Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: radite li pod temperaturom ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno radite li pod temperaturom ?

Imam 38 uz andol , a radim popodne.

Ono što ne odradim moram nadoknaditi.

Znači najnepovoljnija mi je opcija ostanak kod kuće.

Kako vi izdržite posao uz temperaturu ,ako idete ?Imate li kakve trikove za preživljavanje ?

Nisam dugo, od pola 4 do 7 ,znači efektivni rad je cca 3 h....

kad mi dođe svekrva ,donest će mi usput andol c ,jer će čuvati marka

ni on ne ide danas u vrtić, kašlje, ali nema temperaturu....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imala sam situaciju da sam par puta morala na posao pod temperaturom, jer jednostavno nije bilo druge opcije.
    Odradila sam to što sam morala i pobrala se doma. Izdržala sam nekako, nije bilo nimalo ugodno, ali ajde.
    Nikakvu posebnu strategiju nisam koristila, osim andola.

Inače su mi dobro poznate te profesorske dileme - bolovati ili raditi Ozdravi što prije i ako možeš, priušti si bar kod kuće malo odmora.

(a ako je gripa u pitanju, mislim da je nije ni pametno prehodati)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ak znam da nemam gužvu na poslu i mogu se pritajiti sa čajevima onda odem na posao. Ali to mi nije baš praksa. Naučila sam iz iskustva da mi je bolje prvi dan kad je temperatura ostat doma i odležat. Ak ne odležim onda vučem mjesec dana neke kilave temperature i ostale simptome i ukratko - nisam za niš.

Mene temperatura 38 doslovno obori.

Ako baš moraš ići raditi, a da se nakljukaš s onim Maxiflu ili kak se već zove....

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni mam kaže da je njoj za temperaturu i prehladu općenito super onaj coldrex(mislim da se tako piše ) ono šta reklamiraju sa onaim autobusom i ljudima što kišu i kašlju 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NE i grozim se ljudi koji bolesni dolaze na posao pa me zaraze

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad imam 38 temperaturu, onda ostajem doma (makar mislim da sam zadnji put imala takvu temperaturu kad sam išla u srednju školu. A to je bilo... :/ ).

Kad imam malu temperaturu ili sam prehlađena i sl. odem na posao. Ovak i onak u svojem brlogu neću nikog zaraziti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    NE i grozim se ljudi koji bolesni dolaze na posao pa me zaraze
    mima, tražim konstruktivni savjet ,a ne tvoje zgražanje

bolovanje nije opcija

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aspirin c bi te trebao održati na životu ta tri sata, a ako sveki dođe ranije prilegni, odspavaj... i tankaj se čajevima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti još k tome ideš u razred?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    bolovanje nije opcija

E ak je tako, onda se nakljukaj s nečim i polako. Čini mi se da nemaš previše izbora. Ipak je petak i vikend pa možeš ležati.

Samo uzmi pored sebe osim tih lijekova (štogod izabrala) i bočicu vode i puno natači....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ako baš niej hitno, radije ostanem doma (uzmem godišnji) 1-2 dana. Mislim da nikom nije u interesu da dolazim bolesna: kolegicama - da ih ne zarazim, a ni šefovima - jer ću inače biti duže bolesna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da idem u razred, prijavi me ministru....

ne kišem , ne kašljem, možda imam urinarni infekt, jer me jako pecka-a koliko znam to se može i vratiti nakon par tjedana ( imala sam u 12 mjesecu )

mima, mogu me razumijeti ljudi koji rade na traci, ljudi koji rade kod privatnika i ljudi koji moraju nadoknaditi propuštene sate

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ti još k tome ideš u razred?
    pa kao da djeca ne dolaze k njoj u razred kad su bolesna :/
    Ako joj bolovanje nije opcija nek ide radit ja joj držim fige da ne bude totalno smantana i da joj što prije prođe

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mima, mogu me razumijeti ljudi koji rade na traci, ljudi koji rade kod privatnika i ljudi koji moraju nadoknaditi propuštene sate
    MM radi kod privatnika i neki dan je imao gripu i temp oko 38,5.
    Gazda ga je zvao 50 puta dnevno jel mu bolje, ima li temp.
    Nakon 2 dana mm mu kaže da ima temp 38,2 a on će njemu "ma ajde nije to ništa dođi ti sutra na posao"

I ajde mu ti reci da nećeš doć ili nešto slično

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam vrlo cesto uroinfekt, ali tada ne pomisljam na andol ili takvo sto. natacem se vodom, popijem brusnicu, cak nekoliko komada, i dva voltarena. tek ako nakon toga nema poboljsanja, odem po antibiotik.

radim u svim situacijama, ali ja radim od kuce. padnem jedino kad imam neku crijevnu virozu ili zucni napadaj, tad nema sanse, nema uopce opcija....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mali karlo, pusti.....sit gladnome ne vjeruje

ivana, sve ću probati, hvala....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam na poslu okružena kolegama koji smatraju da bolovanje nije opcija i rade bolesni; zato me to smeta (oni su znači gladni, a ja sita, a sve u istoj firmi i uvjetima).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne idem na posao ako je temp. preko 37,5, imala sam 6 upala pluca u zivotu pa dobro znam sta znaci temp.

Ni ja ne shvatam dolazak na posao ako se bolesno - takvih ima oko mene, pa se onda gripe sire brzinom svjetlosti u nasem kolektivu.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne, ne radim kad imam temperaturu. U uredu sam s kolegicom koja ima malo dijete, a i s drugim kolegama sam u kontaktu i stoga smatram neodgovornim da dolazim bolesna na posao.
    A želim biti odgovorna i prema sebi, pa rađe to odležim.

Ni meni nije drago čuti da ćeš bolesna u razred s 30-etak djece...nekako mi nije ok.

Zašto bolovanje nije opcija ako smijem pitat? Otkaz nećeš dobiti, a koliko ja znam moje frendice koje rade u školama ne odrađuju sate koje su bile na bolovanju osim ako nešto nije posebno bitno pa se dogvore za neki predsat.
    Ne znam, svako riješenje mi je bolje od činjenice da mogu zaraziti dijete.

No hard feelings, ovo je samo moje mišljenje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ne kiše i ne kašlje. Ako ima urinoinfekt, ne može nikog zaraziti. :? Jedino, mislim da ni uz gripu nema kihanja ni kašlja. Ako si sigurna da nije gripa, pa nije tri sata tako puno.
    A ja ako imam temperaturu, obično mi ne ostaje na 38, nego raste, tako da se trebam otići liječiti što prije. Dakle, bolovanje.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne ovisi o temperaturi nego o tome kako se osjecam
    temperaturu u krajnjem slucaju spustis

ali, lakse je bilo prije dolazit bolesna na posao kad sam radila sama, sad smo nas dvije i skuzila sam da to kolegici nije ok a i da se ona obicno nakon mene razboli (kao sto vjerojatno bi i da tog dana i nisam dosla na posao)

ali najgore mi je bilo prije par mjeseci kad sam setala okolo skroz bolesna jer se poklopilo jeko vrijeme da se trebalo radit, a nisam znala da imam jednu zaraznu djecju bolest koja za trudnice moze biti opasna.
    a sve trudne oko mene.
    bilo mi je koma, za ubit se dok nisam skuzila da su sve ok, tad sam odlucila na reviziju stavit ovo da setam bolesna vani i da idem bolesna radit samo zato jer mogu hodat

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj je ravnatelj neki dan došao s gripom na posao. Ja mu rekla da mi ne prilazi i da ode doma prije nego nas sve zarazi (sve to naravno vrlo pristojno i s pažnjom).
    Ne mislim da ce svijet stati ako mene nema na poslu, sve se stigne odraditi (a mozda netko i zaradi koju pinku strucnom zamjenom) tako da ne bih isla pod temperaturom.
    Ja gripu cekam vec godinama-da se odmorim doma u krevetu, cendram po kuci i tražim da mi prave juhice i čajeve, gledam video dok se boje ne ratope, ne cijepim se ali nista. Ne sjećam se kad sam zadnji put imala temperaturu. Prehlade i slično ne smatram razlogom za ne ići na posao, ali se onda klonim drugih ljudi da ih ne zarazim-npr. ne radim s djecom individualno, ako bas moram onda ih uzmem van u setnju.
    Ako bas moras uzmi veliku dozu paracetamola (coldrex ili maxflu-ali to su ti sve stvari za gripu i teze prehlade, ako je urinarna infekcija treba ti liječnik, možda i antibiotik).

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Pa ne kiše i ne kašlje. Ako ima urinoinfekt, ne može nikog zaraziti. :? Jedino, mislim da ni uz gripu nema kihanja ni kašlja. Ako si sigurna da nije gripa, pa nije tri sata tako puno.
    A ja ako imam temperaturu, obično mi ne ostaje na 38, nego raste, tako da se trebam otići liječiti što prije. Dakle, bolovanje.
    Ne zna dali ima urinoinfekt, to je bila pretpostavka.

Ja imam učestale upale pluća i kad ih imam ne kiše i ne kašljem, ima fibru oko 38 i zarazna sam.
    Uz gripu isto tako nema kihanja ni kašljanja, kao ni mnoge druge bolesti.

Ivarice, drago mi je da nisi zarazila nijednu kolegicu, mogu milsit kako bi ti bilo da jesi, no bar si imala školu za ubuduće.

Ja imam tri kolegice, i što je zanimljivo sve tri neudane i bez djece, uvijek dolaze bolesne na posao i onda se mi ostale redamo za njima, pa onda naša djeca itd.
    Meni je to užasno bezobrazno i neodgovorno, a nadasve sebično ponašanje. No vjerujem da je to tako jer se te žene nisu naučile brinuti za nikog osim za sebe. :/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja gripu cekam vec godinama-da se odmorim doma u krevetu, cendram po kuci i tražim da mi prave juhice i čajeve, gledam video dok se boje ne ratope, ne cijepim se ali nista.
    Uh, ne prizivaj nesretnicu, vjeruj mi, nećeš se nimalo odmorit uz gripu. U krevetu ne znaš kako bi se namjestio, svaka kost boli, temperatura, muka. Ma samo čekaš da prođe...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo crnjaka...
    prije neka dva-tri tjedna... umro čovjek od 39.
    temperaturica, on zanemario, ima puno posla... ne može si priuštiti da bude doma...
    zakompliciralo se i - umro
    a nekoliko dana prije zdrav, sportaš, dvoje djece...

mene sada već i takve stvari plaše, ako i zanemarim kolegijalne dvojbe.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

kad imam temperaturu, ne radim.
    ak već moraš - mislim da nema nekog posebnog trika koji već i sama ne znaš; individualno je kako se tko osjeća s temperaturom, i od čega bi se možda osjećao malko bolje. ja sam s 38 strgana, nesposobna za bilo što - ležim pod naslagama deka, pijem čaj i lupcet, znojim se i čekam da prođe.
    i grozno mi je kad je netko u takvoj situaciji mora ići raditi :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene smoždi temperatura od 37 i tad ostajem doma jer se doslovno ne mogu micat.
    sa onom od 38 sam ko ptica pa mogu i na kraj svita tako podgrijana.

ono što propustim na poslu jako teško mogu nadoknadit, skoro pa nikako. prođe baka s kolačima dok ja ozdravim. a isto je tako i ako zdrava uzmem slobodan dan(e).

meni je dobro što radim sama pa ne mogu nikog od kolega zarazit.
    ako se baš ne moram naći oči u oči sa sugovornikom, posao mogu obavit i telefonski.

btw, mene za fibru i prehlade spasi coldrex.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    evo crnjaka...
    prije neka dva-tri tjedna... umro čovjek od 39.
    temperaturica, on zanemario, ima puno posla... ne može si priuštiti da bude doma...
    zakompliciralo se i - umro
    a nekoliko dana prije zdrav, sportaš, dvoje djece...

mene sada već i takve stvari plaše, ako i zanemarim kolegijalne dvojbe.
    marelice i sad da ja idem na posao

ako uspijem organizirati zamjenu, ostajem doma jer me boli za .........,a prag bola mi je povelik

svima forumašima hvala, nadooknade su u mom poslu prilično teške jer roditelji teško dozvoljavaju da im djeca idu dvokratno u školu i da dolaze subotom, a norma se mora odraditi ,minimalno 68 sati godišnje, puna satnica je 70

nadam se da će svi moji strogi kritičari za par godina puštati djecu na nadoknade

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja temp. jako dobro podnosim i gotovo ju uvijek odradim (sva sreća možda me spopadne jednom na tri godine). Vjerojatno da imam 39 ne bi došla na posao...

Meni ti coldrexi i eferalgani dosta pomazu...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako uspijem organizirati zamjenu, ostajem doma jer me boli za .........,a prag bola mi je povelik

svima forumašima hvala, nadooknade su u mom poslu prilično teške jer roditelji teško dozvoljavaju da im djeca idu dvokratno u školu i da dolaze subotom, a norma se mora odraditi ,minimalno 68 sati godišnje, puna satnica je 70

nadam se da će svi moji strogi kritičari za par godina puštati djecu na nadoknade
    Nadam se da ćeš brzo ozdraviti.

No prilično sam iznenađena ovih da rositelji teško puštaju djecu na nadoknade...svašta. Ne kužim koji us im razlozi.
    radije žele da dijete nešto propusti ili da biude u razdreu s bolesnom učiteljicom.

Mene su moji roditelji uvijek puštali na nadoknade, no iskreno, ne sjećam se da ih je puno bilo, a profesori su itekako bili na bolovanjima.

Dakle, što sad da dobiješ visoku fibru i strgana is i 7 dana ne radiš. Moraš nadoknaditi apsolutno sve do tih 68 sati??? Meni je to malo bezveze...pa ispada da ti ne smiješ imati gripu, a kamoli još uz nju neku bolset u toj godini jer nećeš to moži nadoknaditi.
    Pa valjda imate zamjene ili nešto?

I da, ja ću svoje dijete puštati na nadoknade pa će i učiteljica/profesorica smjeti na bolovanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma zamijeni netko i odradi svoj predmet.....i zapiše ,a meni fale sati

tjedna norma mi je 23 u razredu....

naravno ako je bolovanje dulje traže se druga riješenja, ali ova od par dana su najgora

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapiše ono što je napravio, npr biologiju ili hrvatski

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kužim...ali ne kužim te roditelje.

U svakom slučaju nek te brzo prođe

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uglavnom idem. Zato što sam u istom sosu ko i ti.
    Nema me tko zamijeniti. A poslije sve te sate treba odraditi, a nemaš ih kamo ugurati u raspored.
    Srećom nisam često bolesna. Prošle godine čak sam išla na natjecanje s temperaturom, nadgledala pisanje testova i ispravljala ih.

Bolovanje ne dolazi u obzir. Kao prvo, nikad mi ga nitko nije ni ponudio, a ja nisam ni tražila. Dođem s posla, nakljukam se Andolom i skutrim, čekam da me prođe, da mogu sutra normalno na posao.
    I sad nek me netko pita zašto prosvjetari imaju praznike.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

matilda, ria, hvala

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajd ti popij nesto pa do popodne mozda bude bolje.

ja rijetko imam temp. (cca 1x u dvije god.) a kada je imam totalno sam u komi pa se niti ne mogu odvojiti od kreveta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko će znat od čega je temperatura. Ja uvijek računam da je 38 nešto ozbiljno, potencijalno zarazno, pa ne idem na posao pa da onda lančano to širim. Ako je ko drugi bolestan, tjeramo ga da ide doma da ne širi zarazu jer smo onda u većem problemu kad se svi počnemo osipat. Odkad sam teškom mukom zatrudnila nakon 100 godina liječenja po doktorima, operacija itd., a radila - kad bi čula da je neko šmrkljav, žali se na fibru itd. - svima bih odmah rekla da sam trudna i da mi ne prilaze. Kad sam se cijepila protiv v. kozica (isto bila stalno u strahu da ću ih dobit jer nisam imala antitijela, a stalno u nekim pokušajima), na poslu svima koji samnom rade rekla da ću se cijepit i pitala jesu li prebolili da ih ne zaražujem. Freak sam na to.

Kad sam radila kod privatnika koji me na temp. 38,8 pitao je li bi možda ipak bila u stanju doći raditi, rekla sam da ne bih. Frigaj i posao i sve ako nakalemiš neke grozne komplikacije - imam slučaj poznanice, liječnice, koja je radila pod gripom i na kraju ostala invalid - neku groznu mišićnu bolest dobila i morala mijenjati posao i svašta nešto. Temperatura preko 38, ako SIGURNO nije urinoinfekt ili upalio se zub itd. - fino ostati doma i liječiti se, kvragu i nadoknade, neće svaku malo valjda temp. 38 .

Ja uvijek mislim - treba na svoje i tuđe zdravlje mislit, a ako si čovjek nešto zezne i navuče neku komplikaciju - a ko će tad to servisirat čisto i financijski - povlačenje po doktorima itd. A dan-dva bolovanja, to je nadoknadivo. Doduše, ja spadam pod polu-hipohondre, imam u torbici sad u trudnoći maskicu na lice ako mi se pojavi u vidokrugu ko zaražen itd. Nisam baš ja skroz najnormalniji prosjek.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, jučer dolazio majstor za plin, i fino mi sve obavio, i onda na kraju objavio "eto, ma da se nismo dogovorili ne bih vam ni dolazio, jučer sam ležao, svi moji pod virozom itd.". A još sam mu rekla (prije nego što je došao) da sam trudna. Bilo mi je za poludit, nisam mogla vjerovat da mi je došao tako virotičan u stan i još na kraju to sve objavio nakon što smo se motali oboje oko plinske ploče, a ja doma čuvam trudnoću, kvragu i plin i sve, mogli smo za drugi put dogovorit.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne idem, radim od doma.

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

maria, ako je urinoinfekcija, probaj sa uvinim čajem...meni uvijek od njega bude bolje. Sad kad dojim, mislim da ga ni ne smijem. Neka prođe što prije što god bilo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radim, jer me nema tko zamjeniti
    stavim masku na lice i onda svima na njihova turbo duhovita pitanja odgovaram da su maškare
    u pon. sam imala temperaturu, respiratoni infekt, dijete doma s temperaturom i kozicama i radila sam
    nije u redu ni prema sebi ni prema drugima, ali to je život
    nisam nezamjenjiva, ne bi bez mene svijet propao, ali ako se ne pojavim na poslu onda su komplikacije jer nema tko raditi i onda rađe odgulim svoje
    isčuđavati se mogu oni koji su na državnim jaslama i koji mi kažu "nas je 4 u kancelariji, za obaviti posao su 2 dovoljne, i uvijek je bar jedna od nas na bolovanju, ne vidim u čemu je problem"

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    radim, jer me nema tko zamjeniti
    stavim masku na lice i onda svima na njihova turbo duhovita pitanja odgovaram da su maškare
    u pon. sam imala temperaturu, respiratoni infekt, dijete doma s temperaturom i kozicama i radila sam
    nije u redu ni prema sebi ni prema drugima, ali to je život
    nisam nezamjenjiva, ne bi bez mene svijet propao, ali ako se ne pojavim na poslu onda su komplikacije jer nema tko raditi i onda rađe odgulim svoje
    isčuđavati se mogu oni koji su na državnim jaslama i koji mi kažu "nas je 4 u kancelariji, za obaviti posao su 2 dovoljne, i uvijek je bar jedna od nas na bolovanju, ne vidim u čemu je problem"
    Ovo mi je fer - rad s maskom pa da se bar nekako zaštiti okolina. A šta ću sad lamentirat da bolovanje nije bezveze izmišljeno i da je žalosno ako ljudi nisu u mogućnosti ostvarit to svoje pravo. A opet, ima i groznih situacija - meni je šefica dok je bila sama (vrlo odgovoran posao, nitko je nije mijenjao, to je bilo prije nego što se oformio tim), završila u bolnici, pa su je opet nekako pokrili, da je bilo elegantno - nije - ali nakako je ipak posao išao dalje (uz milijun poziva koje je primala kako ovo, kako ono).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Radila sam: u drzavnoj sluzbi, u velikoj firmi, u privatnoj banci, i sada u maloj privatnoj firmi...I moj je zakljucak: svatko je zamjenjiv. I sve se nekako rijesi dok je osoba na bolovanju. Ne volim dolaziti na posao kada sam bolesna, nije mi to fer prema kolegama i poslovnm partnerima. A i msilim da imam pravo kada sam bolesna biti na bolovanju.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi bolesne tjeramo doma da nas ne zaraze jer i u punom sastavu nas ima duplo premalo - pogađate nije državna firma.
    Uz to kolegica je već 2 puta prehodala tako neke viroze i sve kao nije ništa i završila sa upalom pluća.
    Osobno rijetko sam bolesna ali kad me sastavi onda je to junački.
    I još nešto: pazite što poželite (tipa da mi je malo bolesti pa da se na bolovanju odmorim) jer nešto se to u zadnje vrijeme zna i obistitniti.

A što se tiče maskica na licu meni su slatke pogotovo kad je nosi savjesna trudnica (ina33 ).

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja radim s kolegicom sama,tako da sam bila bolesna nebrojbeno puta i radila ali sam samo jednom dosla s temperaturom na posao tako da vide da mi nije dobro i otisla doma...prelezala i dalje ajde radi....jednom sam se zeznula,kad sam bila bolesna,javila da nemogu doc, da mi je jako lose,sve super bilo dok nisam dosla na posao,sefica naravno mislila da muljam,i dobila jezikovu juhu.....tako da odonda dolazim i sa slomljenim kostima ako treba samo da se gospoda uvjere....

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovisi od čega je temp (ako je moguće razanati). no mene obično hvata popodne, a tad sam već doma
    nisam bila ozbiljnije bolesna nekih 3 godine, sad nedugo sam pila amoxil, ali temp je bila prisutna nekih par sati, to sam izdržala.
    i kod nas na poslu se ne ostaje na bolovanju :/ to je neko prešutno pravilo, ev. dan-dva maybe

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je istina da svatko ima pravo biti na bolovanju kad je bolestan
    da me se ne bi krivo shvatilo, ja to ne poričem, ja samo iznosim da neki ne mogu to pravo iskoristiti jer im poslodavci ne daju
    i tako se viroza, koja bi se riješila sa 3 dana mirovanja, pretvori u upalu pluća sa 3 tjedna bolovanja
    to je naša svakodnevnica, koju ne mogu razumjeti oni koji to nisu probali
    i moja preporuka je apsolutno ne raditi sa temperaturom, organizam tada treba mirovanje
    isto je tako istina da je svatko zamjenjiv
    i ja bi konkretno mogla ostati kući dan dva, ambulanta bi se pokrila, ali jednostavno nisam taj tip da radi viroze i temperature ostanem doma
    tko nije skužio, radim kao liječnica opće prakse
    ionako mi bar 15-20 dnevno dođe šmrcavih, od njih sam i dobila (da li je fer od njih da su došli mene zaraziti 8) ) a ne bi vjerovali koliko je ljudima nepoznanica staviti ruku na usta kad kašlju i kišu
    stavim masku, stalno perem ruke i pokušavam što više smanjiti mogućnost daljnjeg širenja zaraze
    ali recimo imam kolegicu, radi kao jedini liječnik u jednom malom mjestu, prometno izoliranom, uglavnom naseljenom starčadi
    i ima žučne kamence i sad upalu žučnog mjehura, temperaturu
    i radi, pod bolovima, antibioticima
    jer je obavezna sama sebi naći zamjenu za vrijeme bolovanja
    a ne može je naći, ne želi nitko tamo ić raditi

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radila pod temperaturom vise puta. ako me ulovilo u tjednu - onda bih ostajala doma, ako me uhvatilo za vikend ili za radni praznik, onda sam odradila bolesna... ako sam smjela, pila bih coldrex ili nesto slicno, ako ne - cajevi, cajevi (rolice toalet papira u nosnicama ) i ostalo...

nisam na poslu nezamjenjiva, ali nas je raspored takav da smo vikendom u smanjenom broju i rijetko smo vikendom slobodni (nedjeljom ne radim jednom u osam tjedana :/) zato bih odradila, da ne dizem nekog tko je jedva docekao ostat doma u normalan "neradni" dan... :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh. razumijem i žao mi je što se posao drugačije pod tim okolnostima ne da u tim konkretnim slučajevima izorganizirat. ali nadam se da će se naša svakodnevica čim prije promijeniti jer je to čisto i ekonomski neisplativo - ono što se može riješit s 3 dana bolovanja, da se pretvori u trotjedno bolovanje s komplikacijama, lančano širuće na druge zdrave. hvala bogu da u našoj firmi (privatna) nije tako, kao ni u firmi MM-a (privatna) itd. - valjda su skužili ekonomsku neisplativost takvog ponašanja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vratila sam se na posao prije tjedan dana, sinoć sam se jedva dovukla kući, temp. 38,5, crijevna viroza, osjećam se zgaženo i temp ne pada. Nisam išla na posao jer sam se jedva ustala i iz kreveta i što sam na putanji wc krevet. Nekad izbora nemaš.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •