Woooow! Prekrasni graškići.
Zar se i inače koža toliko izobliči nakon višeplodne trudnoće ili samo nije imala sreće? (Mislim na zadnje slike, 3 mjeseca nakon poroda)
mislim da zavisi od predispozicija - vec na 7 sedmica se vide strije, vjerovatno nastale i prije trudnoce, pa su velike sanse da tkivo strada u viseplodnoj trudnoci (ja se pribojavam ekstremnih strija ako se ikad trudnoca desi jer sam im sklona i mimo nje)
prekrasne bebice![]()
ali njen trbuh prije a pogotovo 3mj poslje brrrrrrrrrrrrrrrrr
Pa vjerovatno je i do toga da se ipak radilo o trojkama. Njen je stomak na pola trudnoće bio kao moj na kraju, teško da bilo kakva koža uz bilo kakav tretman to može baš neoštećena izdržati. A što se genetske predispozicije tiće, ja sam jako sklona strijama, stomak moje mame, nakon nas dvije, je kao dizano tijesto. No uz redovno korištenje melema Striet, koji usput uvijek preporučujem, mogla bih komotno izložiti svoj pupak u nisko rezanim farmericama (kad ne bih imala ovih kila viška i redovno napravila 5-6 trbušnjaka dnevnowewa prvotno napisa
). To ne znači da nemam ni jedne strije, samo da su zanemarive (naročito poslije onoga šta sam očekivala). I ono najvažnije, hirurzi estetičari danas čine nevjerovatne stvari, pa sam uvjerena da će zatezanje kože na trbuhu da se otklone strije (pa kad smo već tu nek se uradi i neka lagana lipsukcija sa bokova
), kad konačno rodimo svu djecu koju želimo, biti totalno rutinska operacija. Ovo mislim poluozbiljno.
Hm, da, moj je strah time veci sto su i sanse za viseplodnu trudnocu vece - valjda jednake kao za trudnocu opste.Strobery Shortcake prvotno napisa
Ali super da ima nesto za makar ublaziti kartografiju na kozi :D
Ma, da ti, ako Bog da, rodiš jedne blizance, to ti je onako, ni puno, ni malo, taman! Pa možemo i zajedno kod Karabega, možda nam da popust na kolićinu![]()
hihihihihihi, ic a dil! :DStrobery Shortcake prvotno napisa
joooj koliki trbuh, a ženska uopće cijelu trudnoću nije bila debela, koje tanke noge ima![]()
imam frendicu koja je rodila dvaput, 2002. i 2005. oba puta po jedno dijete. i stomak joj sad izgleda kao ovoj curi koja je rodila trojke. mojoj je frendici koza izgledala tako odmah po prvom porodu, sad se sprema na plasticnu operaciju jer joj se ni trbusni misici nisu vratili na mjesto pa ima problema i s time...
ja duboko vjerujem da najvise utjecaja na to ima koza sama. ona ima par cm manje od mene i jedno 20 kila manje, nije u trudnocama dobivala vise od uobicajenog, ja sam rodila cetiri puta, imala u trudnoci i po jos kojih 15-ak kila vise (na svoj startni +15) pa nemam ni jedne jedine strije...
Isuse, ja sam u 9-om mj trudnoće izgledala kao ona u 15-om! Jadna žena, ali bebe su preslatke!
ok, od sada se više ne žalim na svoj trbuh
bebe su preslatke
:shock:
hvala bogu kaj nosim samo jednu bebu (fali mi smajlić koji otire znoj sa čela, al može i ovo)
bebice su medene
Uh, moja koža puca i sa jednom bebom. Nikakva trackanja kremicama ne pomažu. Takva koža i mogu se slikat!
A zanimljivo da mi ni sestra, ni mama nakon tri trudnoće, od toga jedna blizanačka nemaju ni jednu striju.
Moj trbuh nije baš kao ovaj na slici, ali je isto bio koma nakon 1. trudnoće. A i sada vidim da pucam iako imam manji trbuh nego sa Svenom i sve me strah kakav će biti nakon poroda :/
Ma ja lično mislim da poslije malo dužeg vremena (nakon više od 3 mjeseca) onaj trbuh malo bolje izgleda, a bebice su takve da je sigurno vrijedilo..., i da mama nema kad da misli o svom trbuhu![]()
Ja sam htjela ne napisati nista.. Bebe preslatke!!! Stomak, :shock: Bas gadno.. Ali kao sto rekoh, bebe su![]()
![]()
![]()
nadam se da nama koje nosimo jedno neće ni približno tako trbuh izgledat nakon poroda...
no kaj je tu je, sve za zdravu i lijepu bebu![]()
da, bebice su joj zbilja preslatke
da, bebe su super.
ali trbuh.. majko mila. prvo sam mislila da je muski, i da su to dlake.
a ja mislila da je moj trbuh bio velik![]()
Moj trbuh je bio toliko velik a nosila sam po jdnu bebuImam i strije ali ne takve
Potpisujem!mikka prvotno napisa
Sada si ni ja više ne žalim na svoj trbuh![]()
preslatke bebice...a kolikaaa bušaaaaa.... :shock:![]()
Predivne bebice,a busa je :shock: vise se ni ja ne zalim,![]()
Kako je samo ta žena hodala sa onolikim trbuhom :shock:
Meni je iskreno žao što nekim ženama ostane takav trbuh nakon trudnoće jer jest da ti je najbitnije dobrobit djeteta i sreća što imaš to/tu djecu, ali mislim da nema te žene kojoj nebi smetao takav trbuh.
Kod nje samo plastična operacija može poptaviti stanje.
A da su bebice preslatke, oko toga nema diskusije![]()