse!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure već sam ovo postavila na pravni savjeti pa su me preusmjerili...

dakle,rodila izvanbračno dijete, tata poznat (problematičan na svoj način tvrdoglav, spiljski pračovjek, sebičan)
    mama će djetetu dati svoje prezime ali nije sigurna da li upisati oca ili ne... ako ga upiše kao oca koje probleme može očekivati s pravne strane
    a koje ako ga ne upiše (može li on i onda činit čuda

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

podizem da pomognete malo strigici...vjerujem da su joj potrebni i drugi stavovi, a i upucujem strigicu nek malo pogleda i druge slicne teme pod ovaj podforum pa mozda nade neke indikacije koje ce je preusmjeriti u pravom smjeru

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

@anna y
    ne kažem ja da su svi tate specijalci... dapače znam brakove i roditeljstva koji su sretniji sad kad su razvedeni nego prije u braku...
    ova cura je podnijela psihičko i fizičko maltretiranje i njegove izlaske s drugim ženama prije nego je otišla... prema tome specijalac je.....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pripadam ovoj "grupi" samohranih majki s djecom bez upisanog imena oca u rodni list. Otac dijete posjećuje, voli, financijski sudjeluje, pita svaki dan za njega...
    Ja prema ocu imam prijateljske osjećaje bez ikakve gorčine, zamjeranja i slično. Odluka da rodim dijete bila je moja, nije bila zajednička pa mu zato nisam predlagala da pravno "prizna" dijete.

Dijete ima oca stvarno, a nema ga pravno. Kako će biti u budućnosti, ne znam. Naravno da razmišljam o tome kako će se stvari odvijati kasnije, ali tako bismo mogli razmišljati i o bilo čemu što čeka naše dijete u budućnosti. Bolje je truditi se davati sve od sebe sada nego brinuti o tome hoće li biti ovako ili onako.

Moj brat je umro prije nekoliko mjeseci i njegova djeca su ostala bez tate. Ima puno djece koja su lišena tate ili nečega drugog važnog, pa ipak izrastu u emotivno stabilne osobe. Čovjek nema potpunu kontrolu nad životnim događajima i ponekad to jednostavno treba prihvatiti. Mislim da taj mir u duši prenosimo na dijete i da mu tako pomažemo da se osjeća sigurnim i onda kad se po nečemu razlikuje od većine.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu, molim vas ovdje par odgovora. Prijateljica mi treba roditi za par mjeseci. Neudana je, a otac djeteta se u međuvremenu predomislio i ne želi imati ništa s tim. Ima nekoliko pitanja koje ju muče:
    1. Kakav je postupak prijave djeteta u takvoj situaciji?
    2. Što je s prijavom ako otac odbije priznati dijete?
    3. Majka nema prebivalište u Zagrebu, samo boravište. Hoće li joj to otežavati administraciju, npr. ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, alimentaciju i sl.
    Hvala vam puno u moje i prijateljičino ime!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Elinor...
    kod cure za koju sam ja pitala to je izgledalo ovako... išla je prijaviti dijete - za ime oca je stavila nepoznat.. nakon 10-ak dana su je pozvali iz Centra za soc. rad i objasnili joj da bi bilo bolje da prijavi tko je otac što je ona odbila iz ranije navedenih razloga... i to je to... ostalo je sve išlo kao i kod prijave s dva roditelja... otac se od rođenja samo jednom pojavio i to da bi rekao ružne stvari mami... krštenje i sve ostalo je prošlo bez njega...
    Centar može doći provjeriti uvjete u kojima dijete živi...
    ovo za Zagreb ti ne znam....

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Štrigice, hvala ti!
    Samo da beba i mama budu dobro od tolikog stresa...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, nikad i nigdje nisam napisala pod ime oca - nepoznat. Jednostavno nije istina da će majka doći u situaciju napisati tako nešto pri prijavi novorođenog djeteta. U formular majka upiše svoje podatke, a sama činjenica da otac nije došao, pa ga se ne može niti navesti u papirima, čini da on PRAVNO nije otac. Dakle, dijete pravno nema oca, a nikako otac nije NEPOZNAT. To se više nigdje ne piše. Živimo u 21. stoljeću!!!!
    I da, nije me zvala socijalna služba na razgovor. I nitko nije pravio čudne face kad je vidio prijavu mog djeteta. To je nešto najnormalnije na svijetu!!! Bar u mom gradu jest.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu, molim vas ovdje par odgovora. Prijateljica mi treba roditi za par mjeseci. Neudana je, a otac djeteta se u međuvremenu predomislio i ne želi imati ništa s tim. Ima nekoliko pitanja koje ju muče:
    1. Kakav je postupak prijave djeteta u takvoj situaciji?
    2. Što je s prijavom ako otac odbije priznati dijete?
    3. Majka nema prebivalište u Zagrebu, samo boravište. Hoće li joj to otežavati administraciju, npr. ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, alimentaciju i sl.
    Hvala vam puno u moje i prijateljičino ime!
    Evo ti draga iz prve ruke odgovor
    1.djete se prijevljuje kao i svako drugo-; upisu se podaci djetetovi,majčini a podatke o ocu ostavite prazne
    zena u opcini di sam prijevljivala Tonka mi je saopcila slijedece: dobit ce te poziv od centra za socijalnu skrb ( prema mjestu stanovanja) da dodjete na ocitovanje u vezi ne prijevljivana oca.
    Nakon cca mjesec dana stigo mi je poziv od czss dosla sam tamo rekla zenama koje su bile prisutne da nema sta dodat na prethodnu izjavu tj da ostajem kod toiga da djete nema navedeno ime oca . zatim su me uputile u moja prava koa "bi ostvarila" da je dijetetu otac naveden( alimentacija- koju bi oni tj drzava sudski potrazivali u moje tj djetetovo ime, i jos ponesto sta se i ne sjecam bas ) i nakon toga sam im se lijepo zahvalila i rekla da ja ostajem pri svojoj izjavi od ranije, i fino hvala doviđenja, niko nije spominnjo da bi neko iz CZSS dolazio k nama vidjeti di i kako zivimo i slicno
    2. ukoliko navedete ime oca a on nije prisutan kad su se predavali podaci i nemoze potvrditi tocnost podataka tada ga oni pozivaju no ukoliko se ni tada ne odazove sudski se trazi da dodje na ocitovanje
    te ukoliko tvrdi da nije otac tada se radi test ocinstva koji ukoliko se pokaze da je otac placa on a u drugom slucaju neznam kakava je procedura ( isprika ako je neka inf netocna pricam samo ono sta su meni drugi rekli za ovakav slucaj)

za trece ti nemogu pomoc jer se u to ne kuzim a i nije mi na srecu trabalo pa se nisam raspitivala. nadam se da po tom pitanju ima neko ko ce ti moc pomoc!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pripadam ovoj "grupi" samohranih majki s djecom bez upisanog imena oca u rodni list. Otac dijete posjećuje, voli, financijski sudjeluje, pita svaki dan za njega...
    Ja prema ocu imam prijateljske osjećaje bez ikakve gorčine, zamjeranja i slično. Odluka da rodim dijete bila je moja, nije bila zajednička pa mu zato nisam predlagala da pravno "prizna" dijete.
    ovo kao da je neko meni uzeo rijec iz usta,

drago mi je da ima jos prica koje su pocele sa mozda malo gorcine a ipak ispale kao ova Lovorkina i moja . zelim vam svima puno razumjevanja i strpljenja u svemu ovome jer mene upravo to i izvlaci i itzvlacilo me je bas kad mi je bilo najpotrebnije!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •