Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: dojilje u bolnici sa svojim bebama

Ivana Š.

Početno dojilje u bolnici sa svojim bebama

Jesam li krivo čula? Večeras je novi ministar zdravstva izjavio da je donio odluku da će dojilje bez obzira koliko km daleko živjele od bolnice moći sa svojim bebama biti u bolnici. To je trebala biti sretna vijest, međutim dodao je da to vrijedi samo za one dojilje čija su djeca stara do 6 mjeseci. Po toj teoriji mi koji dojimo preko 6 mjeseci ispadamo ludi ili za nas nema mjesta u bolnici jer naša djeca više nisu bebe??? Ne shvaćam. Napišu nešto u zakonu što samo sebe pobija. A možda sam krivo čula. Je li netko od vas pratio vijesti u 19.30 ?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj ivana, to je ipak dobra vijest ako je tocno to sto si rekla, jer do sada su imale pravo samo one mame koje zive (mislim) 25 i vise km od bolnice. znaci, ide nesto na bolje .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

još je rekao "NARAVNO, to se odnosi na djecu do 6 mjeseci"! mislim, što je tu "naravno"????

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A mene zanima da li uopće bolnice imaju predviđena mjesta za mame, ili to ovisi od bolnice do bolnice.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    još je rekao "NARAVNO, to se odnosi na djecu do 6 mjeseci"! mislim, što je tu "naravno"????
    ovo "naravno" sam i ja zapamtila... mlotek!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, ovo je ipak veliki pomak na bolje!
    Do sada su mogle ostajati samo mame koje su bile više od 15km udaljene od bolnice.
    Nadajmo se da će i dobnu granicu pomaknuti, a to "naravno" se vjerojatno odnosilo na preporuku WHO za isključivo dojenje do 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    A mene zanima da li uopće bolnice imaju predviđena mjesta za mame, ili to ovisi od bolnice do bolnice.
    Splitska bolnica na Firulama ima tri sobe sa po 4 kreveta za mame cija su djeca na odjelu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da sve je to lijepo osim onog "naravno", ali u glavama osoblja se ništa ne mijenja, citiram:

"Šta mučite to dite na prsima dajte mu bocu kada nemate ništa..."
    "Kakvo izdajanje, pa vi nemate ni za jedan pođšten obrok" itd, itd.
    Užas!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U teoriji je i do sad bilo da mame dojilje mogu biti s djetetom mlađim od 6 mjeseci, za kilometražu od Zagreba nisam sigurna, ali znam kad sam ja s malim mlađim od 6 mjeseci trebala ići na bolničku obradu, u Klaićevoj nije bilo mjesta na odjelu mama-dojilja :/ .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Audrey, na to sam i mislila.
    I čini mi se da je baš u Zagrebu najgore stanje sa mjestima za mame.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nažalost, to nema veze ni sa čijim odlukama - mjesta ima ili nema.
    Naravno da postoje i manipulacije, da se neko mjesto može "čuvati za nekoga", ali to se teško može izbjeći :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam se razveselila kad sam to vidjela jučer na teletekstu, a danas u novinama piše "...ili nadoknaditi troškove prijevoza" - to bi u Zagrebu valjda značilo ako mami ne da mjesto kraj bebe dat će joj karnete :?

lea

Početno

Jesam li krivo čula? Večeras je novi ministar zdravstva izjavio da je donio odluku da će dojilje bez obzira koliko km daleko živjele od bolnice moći sa svojim bebama biti u bolnici. To je trebala biti sretna vijest, međutim dodao je da to vrijedi samo za one dojilje čija su djeca stara do 6 mjeseci. Po toj teoriji mi koji dojimo preko 6 mjeseci ispadamo ludi ili za nas nema mjesta u bolnici jer naša djeca više nisu bebe??? Ne shvaćam. Napišu nešto u zakonu što samo sebe pobija. A možda sam krivo čula. Je li netko od vas pratio vijesti u 19.30 ?

Nisam slušala vijesti, ali evo vam moje priče:
    u nedjelju mi je beba završila u Vinogradskoj zbog upale pluća, 10 mjeseci, radim, ali i dojim, pustili me dva dana tri puta dnevno na dojenje, a onda odjednom se pojavio rotavirus na odjelu i zabranili dojenje svim majkama do daljnjeg. Pa vi meni recite o čemu priča ministar. Svakako su već sve bebe dobile taj virus (osim moje) zašto čekamo nastavak dojenja? Već joj je dovoljan šok bolnica, još nema ni cice.

lea

Početno dojilje u bolnici sa svojim bebama

Nitko ništa ne komentira, stvarno me zanima otkud im pravo da mi zabrane dojenje bebe u bolnici???

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do sada su mogle ostajati samo mame koje su bile više od 15km udaljene od bolnice.
    Odgovorno tvrdim da ovo baš nije potpuno istinito jer sam ja ostala u bolnici sa Patrikom kad je on imao 15 mjeseci, a mogla sam ostati s njim zato što sam ga još dojila. Tu u Zg, na Šalati. Jedino mi nije bio plaćen boravak u bolnici zato što je on imao više od 6 mjeseci, ali zbog dojenja sam imala (i koristila) tu mogućnost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi, tih 15 km se odnosilo na besplatni smještaj mama s bebama do 6 mjeseci. Ako sama plaćaš možeš ostati, naravno ako bolnica ima "uvjete".

lea jako mi je žao tebe, a naročito bebice

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj lea prvotno napisa
    u nedjelju mi je beba završila u Vinogradskoj zbog upale pluća, 10 mjeseci, radim, ali i dojim, pustili me dva dana tri puta dnevno na dojenje, a onda odjednom se pojavio rotavirus na odjelu i zabranili dojenje svim majkama do daljnjeg. Pa vi meni recite o čemu priča ministar. Svakako su već sve bebe dobile taj virus (osim moje) zašto čekamo nastavak dojenja? Već joj je dovoljan šok bolnica, još nema ni cice.
    Ovo mi je pretužno i prestrašno istovremeno .
    Joooj, koliko smo imale "sreće" moja malena i ja da je ona upalu pluća zaradila dok smo bili na odmoru u inozemstvu pa smo obje zajedno završile u bolnici. Tamo je jednostavno praksa da je roditelj 24 sata uz dijete bez obzira na djetetove godine . Koliko je samo sestrama i osoblju lakše raditi - mame se brinu za svoju djecu, a oni samo kontroliraju, donose lijekove, podsjećaju na mjerenje temperature, ...i općenito, tu su ako nešto zapne.
    Moja malena je 7 dana živjela samo od cice, jer je odbijala svu drugu hranu. Neznam kako bismo to preživjeli u nekoj od naših bolnica

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lea stvarno mi je žao što nisi s malenom otišla zbog upale pluća na Srebrnjak.Ja sam s Lunom bila tamo kad je imala 4 mjeseca.Htjela sam ostati s njom u apartmanu odmah iako se plaća 200kn(sad više možda ne bi ni platila!) ali nije bilo mjesta 1.dan.Taj dan sam bila s njom od 6 ujutro do 9 navečer-nikome nisam smetala! Drugi dan smo preselili u apartman.Taj njen boravak u bolnici(i moj )nisam uopće doživjela stresno-tamo su zaista svi divnid čistačice do primarijusa...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Lea je bila na Srebrnjaku; apartmana nije bilo slobodnih jer su se upravo radili novi apartmani pa je na raspolaganju bio samo jedan. U bolnici se može biti zaista gotovo čitav dan - službeno od 9 ujutro do 7 navečer, ali mi smo ostajali do 9 tj. dok nas ne bi potjerali. Svejedno ne mogu reći da nisam bolnicu doživjela stresno, dapače; možda ne bi bilo tako da smo mogli dobiti aprtman

lea

Početno

Hvala vam na razumijevanju. Pustili su me jučer popodne na dojenje, 2 puta, sad je i ona pozitivna na rotu, inače je dobro, to je najvažnije, skulirala sam se malo....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo bili na kirurgiji u Klaićevoj kada je Borna imao mjesec i nešto sitno
    (stenoza pilorusa), bila sam skroz s njim, sve je bilo ok, osim jedne blesave sestre s kojom se je mm već prvi dan zakačio. Ali vjerujte, bilo je par beba s kojima su mame mogle biti, ali nisu. :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa tko zna zašto nisu. I sa Leom je u sobi bio jedam mali dečkić kojemu mama nije bila cijeli dan pa je jako puno plakao. Ali, što je mama mogla - ima još dvoje djece, a tata vozi kamion i nikad ga nema kod kuće

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Istina, iako je bila jedna mama koja je baš bila tri do četiri puta na dan, a po noći nije, bez djece, iz Zgb, al nije važno, naravno da neke nisu bile u mogućnosti.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo iz zadnjih NN (30/2005) glede mame i bebe u bolnici i dojenja...

U Pravilniku o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja (»Narodne novine« broj 93/03., 158/03., 198/03., 81/04. i 174/04.) u članku 46. stavak 1. mijenja se i glasi:
    "Pravo na smještaj uz dijete, koje se nalazi na bolničkom liječenju u smislu članka 42., 44., i 45. ovog Pravilnika, ovisno o odgovarajućim smještajnim kapacitetima ugovorne zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi, ostvaruje osigurana osoba – majka djeteta pod uvjetom da dijete nije starije od 6 mjeseci i da postoji potreba dojenja djeteta, što utvrđuje izabrani doktor majke na prijedlog izabranog doktora djeteta i odjelnog doktora zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi"

Moj komentar glasi: tu se ne govori o obaveznom smještaju mame uz bebe (do 6 mjeseci) koje doje (ako ima mjesta u bolnici), već o tome da (izabrani) doktor odlučuje da li stvarno postoji potreba dojenja bebe. :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eto ti ga sad. tlak mi je 10000!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •