Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Mame nedonošćadi...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Mame nedonošćadi...

... zbog čega je došlo do prijevremenog poroda?
    Baš sam ovih dana malo u strahu. Sinoć je od MM-ovog kolege rodila žena koja je bila u 33. tjednu i jučer su je hospitalizirali zbog visokog tlaka (170/nešto). Ne znam zašto je došlo do poroda.
    Mene već danima dosta jako zezaju b-h kontrakcije, a od jučer popodne imam bolove kao menstrualne.
    Čitala sam da takvi bolovi mogu dovesti ili do otvaranja ili mogu biti početak pravih trudova.
    Zanima me kako i u kojim tjednima trudnoće je došlo do vaših poroda.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga koliko si ti trudna?
    mene je znalo boljet tako pred kraj od mjehura...ja se spremila u bolnicu a dr
    meni nećeš roditi danas...lijepo se spremi vrati kući...kaže meni dr to ti je mjehur i ništa se ne brini...ali prvo me primio,pregled,ctg,uzv...
    boljelo me ko kad sam jednom imala upalu i dobila mengu...užas

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga Brunda, nisam imala prijevremeni porod, čak sam i "prenesla "jedan tjedan, a isto sam imala ovakve bolove u ovim tjednima trudnoće. Stvarno sam se bojala da ću ranije roditi. Naravno, pregledom je utvrđeno da se ništa ne dešava tj. cerviks se malo smanjio, ali samo malo.
    Poslije je taj cerviks bio takav još tjedan dana iza predpostavljenog termina...

Svejedno, odi lijepo ginekologu i traži odgovore na svoja pitanja.Čisto da se smiriš

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brunda do prijevremenog poroda najčešće dolazi radi prisustva neke bakterije koja izazove prijevremene trudove, tako je - KAŽU (nedokazano je) - bilo i kod mene, premda je moja cijela trudnoća bila silno komplicirana, imala sam operaciju maternice prije i maternicu punu mioma u trudnoći. Ali, poanta je da sam dobila prijevremene trudove, a kažu da je to bilo radi bakterije. Ja inače nikad nisam imala problema sa bakterijama a u trudnoći sam napravila briseve koji su svi bili uredni. Ali imala sam Klebsiellu u urinu na početku trudnoće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I da, nisam imala NIKAKVE kontrakcije, i nikakve bolove i sve je bilo savršeno uredno.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je moj dr rekao da docekam punih 34. tjedana i da onda, ako se dijete i rodi, nije problem. i onda sam ja, cekajuci taj dan i punih 34 tjedana, osjecala menstrualne bolove i bila napeta ko siba!
    mozda je i tebe ta situacija sa zenom kolege TM pogodila i vise nego sto mislis.

biti ce sve u redu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prvi put sam rodila ranije (36. tjedan), a trudnoca mi je bila super, nikakvih bolova. Pretpostavljam da je prijevremeni porod posljedica jakog kaslja (s ogromnim stomakom sam se previjala u struku od jakih napada kaslja i nakon jednog od napada mi je pukla plodova voda).

Drugi put sam imala uzasne bolove, par puta i kontrakcije u pravilnim razmacima i umirala od straha cijelu trudnocu da ce se nesto uzasno dogoditi, ali sam na kraju prenijela par dana.

Nema tu pravila.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila u 32. tjednu - preeklampsija (tlak 170/110), odljuštenje posteljice i hellp sindrom :shock:
    nitko ne zna zašto :? da li mi se prvo odljuštila posljedica pa mi je zbog toga porastao tlak i doveo do preeklampsije i hellp s. ili mi je tlak skakao i ranije (ali to ni na jednom mjerenju u trudnoći nismo ulovili) pa je to uzrokovalo starenje i odljuštenje posteljice :?
    nikad neću znati zašto se sve to dogodilo, ali priroda je to uredila tako da hitno rodim - da je beba ostala još u trbuhu pitanje je da li bi spasili i mene i bebu :? (tek nakon poroda su stigli svi moji nalazi zbog kojih bi me poslali na hitan porod)

to jutro u pola 6 su me probudili blagi bolovi u trbuhu, kad sam otišla na WC sam skužila da krvarim, za sat vremena sam bila u bolnici, bolovi su već postali jaki trudovi, krvarenje se pojačalo, ja se skroz otvorila i beba je bila vani unatoč tokolizi u 9:20

bebi su poslije 10 dana našli E. colli pa pretpostavljaju da ju je dobila od mene, ali mene su u to vrijeme već toliko našopali antibioticima da se to nije moglo potvrditi
    sad se spremam na uzv srca jer je najnovija teorija da možda imam slabe zalistke koji nisu mogli izdržati opterećenje u trudnoći :/

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam dva puta prijevremeno rodila. prvi put sam dobila trudove a drugi put mi je pukao vodenjak. jednostavno ne mogu donjeti do kraja :/
    opusti se i uzivaj s+jos koji tjedan u svojoj trudnoci...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I trudnoća školska,II trudnoća od početka sa bolovima,sa 24 tj sam počela imati BH kontr.i to dosta jake,kako su tjedni odlazili sve više sam osjećala da ću prije roditi.Rodila sam u 37 tj,u noći počela curiti plodna voda,rodila za 3h.Osluškuj svoje tijelo ono će ti već reći kada će početi porod

_________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam rodila sa 32+4 zbog preeklamsije i evo bebe su doma, super, zdrave hvala Bogu i napreduju. Najvažnije je da se pokušaša opustit i ne bojati se. Ja sam se opterećivala cijelu trudnoću i stalno imama strahove od prijevremenog poroda, sada mislim da sam s tom negativnom energijom i izazvala ove probleme. Opusti se.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam rodila sa 34tj. Od početka trudnoće sam imala krvarenja, točnije sa 8, 11 i 16 tj. i od tada sam cijelu trudnoću bila u paničnom strahu. Bojala sam se svake promjene. Sa 26 tjedana sam se počela otvarati, sa 29 tjedana su me hospitalizirali na SD-u. Uzrok nije pronađen, kontrakcija nije bilo, brisevi 3 puta sterilni.
    Tih 5 tjedana sam provela u vodoravnom položaju, doslovno do WC-a i nazad. Dva dana prije puna 34 tjedna počela mi je curkati voda i sa točno 34 tj. su me porodili carskim rezom.
    Trudnoću mi je vodio dr. Habek i kada me zaprimio u bolnicu, rekao je "Cilj nam je dogurati do 34. tjedna!", i tako je bilo. Na pregledu 7-8 cm otvorena, visoko prsnuće vodenjaka, hitan carski rez zbog položaja nožicama.
    Sa malenom je bilo sve u redu, rođena je sa 2120g i 44 cm, apgar 9/10. Nije bila ni sata u inkubatoru.

Moja preporuka svima: ne razbijajte glavu da ćete prijevremeno roditi, nastojte razmišljati pozitivno jer ipak većina trudnoća bude donešena. Mislim da je mene samo moja psiha dovela do prijevremenog poroda jer sam od 20-og tjedna visila na netu i proučavala koliko je beba sada teška i iz tjedna u tjedan pratila kolike su joj šanse za preživljavanje ako se rodi ranije... uhhhh kad se samo sjetim...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ja sam dva puta prijevremeno rodila. prvi put sam dobila trudove a drugi put mi je pukao vodenjak. jednostavno ne mogu donjeti do kraja :/
    opusti se i uzivaj s+jos koji tjedan u svojoj trudnoci...
    malena beba u kojem tjednu si rodila prvu i drugu bebu? Mene je jako frka slijedeće trudnoće jer čitam a i dr. me upozorio da se šanse za prijevremeni porod povećavaju sa svakom slijedećom trudnoćom (naravno ako je u prethodnoj T. bio prijevremeni)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

obe bebe sam rodila 3 tjedna prije (ali josipu ocito nije termin pogodjen jer su doktori rekli da on ima maksimalno 35 tjedana)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a dobro tri tjedna prije je već termin, super da je tako... ja sam mislila da su ranije

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodila sam s 34+5 jer je jednoj blizanki iscurila plodna voda u 33+2 tj. do 34+5 sam bila tzv. na suho znači s plodnom vodom koje je bilo sve manje, a sve više je curila....bakterijske upale nije bilo jer su mi svaki drugi dan radili CRP, no mjehur su mi gurnule do pupka i krenuli su trudovi pa je bilo frkovito!

curke su bile u inkubatoru samo da bi dostigle potrebnu težinu i sve je od onda ok!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

S 34+6 učinjen planirani carski rez zbog tlaka koji je počeo ludovat ( 170/100). Bebe žive i zdrave, lipo napreduju.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo dvoje rođeno s 37+3, a 3. s 30. tjedana zbog placente previe totalis
    Ja sam se uvijek šalila da je to zbog moje "visine" - svi troje su bili mali i lagani. Danas princeza ima 175 cm (rodila se s 46), srednji 182 i još uvijek raste (rodio se s 48)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja sam rodila pet tjedana ranije ( s bebom sve super-sad je mala šefica) zbog placente previe, imala sam također bolove slične menstrualnim par dana prije nego mi je puko vodenjak, i sve je na kraju bilo ok(carski naravno)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •