-
Bijela stolica
Marija već dulje vrijeme zna povremeno imati vrlo blijede stolice, kao da su pomiješane s kredom. Mislili smo da je to možda od prehrane, ali nismo baš to uspjeli povezati, jer ona jede na 4 mjesta (baka jedna i druga, vrtić, doma) i teško je to pratiti. Međutim, otprilike u isto vrijeme se počela žaliti na povremene bolove u trbuhu. Priznajem da je baš i nismo ozbiljno shvaćali, jer bi to spominjala uglavnom kad je htjela izbjeći hranu koja joj nije po volji, a i zahvaljujući svom didi jede velike količine slatkiša.
No, kad smo to spomenuli pedijatrici, ona nam je dala uputnicu za vađenje krvi da joj se naprave jetrene probe :shock: !
Ima li ovdje na forumu netko sa sličnim iskustvima ili znanjem o čemu bi se moglo raditi?
Hvala!
-
Nemam iskustva ali ako u pretrazivac ala google.com ubacis "pale stool" naci ces dosta informacija a koje sve upucuju na to da je tvoja doktorica dobro ucinila (odnosno poslala na pretrage).
Saljem vibre da sve bude OK
-
hepatitis
na zalost, od njega je bijela stolica.
Imala sam ga i sjecam se da je to bio jedan od prvih pokazatelja, uz velike mucnine i bol u trbuhu
nadam se da ipak nije kod vas
-
Jetrene probe svakako napravite, ali ne mora biti hepatitis.
Meni je Daniel poslije proljeva imao jako svijetlu stolicu, vjerojatno zato što sam ga držala na nemasnoj dijeti. Boja u stolici dolazi od pigmenata u žuči, a žuč se luči za probavu masti.
Da li ima hepatitisa u vrtiću? Nazovi vrtićku sestru.
-
Ivona je imala prije godinu dana blijede stolice i bila je to neka crijevna viroza. Nosili smo stolicu negdje na Zvijezdu, potvrdjena je viroza, bila je na dijeti i na prolife-u i sve se sredilo u max tjedan dana.
Inace, tocno je sto Oriana kaze, jer ta blijeda boja se javlja u stolici kad jetra i zuc ne rade kako treba pa ne ispustaju "zutu boju" u otpadne tvari. No, to ne mora biti samo kod hepatitisa, vec eto i kod obicnih viroza.
Nadam se da nije nista ozbiljno!
-
-
kao sto je natasa30 rekla, izrazito svijetla stolica je jedan od simptoma celijakije. reci mi kako stojite sa kilazom? jeste imali ikakvih problema, ili je sve ok?
svakako napravite te pretrage, a ako sve bude ok s nalazima a stolica i dalje bude ista - moj savjet je gastroenterolog. pa nek vidi sto je.
-
Evo baš jutros smo izvadili krv, nalazi možda budu još danas pa se neću morati još dugo pržiti na vatrici. Moram pohvaliti svoju djevojku, kad ju je teta upiknula samo je rekla jedan jao i nastavila dalje s tetom raspravljati o tome koja ima ljepši lak za nokte :D !
Kad sam pročitala da njezini simptomi mogu biti simptomi kojekakvih grdih boleština tipa hepatitis, celijakija,.. malo je reći da sam bila van sebe. Ali kad sam se primirila i bila u stanju logično razmišljati, došla sam do zaključka da su se kod nje te svijetle stolice moguće poklopile s periodima kad je imala viroze ili pila antibiotike radi kojekakvih upala, pa je moguće da je jetra tad bila jače opterećena. Što se težine tiče, ona je već dulje vrijeme na istoj kilaži (što mislim da isto ima veze s njenim boleštinama, jer i nače malo jede, a kad je bolesna zna doslovno štrajkati), ali nikad dosad ona nije nazadovala. Stoga se nadam da što god da to bilo, da je bilo privremeno, i jedva čekam rezultate, daj Bože da budu danas, da se ne moram gristi do ponedjeljka.
Jedino me još malo brinu ti njezini bolovi u trbuhu, ali to imam namjeru istražiti, možda tražiti UZV abdomena ili slično.
-
Krvna slika je ok, u zadnjih desetak dana nije imala ni jednu bijelu stolicu, dakle, sad nam ostaje da se pozabavimo tim bolovima u trbuhu.
-
Jeste li posumnjali na glistice? Klinci se u tom slucaju znaju zaliti da ih boli trbuh.
Nadam se da ce sve biti u redu.
-
Jako stara tema
Stolica bas bijele boje, tek sutra mogu zvat pedicu
Jelp i tezina ok, kad popije mlijeko kaze da je boli trbuh, inace ne
-
Bijela stolica znači da nema žučnih boja u njoj
Kod odraslih je najčešće posljedica mehaničke opstrukcije izlaska žuči- npr kamenom
Mogu biti i ostali problemi s jetrom
Pedijatru čim stigneš, do onda je poštedi masti u prehrani (npr mlijeka)
-
Thanks
Kaze pedijatar pratit, ko da ne bi da nije rekla
-
Kaj nije rekla vadit krv?
To je samo jednom bilo?
-
Trazi da naprave jetrene prob e, da iskljucis hepatitis.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.05.2016. at 21:33
-
Zdravo!Moj sin već dva dana ima belu stolicu dbr ne skroz belu ali nesto kao bela kafa a pritom ima stomacne tegobe.Pročitala sam da to ima veze sa zuticon i sad me jako hvata panika.Ujutru idemo obavezno kod doktora.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma