Citiraj ideja prvotno napisa
Evo i kod nas su počeli u vrtiću radit radne listiće, i odmah su nam tete izreferirale da joj grafomotoričke vježbice idu jako loše. To ih je sve začudilo jer je "u svemu najbolja" ( citiram tetu). Inače je to i mene začudilo jer stalno nekaj crta i to čisto pristojno. Kad sam joj dala da riješi tu nekakvu vježbicu vidla sam da fakat teško spaja te crte i sl. zadatke. Inače piše već sva slova i čita glatko, tak da me je ovo dosta začudilo. Ne znam jel bi sad forsala tu grafomotoriku ili da ju pustim pa joj možda samo legne.
hmm. I mi smo dobili takvo upozorenje o grafomotorici za starijeg sina kad je on bio predskolarac. Sad je u 3. razredu osnovne, i pisanje mu je na granici s disgrafijom, makar nema disgrafije. Granicna disgrafija, mislim da je tako bilo napisano (kod logopeda). Mi smo, nakon dobivanja takvog upozorenja od vrtica otisli privatno kod logopeda radi provjere (imas nekoliko topika o tome na forumu). Testiranje kod logopeda je bilo veselo iskustvo za dijete, nista traumaticno, tako da ne bi bilo lose provjeriti......
inace, i moje dijete je u vrticu bio mali intelektualac i u skoli je odlican djak tako da znakovi disgrafije ili dislekcije uopce nisu znakovi "manje" sposobnosti ucenja.

i da, prijavljujem svog mladjeg sina u skupinu predskolaraca :D