Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: Zaspite li kada dojite noću?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Zaspite li kada dojite noću?

Još nedavno nas je noću svašta mučilo - prečesto mijenjanje pelena pa trbuščić pa svašta nešto pa smo i Bartol i ja bili dosta budni. U zadnje vrijeme noću više-manje lijepo spavamo i ja sam se prebacila na neki drugi program. Bartol je svako malo na ciki i to traje dosta dugo, a ja nakon 10-tak minuta zaspim i budim se ponovno kad on već mirno spava. (Ležimo u krevetu, naravno). Osjećam se malo loše zbog toga; ne znam koliko dugo je jeo, je li mu možda trebalo malo bolje namjestiti ciku, a ja sam bila 'odsutna', je li možda napunio pelenu, a nisam skužila... je li ipak nesigurno da spavam kad je tako stisnut uz mene i obgrljen mojom rukom? Zanima me kako druge mame. Zaspite li kada dojite noću?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

redovito bi zaspala za vrijeme dojenja, nikad nisam znala koliko je dojila, nisam je dizala za podrigivanje
    jednom, kad je imala nepuna 2 mj me probudilo kako ona sa svojim ručicama odiše moju ručetinu, u snu sam je prebacila preko njene glave , srećom sve je dobro prošlo

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam isto bila redovito zaspala dok bi on sisao, ali bi se budila na svaki njegov trzaj. hvala bogu pa se sada vise ne budi tako cesto

tj, skoro nikad

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u početku nisam, al ubrzo je umor bio jači....sad se nekad ni ne sjećam ujutro kad je došao k nama u krevet ...i budna sam koliko mu treba da ulovi ciku

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ms.Mar., ako možeš, samo spavaj!
    Iskoristi svaku sekundu za odmor, kad god i kako god.

Da Bartolu nešto smeta, već bi on to signalizirao: ispražnjenu cicu, ukakanu guzu, tvoj stisak...Uopće ne razmišljaj da činiš nešto što ije dobro: oksitocin koji se luči tijekom dojenja je prirodni "apaurin" i za bebu i za mamu, pa zašto ne iskoristiti ono za što se priroda porinula...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja nisam zaspala... ja bih se onesvijestila

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

o daaaaa

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ms.Mar mi smo stariji od vas samo jedan dan i noću više uopće ne mijenjamo pelenu. Do toga je došlo jer smo sa mjesec dana dobili remenčiće za kukove pa nije bilo šanse da mu promjenim pelenu bez da ga skroz razbudim. Od tada noću spava k'o klada (od cca 19h pa do cca 7h) uz 2-3-4 buđenja za jelo. Ja ne zaspim dok ga hranim, ali samo iz razloga što ga hranim u sjedećem položaju. Nikada nisam savladala dojenje ležečki (iako bih ponekad voljela da jesam).

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih, dok sam dojila, uredno zaspala. I ništa joj se nije dogodilo. Makar ne dok je bila tak mala beba... Kad je malo porasla, tj. prešla godinu dana i počela se više vrtiti u snu, dva se puta dogodilo da bih ja zaspala, a ona kad bi prestala sisat, otkrenula se od mene i pala s kreveta
    Sva sreća, ništa joj nije bilo, osim što bi se probudila.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Češće sam zaspala nego što nisam
    I nikad se niš loše nije dogodilo

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gle kak imamo avatar na ISTU foru, moram brzo stavit neki novi 8)

Ja ne spavam uvijek nocu dok doji, ponekad se zna desiti da nisam znala jel dojila ili ne, ali to je bilo svega par puta. Inace, moja M sada doji 2 do 3 puta nocu, po novom SAMO 6 puta u 24 sata, tako da to mogu biti budna... gdje su oni dani kad je dojila po 12 puta Sad se cak brinem da doji premalo, iako skroz isprazni a pelene uredno puni.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nismo se ni probudili zaprav

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da! cak nekad i po danu, po noci bi radje rekla da se ni ne budim do kraja vec mu samo u polusnu uvalim siku, ni on se ne budi, samo pocenje mljackat a sad i rukicama trazit siku i okretat se prema meni, pazim jedino da promijenim stranu svaka tri sata a slucajno se dogodi da i to prespavam. nije me strah da ce mu se nesto dogodit jer sa budim na svaki njegov neobicniji udah ili bilo sta sta mi zvuci opasno, ne znam jesu li to snazni majcinski instinkiti ili me samo mala sestra dobro istrenirala jer je spavala sa mnom u sobi od malena pa san se na svaki njen neobicniji sum budila.

OT: Lucija Ellen izgleda da imamo isti "problem" i moj zabac jede sad puno rjedje, i mene je bilo strah da mu je malo pa sam mu nudila svako malo jer vise nisan sigurna kad je gladan a on pojede normalno svakih recimo 4 sata po danu a po noci svaka 2-3-4 sata, kako kad, svo ostalo vrime je igranje na siki jer ocito nije gladan, i mene je to malo zacudilo, sad san se vec par dana privikla, to je ocito nova faza

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O da, svaki puta zaspem, prije mi se znalo dogoditi da uopće ne znam koliko puta je jela po noći.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

rupertina, gledam tvoj nick i mislim si: "Bože, pa kakav je to nick "rupetina"?!"

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja obavezno zaspim, kad je karlo bio mlađi mama me svaki dan pilala "nemoj zaspat dok dojiš ugušit ćeš dijete, leć ćeš na njega a da nećeš ni osjetit" Hvala bogu to se nije dogodilo a kako je stariji(ne budi se nište manje) ja ga nekad čak znam prebacit sjedne strane kreveta na drugu a da se togaujutro uopće ne sjećam

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da zaspala, ponekad, kada je već mogla sama naći ciku nebi se ni probudila

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh jedva cekam da postanem samoposluga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni se dešavalo da se ne sjećam uopće da je dojio, a majica podignuta, on flekav oko usta ...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sreca da da, jer bi bilo puuuuno neprospavanih saaaaati i nooooci u posljednjih preko pet godina

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Meni se dešavalo da se ne sjećam uopće da je dojio, a majica podignuta, on flekav oko usta ...
    To s majicom i meni je ostalo u sjećanju... jer kad bih tako zaspala (a dešavalo se gotovo svaki put), probudila bih se uglavnom zbog hladnoće, tj. otkrivenih leđa, pa me je nakon nekog vremena počelo opasno boljeti u području bubrega :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    pa me je nakon nekog vremena počelo opasno boljeti u području bubrega :/

zato sam si ja kupila od pompe-e potkošulje koje su rastezljiove pa ih samo spustim ispod sisa a leđa ostaju pokrivena
    :D

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa

zato sam si ja kupila od pompe-e potkošulje koje su rastezljiove pa ih samo spustim ispod sisa a leđa ostaju pokrivena
    Ili recimo potkosulje koje se otkopcavaju na tregerima kao grudnjaci za dojenje. Uvijek su utaknute i stite bubrege, a bebi je sve lako pristupacno. Ima ih u HM-u. Ja vec mjesecima nosim samo njih.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa

ja sam ovisna o tim potkosuljama

ne spavam dok dojim, znala sam zaspati prije dok sam sjedecki dojila, znala sam tako cijele noci prosjediti :shock: , pa kud bi dosla da nisam spavala. al sad vise ne, imamo kratko cicanje, akd zavrsi okrene se na drugu stranu i zaspe. ako sjedim, onda hoce da ga polegnem, ne zaspe vise na meni tako lako

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne zaspim i to otkad mi je sa 6 mj pao s kreveta :/ ,jednostavno se otkotrljao Kad se toga sjetim nije mi dobro,hvala bogu imamo nizak krevet pa mu niš nije bilo 8)

_________

D 1998.
    I 2007.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala, cure na odgovorima. Onda valjda nisam baš takva nemajka. Ili nas samo ima više

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

po danu ne baš uvijek, ali noću, 7 od 10 podoja sam potpuno prespavala (zaspala čim bih F stavila uz sebe)...
    ona preostala 3 sam kunjala...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kakva nemajka!
    ja sam tako zavidna svima vama koje možete zaspati u uvjetima koji nisu optimalni (moram imati određene decibele, postotak vlage, smjer vjetra, stupanj temerature, potpunu autonomiju i integritet prostora... )...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad je bio mali, spavala sam kao top, ponekad bih i nalegla na njega.

Od kad je napunio godinu dana, budim se svako malo jer mi trga madež, štipa drugu bradavicu, gura prst u pupak...

Najtopliji savjet je - naspavajte se dojeći dok su mali, nakon godinu dana to više nije moguće.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se u početku bojala da ću ga potrpati dok doji noću pa sam mu davala u krevetu na sjedećki, nagnuta na krevet leđima.
    i u tom položaju bih zaspala i skužila da je tako u biti opasnije za njega jer mi može ispasti iz ruku (makar mislim da je i to pretjerani strah)
    pa sam počela s podojima naležećki.
    i nikakvih problema-čak ni s cicama 85 i bez svjetla (trebali smo ga negdje do 4. mjeseca)

ako ima išta prekrasno na svojetu u vrijeme dok je beba mala onda je to dojenje i pogotovo to kad smo svi šćućureni zajedno u toplom krevetu-čista ljubav i sreća
    baš mi zbog toga dođe žao svih dudaša

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šta u snu kopa po tebi :?
    moj to radi već sad, ali samo danju.
    najdraže mu je kad više nije toliko gladan ili žedan odmaknuti se malko i prstićem kopati po bradavici pa onda naglo stisnuti da špricne mlijeko-e to mu je super

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih uvijek zaspala.

Jako me pekla savjest zbog toga kad mi je dva jutra zaredom otpuzala s kreveta. Ne sjećam se koliko je mjeseci imala, ali mislila sam da ću kroz prozor iskočit od jada.
    Onda sam jedno vrijeme dežurala s jednim okom otvorenim.

Sad opet spavam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    I dešavalo prije i dešava sada...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja i kad bi htjela ostati budna nebih uspjela. A nije uvijek ni gladan noću.
    Mene moj uglavnom budi jer mu treba sisanje ili ga nešto boli i mislim skroz kratko sisa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam noću samoposluga. Ali do juče sam bila ubeđenja da svako sisanje registrujem u polusnu, a onda mi MM rekao kako mala sisa a ja spavam kao top. I još pridržavam sisu rukom (povelika je pa moram, nije da se hvalim)!!! Već jedno četiri meseca ja nemam pojma kako i koliko mi se dete budi noću.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Najtopliji savjet je - naspavajte se dojeći dok su mali, nakon godinu dana to više nije moguće.
    vidis, meni je nakon godinu dana pocela bajka-prestao se buditi za dojenje i pisanje. ja spavam bolje nego ikad. jedino mi nekad pricepi cicu kad se okrece (joj, booollllliiiiiiii), ili me sutne nogom u glavu.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja redovito zaspim nog trena kad P stavim cicu u usta... ne mogu si pomoći... (nekad mi se dogodi i danju )
    on je siguran uz mene jer se ja tak zgrbim oko njega da mu ništa ne može biti a s kreveta se ne može otkotrljati jer nam je tak složena soba (krevetić naslonjen uz naš bračni)... jedino me nekad strah kad je na lijevoj strani da će ga mm zgnječiti (ima tešku ruku i po noći nema feeling kaj radi)... ali slažem se s onim što je netko gore napisao da je prekrasno ujutro se probuditi sa djetetom između nas dvoje...

jedino što me u zadnje vrijeme boli kralježnica u raznim područjima (oko lopatica, križa...) baš zbog tog što odmah zaspem pa ostanem na poluboku i onda kad je P već gotov i okrene se od mene... moram početi vježbati i istezati leđa!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zaspim??!!! Pa ja se i ne budim
    Al' sto volim danju,kad okolnosti(zvane rucak,posudje,ves) dozvoljavaju,da odvalim dva-dva i po sata sa njom

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

trudim se da ne zaspem jer ona kad jede jednu rukicu stavi ispod cike i mojih rebara a drugu na ciku, pa dojim na boku naslonjena na lakat da je ne nagnječim. laktovi su mi zato očajno tvrdi i tamni, kao da sam ih razbila :/

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvih par mjeseci sam bila budna (!!!) i šetala po sobi cijelu noć da podrigne. Užas. Nakon ta prva, mislim 3 mjeseca (kad se sam mogao okrenuti na bok i podrignuti) malo sam se opustila. I sad spavam po noći. Kad se počne meškoljiti (nekako osjetim) samo mu se približim, on stavi ciku u usta i gotovo.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zaspem jer sam umorna od silnog budenja preko noci.Ali opet to nije neki cvrsti san.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

blago vama spavačima!
    naša noć izgleda tako da se ona u polu snu sjedne, malo pogleda oko sebe, onda skoči na mene, naravno lupi s tvrdom glavom pod rebra i ja se budim i namještam za podoj!
    kad počne cicati ja pokušavam dohvatiti mob sa ormarića da vidim koliko je sati, to mi je jkako bitno iz ne znam kojih razloga, jer se uopće ne sjećam niti koliko puta se budila a kamo li u koliko sati!
    i onda čekam da zaspi i pusti cicu!
    ja zatvaram butik i nastavljam spavati!

a sad sam se sjetila čemu gledanje na sat!
    da znam koliko je prošlo od zadnjeg podoja, da znam da li je gladna ili samo zeka!
    jer me zna prevariti pa cica svakih pola sata!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam je prvih mjeseci uredno podojila pa dignula da se podrigne pa nazad na spavanje. onda mi se počelo događati da odem s njom u krevet i zaspim dok ona sisa. Jedino što se onda sva ukočim i umirem od bolova od ležanja na boku. Žao mi je što ne uspijem često zaspati s obzirom da ona po noći (a i po danu) često sisa a ja radim.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja zaspem dok si reko keks.
    s curkom sam pazila kako ćemo se namjestiti i nebi se milimetar pomaknula.
    sad i sin i ja imamo milion i jednu pozu dojenja.
    ako zaspem na leđima on se popne na mene i sam se posluži, po noći se samo stisne i podvlaći pod mene ko telćek i ciki.
    kad krenemo na dojenje sve pogasim jer znam šta me čeka koliko god se ja trudila ostati budna, a već mjesecima nemam pojma koliko imamo noćnih podoja

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja zaspim u trenu...
    Tako je bilo i s Jankom i sada s Ivom. Više puta niti ne znam koliko je puta po noći sisala, a o dužini podoja... . T niko ne zna. A kad spava valjda se najela

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja zaspim u trenu...
    Tako je bilo i s Jankom i sada s Ivom. Više puta niti ne znam koliko je puta po noći sisala, a o dužini podoja... . T niko ne zna. A kad spava valjda se najela
    O da.
    Prvo malo zaspim oko 21 kad je uspavljujem pa se razbudim, jedem, gledam tv...
    Onda nas čuje kad se uvlačimo u krevet pa opet skupa zaspimo.
    P nakon nekog vremena opet i opet,...

Starija je imala kraće podoje noću i samo jednom pa je to bilo drugačije, a mala sisa non stop

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Češće sam zaspala nego što nisam
    I nikad se niš loše nije dogodilo
    isto ovako

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uvijek i bez iznimke
    jedini uvjet je da ležimo
    pala je jedno tri puta s kreveta ali to nema veze sa sisanjem nego sa njom punom energije

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaspim, inace se ne bi naspavala...
    imamo onu ikeinu ogradicu za krevet i nema straha od pada s kreveta...ona doji koliko i kad zeli, i da i ja sam ovisnica o pompeinim potkosuljama, mislim da vise nemam nijednu koja nije pompeina...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zaspim ja i po danu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •