Baš često razmišljam o tome i shvaćam da su partnerstvo i roditeljstvo dvije različite stvari. Kako radim ako socijalni radnik u timu za brak i obitelj svakodnevno srećem ljude koji su i dalje roditelji, ali nisu nikakvi partneri (ljudi koji se razvode).

Prečesto se čudim kako ne znaju uživati darovima koju su došli sami po sebi, običnim sexom u običnom krevetu. A zbog čega sam ja i vi moje drage suborke i suborci potrošili bezbroj sati po čekaonicama, laboratorijima, bolnicama, na konzulacijama, punkcijama i transferima. Zbog čega smo mnogi isplakati hektolitre suza, a bogami potrošili i brdo novaca.

Na neki sam način sretna, jer smo moj dragi i ja partneri, iako još nismo imali sreću postati roditelji, a kada to postignemo naše će partnerstvo posati još jače i neraskidivo. A, i sada imam dojam da iz svake nevolje (čitaj negativne bete) izlazimo čvršći u odluci da nećemo odustati i da ćemo se i dalje voljeti, baš nas dvoje, koji smo se izabrali zbog ljubavi (a ne zbog stana li bebe na putu) unatoč svim komentarima o poželjnoj promjeni pjevca li o tome kako neki ljudi ne mogu imati djecu međusobno, ali u nekoj drugoj kombinaciji im je to moguće pa još onda primjer navode: kao npr. Saša Kopljar i Julijana Matanović i dr. E, pa baš me brigaaaaa za njih i za ostale koji su pokleknuli pod teretom nevolja i tuge. Mi imamo snage za dalje i volimo se još jače.

Inače tom kompleksnom dijelu psihološke želje za ostvarenjem roditeljstva mnoge druge zemlje pridaju veći značaj, pa su psiholog i socijalni radnik sastavni dio tima koji radi s neplodnim parovima.

A kad me netko pita zašto svemu tome pristupam s tako puno emocija, ja mu kažem:"Da li ste nekad u životu imali stastvenu želju, koju ste željeli ostvariti više od svega na Svijetu, ali u tome niste uspjevali. I zamislite da to ne možete kupiti i da vam nitko ne može dati garanciju da će vam se želja ostvariti."

Rijetko tko je imao pozitivan odgovor na to pitanje: jer većinu toga što želimo, možemo kupiti, a ako nemao dovoljno novaca možemo dići kredit ili odgoditi želju za neko vrijeme pa onda štedjeti.

Ne možemo kupiti bebu, ne možemo kupiti ljubav i još ponešto ne možemo kupiti... ali možemo vjerovati da će nam se želja ispuniti i graditi čvrsto partnerstvo temeljno na ljubavi i povjerenju.

I zato dragi moji, budimo jedni drugima dobri partneri i strpimo se malo, dok ne postanemo roditelji.

Svima .