Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nacrt ormara za dječju sobu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Nacrt ormara za dječju sobu

Trebamo malu pomoć,

da li netko zna gdje bi se na internetu mogli pronaći nacrti za ormare za dječju sobu ? :shock:

Ja sam spreman sam naručiti materijal u Elgradu ili Iverpanu i sastaviti ormar sam , ali mi je problem točno nacrtati sve potrebite elemente koje moram naručiti. Zato bi mi takva pomoć bila dragocjena.

Svaki prijedlog je

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na starnici firme Ambient imaš i kataloge njihovih ormara i regla,a tamo su ti i dimenzije
    pa možeš po tome

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    na starnici firme Ambient imaš i kataloge njihovih ormara i regla,a tamo su ti i dimenzije
    pa možeš po tome
    Zahvaljujem na savjetu !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i drugi put

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ne trebas nacrtati te potrebne elemente, samo im trebas dati dimenzije svakog od njih.

pripazi, u elgradu su iverali obicno 18 mm a u iverpanu 19 mm

konkretno, ako imas ormar od 60 cm sirine, polica ti je u iverpanu 60-3,8 a u elgradu 60-3,6 ako su bokovi sa strane, ako me kuzis

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da u elgrad možeš doći sa dim.i nacrtom ormara i oni ti sve izračunaju koliko čega ti treba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila prisutna kad je jedna gospodja dosla tako pa su je ismijali zestoko

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Hvala

Nije meni problem sa Elgradom. Znam da oni sve naprave sve da imaš najoptimalnije iskrojene elemnente za najniži trošak.

Problem je kvalitetno nacrtati elemente, sa pozicijama svim rupica za police, mjesta za okove vrata i slično. Tog je mene strah, jer ako tu nešto zeznem onda ni dragi Bog ne složi takav ormar. :/

Hvala na savjetima !

Moram priznat' da mi je drago vidjeti da ima ljudi koji žele pomoći.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Elgrad ima formular na netu, koji ispuniš sa točnim dimenzijama dasaka.
    Pogledaj si neke gotove ormare da vidiš po kojem principu je spajano, i gdje ti sve treba abs.
    Imaš tanku i debelu traku, tanka je naravno dosta jeftinija.
    One rupice za držače polica smo mi bušili sami.
    Daske spajaš onim kratkim šiljasim vijcima za koje ne moraš bušiti rupe. Zgodno ti je probiti vanjski sloj daske s bušilicom, sa svrdlom promjera glave vijka, tako da ti kad ga ušarafiš bude u ravnini sa daskom.
    ladice su malo kompliciranija priča, mislim da na nekim vodilicama za ladice imaš upute koliko ti trebaju daske biti velike.
    I, pogledaj si okov od schahermayera, vjerojatno će ti koristiti.
    U principu bi bilo najbolje da prvo napraviš neki manji ormarić "za probu". I dva puta provjeri dimenzije dasaka prije rezanja.
    Ja bi isto voljela da netko da detaljnije upute od ovih mojih jer smo mi sklapali namještaj totalno samouko, i vjerojatno na najkompliciraniji mogući način, ali ipak smo dosta uštedili.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: Hvala

Citiraj tata Igor prvotno napisa

Problem je kvalitetno nacrtati elemente, sa pozicijama svim rupica za police, mjesta za okove vrata i slično. Tog je mene strah, jer ako tu nešto zeznem onda ni dragi Bog ne složi takav ormar. :/
    Upravo je ovo usluga koju stolari naplaćuju, jer mora se sve poklopiti.
    Treba imati u vidu sve: od 2 mm tolerancije da bi se vrata mogla zatvarati, izračuna mjesta za rupe za pante, širine stražne strane...

Ako nemaš baš novaca za bacanje i nisi nikad radio namještaj, preporučila bih ti da uzmeš kvalitetnog stolara.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nemaš baš novaca za bacanje i nisi nikad radio namještaj, preporučila bih ti da uzmeš kvalitetnog stolara
    nisam bas sigurna u to. jest tesko, ali stolar katkad naplati i 300% u odnosu na materijal, pa ti imaj namjestaj.
    rupe za pante buse u elgradu. i ne trebas to proracunati kad pises mjere, jer oni znaju na kojoj se udaljenosti buse.

kazem da ne trebas nacrtati elemente nego samo dobro izracunati. i imati na umu debljinu iverala. i polako. pitaj ako ti sto nije jasno.

kad je nama kvalitetni stolar napravio kvalitetan ormar, ali za puno novaca, mm je rekao e nes vise i krenuo raditi sam. sad je kvalitetniji od tog kvalitetnog 8)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Vlastitu režiju zamijenio konfekcijom

Evo završetka priče,

imam susjeda kojem je hobi stolarstvo i koji je složio svoje ormare sam, pa sam ga zamolio da mi nacrta ( čitaj : " iskroji " ) sve elemente mog ormara.

I čovjek mi je napravio listu i krenem ja u Elgrad. Ukratko, sav materijal ( iveral 18 i 25 ) bi me koštao cca 2.300,00 Kn. To je bez bušenja rupa za pante i police te ostalih sitnih poslova koje bi morali sami ( budući je susjed rekao da će pomoći )

Razlog ovako visokoj cijeni što bi imao puno otpada, jer sve daske ne bi stale na jednu ploču nego na dvije, pa vrata u drugoj boji itd.

Zaključak : TC Mandi , talijanski ormar približnih dimenzija kakve smo priželjkivali = 1.500,00 Kn. Naravno, kvaliteta ni približna ormaru koji bi mi sami napravili, ali budući da čekamo curu, a imamo dečka čeka me kupovina kompletne dječje sobe za nekih 3 godine, kad dečko krene u školu. Bit će mi se lakše rastati od ovog kupovnog ormara , a opet ako neće ići drugačije uklopit ćemo ga nekako u izgled nove sobe.

Hvala svima koji su mi davali savjete, bili su konstruktivni.

Pozdrav, tata Igor

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •