Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako masirati bebu

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Kako masirati bebu

Našla sam jednu slovensku stranicu na kojoj se može vidjeti video klipić koji pokazuje kako ispravno masirati bebača:
    http://www.masazadojencka.si/masaza.htm
    (kliknite na video prezentaciju u gornjem izborniku)

Ja se spremam sutra pokušati izmasirati Jana (morat ću laptop staviti ispred sebe )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super je ovo...koje ulje koristi-ne znam slovenski

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

niej bitno koje ulje se koristi...ali najbolje masirati prije spavanja i preporucila bih ono jehnsonovo sa lavandom sta je umirujuce...ja sam mog masirala do nekih godinu i po...pocela sa 3 mjeseca..uzivao je..ponekad je par puta pisao za vrijeme masaze kako je bio opusten..a poslije zaspao lijepo za cijelu noc...
    ja sam isla na tecaj...tu u italiji bude besplatan i mislim da bi se i kod nas trebalo tako nesto organizirati...zaistinu predivno iskustvo za mamu i bebu...
    ako netko ima pitanja..pitajte..pokusat cu odgovoriti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A kako masirati bebu koja to ne zeli? Jedino sta mi da su stopala a i to nije uvijek.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj ovo tako lipo izgleda al ja ne mogu ni zamislit da bi moj zabac ovoliko dugo leza i mirova, on bi se vec deset puta okrenija i nasa nesto zanimljivo. mi smo za sada samo na stoplaima i rukicama al se puno mazimo i nosimo pa racunam da tako nadoknadim kontakt.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj dvogodisnjak se raspili ko tijesto kad mu spomenem masazu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša leona od rođenja ima usporenu probavu i masaža trbuščića je nešto u čemu je oduvijek silno uživala
    Sjećam se ko danas kako se kao beba nakon masaže i "vožnje bicikla" znala ljudski isprduckati i odmah joj je bilo lakše

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja to MM radim često! I već je ljubomoran jer zna da ću kad dobijemo bebu češće masirat bebu nego njega!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    niej bitno koje ulje se koristi...ali najbolje masirati prije spavanja i preporucila bih ono jehnsonovo sa lavandom sta je umirujuce...ja sam mog masirala do nekih godinu i po...pocela sa 3 mjeseca..uzivao je..ponekad je par puta pisao za vrijeme masaze kako je bio opusten..a poslije zaspao lijepo za cijelu noc...
    ja sam isla na tecaj...tu u italiji bude besplatan i mislim da bi se i kod nas trebalo tako nesto organizirati...zaistinu predivno iskustvo za mamu i bebu...
    ako netko ima pitanja..pitajte..pokusat cu odgovoriti

moja curka ima 2 mjeseca i tjedan dana i još je malo ukočena. ti si počela masirati svoje dijete s 3 mjeseca? malo me muči što pedijatri, neki dakako, kažu da se bebi cijelo tijelo ne smije prekriti uljem jer dišu kroz kožu. znaš nešto o tome?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj irina prvotno napisa
    Citiraj single prvotno napisa
    moja curka ima 2 mjeseca i tjedan dana i još je malo ukočena. ti si počela masirati svoje dijete s 3 mjeseca? malo me muči što pedijatri, neki dakako, kažu da se bebi cijelo tijelo ne smije prekriti uljem jer dišu kroz kožu. znaš nešto o tome?
    Mi se masiramo redovno od trećeg dana, tj. povratka iz bolnice, jednom do dvaput na dan. Jedan od važnih razloga bilo je Vilenjakova nesklonost kupanju, a masaža je vrlo učinkovita za opuštanje prije spavanja. Drugi razlog za masiranje je to što ona na malu djecu djeluje poput vježbe i učvršćuje im tonus mišića (u Indiji se djeca redovno masiraju i ranije prohodaju -- info iz članka u časopisu Geo). Treći razlog je što ima blagotvorniji učinak na kožu od kupanja: voda isušuje, ulje hrani.

Zato se ne bih složila s irinom da je svejedno koje ulje se koristi, naročito ako je masaža dio svakodnevne brige za bebu. Johnsons ulje je parafinsko, tj. mineralno, i njegova dugotrajna upotreba stvarno može imati posljedice na propusnost kože. Ako se odlučite na masažu, svakako preporučujem čista biljna ulja, npr. maslinovo ili bademovo, koja su hranjiva i nemaju neželjenih nus-pojava. Mi smo s vremenom prešli na losion od Babylove-a koji je Vilenjaku fenomenalan za kožu sklonu at. dermatitisu i njime ga lagano masiram ujutro i navečer. On to obožava, iako više nije miran! Masaže su nam uglavnom na stojećki

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Irina, ne brini, to je samo urbana legenda potaknuta poznatom scenom iz Goldfingera
    Dokle god osoba može disati na usta ili nos, ne može se ugušiti
    Dakako da zatvaranje svih pora na koži bojom ili nečim drugim može dovesti do drugih neželjenih posljedica. U ekstremnom slučaju bi mogla nastupiti smrt zbog pregrijavanja ili zadržavanja toksina koji je inače izlučuju znojenjem preko kože ali to je sad već jako natezanje i netko bi trebao biti dugo "u oklopu" da se tak nekaj dogodi. Uostalom, nisam sigurna da premazivanje uljem uopće može sasvim zatvoriti pore, prirodna ulja gotovo sam sigurna da ne mogu, možda ova mineralna.

Ako te još uvijek muči crv sumnje - kad masiraš bebicu, radiš to dio po dio. Ne buš je ionako cijelu potopila u ulje odjednom pa se nemaš zakaj brinuti.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zato se ne bih složila s irinom da je svejedno koje ulje se koristi, naročito ako je masaža dio svakodnevne brige za bebu. Johnsons ulje je parafinsko, tj. mineralno, i njegova dugotrajna upotreba stvarno može imati posljedice na propusnost kože.
    Ajoj, greška. Ne bih se složila sa single.
    Ali ja nisam mislila na tako drastične primjere kakve spominje kloklo, nego samo to da je koža jako propusan organ i da je bolje ne stavljati na nju nešto što ne bismo stavili u sebe. Bar ne dugotrajno gledano.
    NHF.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •