Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Putovanje i dojenje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    miama

Početno Putovanje i dojenje?

Dakle, mala mrva i ja uživamo u dojenju već devet i pol mjeseci. Za cca mjesec dana moram na službeni put i biti ću odsutna 4 dana. Tu počinje problemi:
    1. Pokušala sam uvesti adaptirano mlijeko da premostimo tih par dana, no nakon četiri različite vrste koje je odbio, ja sam u dilemi... odnosno ne znam što učiniti...
    sada doji 3 puta dnevno + 1 izdojeni obrok (dok sam ja na poslu) + par puta noću (više i ne brojim)
    2. Po noći ga umiri samo sisanje... kako to premostiti
    3. Ja ću se uredno izdajati 5-6 puta dnevno kako bi se nastavila normalna proizvodnja i nadati se najboljem. Da li bi tu moglo doći do problema?

Jednostavno sam skroz u brizi jer nisam očekivala njegovo odbijanje adaptiranog. I naravno, sada su me počele hvatati i ostale paranoje pa vas molim za savjet, pomoć ,...

Unaprijed hvala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. pokusaj izdojiti za obroke koje danju uzima i spremi u frizer (koliko god mozes)
    2. kad cice nema - utjesit ce ga onaj tko ga bude cuvao. ako i bude plakao (a lako moguce da hoce), nece bit napusten, samo ce mu trebat vremena da se navikne na drugaciji nacin tjesenja (i drugu osobu)
    3. ne bi trebalo biti problema, ako u nekom trenutku osjetis prepunjenost - izdojis, a kad dodjes kuci - za par dana proizvodnja ce se uskladiti s prohtjevima cicoljupca

sretno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izdojeno mozes zamrznuti, pa kad tebe ne bude moze mu netko drugi dati tvoje mlijeko.

ovo ostalo, mislim da je litala savrseno kompetentna za sve odgovore 8)

miama

Početno

Da, ali kako mi dojimo na zahtjev, ja nemam "viška" za idojiti, pogotovo ne za 4 dana. u fridgeu imam spremeljeno cca 0,5 l koje sam izdojila dok smo broj podoja tijekom dana smanjivali sa 8 na 7,6,.. odnosno uvodili doručak. Par dana sam onda izdajala tak da imam bar neku zalihu, jer eto nismo se do sada odvajali, gotovo uopće.
    Sad se bojim da ako počnem izdajati, neću imati dosta za sljedeći obrok. Na poslu se izdajam jednom (i to je cca 100 ml) za jedan obrok između doručka i ručka, kad je mrva doma s tetom. Dakle, tijelo je programirano na 500-600 ml, što mi se čini kao slučaj by the book.
    Fakat ne znam kako sad to nadomiriti.
    P.S. pedica kaže da mu uvedem kravlje, a meni se to čini ful prerano. Ali opet, ne može biti bez mlijeka par dana, kaj ne?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm, ovo i mene zanima. Može li rižino biti zamjena? I mene čekaju službena putovanja i ne znam šta ponuditi, a ne bi htjela adaptirano, no nešto mora piti?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro da uopce mozes izdojiti 8)

probaj joj dati rizino ili zobeno s necim, a ti izdoji za koji obrok. sad sam ponovo citala i vidla da beba ima 9 i pol mjeseci, to je sasvim ok.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo, i mene ovo zanima... ne idem na službeni put, ali bi voljela mliječne obroke raditi sa svojim mlijekom...
    isto dojim na zahtjev i nemam "viška" mlijeka... imam mjesec dana do početka dohrane i ne znam da li da počnem s izdajanjem kako bi povećala količinu pa da imam za kašice jer tako njemu kradem, a s druge strane često nemam vremena za izdajanje a koako sam imala problema s mastitisima ne bi si htjela opet neku kvrgu napraviti...

tako da i mene zanimaju svi svajet u vezi s izdajanjem...

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

svajet=savjeti (to mi je kad ne provjeravam kaj pišem)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za kasicu (pola zlicice do zlicicu dnevno koliko jede beba na pocetku dohrane) ti treba 1 strc mlijeka. Sve mozes skuhati na vodi, a svoje mlijeko strcnes malo, tek toliko da sve skupa dobije poznati okus.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •