bleeda prvotno napisa
ako ruča kod bake, i MM i ja dođemo s posla i idemo ručati, pitam ju je li gladna, kaže ne, al onda sjedne kod nas za stol i uzima iz naših tanjura.
pitam ju zašto to radi ako nije gladna - Pa tak, samo malo.
tko god jeo, i što god jeo, ona će jesti s njim. nije gladna, ali uvijek će jesti. slatkiše tamani do besvjesti. ja ih doslovno skrivam, a ona kad je sama pretura po kući dok ih ne nađe.
kompleksi već sad postoje, i ja se bojim da će s ulaskom u pubertet biit još gore.
slatkiše ne kupujemo, niti grickalice, ako nešto dobiju to je to. uvijek imamo voća, ali i s tim pretjeruje.
jednostavno više ne znam što napraviti.
ja nisam njena prava mama, ona i P su MM-ova djeca iz prvog braka, i svaki moj pokušaj da uvedem reda u njenu prehranu se svede na optužbe da joj branim, ne dam....
ljetos su svekar i svekrva bili na vikendici, i pravilnom prehranom, sa tri obroka na dan i voćem kao međuobrocima, ona se poprilično promijenila.
sad se to opet vratilo na staro i naddalo još kila.
ja strahujem da će se razviti u zatvorenu djevojku sa kompleksima od debljine i da bi to sve moglo otići u onu drugu krajnost ulaskom u pubertet.
šta napraviti? kako to regulirati? kako joj objasniti da nema potrebe jesti ako nije gladna?