dakle, moj mali mišek će imati 6 mjeseci za tjedan dana. i jako me brine sljedeće:
1. ne stavlja noge u usta niti ih dira rukama
2. okreće se s leđa na trbuh i to samo na lijevu stranu. ne okreće se s trbuha na leđa.
bili smo danas na kontroli kod pedijatrice (koja je super) koja smatra da je to sve u redu. kaže da je na malog možda utjecao i 10-dnevni boravak u bolnici, pa da mu dam vremena.
moja starija kćer je već u ovo doba naveliko stavljala noge u usta (baš sam provjerila na slikama, počela je s 5 mjeseci i tjedan dana). u knjizi moja prva godina je ta vještina stavljena pod sedmi mjesec. u jednoj drugoj knjizi piše da dijete od 5 mjeseci mora stavljati nogu u usta.
a što zna napraviti: izvaditi dudu iz usta, premješta predmete iz ruke u ruku, hvata predmete i pruža ruke prema njima (i kad je potrbuške), ovaj okret s leđa na trbuh ulijevo mu ide super (brz je kao zvrk), kad mu stavim krpu preko lica makne je bez problema, obožava biti na trbuhu i putuje prema nazad (ne puzi, nego kad ga stavim na pod jednostavno ode nazad), dok je na trbuhu rotira se prema željenim igračkama, kad se kupa brčka se jako s nogama tako da smoči cijelu kupaonu ali je rukama otkrio samo "tintilinića", priča...
ja, vječiti paranoik, i dalje razmišljam je li sve u redu. užasno me brine to što ne stavlja nogu u usta.
ima li tko podijeliti iskustva po tom pitanju?