Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: skoro 8000 km od kuce...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno skoro 8000 km od kuce...

...gledam i citam kak dolazite po klince pred skolu i pitam se jel bi itko do vas, a da bar jedan roditelj nije s njim, dijete od 8,5 god poslao na :drugi kontinent...

upravo sam saznala da je Oskar dobio vizu.... stoznaci da FAKAT ide :shock:
    ide za 21 dan na do sad najvecu avanturu u svom zivotu... i nece ga bit predugih 37 dana...

nije da sumnjam u svoju odluku
    znam da sam dobro odlucila i da ce mu bit predobro jer ce bit s predivnim ljudima s kojima nemre nis drugo nego uzivat 0-24, ali ipak mi je malo.. onak... nece ga biti 37 dana.. ajmemajkomila...

on sam se uzasno veseli sto ide jer putuje avionom i slicno, ali mislim da ni sam ne kuzi koliko je to daleko od doma... kaze City Distance Tool da je to skoro 8000 km i 17 sati u raznim avionima... a meni, kak je na odbrojavanju sve manji broj, sve veca frka kak ce on to podnjet... ili mi je frka kak cu ja to podnjet... pojma nemam...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pljuc pljuc pljuc
    daj editiraj ono o njegovom kratkom zivotu

moj odgovor znas, ne bi ga pustila pa makar bio s . lani je isao u slovacku u hokejaski kamp, isla ja s njim. ove godine je trebao u cesku na pripreme, kako ne idu roditelji, nece ni on sam (pa sam ja postedjena odluke).

za 3 godine, a imat ce 12 tad, ici ce s mojom mamom na machu pichu, vec dvije godine on, necakinja i mama za taj put vrijedno stede novce. i imam vec sad milijun pitanja i bojazni.
    a tad ce on engleski vec dobro znati, necakinja vjerojatno besprijekorno, ali sto ako se mojoj mami nesto dogodi a njih dvoje sirocica na 5000 metara (ok, i nje mi zao ali....). vec vidim da cu tada dici neki gotovinski kredit da odem i ja s njima

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, nemam pojma. Ja sam prvi put bila na takvoj avanturi kada sam imala 18 godina. Mama me poslala teti u Australiju. Znači, nisam od koristi jer sam tada bila 10 godina starija od Oskara.

Ali danas je ionako sve drugačije nego kada smo mi bili klinci. Meni ova avantura zvuči jako fora.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretpostavljam kojim ljudima ide i povjerila bih im E odmah , ALI, moja fobija od aviona je tolika da bih imala takav napad panike od samih priprema (a kamoli od perioda kad mi dijete putuje tamo i natrag) da ne mogu ni ponovo procitati tvoj post bez blagog osjecaja panike.

A Oskaru sretan put i neka se super provede. (Ako sam pogodila kamo ide, smijem donijeti u Zg poklone (sitne) za moje prijatelje pa da ih ponese.. ono dvoje mladjih?)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam napravila pogrešku života što se tiče puštanja djece same negdi tako da ću radije prešutit sve što mislim o ovome...

nadam se da će Oskaru bit predobro i da će uživat... :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: skoro 8000 km od kuce...

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ...gledam i citam kak dolazite po klince pred skolu i pitam se jel bi itko do vas, a da bar jedan roditelj nije s njim, dijete od 8,5 god poslao na :drugi kontinent...
    Uf muki drži se...ja iskreno nebi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strigica, sad si me ostavila :/

jel nesto na sto se moze primijeniti tvoj potpis ili su najvece gluposti u zivotu one koje smo napravili?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: skoro 8000 km od kuce...

ja bi išla s njim
    em što ne bi mogla biti toliko dugo razdvojena od njega, em što bi me bilo frka pustiti ga samog na tako daleki put bez obzira na sve, em što bi i ja željela podijeliti s njim tu avanturu...
    ali svatko ima drugačiji osjećaj u takvim situacijama, tak da tu nema prave i krive odluke.
    ja sam ti više ivarica-tip, machu picchu ne bi prošao bez mene

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretan put Oskaru!!!!! :D

(i evo - ja bi ga isto pustila)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mukice ako si neodlučna nemoj ovo čitat...

ovo je slučaj u kojem moj potpis negira sam sebe... iznimka potvrđuje pravilo.... ovu glupost žalim do ludila

pustila sam dijete 5 god. na 2 i po miseca u UK kod tete s bakom... iako je on želio ići i sada želi ponovno ići i kaže da mu je bilo lijepo vratio od gore tako ljut na mene i muža, toliko drukčiji i toliko stisnutiji da meni i danas puca srce... više nikad se nije vratio na isto...

a ja ga poslala u najboljoj namjeri... da bude s tim dijelom obitelji kojeg ne viđa tako često, da što bolje nauči jezik (ovo stvarno je, on je bolji u engleskom i od dosta starijih od sebe) da nije stalno u ovom selu....
    da sam samo znala.... išla bih s njima.,..

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ovo je slučaj u kojem moj potpis negira sam sebe...
    pa ne negira....imala si priliku "NE pustiti ga", ali si ga pustila.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

može se i tako gledat....

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivka pljuc pljuc pljuc - ja nemrem, daj ti editiraj, pliz

strigica - mislim da ni oskar ne bi isao da ima 5 godina, ali ima vec 8 i pol, a ta je razlika fakat ogromna u toj zivotnoj dobi

a i djeca su razlicita - slusam sad melitu koja ima 6 i kategoricno tvrdi NE! kad je pitam "jel oces ic bez mame... nekam"

mislim.. ne preispitujem ja sad svoju odluku - jer vec davno sam odlucila
    samo sad su mi dosli oni dani kad je to FAKAT jako blizu i kad polako pocinjem kontat da on fakat ide...i vesela sam stvarno jer znam da ce mu biti ljepo
    pa se tjesim tu je skajp, kamerice i sl.
    vidicemo se svaki dan ak treba, a sve si mislim da nece opce stic mislit na mene

BusyBee - donesi

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čuj, 8,5 godina su baš lijepe godine za jednog dječaka da putuje. Ne znam hoće li njemu značiti tih 8000km koliko znače tebi. Sve će mu biti prekrasno novo i zanimljivo, vjerovatno i teško na samom početku. Kao i tebi. Onda nakon nekoliko dana, sve će doći na svoje mjesto, pa će vas kriza uhvatiti pred povratak, koliko ste se poželjeli. Posmatraj to sve kroz njegove oči, bit će ti lakše. Avantura je to! A ne ide kod nekog nepoznatog, kako sam shvatila.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih se samo brinula jesam li djetetu sve spakirala.
    Ne bih se dvoumila jer znam kako bi meni puno značilo da me netko s 8 godina pustio preko bare (ili bilo gdje sama).
    To će njemu biti doživljaj života (osim kad se bude ženio ).
    Imat će što pričati unucima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

P.S. i ja bih pustila, i umirala svo vrijeme što od razdvojenosti, što od briga, i pravila bih se da sam 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ida zeli, jako zeli - pustila bih ju...

nou ne bih ni pitala

mislim da je stvar u kombinatorici - djetetove godine, zrelost, spremnost na odvajanje, roditeljski dicki-ticker, zrelost i spremnost na odvajanje sve zajedno iskombinirati pa dobijes dobitnu kombinaciju: dob djeteta i roditelja, udaljenost u kilometrima i trajanje u minutama

sretno oskaru i nek mu to bude prva od brojnih avantura u zivotu nek se vrati veseo sto je bio i radostan sto se vratio, prepun dozivljaja i lijepih sjecanja

a sretno i tebi, da ti vrijeme brzo prodje, da se ti i melita dobro provedete i priustite si takodjer neku avanturu za sjecanje

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja kćer putuje od svoje 6-te godine sama, promijeni 2 ponekad 3 aviona, ima i do 3-4 sata tranzita, putovanje traje ponekad 16, ponekad 22 sata. Ja sam bila stjuardesa i imali smo na avionu djecu koja su putovala sama iz Madrasa/Dake/Bombaya/Delhija pa do LAX-a preko Londona...Ne vidim u tome ništa strašno ni komplicirano, totalno su zbrinuti i ništa im se neće desiti. Naravno da koristi ako dijete priča dobro engleski (moja ga priča, ponekad pomislim, bolje od hrvatskog), a i ja se sigurnije osjećam kad znam da će pitati što joj treba. Sad već ima 9 godina i žica me da ju ovaj put pošaljem preko nekog drugog aerodroma. Kaže Frankfurt i London su joj ''boring ''

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I da - želim reći sve ovisi o zrelosti djeteta. Starija se prektički pa skoro rodila na avionu i nemam za nju straha, pustila bi ju i na kraj svijeta, ali mlađu ne bi poslala ni po ovcu

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    samo sad su mi dosli oni dani kad je to FAKAT jako blizu i kad polako pocinjem kontat da on fakat ide...i vesela sam stvarno jer znam da ce mu biti ljepo
    pa se tjesim tu je skajp, kamerice i sl.
    vidicemo se svaki dan ak treba, a sve si mislim da nece opce stic mislit na mene
    to je to što tebe sada grebe u grlu...ništ drugo...znaš kog puštaš, kam i kome...samo kaj se sad približilo...a do sada se valjda samo činilo da će dečko u zadnji čas odustat...a neće..i nek uživa...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mukice znam jako dobro kako se osječaš i vjerujem da ti nije lako.
    ja sam svojega M danas otpratila na ne tako daleki izlet i na ne tako dugo vrijeme ali još sad se osijećam ko da ga nema neznam kako dugo.
    otišao je sa vrtićem u Grad mladih na pet dana,ali sama ta razdvojenost od njega i da me neće doma čekati kad dođem navečer s posla mi je koma. jedina stvar kojha me tješi je da je njemu super i da uživa sa svojim prijateljima,a za mene.......hmmmmm.......moram se pomiriti s tim.
    ti se drži ,a Oskar će uživati i bit će mu super i imat će jedno novo iskustvo koje će ga pratiti cijeli život

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi umrla prije nego bi pustila ali to sam ja. Ja sam nedavno otisla sa sestrom u New York na pet dana i kad nisam zadnji dan umrla. Na povratku mi je doslo da skocim iz aviona i trcim kuci. Uzas. Sve nokte pojela. Muz kad je dosao po nas na ajrodrom na pola puta sam mu rekla izlazi iz auta da ja vozim jer ti presporo vozis. Jesam ti pomogla
    Cek dok se ona sad probudi pa ti krene objasnjavati ako sam pogodila gdje Oskar ide.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kužim kaj ti se sve mota po duši Muki, ali evo ja sa svoje strane želim velikom dečku Okiju prekrasno i uzbudljivo putovanje kojeg će se sjećati cijelog života kao famoznog doživljaja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oskaru želim sretan put, a tebi mirne noći i dane

i nama se bliži put, kraći, ali smo i mlađi
    s obzirom da sam ipak pustila L. na ljetovanje s vrticem, tko zna što bi napravila za 2,5 godine

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Muks, bit ce sve OK

A ja cu se ponovo javit na ovaj topik za dva mjeseca, i onda opet za tri :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa

s obzirom da sam ipak pustila L. na ljetovanje s vrticem, tko zna što bi napravila za 2,5 godine

haha, ovo si rekla kao da ces je za 2.5g pustiti da prespava kod decka

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam premirala od straha kad mi je E (4,5 god.) sa vrticem isla u drugi grad busom u djecje kazaliste, sveukupno 2h voznje.

Znaci, nisam prava za javiti se, strahova SBBKBB imam.

Medjutim, mislim da je Oskar zreo za takvo nesto, barem po tvojim topicima dobivam takav dojam... I iz te perspektive: neka uziva na putu, mama neka cesto skajpa, i sve ce biti OK. :D

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi ga pustila s ljudima u koje imam povjerenje i ako zeli sam ici

eugen je zimus isao sam u slovacku na skijanje, 7 dana. sam mislim bez roditelja i ikog poznatog, ali sa ski klubom. jedino je vodica upoznao kad je isao na dogovor, dakle vidio ga na 15-ak min. htio je ici i nista ga nije moglo pokolebati. bilo je kao organizirano za djecu, prvo javljanje iz busa kad su krenuli "mama, ali ovdje sva djeca izgledaju kao odrasli" - kasnije smo shvatili da su to djeca od 16, 17 i vise godina

bilo mu je super i vec zica da ide dogodine ponovo

okiju sretan put u prvoj velikoj avanturi zivota!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj larmama prvotno napisa

haha, ovo si rekla kao da ces je za 2.5g pustiti da prespava kod decka
    hi, hi, prije mjesec dana smo svi prespavali kod decka, s tim da je decko spavao s nama u ogromnom krevetu, a njegovi starci u drugoj sobi 8)

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kokosu žellim nezaboravan provod!
    a ti i melita se oboružajte kamericama, skajpićem.......hm.....i nadajte se da će vam se imati vremena i snage javiti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    a ti i melita se oboružajte kamericama, skajpićem.......hm.....i nadajte se da će vam se imati vremena i snage javiti
    Ma jok, ti i Melita furajte u ženski provod, a onda navečer skajpajte i falite se jedni drugima ko se bolje proveo!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ma Muks, bit ce sve OK
    ma znam

u biti, jedva cekam da se vrati i da pisemo kak im je bilo (a nije jos ni otisao)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja gorim od znatiželje čuti kamo putuje!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja brijem kak vec svi znaju
    jer nema kome nisam rekla

ide u Kanadu, k Ancici

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma super!!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Ma jok, ti i Melita furajte u ženski provod, a onda navečer skajpajte i falite se jedni drugima ko se bolje proveo!
    Cije navecer"

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    ja gorim od znatiželje čuti kamo putuje!
    ma da, pa daj reci kamo i kome putuje!
    inace, ja bih svojeg u toj dobi vjerojatno pustila, jer je i inace takav - vrtirep kojem nije problem upustiti se u nesto takvo, a koliko vidim malenog, on je jos samostalniji, taj bi mogao i mladji nekamo bez mene.
    sve ovisi o samom djetetu, ako je njemu ok, onda nema razloga da ne ide (naravno, podrazumijeva sa 100%tno povjerenje u domacine)
    zamisljam si tvog sinka, koliko ce velik on biti u svojim ocima zbog ovog pothvata, koliko ce narasti i nauciti u to kratko vrijeme - vidjet ces, bit ce drugo dijete kad se vrati, kao da je godinu dana odrasliji a ne jedan mjesec - a kakav ce tek frajer bit u skoli zbog toga!
    ma plusevi daleko nadmasuju minuse, ako ovih potonjih uopce ima!
    zato - stisni zube, drugo ti ne preostaje!
    naravno da ces se brinuti i premirati od straha, ali vrijeme ce brzo proci; najgadniji je sam put, premda u stvari ni tu nema rezloga za brigu, kao sto veli iridiana2666, a kad se smjesti i kad budete stalno u kontaktu, bit ce ti lakse.
    sretan put velikom decku! a tebi zelim da se sto manje brines!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aaaa, u kanadu ide! prekrasno! ma sigurnije mu je u kanadi, nego npr.u zagrebackoj dubravi! pa cemu tol'ka strka?
    super, super! joooj, zavidim mu!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Cije navecer"
    Da, ovo sam previdjela

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos malo!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno a tebi

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto.. stigao je i taj dan i moja je pticica odletjela jutros u 7,40

uglavnom - jedva je cekao da se ukrca... najradije bi bio pros'o kroz onaj prolaz za torbe da je mogao

ma ni suze u oku nije bilo
    toliko o tome

ja plakala kad je poletio
    al od muke sto i ja nisam u tom avionu
    i kokica ofkors

i od srece
    sto ima priliku i ide u avanturu kakvu nemas cesto u zivotu

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sjajno će se provesti u odličnim rukama, a i ti malo uživaj, šta ćeš drugo . Znaš onu jedno ko nijedno...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja mu vec zavidim

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eh da, od 8 godina sam isla 15 dana u Beograd i na Taru sa skolom. Ja i frendica smo bile najmladje. Bilo mi je savrseno - tako sam bila ponosna sto su me moji pustili, planirala sam sto i kako sa dzeparcem, za alkohol i droge se nitko nije morao bojati, jedino sam se zaljubila u Aljosu iz 8. razreda koji je mene gledao kao dijete (hm, pitam se zasto ) Svima sam donijela sitne pokloncice, pisala razglednice... A nije bilo ni mobitela, ni skype, ni kamerica... I isli smo u domove i apartmane, a ne kod poznatih ljudi. Uglavnom, ostalo mi je to u sjecanju kao super, super avantura

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stigi su!!!! :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu vjerovati da zavidim djetetu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bar nisi jedina
    ja mu zavidim bar duplo

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo da ti kažem da je Oskar zbilja super dečko (družili smo se u subotu na R16) i bit će mu sigurno lijepo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •