Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Bol u nozi - u predjelu lista... slična iskustva?

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Bol u nozi - u predjelu lista... slična iskustva?

Sinoć me je iz čista mira počela boljeti desna noga - jedna točka u predjelu lista (na sredini mišića). Boli na način kao da sam se jako, jako udarila pa imam veliku masnicu. Naravno, ja ništa ne vidim - nisam se ni udarila niti ništa.

Jutros sam ustala i morala sam vući nogu za sobom kako me boli. Posebno mi je teško bilo ići niz stepenice. (U 25-om sam tjednu i skupila sam 8 kg što se na mojih 178 cm lijepo rasporedilo)

Da li netko ima slično iskustvo?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene su obje noge boljele u predjelu listova kao da sam imala jake grceve u njima.
    bilo je to na pocetku trudnoce i trajalo cca 2 tjedna.
    kako doslo, tako i proslo.
    moguce da je zbog pomanjkanje magnezija ili kalcija.

eto, nisam bas pomogla, ali da znas da nisi jedina s tim problemom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene je u prosli ponedjeljak u noci uhvatio grc u listu i tek jucer sam pocela normalno hodati. I to dolazi s trudnocom

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nikad do sad nisam imala grč i ne znam kako to boli. Zvala sam ginekologa i rekla mu što me muči i rekao je da ako nema znakova oticanja ili masnice ili sl, da je vrlo vjerojatno posljedica jakog grča koji me je možda mučio i tijekom noći. Rekao je da slobodno malo izmasiram, da smijem hodati, ali da ne forsiram hodanje.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to su grčevi drage moje... počinju se pojavljivati od 20.tjedna trudnoće nadalje i užaaasno su bolni..meni je to grozno.

čula sam da pomaže šumeći magnezij!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ili sacica ljesnjaka dnevno...

Ja sam imala grceve u prvoj trudnoci, nocima nisam mogla spavati...
    A u drugoj sam jela ljesnjake i nisam imala grceve.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to su definitivno grčevi , mene najčešće uhvate noću .Doktor mi je preporučio da uzimam magnezij .

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svidja mi se ovaj savjet sa lješnjacima, nerado uzimam sintetske vitamine i minerale pa mi je šumeći magnezij malo odbojan. Gdje bih još mogla dobiti magnezija (iz prirodnog izvora)?
    Hvala vam cure na savjetima, od velike mi je pomoći...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Svea prvotno napisa
    Svidja mi se ovaj savjet sa lješnjacima, nerado uzimam sintetske vitamine i minerale pa mi je šumeći magnezij malo odbojan. Gdje bih još mogla dobiti magnezija (iz prirodnog izvora)?
    Hvala vam cure na savjetima, od velike mi je pomoći...
    Iz Donat Mg vode

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A Donat MG koliko znam usput malo i "počisti" crijeva, kaj ne??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kako ono ide reklama "Otvara"...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

magnezija ima i u kikirikiju , orasima , zelenom lisnatom povrću , bananama - iako s nijma ne bi trebalo pretjerivati jer su dosta kalorične .

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zato ja i preporucujem vodu. Ovo sve deblja...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam u trudnoći imala grčeve u listovima, koi su me buduli iz sna, a znalo me još po 2 dana nakon toga boljeti.
    Anyway, našla sam i uzrok - nedostatak magnezija!

Čim sam počela piti magnezij, odmah se stanje popravilo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zar vam ginici po defaultu ne savjetuju da uzimate dodatni magnezij skupa sa prenatalom, folnom itd?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne , meni je odmah preporučio prenatal i ja sam mislila s obzirom da sadrži sve potrebne vitanime i minerale da će mi biti dosta , međutim morala sam još i dodatno uzimati magnezij i željezo.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hvala na savjetima

Cure, prestalo boljeti nakon dva dana
    Hvala na svim savjetima.

Pojela sam par banana, malo badema... nisam posegnula za sintetskim vitaminima.

Inače ginić mi preporučuje isključivo Prenatal Care tablete i iako ga uvijem pitam treba li još šta odgovara... sve OK, ne treba. Idem kod Husara i jako sam zadovoljna kako me tretira i savjetuje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pazljivo sa magnezijem!

Uzimanje magnezija ne preporuča se, posebice pred kraj trudnoće.

Dovoljno je reći da se prilikom preranog otvaranja, ženama da injekcija magnezija. Znači, znamo kako radi. Stoga se posljednjih (stvarno se ne mogu sjetiti koliko tjedana ili čak mjeseci ) ne preporuča nj. uzimanje.

Ja sam imala grozne probleme sa listovima u trudnoći. Mišić mi je znao i "preskočiti" tako da nisam mogla stati na nogu i urnebesno je boljelo.
    Inače se takve stvari događaju radi manjka magnezija, no u trudnoći je moguć i vjerojatno drugi uzrok poput rasporeda težine, manje kretanja, puno vode itd....

U svakom slučaju, konzultirajte se sa svojim doktorima, no ne očekujete da će vam svi reći isto. Ja sam imala 2 doktora pa sam voljela obojici postavljati ista pitanja.... Jedan od ta dva mi je i rekao za mg, a drugi se tome podsmjehnuo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

žao mi je, i ja sam imala takvih problema u prvoj trudnoći, tek nakon nekoliko mjeseci stalne agonije ( nisam imala internet da se raspitam o tome ) napokon sam rekla doc šta me muči pa mi je rekla da pijem magnezij ( blagoslovljen bio ) bolovi nestali ko odsječeni, sad ga pijem od početka trudnoće ( i zbog krvarenja i hematoma mi je to preporučila ) tako da s tim nemam problema, uz to mi je još pasalo spavat s nogama na duplom jastuku tak da su malo povišene i ledeni oblozi kad je bilo kritično

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kad me grc u listu uhvati, ovo uvijek, ali uvijek meni pomaže. lupam petom po tvrdoj podlozi cca 5-6 puta i kao da nikad ništa nije bilo. a kad sam masirala list dok je grč trajao, nastojeci ga "razbiti", list je još danima bolio. da lupanje petom one noge koju je grč uhvatio (list) pomaže, otkrila sam slučajno kao klinka.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

banane su super za grčeve!!! preporucila mi ih je med. sestra i stvarno pali, a i malo masaze nije naodmet

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne znam sto bi od grceva da ne uzimam svakodnevno magnezij. Pijem sumeci od sredine trudnoce po preporuci ginekologa pa sve do kraja jer navodo,osim sto opusta misice,tako djeluje i na BH kontrakcije i na prerano otvaranje a kako za koji dan imam termin za carski,jos bolje,barem nece biti iznenadjenja. Inace sam primjetila da nijednom nisam imala zgaravicu sto je cesti slucaj u trudnoci. Za to je isto zasluzan Mg,moze i Donat,jos bolje.

SRETNO VALENTINOVO !!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja također povremeno imam grčeve,ali pijem Donat Mg i također mi puno pomaže!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •