gotovo uvijek. i prvi put i sada![]()
ooooo i ja spavam. I nosim pompeine i belisima potkošulje![]()
OT, ninochka, avatar je dooooobar
Davno sam ja bila budala koja je noću bebu i dječji krevetić vraćala. S 2. djetetom se naspavah pošteno 8)
Ha,ha,ha, i ja sam cijelo vrijeme u belisima potkošuljama, zimi služi kao potkošulja, a sada kao majica, po noći i po danu. jedan potez i sisa je vaniPaulita prvotno napisa
![]()
ja isto zaspem, ali nemam pompeine potkosulje nego neke no name kupljene kod kineza. najbolje potkosulje ikad!
Kad sam se probudila iz anestezije trazila sam da mi odmah donesu bebu i ostave .Nakon par sati kad je pala noc digla sam se otkocila krevet ,priblizila zidu ,namjestila djete na ciku i zaspala .Svaki put kad bi se sestra priblizila da mi uzme bebu ja bi se probudila .Kako onda tako i sad 9 mj poslije.Pošto još dvoje djece po noci dizem piskiti cim se promeskolje i imam još jedno koje cesto burno sanja,sve to odradim tokom noci ali ujutro nista neznam.To se zove prilagođavanje uvjetima!![]()
ja više cice niti ne spremam tijekom noći - cijelu noć su "al vento".
self - service usluga.![]()
Vidiš, ja sam valjda jedna od rijetkih koja se ne može tako opustiti noću, obično sam budna dok doji (sad L., a prije M.), i kad ona završi svoj obročić, spustim majicu i ubrzo nastavim spavati. Zna se dogoditi da zaspem, ali rijetko.
I tako neprekidno punih 3, 5 godine![]()
A ja se noćas probudila i našla svog malog sisavca na ciki![]()
Otkad je ugrijalo, nema pidžama, potkošulja i moj mali sisavac se sam posluži i ne budi mamu. Zlato moje...
Ja, eto, uvik ostavim jednu cicu na izvolite...Onu koja mu je bliže.
On se prišteka, tiho i polako.
Da me ne probudi![]()
Spavam u pidžami kratkih rukava i kad počne plakati izvadim cicu, i često tako zaspim, kasnije se samo okrenem na drugu stranu.
Zaspem dojeći još od njegovog 3.mj. i nikad se nisam bojala da ću ga zgnječiti i sl.![]()
Spavam tako od prvog dana. Kad se probudi za slijedeće hranjenje samo se navirim koja je ostala vani i znam da je druga na redu![]()
Na početku su me spašavale H&M potkošulje, a sada kad je vruće uglavnom imam grudnjake za dojenje i tetra pelenu jer sam inače sva mokra.
Lako zaspim tako da od početka zaspem pri noćnim papanjima.
Kad je bila manja sam držala prst na ciki tako da može bolje disat. Tada je tek bilo smiješno - ja bi zaspala i moja ruka bi završila njoj posred lica. Ali ništa to nju nije smetalo. Ja bi se obično probudila sa rukom posred njenog lišca a ona sisa kao da se ništa nije dogodilo. Tada sam skužila da taj prst nema baš smisla noću![]()
MM radi noćne pa je on ponekad zna vratiti u krevetić a tada mi je otkrivena sisa jedini podsjetnik što se događalo noću.
obavezno sam zaspala da to nisam pa nebi uopce spavala ponoci pogotovo u pocetku
kako MM dolazi spavat dosta poslje nas on je zna se smijat kako to izgleda cica na izvolte ona se meskolji ja se nastimavam da uhvati za klopu sve u snu i ujutro se hvalim kako se nije budila za jesti a MM vristi od smijeha i prica dozivljaje![]()
![]()
Evo da se javim i ja zabrinuta začetnica ove teme. Neko vrijeme nakon mog posta ja se ipak nisam osjećala dobro tako pa sam se dizala dojiti u dnevnu. Čak da se i manje budio pa sam naivno vjerovala da je to zbog toga. A onda se opet vratio na stari ritam pa nakon što bi se digli pet puta za redom s razmacima od 15 minuta i nakon što sam shvatila da mi glava pada dok ga dojim sjedećki, predala sam se. U to vrijeme sam još mislila da mame koje kažu da ni ne znaju koliko su puta noću dojile to kažu onako figurativno. Koje neznanjeEvo me sad, spavamo zagrljeni, samo se okrećemo s jedne na drugu stranu (kako se koja cica isprazni), ni on oči ne otvara, samo usta.
Čitam E. Pantley po drugi put, vjerojatno iz čiste zabave jer je očito da mi nedostaje motivacija.
Joj ja sam se prvih nekoliko mjeseci dizala i sjela bi na krevet i dojila dok mi je bebica bila u naručju,baš zbog straha da ne zaspem pa da bebica ne ostane uklještena između mene i muža (više me bilo strah da se on ne okrene naglo ) a zadnja 2-3 mjeseca (a ona ima 7) zaspemo obe i onda se ujutro niti se sječem koliko sam je puta dojila tokim noči![]()
veliki potpis. nema sanse da spavam otkako ima godinu dana, jer se toliko rita i baca po krevetu da mislim da ce mi otkinuti bradavicu... i tako po sat vremena. plus sto kad spavam, spavam iskljucivo na trbuhu i moram imati deku do preko usiju makar bilo ljeto i +35, a tako naravno ne mogu dojiti.Luna Rocco prvotno napisa
zavidim mamama koje glume samoposlugu - kod nas to ne pali. nema sanse da bi se sam pristekao dok ja spavam. osim toga, uvijek (od godine dana nadalje) mora papati obje strane u podoju, sto znaci da ja za to vrijeme balansiram u vrlo neudobnom polozaju na boku. a kako nocni podoji traju po sat vremena, potpuno se razbudim i nakon toga mi je opet tesko zaspati...
sve skupa - nocni podoji do cca godine dana - podnosljivi, uspijem zaspati tj. onesvijestiti se dok dojim. nocni podoji nakon toga - nocna mora i maltretiranje. :/
pitanje za mame koje uspijevaju dojiti bez da se probude:
u kojem polozaju spavate? da li ikad spavate na trbuhu?
a deka? zar spavate samo u potkosulji? :shock:
dojim. ne budim se. nemam pojma u kojem položaju jer spavam.
Ja spavam na trbuhu otkad su me grudi prestale boljeti na pritisak, mislim tek negdje oko 6-tog mjeseca. Kad Sunčica hoće papati okrenem se na bok i vrlo često zaspem dok ona doji. Jedino me ponekad bole leđa pa čekam da ona zaspi da mogu promjeniti položaj.
U prvih par mjeseci dojenja nisam mogla spavati, jer je papala izdojeno mlijeko na bočicu. Znalo mi je biti jaaako teško onako pospanoj držati bočicu i ostati budna, tako da mogu misliti da nije lako mamama koje ne uspjevaju zaspati.
Mi smo krenuli sa spavanjem u kreveticu prvih dana. znalo mi se od premorenosti dogoditi da sam je vec vratila u krevetic, a onda bih se malo kasnije probudila i skuzila da joj drzim ciku, i da sam spustila potkosulju, kao da je uz mene...![]()
Sada spavamo skupa i samo se prebacujemo sa strane na stranu...I puno bolje spavamo. Duda 3-4 puta nocu...Sada smo 7 tjedana.
pompeine potkosulje! :D trcim u shopinggg! ja se luftam vec danima i smrzavam... mi se takoder hranimo spavajuci. malo me brine moj tvrdi san, jer zna mi se dogoditi da ne promjenim stranu, pa vise puta cica jednu ciku. "nemar" pokusavam popraviti ujutro dajuci mu drugu par puta za redom. jel' to bed?
inace od kada smo dosli iz rodilista spavamo svi skupa i nitko nikoga nikada nije nagnjecio. jedino se znalo dogodit da se gladni lovro zabunom prikopca na tatin lakat.tata bi ga samo preusmjerio na pravu adresu.
pitanje za mame koje uspijevaju dojiti bez da se probude:
u kojem polozaju spavate? da li ikad spavate na trbuhu?
a deka? zar spavate samo u potkosulji? :shock:[/quote]
uglavnom spavam na boku i to lijevom. svi se pokrivamo istom, veelikom dekom, pa ga samo priblizim ili se sam domigolji...
pa da, ali ako ste pokriveni istom dekom to znaci da su ti gornji dio ledja, ramena i vrat nepokriveni, zar ne? barem meni jesu i to me izludjuje, makar bilo +35 :/
Ja sam se prosli tjedan dobrano smrzla jer sam spavala samo u potkosulji ili majici, a kako je cica cijelu noc na raspolaganju i ja uredno zaspem cim se ona pristeka lijepo sam promrzla i bolila su me kriza ... jer i ja volim biti pokrivena do usiju, inace spavam na boku pa mi polozaj nije problem.
Uglavnom izvukla sam neku spavacicu bez rukava koja se dosta rastegla pa bez problema izvucem cicu sa gornje strane, preko obucem MM majicu kratkih rukava pa mi je nije hladno i ako zaspem otkrivena jer su mi pokrivena ramena. I sad je ok, jedino sto se ona ne moze sama posluzivati pa me zna ugristi preko majice ako se ne probudim.
oni bi cicali, ja bih spavala - mm je to zvao "samoposluzivanje"![]()
imas pravo... ali, majica koju nosim dovoljna mi je. meni je bed sto kad je podignem donji dio leđa ostane bez ičega, a deka zna pobjeći, pa su mi križa na propuhu...Felix prvotno napisa
Ja uvijek zaspim dojeći i to ne samo po noći, već često i po danu kad dojim bebu (imam 2) koja hoće dojiti samo u ležećem položaju. Ona inače spava kraj mene u krevetu, a druga je u kinderbetu jer se noću samo jednom budi. Nju dojim ležeći pri dnu kreveta jer nemam gdje drugdje leći pa se trudim vratiti je u kinderbet no zna se dogoditi da i s njom tamo zaspim, na totalno glupom mjestu pa riskiram da me MM pukne nogom u glavu, što mi se već par puta dogodilo.![]()
Inače za dojenje i spavanje su mi najbolje majice na preklop. Po zimi sam ispod imala i MM-ove stare potkošulje rasporene po sredini. Jedino je bed kad u pranju završe među njegovim donjim vešom pa ih on ujutro obuče![]()
i ja spavam, ali se nekad kasnije probudim tijekom noći i vratim ju u krevetić.
i mi smo goli i na izvol`te i zaspem čim se prišteka.
ja sam na pocetku obavezno ustajala, gledala na sat, a sad se ni ne sjecam koliko je puta jeo, a kamoli koliko je bilo sati, znam se samo probudit otkrivene cice, a on spava ko top, pa se samo pokrijem i nastavim spavati....... a tek je 3 mjeseca proslo
nisam ni pomislila da bi mu se nesta moglo dogodit ako zaspem dok doji![]()
sad jedino skroz ustanem kad trebam promjenit stranu.......![]()
Baš sam danas razmišljala da otvorim ovakvu temu...
Noći su mi crne rupe...pojma nemam koliko sam dojila ni koje je doba noći. Znam samo koliko puta je podojen.Malo se brinem zbog svoje noćne "nesvesti". Ali, budim se odmorna. Da i ne spominjem milinu kad se majušne nožice zariju u moj stomak da se greju...
ja nema sanse za zaspim. prije jesam kad je bio manji.
sad je tak divlji da sam sebe razbudi, a kamoli mene.
vuce onak divlje, pa usporava, pa stane, zaspe, pa mu cica ispadne iz usta, pa poludi pa opet divljacki otvara usta i lovi sisu i ispocetka
jel ima jos takvih slucajeva ili smo jedini divljaci?![]()
Redovito zaspim kad se prišteka. Koliko ja vidim, super napreduje pa ne brinem da li je pojeo dovoljno. Da nešto treba, tražio bi. Ako se meškolji ili me lupka, znam da nešto treba. A izbori se za svoj prostor u krevetu sam![]()
ja sam budna za svako budjenje i svaki podoj i ako smo zajedno u krevetu.
ili mu dajem jednu pa drugu cicu, sam se ne moze pristekati, borimo se za prostor za spavanje jer spava sa rasirenim rukama i nogama ko da je ceo krevet njegov![]()
sa S. sam uspevala da spavam dojeci no ova malena nece da doji dok ja lezimte dojim u sedecem polozaju... mada mi se koji put desilo da se onesvestim na koji minut
nadam se da ce uskoro pristati pa da postanem samousluga![]()
ja sam zaspala samo par puta. rado bih češće... ali ne ide.
evo mene ponovo. zbog ovog topica, pokusala sam kao i vecina vas da spavam i dojim. tj. totalno budem u lezecem dok dojim i apsolutno je nemoguce.
da li je to zbog gradje mene ili moji cica..hmm....
jednostavno ako se ne podignem na lakat on ne moze dohvatiti cicu. tj. u totalno lezecem izgleda je malo niza od njegovih usta, morala bih rukom da podignem.
nemam neke velike cice, ali nisu ni male.. bas sam zbunjena da toliko vas to moze..
Posljednje uređivanje od frost : 10.04.2010. at 20:46
Nikad nisam mogla da dojim naslonjena na lakat. Predugo su nam trajali podoji za takvu egzibiciju. Ali ja sam spavala i drzala sisu i nikad je nisam pustila. Jeste da sam se budila sva u grcu i ukocene ruke, ali sam spavala. Cesto bi me MM probudio da pustim sisu jer je mala odavno prestala, okrenula se i nastavila da spava a ja jos uvek grcevito drzim sisu![]()
Ja imam sreće da je veličina ovih mojih (malih) grudi izgleda prilagođena ležećem dojenju. Nema puno nameštanja, čak ne moram ni rukom da pridržavam, pa mogu da spavam kao klada...
No, malecki već dve noći spava po sedam sati u bloku, pa ni nema noćnih podoja....
ja se često uopće ne probudim na podoj, ali se budim otkrivena, u položaju za sisanje i sa sisom u ruci, a ona pajki okrenuta na drugu stranu :D
i hvala bogu na tome inače uopće ne znam kako bih funkcionirala jer moj mali Gargamel sisa svakih pola sata - sat u prosjeku
I mi od prvog dana spavamo zajedno (istina, MM je skoro 2 mjeseca spavao u dnevnoj zbog straha da ju ne zgnječi iako ja u to nisam vjerovala), trgovina je uvijek otvorena, jedino sam ju znala dizati na podrigivanje jer bi se inače brzo probudila pa stenjala i okretala se. Sad nakon uspavljivanja sikom ide u krevetić pa se probudi jednom, dva puta prije nego što ja idem u krevet pa ju uspavam sjedećki, a onda kada se treći puta probudi idemo zajedno spavati.
Pokrivamo se jednim jorganom (M. i ja, MM ima svoj) i uvijek je pricvrljena uz mene.
Budući da ne moram biti pokrivena do nosa, ne smeta mi što mi je pidžama dignuta gore.
Kad skužim da je jednu posikila (meškolji se, ali ne otvara oči), prebacim se na drugu stranu i tako nekada jednom, nekada tri puta noću.
Isto radimo i po danu, lijepo uz nju odspavam sat i pol jer inače ne znam kako bih preživjela dan s obzirom na kasnonoćno lijeganje. Zapravo drugačije ni neće spavati po danu osim ako sam pored nje i sika u ustima, ili barem blizu ustiju. Sveki je neki dan konstatirala da će biti bed onome tko ju bude čuvao (njoj) kada jednom počnem raditi jer mu neće zaspati, ali kontam da je dobro dijete i kad skuži da nema sike da će zaspati i uz malo maženja.
i ovo sam hjela quotirati:Davno sam ja bila budala koja je noću bebu i dječji krevetić vraćala. S 2. djetetom se naspavah pošteno 8)
U rodilište sam si ponjela laptop i bila na netu po noći, da nezaspem.
Kad je stigao kući, strepila sam nad njim i štopala mu svaku minutu.
Kad je dobio preko 1500g na mj prva tri mj, ja sam već spavala kao top dok sisa.
Do njegovog 8mj, nakon podoja bi ga prebacila na drugi bok, da bude spreman za drugu siku kad me gurne.
Sad se nekad ni nesjećam koliko je puta sikio po noći. 2-3-6???