Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: velika temperatura i upala grla !

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno velika temperatura i upala grla !

Cure pomagajte ja sam već na rubu Luka je zadnjih godinu dana non stop bolestan . Kad kazem non stop to znaći svako 3-4 tjedna upala grla , antibiotici i velika temperatura taman kad ponovo krene u vrtić normalno bez plakanja eto ga opet . Zadnju turu antibiotika popio je prošlu srijedu znaći 8 dana jućer mi napokon kaze ajde ti mama radit Luka će se igrati u vrtiču kad nočas opet temperatura od 1 do 5 sati nije se spuštala ispod 39.9 c uzas ..i šta da ja sad radim da opet ode po turu antibiotika ...cini mi se da je već imun na njih koliko ih je popio u ovih godinu dana... dajte mi neko rješenje kako da izbjegnem te puste ljekove...dr je najlakše dat antibiotik a kad ja pitam kako je moguće da nakon sedan dana od prošlog opet zakuri ona samo reće pa to je normalno....bojim se već tih velikih temperatura koje jedva skinem....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

VIP probiotici svako jutro i možda da posjetiš nekog "alternativca" (homeopatu, travara)
    mi smo živi primjer ozdravljenja s minimalnom upotrebom antibiotika

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo se ispisali iz vrtića i od 11/2006 do 01/2008 nismo popili niti jedan antibiotik.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i ja se bojim da je to od vrtiča od 9 miseca je više kući nego u vrtiču.. ni sama više nisam pametna sta da radim.... zna li ko u sSplitu kakvog alternativca jer ako mu ona opet da antibiotik ja ću ispaliti

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi smo stalno na antibioticima čimmalo ozdravi idemo vadit 3krajnik pa se nadan da će bit bolje,jeste ikako bili na orl-u?koja ti je ped?pošalji mi na pp ako se ne može ovde i ako te šta zanima pitaj na pp tu smo po bolestima :/

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo opet smo dobili turu antibiotika i kad sam joj rekla da bi ja pokušala nači razlog prehladama jer mi je bezveze svako tjedan i po antibiotik ona se namusila ..nemoram mu ja dat antibiotik meni je svejedno kaze mi...ahhhh

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Darijae da li ste radili bakteriološki nalaz urina?

Tako je meni Luka bio svakih tjedan dana , dak nismo napravili nalaze, vukle se urinarne infekcije i bakterije.
    Traži nalaz urina- bakteriološki!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mislim da nije normalno da Vam svaki put da antibiotik, pogotovo ako je viroza.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nije nas slala na to samo smo opet išli na bris grla i nosa ja sam ga vodila več tri puta i sve je bilo o.k ..ispada da bi trebala svaki put privatno ic vadit krv i vidit jeli virus ili bakterija ... več sam ljuta zbog svega. ja sam odkad mogu sama odlučivat popila atibiotik 2 puta za upalu grla nikad ga ne pijem.. ali nekako mi je teško to odlućiti za luku jer svi reču kako sam tvrdoglava radim po svome a ja nevidim smisao u davanju atibiotika ćim malo grlo zacrveni..

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

točno znam kako ti je jer je nama tako bilo prvu vrtičku godinu.
    strava i užas od fibri, upala grla, antibiotika.
    ok, ona je očito na mene "manetna" na to grlo i tribala bi izvadit gjandole...
    ali evo ovu vrtičku godinu (kuc, kuc u drvo) jednom dobila fibru zbog upale grla (iako se ni za ovaj put ja ne bi zaklela da je bila neka upala vridna ubijanja antibiotikom).
    ali ovu godinu sam ja drastično prominila način njenog oblačenja i duboko virujem kako je to riješilo naš problem, odnosno kako je to lanjsku godinu bilo 99% uzroka problema, fibri, upala grla.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što si promjenila u oblačenju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mogu samo zamislit kako se osjećaš,nije lako gledati dijete kako se iscrpljuje sa svim tim upalama i antibioticima!Koja ti je pedjatrica? Mislim da bi trebala napraviti malo detaljnije pretrage i svakako privatno zatražiti drugo mišljenje! I maleni mora uzimati probiotike da se zaštiti organizam od svih tih antibiotika.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

on uzima nekakve bočice male u kojima su vitamini i još štogod za imunitet, ali ne pomaže..zna li ko kakvog dobrog pedijatra privatnog....meni se čini da nešto u njemu čuči zbog ćega se non stop razboljeva samo treba naći što..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Darijae traži bakteriološki urina,to je važan pregled.
    I nas su vozali dok tako nismo ustanovili uzroke silnih obolijevanja.

Koje probiotike davati djetetu,meni je Luka na antibioticima od 7. mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    Darijae traži bakteriološki urina,to je važan pregled.
    I nas su vozali dok tako nismo ustanovili uzroke silnih obolijevanja.

Koje probiotike davati djetetu,meni je Luka na antibioticima od 7. mjeseca.
    mi smo kupili u ljekarni ampulice (ima u kutiji 7)pije se jedna dnevno na tašte ujutro. Koštaju oko 50 kuna. Pitaj u ljekarni,oni će ti preporučiti točno!I trebaju jesti jogurte koji imaju te probiotike,piše na ambalaži.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

VIP ima najviše probiotika u kompletu, bez ikakvih dodataka, u prahu je pa se vrlo lako uzima rastopljen u vodi jer je bez ikakvog okusa. nama puno pomaže u borbi protiv Esch colli

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mogu samo pohvaliti Petrovićev med za imunitet (1-2 žličice dnevno) i B je ovu vrtićku sezonu do sada prošao bez ikakvih boleština.
    Odskora ga dajem i F, pa ni od njega više nema ni vodice iz nosa.
    www.radovanpetrovic.com

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

cure evo nas sa brisevima grlo o.k
    a nos moraxella catarrhalis zna li tko štogod o toj beštiji .. dr je tek ujutro pa ćekam..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je doktor dijagnosticirao Moraxellu catharralis bez brisa (temperatura i curenje nosa) i dobili smo antibiotik Augementin i kapanje fiziološkom. Pitamo se, što ako to nije bila ta beštija? Iako je antibiotik smanjio temperaturu, a nos smo kapali. Dan nakon prestanka uzimanja antibiotika opet temperatura, pa nakon 4 dana novi antibiotik... no, negdje sam to već opisivao (nakon mjesec dana: upala uha, mononukeloza i sad rota viru). Sva sreća da je u vašem slučaju isprvnim putem dijagnosticirana bakterija koju ćete uspješno izliječiti terapijom koju prepiše liječnik (antibiotik). Prema informacijama s interneta, nije to ništa strašno već uobičajeno u svih ljudi, pa vjerujem da će biti OK~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja dajem glas za Petrovićev med.
    Mi nismo uzeli antibiotik već 4 mjeseca, točno od kad smo počeli s medom.
    A prije toga 4 puta atb. u 2,5 mjeseca. !
    Mi smo uzimali med s dodatkom, a sad smo na onom za imunitet !

Jedino smo imali rota-virus u međuvremenu, ali to ni ne računam, jer nije respiratorno.
    Meda uzima vrlo, vrlo malo, manje od kavene žličice dva puta dnevno, ali imamo sreću jer ga obožava ( ovaj za imunitet je stvarno odvratan ).
    I da jasličari smo, zna se dogoditi da od 25 djece, ona bude među onih 3-4 zdravih, ostali ne dođu zbog bolesti.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

drage moje evo nas opet noćas na 40 temperatura sad sam stvarno već luda od svega ovoga vadili smo krv jutros ali fibra nikako da padne ispod 38 i po ufffff...

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nalaz krvi sedimentacija 18 leukociti 12000 dala nam sumamed ...nočas fibra u uhu 40.4 nikako je skinit dajem mu ili lupocet ili ibuprofen ali mi se cini da sa ibuprofenom nakon 2 sada ohladi do 36.5 pa onda opet krene uzbrdo..evo i sad ima 39.7 nece da jede.. loše izgleda nekako mu je koža na fleke i non stop vice da mu je vruce ..ufff na rubu sam

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a siroče mali...
    držte se. Izgleda da na njega samo bakterije skaču. taman kad se riješi jedne, evo druge.
    Ne znam, ali kod nas u vrtiću nije baš bajna slika....kad dođem, uredno me dočekaju klinci sa žuto-zelenim šmrkljima koji se cijede do usta i dobivam slom živaca kad ih vidim. Ili kašalj koji se ori do dna hodnika i naravno da moja buba stalno kupi nekakvu bakteriju i sličan slučaj kao i vas, samo je sada to puuuno rjeđe, jer smo odradili prvu vrtićku godinu prošle zime.
    Ako ti je to nekakva utjeha, nagodinu će biti bolje...
    A što se tiče sirupa za jačanje imuniteta....bez riječi. Probali nekoliko i nikakve vajde od njih.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A da je možda gripa... :/

D 1998.
    I 2007.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas je slično, fibra ne pada ispod 38,5 od jučer. Tek smo je danas jače srušili ibuprofenom. Sad ću ispasti nemajka, ali ne mislim ga nigdje voditi prije eventualno ponedjeljka i to ako se stanje ne popravi do tada.
    Naša pedica isto voli antibiotike. Prošla prehlada je prošla bez atb-a i to dosta brzo, a nje ga pio jer je povraćao od njega.
    Živimo na ibuprofenu i kapima za nos. Ovaj put čak ni nos ne curi.
    Imao je i moraxelu prije par mjeseci, isto tako nije padala temp, pa sam se uplašila i odvela ga u bolnicu. Tamo su ga ostavili 5 dana. Na kraju mi kažu, ima upalu ždrijela i moraxelu. Umrla sam tih 5 dana.
    I tako, nekako više vjerujem propolisu i probiotiku nego atb-ima.
    Nisam protiv atb-a ako mu je svrha dobra, ali ovo mi se čini atb kao sudbina, svaki put obavezno.
    Naravno da smo prva vrtićka godina, a ja nekako ne vjerujem da će se ovo popraviti sljedeće. Ove smo bili možda 4 tjedna od početka u jaslicama, ostalo oporavak doma.
    Ja imam Petrovićev med, ali ga moji neće jesti. Kako ga kamuflirate ili nagovorite klince da jedu?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i treca noc sa temperaturom ok 40 sad se vec brinem ..pa jel moguće da taj sumamed jos ne djeluje...sve se nadam da će noćas biti bolje..uffff ovo je stvarno za ispaliti više sva sreca da Luka to donekle dobro i podnosi pije dosta tekućine vesel je po danu dok ne zakuri preko 39.5 .. neznam dal da ga na hitnu vodim...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Držim fige da što prije budete dobro i moj 5,5 godišnjak koji je ove godine krenuo u drugi vrtić, je non-stop bolestan, u prethodnom nije bilo tako, više sam luda, pa znam kako vam je.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Darijae, kakva je situacija? i smo u istim, na ne kažem čemu, kurimo već dva dana preko 39 i danas ju vodim doktoru! skroz je bolesna, skroz pije antibiotike, i imam osjećaj, da što ih više pije, to ih više treba! strašno!!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bolje smo fala Bogu nočas nije prelazio 39 tako da je i odspavao nešto baš moja mama kaze da joj je i jeo jutros dobro za razliku od ovih par dana.. izgleda da je krenilo nabolje ...
    Neki mi govore da nakon sumameda nesmi pit antibiotik min 6 mjeseci ..jel to stvarno tako...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja koliko sam čula, ne smije piti sumamed 6 mjeseci, a ostale antibiotike smije! tako da NE BRINI, NIŠTA NAS NEĆE SPRIJEČITI DA POPIJEMO JOŠ I JOŠ I JOŠ ANTIBIOTIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nama je pedica prepisala zinat 7 dan nakon uzimanja sumameda kad je sumamed navodno još djelovao(3 dana + 7), tako da nema brige! i kažeš, temperatura mu je bila noćas do 39? koliko visoka, a nas to smanjenje ipak čini sretnima, vidiš kako nam malo treba?!
    i ti si na poslu? i ja, a dijete kod kuće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja sam bila na poslu, a marko doma

mm je bio s njim jer on za razliku od mene, ne mora nadokanađivati i odrađivati bolovanje

nemojte se sekirati

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma sa mojom je mamom pa zna da je u dobrim rukama ali isto je u petak zvala oko 1 kad mu je skoćila fibra jer je samo zapomagao i tražio mamicu ..uff kad sam ga čula na telefon kako kuka srce mi je puklo...
    nadam se damo da ćemo makar malo biti mirni nakon sumameda ...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Darijae, na tvom mjestu bih ga izvukla iz vrtića (ako je ikako moguće) i odvela ga na ORL pregled.

A ja ću svoju storiju drugi put, kad me bude manje bolio želudac na samu pomisao i kad prebrodimo ovu upalu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo na inekcijama penicilina jer ima žestoku gnojnu anginu! temperaturu 6 sati nismo uspjeli skinuti ispod 39!! NEVJEROVATN :shock: :shock: :/ :? :? O!! Kakvo iskustvo! strava!!!!!!
    evo sad spava, sirotica mala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •