Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 116 od 116

Tema: Zaspite li kada dojite noću?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ponekad zaspem, moja ela nije baš najmirnija. dok doji grebe me, udara nogama, ako joj bradavica klizi hvata ju zubima i sl. i tako je moguće po pola sata, sat da ima neko aktivno dojenje. ponekad kad doji mirno zaspem. po danu kad doji i spava čitam knjige ili gledam tv (po danu odspava jednom oko 15min i još jednom možda sat, dva dojeći +15-30min sama).
    s filipom je znalo biti strašno po noći i o tome neću ni pisati, pamtim samo sretne dane.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pa jesam ja jedina koja se boji noću zaspati? Meni su ta buđenja koma, koma... čujem ga odmah čim se stane meškoljiti, ali mi treba pola minute-minuta da se razbudim... najgore mi je od 1-3h tu negdje sam poluluda od toga da ne mogu ostati budna. Jako se bojim da ne bih zaspala. Nekad muža budim da priča sa mnom da ne zaspem, nekad me mora masirati da ne bi zaspala. Opsadno stanje. Nekad se ustanem prošetati da se rasanim. Nekad odem pa nešto pojedem da me malo razbudi. Namjerno dojim nadlakćena, jer ako se spustim glavom/tijelom dolje - gotovo, zaspat ću! Na sreću, Mališa moj cica 10-ak minuta i gotov je... No, od 22h do 7h budi se jedno 4-5 puta. A čega se bojim? Pa da ga ne ozlijedim... da mu ne povrijedim ručicu... zavidim onima koje nemaju taj strah.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Aiko, kao što ga čuješ čim se promeškolji tako bi imala i osjećaj za njega u svom krevetu. Bilo bi ti puno lakše. No, ako ti osjećaš strah, trebat će ti vremena da se oslobodiš. I MM je imao strah pa je spavao u dnevnoj, no sada smo svi troje bez beda u krevetu.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Aiko pa ti onda nista ne spavas. moja se isto tako budi 4-5 puta, ali ja uredno prespavam 90% podoja. kad se pocne meskoljiti da bi jela, prebacim je samo na drugu stranu, stavim sisu i nastavim spavati. i cisto sam fino naspavana, a njoj se jos nista nije desilo (osim sto ponekad tako napola spavajuci zaboravim dati "novu" sisu, ali to mi se osveti jer jako brzo hoce opet )

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Na sreću da to ne traje dugo, obično 10-ak minuta. Ako se ustanem onda 15, recimo... I ja ne prebacujem bebicu na drugu cicu, nego ja idem s druge strane. Pa ako sam jako pospana, onda se ustanem pa dođem s druge strane... ne znam... možda probam zaspati... uf! Buđenje iza pet mi je bez problema... samo da dočekam iza pet... eh!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, ali J. se budi 8-10 puta po noći...ne preostaje mi ništa drugo nego truditi se zaspati..

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Obavezno- nekad se i ne probudim , a V. se posluži. Za potrebe "samoposluge" sam na starim majicama odrezala rupe sa strane tak da su bubregi furt pokriti. 9.mjeseci "staža" u dojenju (za sad) i nikad nikakvih problema po noći. Još uvijek se po noći promeškolji cca 2 puta i cicanje traje 2 minute ili više ... ili manje - nisam sigurna .
    Spava naravno s nama u krevetu, a kinderbet (spojen s krevetom bez ograde) je sad za jutarnje igranje sa medekima nakon buđenja jer se mama još proteže.
    Spava od 20 - 7/8 ujutro. Mamino dijete voli spavati
    Posljednje uređivanje od sandra-zvrk : 16.04.2010. at 21:58

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aiko, s obzirom da si tako opterečena i bojiš se ovoga i onoga, velika je vjerovatnost da ćeš se probuditi na najmanji šum ili bebin pokret.
    Mislim da bi ti bilo bolje dok dojiš da se postaviš u najsigurniji položaj u slučaju da zaspiš, naravno, ako možeš dojiti bez da se nalaktiš. Ja vidim veću opasnost u tim pokušajima da se ne zaspi, npr. dojenje na laktu, sjedeći... jer postoji mogućnost da se "onesvjestiš" od umora. I naravno, osiguraj krevet da se beba ne može otkotrljati (ograda, bebin krevetić..).

Ja sam se s prvim djetetom borila sa snom, da bi se, nakon mjesec dana kroničnog umora i neispavanosti, doslovno izgubila i zaspala... i baš toga me bilo strah jer nisam bila spremna, a san je, u takvom stanju, puno čvršći. Nakon toga sam se prepustila, pripremila, legla u pravi položaj... i spavala kao beba.
    MM me snimio kamerom kako hrčem, a beba od 2 mj. sama grabi siku, sisa, pušta i nastavlja spavat...., ajme kad mi je to ujutro pokazao .
    Uglavnom, ako sam osigurala krevet, moj položaj.. spavala sam kao beba, nekad bi se probudila, a večinom je bilo samoposluživanje, nikakve posebne potkošulje, pidžame (uvijek spavam u potkošulji) samo obična s tim da bi spustila naramenicu, i ljeti i zimi.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa redovito zaspem dok ga dojim... još osobito ako ga dojim u ležećem položaju tad sam jednostavno gotova.

ne brojim koliko dugo doji, nikad i nisam brojala. uopće to ne nadzirem. dobro dobiva na kilaži oduvijek tako da nemam grižnju savjesti jer spavam dok on jede.

a pitaj boga kolko puta se on još preko noći probudi i sam se posluži sisom a da ja toga nisam svjesna.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prva tri mjeseca sam hodala s podočnjacima jer bih bila budna dok ona doji pa ju treba premotati jer bi se često i pokakala poslije toga pa onda opet uspavati. Kako je to s kakanjem prestalo, opustila sam se i po noći bih ju samo prištekala i nastavila ćoriti. Za mene osobno velika greška. Do tog trenutka ona se budila svaka 3-4 h. Od tad je na svaka dva. Navikla je da i sama zaćori s cicom u ustima jer nitko nije budan da ju na vrijeme izvadi i to nikako više ne mogu riješiti. Pretpostavljam da će prestati tek kad prestane dojiti (a pitanje je hoće li onda spavati duže).

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    MM me snimio kamerom kako hrčem, a beba od 2 mj. sama grabi siku, sisa, pušta i nastavlja spavat...., ajme kad mi je to ujutro pokazao .

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne zaspim, jer dojimo sjedeći, ležeći položaj nam baš i ne ide. Imam male sise koje su unatoč trudnoći i dojenju i dalje male pa mi je dosta teško namjestiti se u ok položaj i nju prištekati na sisu. tu i tamo uspijemo i jednom sam zaspala dok je cicala ležećki.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje cure obe imaju/le ok prvi san 3-4 ili 4-5 h, a onda svako malo do jutra. S drugom sam se tako odmah spasila jer spavamo zajedno u kreveu i uopće ne znam ni koliko smo puta dojile ni kad sam zaspala, a o presvlačenju niti ne razmišljam. Prvu sam znala ponekad oko 4,5 ujutro presvući jer bi tad znala imati jednu veću stolicu i to onako, napola u mraku, a T. uopće noću ne presvlačim i dijete ima savršenu guzu i nikakvih vanjskih niti unutarnjih upala. Ipak moram reći ona je puno ranije od seke smanjila kakanje, kako noćno tako i dnevno.
    E. je prvu noć nakon što je prestala dojiti (sa 17 mj.) prvi put prespavala noć i od tad spava u komadu bez problema.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

s prvim djetetom sam bila odlučna da ću ga podojiti i onda svaki put vratiti u krevetić da spava (utjecaj okoline: ¨nemoj ga razmaziti, nemoj ga naučiti da spava s tobom u krevetu).¨ Koje greške, to su uglavnom pričale žene iz faze adaptiranog mlijeka i one koje, unatoč želji, jednostavno nisu imale dovoljno mlijeka i isto nisu nikad dojile. Moj je mali s mjesec dana cikao po 40 minuta i onda se još toliko minuta uspavljivao na rukama (jer drukčije nikako nije išlo), onda bi spavao sat vremena pa sve ispočetka. Kad je konačno počeo zaspivati na ciki, ja sam već bila preumorna, al još sam neko vrijeme radila isto ko i prije. I onda mi se dogodilo da sam se probudila i tražila pogledom dijete u krevetiću, a djeteta nema. Panika!!! Ono pogledam kraj sebe, a on blaženo spava kraj mene s cicom u ustima. I tako smo počeli. I bila sam puno odmornija, sklupčala bi se zaštitnički oko njega i oboje bi lijepo spavali. i ostao je spavati s nama u krevetu i nakon što je prestao cicati, i s 4 godine se bez problema odvojio od nas i prešao u svoju sobicu i svoj krevet. Sad s drugim djetetom od početka spavam skupa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne. Po noći dojim sjedečki baš da ne bih zaspala. Kad pojede, a naš to brzinski u 5 minuta cugne, ide nazad u kinderbet jer tamo najviše voli spavat.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam znala zaspati , pa kad se u neko doba probudim, mali jos vuce, spava i coka....

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •