Sto slusate u trudnoci od muzike...nekaj za svoj gust...
Sto slusate u trudnoci od muzike...nekaj za svoj gust...
U trudnoći sam slušala svašta, a na porod sam nosila Simona&Garfunkela. To mi je draga i opuštajuća muzika, a i babici se svidjelo!![]()
Pokušala sam Mozarta za bebe i Mozarta za velike i sve ono što se preporučuje za lijepo napredovanje bebe. Ne znam zašto, ali nikako mi nije legla ta glazba, čak sam osjećala da me pomalo i nervira.
Stoga sam se vratila glazbi koju volim i od koje mi se pleše i viče od sreće
A i bolje da slušam Hladno pivo nego da ga pijem!!!![]()
Inače to su... Queen, David Bowie, Billy Idol, Pink Floyd, Sting, Depeche Mode.... ima toga puno, puno...
meni isto taj Mozart nije lego. možda zato jer imam doma jedino Requiem a to je malo morbidno slušati pred porod
I ja slušam sve što i inaće, Simo & Garo mi posebno pašu a "Mother" i "Atom heart mother" od Floyda su mi apsolutni hitovi trudnoće.
Jedino što se promijenilo u mom glazbenom ukusu je to što mi je od početka trudnoće Gibonni postao super! :?
Prije nisam imala neko mišljenje o njemu a sad otkako sam blažena njegov lik i djelo na mene djeluju sedativno što mi je malo komično.
Osim toga, smeta mi i glasna glazba a prije sam uvijek sve slušala do daske
dobra si!Svea prvotno napisa
i kod nas je slično, samo što sam ja plesačica i cijelu trudnoću sam svakodnevno najviše puštala plesnu glazbu (latino glazbu i glazbu za trbušni ples) i danas kad nešto od tog zasvira, Iskri prorade ručice i nožice 100 na sat, a koju tek facu složi!
![]()
a na Shakiru čak i pjeva (mogla si je odabrat i nekaj manje komercijalno...) e sad bumo vidli jel bu plesačica ko i mama...
a voli i kad tata pušta punk! i kad sjedi pored nje i svira joj gitaru...
uglavnom, htjedoh reći, da beba barem u našem slučaju prepoznaje i reagira na glazbu kojoj je bila izložena u trudnoći...
joj, nadam se da naša neće, MM stalno sluša Timbaland, 50cent, dj ovaj, dj onaj i sva ta tup-tup glazba, aaaaaaaaaaaaaa užas. A ja studirala na Muzičkoj akademiji i slušam sve osim togauglavnom, htjedoh reći, da beba barem u našem slučaju prepoznaje i reagira na glazbu kojoj je bila izložena u trudnoći...Ukusi za glazbu su nam dijametralno različiti! Stvar je u tome što sam ja cijeli život toliko okružena glazbom da sad najradije slušam-tišinu! Ali morat ću počet glazbeni dvoboj/nadmetanje sa MM.
filip prvotno napisa
naravno tema je dosla kad sam razvaljivala Colu i njegove balade....ah
Joj filip, skoro sam se prosula; već sam ti napisala čestitku misleći da si rodila...Malo sam zabrijala.
BTW, kako si?
evo guram,brojim tjedne....zelim ici radit....jedva cekam da rodim...ah mogu ti nabrajat do prekosutra ....ti?
Ja škicnem tu i tamo na topik o strahu i vidim da se nitko više ne boji!filip prvotno napisa
![]()
Znam kako je to kad jedva čekaš da rodiš; ja sam mislila da nikad neću. A na posao mi se ne žuri uopće...
![]()
neznam kako je majuski bilo na porodu sto se tice straha....bas bih ju voljela cuti...
A Majuška je rodila??? :shock: Kad? Moram malo pronjuškati po čestitkama... Baš bi se mogla javiti na topic o strahu i zaključiti priču![]()