Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 178

Tema: ZPB 2005., (35. dio)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mial-uf...stvarno puno pelena za noć. Ustvari bilo kakvo previjanje je koma,ali šta je tu je. Roko već od prvog rođoša koristi isključivo Libero maxi pelene i nema propišavanja. Te su čini se najveće od 15-30 kg a pošto su njemu noge oduvijek bucmaste te pelene su nas spasile. Probaj njih!
    I kod nas oblačno,ali bez kiše pa ćemo svakako van!
    Roka sam maloprije probudila jer bi inače do 11 spavao.

Stijena-već sam si odavno rekla zapisivati sve Rokove fore,jer će mi kasnije biti žao ,ali eto uvijek zaboravim
    Samo nek ti trudnoća bude uredna i sve će biti ok

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa dobro kad bumo mi stigli 15 kg i metar visine. DOvraga i bestraga!

Dakle ja sam malo krenki jer me moj najstariji princ zahebavao cijelu noč
    Yas nisi nemajka zbog Cedevite jer ja svojima dam i Nutele i kobase i hrenovke i paštete i kaj ubijte me.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Modesty Blaze prvotno napisa
    Yas nisi nemajka zbog Cedevite jer ja svojima dam i Nutele i kobase i hrenovke i paštete i kaj ubijte me.
    Ja sam žestoki protivnik da DIJETE stalno jede junk food (al zato MAMA može do mile volje ), al isto pokleknem i dam mu i cedevite i soka na mućenje i hrenovke i domaće kobasice i bombone i čokolade... ne previše, al tu i tamo. Mislim da ipak ne treba biti isključiv (osim kad dijete ima neki problem), pa mu poneki komad ovog gore nabrojanog, neće naškoditi. :/
    Kuhano jede 2 x dnevno, juhu prije spavanja + ručak kao i mi kad se probudi.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

X
    dok nije išla u vrtić juha ili sa žlicom obvezno svaki dan za Kalu, a i sad u vrtiću im je obavezno svaki dan juha ili sa žlicom, jako puno povrća, voće i mlječno - iako imaju i cedevitu, puding - što kao nebi smjeli po onom novom jelovniku, ali to je zbilja rijetko i ja sam s njihovom prehranom prezadovoljna
    a nemogu je prisiliti da jede neke pahuljice, žitarice il kaše i sl kad ni mi to doma ne jedemo i nemamo naviku.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Je i moji jedu kuhano 2x dnevno (iako se ja zbpog tog iskilavim) i trudim se da se zdravo hrane, ali im dajem i sve gore navedeno. Naravno da im dajem u prevelikim količiama i stalno sigurno bi bili deblji i ko zna što sve ne. ALi ako se netko hrani zdravo to su moji -usprkos svemu gore anvedenm

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa Dakle ja sam malo krenki jer me moj najstariji princ zahebavao cijelu noč
    A koji je ustvari najstariji? Domagoj?

A što se prehrane tiče,mislim da svi mi popustimo na neki način. Meni je bitno da pojede doručak,pa voće,juhu prije spavanja od svega i svačega (ali i iz vrećice ako ne stignem) . Kuhani ručak je normala,ali i poslije uvijek dam malo slatkoga,čoksa,kolač,nešto...večera je sve i svašta od žitarica do hrenovki!
    Nažalost,nekad dobije cedevitu,iako uspijevam sve manje
    Uglavnom cijedim limun,naranču.....

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja Kali dam dosta toga da proba od slatkog ( osim lizalice i žvaka to je strogo zabranjeno !!!! ), pa onda ona šta joj se svidi izabere i to povremeno dobije. nisam baš da se strogo zabrani sve slatko do neznam ni ja kad jer se ja nebi mogla skrivati ili nejesti kad imam napadaj slatkog

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

patrik puno toga (tipa cedevita, poli salama, hrenovke, smoki i čips, bomboni ) nije ni probao dok nije krenuo u vrtić, a tamo to osim što je dio (bio nekada davno :D ) redovnog jelovnika, ima i roditelja koji to nose djeci i onda svi jedu. Meni nikad nije palo na pamet da donesem, iako mi je na početku jedna teta rekla da donesem smoki :shock:

Doduše, sad kad je malo veći nek pojede i štapiće i smoki i bombon (mekani ili tic-tac sa što manje umjetnih okusa, boja i Eova), ali umjereno i povremeno, a ne da mu to prijeđe u naviku umjesto ručka, npr.

Od sokova pije isključivo friško iscijeđeno ili ****, alnatura ili rabenhorst sokove isključivo bez dodatka šećera jer ih puno pije pa da zubi kolko-tolko ne nastradaju. a pije ih zato jer mu se dnevni vitaminski pripravci (ehinacea, petrovićev med, sirup protiv kašlja....) ne mogu nikak drugačije aplicirati nego sa sokom, a bez njih teško da bi preživjeli zimu.

(Domaći) špek i kobase u njegovoj dobi ne smatram ničim prelošim, opet ako je u umjerenim količinama (iako zna ih jesti i za doručak i za večeru, ali sretna sam da uopće pojede doručak i večeru ), dok druge salame ne konzumiramo niti mi tak da ih pojede eventualno ako kojiput još znaju biti za doručak u vrtiću što je u posljednje vrijeme jako rijetko jer su se jako popravili što se tiče jelovnika :D . Mi doma eventualno imamo samo pršut, tako da mu je to dostupno. A nema šanse da ako nešto ja jedem, njemu ne dam. Osim što mi je to licemjerno, ne mogu niti izbjeć, jer ako vidi mene, naravno da mora probati. Ako ništa drugo, bar me odvikao grickalica i junka

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Iskreno, mene sad ovaj jelovnik u vrtiću spašava!
    Jer nema šanse da bih mu ja doma uspjela tako raznovrsno i zdravo kuhati svaki dan juhe i variva, a i tamo je malo drugačiji režim jela - sjedi se i jede, a ne ko doma - landra po okolo, igra, gleda crtić i eventualno ako je jaaaaaaako gladan nešto jede. Uostalom, ako smo MM i ja na poslu dobro ručali, kad dođemo doma, nemam potrebe niti nešto pretjerano skuhavati, pojede se još eventualno nešto za večeru (a nekad neće niti to) i to je to.

Mene zapravo brine to što patrik vrlo rijetko doručkuje. Prije vrtića nikad ne stignemo, a ako se malo kasnije probudi, ne stignemo niti na doručak u vrtić. Iako tete mi kažu da niti kad sitgnemo baš i ne jede (zdrave stvari tipa - žganci, griz, cornflakes...), osim ako je neki sendvič (tzv. čupavi) ili nešto slano, a to i nije baš tako često otkad su izbacili salametine i hrenovke. Doduše oni ubrzo imaju voće za užinu, pa i nije gladan do ručka, a ručak u zadnje vrijeme uvijek dobro pojede. Čak i kad je neko varivo koje ne voli (iako je to rijetkost) teta mu umače kruha i da mu meso iz variva () , pa se ipak najede.
    Iako, s obzirom da se čitavu noć, a i ujutro natankava mljekom, nije ni čudo da mu se za doručak ne jedu mliječne stvari....ne bi ni meni.

Kad smo doma za doručak pojede špek, kobase, pršut i to sve bez kruha :shock: samo, samcato.

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bili kod pedijatrice, nikoga u čekaoni :shock:
    dobili potvrdu da može u kolektiv od ponedjeljka
    naravno otpusno još nije stiglo 10 dana je prava sramota zvala sam klaićevu i vele da je poslano jučer ili prekjučer
    odmah smo obavili i sistematski 13,500g 98cm
    ima visinu al težina je ispod prosjeka,na tu visinu idealna težina
    je 14.500-16.500
    u 9mj kad smo išli po potvdru za vrtić rekla nam da se dođemo tokom mjeseca na cjepljenje, nismo išli često je bio prehlađen i napomenem joj to a on veli pa to vam je ove godine u 9mj :shock: nevjerovatno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stijena, čestitam!

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mial moglo se primjetiti da si u potpisu promjenila boju al ni miga da si umetnula nove slikice
    svi ste

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM ide sutra u Zagreb. Jel treba netko nešto iz Osijeka

Maloprije mm došao doma s posla i bio samo par minuta i otišao registrirati auto,a Roko se skoro rasplakao kad je izlazio i rekao "tužan sam bez tate!"

Nina-šalji Matea da i njega zdebljam

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    MM ide sutra u Zagreb. Jel treba netko nešto iz Osijeka
    Ne, zasad, al kad se već nudiš, možda tebi stigne nešto iz zagreba

sorry, modesty, opet albanske svijećice

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maloprije mm došao doma s posla i bio samo par minuta i otišao registrirati auto,a Roko se skoro rasplakao kad je izlazio i rekao "tužan sam bez tate!"
    I patrik ima izljeve kad tata makne pete, a kad je doma (a slučajno i ja), onda mu se belji i govori: tata je zločest :shock: :shock: :shock:

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

može odmah sutra s TM,kad se već nudiš
    bila bi ti zahvalna
    baš mi je žgoljo,nema se vremena udebljati čim pojede u akciju
    i moj je u zadnje vrijeme tužan kad odlazi tata a pogotovo kad je na putu svako malo zapitkuje di je tata,kad će doći...

jel tebi što treba iz Zagreba?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nek dofura tebe.
    Ajd pošalji nekaj slavonsko

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nek dofura tebe.
    Da, baš sam to htjela reć - nek dofura tebe i roka na izlet, već bi se snašla, bar imaš koga obilazit čitav dan

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nina nećemo opet tim putem jer moji malci imaju jedva 12 kg (ako Mislav ima 12 puna šaka brade). O visini da ne govorim. Dakle nemaš kaj brinut.
    Trak Idu ti Domagoj (1:36), Dora (1:37) i Mislav (1:38) po noći

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nina nećemo opet tim putem jer moji malci imaju jedva 12 kg (ako Mislav ima 12 puna šaka brade). O visini da ne govorim. Dakle nemaš kaj brinut.
    Trak Idu ti Domagoj (1:36), Dora (1:37) i Mislav (1:38) po noći
    a di su te na carski usred noći, kaj je tak bilo gusto :shock:
    mislim, čisto ono kaj te nitko prije nije pitao da nosiš trojčeke

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Tužna je to priča o gospodinu primarijusu Podobniku (nebum pisala kaj mislim o njegovoj inteligenciji glede toga) jer mi je puko vodenjak oko 4 navečer. Da im nisam ležala u bolnici i da nije znao sve još nebi nikaj rekla. I još mi je reko (dok sam se ja tam grčila od trudova u kojima sam btw bila 9 sati i zbog tog su moja djeca i ja skoro nadrljala - dapače imao je vrašku sreču kaj je na kraju sve ok - nadam se) "Tko vam je kriv kaj ste tražili da vam vrate tri, ja njemu kažem da ja nisam ništa tražila i da me nitko nije nikaj pitao i on meni odgovori da ne lažem :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sorry 4 popodne (jš uvijek sam ljuta ko ris na tu "priču" pa sam sklona greškama)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hoćeš reći da su oni trojčeke mislili porodit na termin, bez carskog i za to što nisu si ti ispala kriva :shock: ...........vrlo nadobudno i za potpunog laika poput mene......hm, mislim da ipak ne idem u ovu njegovu novu polikliniku na porod

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fuj!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Doktoru, naravno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa totalni krelac je ispao i to još me nije došao vidjet nakon operacije (da mi možda nebi reko kak su mi djeca s obzirom da su u drugoj ustanovi bili). TO mu najviše od svega zamjeram. Meni je puko vodenjak a on je mislio nekako zaustaviti porod. Da nije bilo babice odosmo i djeca ija u p.m.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nego nitko mi nije dao niakakve savjete što nosit na skijanje.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na što misliš? Robu, igračke? Eure, kune?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

živčeke u torbici 8)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Robu, igračke, kaj nosit u apartman hrane, opreme i sl)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stijena imaš viška? Posudiš?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Stijena imaš viška? Posudiš?
    možda da si me pitala prije koji tjedan...... sad mi je ostao samo jedan vrlo kratki fitiljček ..........i torbica 8)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajd bar torbica... Jel inn ili neka kroz koju živčeki lako bježe?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajd bar torbica... Jel inn ili neka kroz koju živčeki lako bježe?
    ........mora da je neka bježljiva, jer su mi na izdisaju

ja, iskreno, kad idem s patrikom na "odmor", poslije trebam jedno dobrih tjedan dana meditacije......transcendentalne........... 8)

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Robu, igračke, kaj nosit u apartman hrane, opreme i sl)
    Roba - osim opreme za snijeg, sebi nosim trenerku i traperice, Lovri trenerku.
    Igračke - Lego kutija, povrće koje se reže, koji autić i jedna knjiga.
    Hrana - mi nosimo samo ono što je kuhano (sarme, paštašuta, medaljino...). Sve ostalo kupujemo gore. E da, nosim nekoliko porcija juhe za Lovru (odrasli će se vjerojatno odreći juhe tjedan dana - ili preći na argo). Lovre nije baš neka izjelica a juha najčešće ima dobar prolaz pa da se barem malo osiguram. Ali mi nemamo all inclusive tako da nemam.
    Opremu - svo troje imamo skije i pancere, nosimo i sanjke.
    Nosimo i laptop da djeca mogu pogledati koji crtić

Ponijeti kupaće gaće i ručnike za bazen. Kutiju s lijekovima. Nisam sigurna ima li u vašim apartmanima fen.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sad sam nekaj htjela reč al više nemam pojma....

A da.... Trak kak sveki? Si bila kod nje?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Putno osiguranje.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sveki i dalje loše da ne ulazim u detalje.

A jeste sigurne da želite nas u blizini ? Mislim mm još uvijek može dobiti kozice
    Ne ide našim autom,već sa prijateljima,samo će ga ostaviti kod dobavljača i odmah se vraćaju (za par sati) nazad!

Mare-pošto nosiš laptop očekujem povremeni izvještaj!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koje lijekove i robicu za njih?
    Ma pusti ti all inclusive kaj ogladne izvan vremena za obrok. Juhe su dobra ideja kao i laptop.
    Moja sveki bu skuhala buncek i par kobasa. Možda uzmem griz Čokolino, kakao i sl. Kak je tam radno vrijeme špeceraja

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od lijekova bi ja nosila (iako ja baš nisam Stijena amaterski pedijatar ) :Lupocet,fiziološku,toplomjer,sirup za grlo....

I za sebe koji Praxić 8)

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Nek dofura tebe.
    Da, baš sam to htjela reć - nek dofura tebe i roka na izlet, već bi se snašla, bar imaš koga obilazit čitav dan
    da da da da :D
    da viš kako bi se u sekundi dogovorila kavica

Nina

sinek i ja bili malo u landranju, cijene u dučanima katastrofaaaaaaaaaaaaaa
    moja ruka sve gore, boli ko sam vrag, pojma nemam šta sam joj napravila
    Trak kako sveki?
    moja sutra izlazi iz bolnice, pojma nemaju šta joj je bilo
    e sad je pitanje jel će bit manje posla il će mi tek sad natovariti posla

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Koje lijekove i robicu za njih?
    pa ono kaj im i inače nosiš - paracetamol protiv temperature i bolova, termometar (da znaš jel im treba paracetamol ), ja uvijek nosim i fiziološku i aspirator (ponekad i Operil), dobro je imat i flastere i nekakv sprej za dezinfekciju, iako meni nikad do sad nisu trebali....ja na more nosim i flocetu protiv komaraca, ali čisto sumnjam da će ti to sad trebat

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Od lijekova bi ja nosila (iako ja baš nisam Stijena amaterski pedijatar ) :Lupocet,fiziološku,toplomjer,sirup za grlo....

I za sebe koji Praxić 8)
    potpisujem

trak, sjedi pet

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Imate kaj Praxića za posudit (kaj netreba za to recept)?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imate kaj Praxića za posudit (kaj netreba za to recept)?
    ne znam, ja to ionako ne smijem
    možda nešto na biljnoj bazi - valerian, npr. za to ti sigurno ne treba recept.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja neznam dal je valerjana za mene dovoljno jaka

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja neznam dal je valerjana za mene dovoljno jaka
    ništa, trak, onda ipak sutra po mužu šalji praxitene

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hura bravo tako je !!!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kaj je najbolje mi cedevitu konzumiramo samo na moru
    doma kupujemo sokovve samo kad očekijemo goste a uvijek imam donu na slaganje za svaki slučaj, litra mi traje pol godine

pijemo vodu i mineralnu, ivan voli i jedno i drugo
    tu i tamo u dm- mu uzmem neki sokić da omasti brk

jede životinjsko svaki dan zbog sličica, ali to je fakat tanka čoksica
    paštetu i hrenovke je jeo tu i tamo sada više neće? :?

juhiuca jee uvijek zakon, mrkva i brokula po novom
    variva ne igraju kod nas, špuinat obožava i sve vrste kuhanog mesa

od grickalica štapiući
    napolitanke, keksići svih vrsta

mi smo puno toga promjenili u svojoj prehrani od kada je došao ivan
    one stvari koje ne želio da jede jednostavno ne kupujemo, čips, krokiće
    ali nem ašto on nije probao, ja nisam u tome rigorozna samo mi je bitno da je prehrana koliko toliko izbalansirana jer s njom od početka imamo problema
    čak ga odnedavno i tete u vrtiću hvale da se puno popravio
    ali on kao d aima neke svoje cikluse, evo nakon godinu dana opet jede mrkvu i brokulu a neće hrenovke
    riba uvijek igra ali pohano odjednom izbjegava

a ja...ja sve gora što se tiče čokoladnih namirnica, od kad sam rodila luciju samo mlatim po njima
    neki dan sam načela jednog ivaovog djeda mraza i pojela do pola a kad je mm došao sa posla ivan me tužio tati da sam mu poječla cijelu čokoladu
    večinu slatkiša što on dobije pojedem ja
    obožavam bonbonjere, bajadere, ferrero rocher, praline, one prefine vitaminkine školjkice, sve od kindera...

stijena ja sma bila strašno umorna na početku, imala sma sreće ivan je bio tada jako miran i nije bilo puno posla s njim
    pričaj sa patrikom kao sa velikim, maleni mogu biti jako empatični
    nakon nekog vremena je ivan sam skužio da neke stvari ne mogu,
    došao bi do mene i u pola rečenice koja počinje sa ajmo bi se sjetio da ja to ne mogu i išao potražiti tatu ili nekog drugog i obično bi rekao" mamma ne može, ima bebu" ia iako sam stalno spominjala bebu to nije rezultiralo ljubomorom, pa i sada kada dojim on skuži i ne davi, ne navlači me, nismo imali još niti jednu takvu scenu
    ali ja non stop objašnjavam, pričam i kod nas to pali
    ne kažem da tako mora biti i kod druge djece...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ivan je počeo dojiti svoje medeke
    čak ima i tandem

nama je to simpatično pa i tati
    ne komentiram da dečki ne doje, ili bih trebala??

ok, presvlači ih i tu nemma dilema, ali dojiti? :?

što mislite?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •