Nama su na Tečaju za trudnice dali Mustela kremu za strije (Stretch Marks Double Actions), međutim mislim da nema veze kakva je krema jer sam se ja u prvoj trudnoći mazala običnom bademovom dječjom kremom za guzu (zovu ju i Čelićeva, Bademova, Pavlovićeva ...), i bademovim uljem. Ostala trudna sa 49kg, udebljala se do 65kg. Sada se mažem sa raznim kremama, mlijekom koje mi dođe pod ruku itd., i nisam dobila strije. Inače imam suhu kožu, toliko da mi se npr. potkoljenice ljušte i puckaju ako ne mažem.
Međutim ne sjećam se da li sam negdje čitala, ili sam sama zaključila da kod tuširanja ne smijem nanositi gel po cijelom tijelu nego samo po kritičnim dijelovima. A i nanošenje gela na intimne dijelove sam smanjila na najmanju moguću mjeru (imam i poseban gel za intimne dijelove), jer sam imala problema sa gljivicama, a prijateljici je ginekolog rekao da se ne smije prati nikakvim gelovima dok je imala gljivice pa čak niti specijalnim (svi navodno mijenjaju ph). Ja tu logiku primjenjujem i za strije, odnosno kožu. Naravno da ne mogu spriječiti da pjena prelazi preko cijelog tijela kada se tuširam, ali nije isto kao kada se intenzivno šamponiram. Navodno masnoća koju luči koža nije ista kao ona koja potječe od ulja ili mlijeka. A davno je jedna prijateljica dobila zabranu pranja gelom ispod pazuha na 2mj., jer je dobila upalu nekih žlijezda ispod pazuha (doktorica joj rekla da je to od prejakog gela/dezodoransa i prečestog pranja). Znači previše se ribamo, pa se tijelo buni.
Nemojte me sad popljuvati da sam zamazanko.