radila sam često s temperaturom. jednom čak i s punim ustima šavova nakon operacije vađenja umnjaka. nije moglo drugačije![]()
radila sam često s temperaturom. jednom čak i s punim ustima šavova nakon operacije vađenja umnjaka. nije moglo drugačije![]()
sad su me još i leđa ukliještila![]()
eutanazirajte me mooooolim vas
mare, a da odeš u dežurnu?
ako te peče kod mokrenja, temp i bol u leđima, da nije žešći urinarni infekt?
baš me je zakočilo, gore kod desne lopatice
peckanje i temperatura su prestali jer sam popila cisternu čaja, valjda
e al nemoj se zazat sa peckanjem i to ja sam tako pa sad već mjesec dana pijem antibiotike jer dugo vučem upalu i stalno me bole jajnici i bubrezi... čuvaj se
ajde dobro, od bubrega te ne bi ukočilo gore
ali ako bude temperatura i pečenje, odmah u dežurnu
sad sam se sjetila onog vica
izađe doktor u punu čekaonu i kaže
- danas više ne primamo
kaže jedan
- ali doktore, uzmite još mene, imam pečenje
doktor se obliže uz sebi i kaže
-ajde još Vi uđite
uđe ovaj, doktor se ogledava i pita,
-pa gdje Vam je pečenje?
- pa tu dole doktore, peče me kad pišam
ne bih ni mrtva radila s temperaturom i baš da vidim tko bi me na to natjerao. Jedino da znam da životi ljudi ovise o meni. I nimalo se pri tom ne brinem za kolege koje bih zarazila nego samo volim biti ukrevetu kad imam temperaturu (to mi je nešto super, ležim i haluciniram)
Istina ja sam na državnim jaslama pa ne kužim vašu muku, ali i da sam kod privatnika ne bih ga pitala da li da dođem nego bih otišla liječniku da mi da bolovanje, valjda?
e ovaj valjda ti je ključan.pomikaki prvotno napisa
i o tome valjda bi ti ovisilo bi li pitala šefa za uopće otić doktoru.
jer kad bi znala da tvoj odlazak doktoru može šefu prilit čašu humanosti onda bi bome dva puta razmislila je li pametnije posjetit na putu za posao apoteku ili svratit do doktora za otvorit bolovanje.
pa te noge same, a da ih i ne pitaš, prvo odvedu do apoteke. pa te onda proslijede do radnog mista.![]()
a kad bi se vratila s bolovanja on bi t možda rekao "a čuj ne trebam te više"pomikaki prvotno napisa
ne znam o čemu ti Loryblue pišeš?
ti bi se malo svađala i napadala koga ne treba?
kod bolovanja nije problem liječniku
ni jedan ti neće uskratit bolovanje za bolest
problem je u poslodavcu koji radi radniku probleme radi bolovanja
meni se nekoliko puta dogodilo da su ljudi samoinicijativno prekidali bolovanje s upalama pluća, gnojnim anginama jer su ih s posla zvali i prijetili otkazom ako ne dođu raditi
aleksandra70vanja slažem se s tobom, to je žalosno ali istinitoaleksandra70vanja prvotno napisa
Pa koliko sam shvatila Loryblue i jest mislila na to da ne može otvorit bolovanje zbog gazde, a ne zbog doktora.
Ne kužim zašto si ti shvatila drugačije, meni ama baš ništa niej dvosmisleno :?
Loryblue pročitala drugi put, sorry, krivo shvatila
pisala si što i ja, ali na malo profinjeniji način koji ja teže shvaćam![]()
ja samo il bukvalno ili tukvalno
naj se ljutiti![]()
lorryblue je mislila isto što i mi....da bolovanje ovisi o poslodavcu
Niti jedan liječnik ,ako je normalan, neće uskratit bolovanje pacijentu koji ima upalu pluća, ili gripu ili ...su ga ukliještila leđa tako da hoda ko Quasimodo
Drugi par cipela je ekipa koja se povlači po bolovanjima zbog sezonskih radova u vrtu, vinogradu ,kolinja i sl
bolovanje po mom iskustvu ovisi o poslodavcu i to je grozno
iako koliko ima loših poslodavaca, toliko ima i loših radnika, koji se ne daju skinuti s bolovanja
i zbog takvih radnika, isto kao i zbog poslodavaca stradavaju bolesni
ali ovisi i o samoj osobi
imaš ljudi, koji su jako vrijedni, ali za prvi šmrc ostaju kući
imaš ljudi kojima je jednostavno takav mentalni sklop da će bolesni ići raditi jer im je osjećaj odgovornosti i obaveze visoko baždiran
moja mama često spominje kako se kaje jer je bila glupa, nikad nije išla na bolovanje osim kad je bila u bolnici
ja sam kao dijete bila boležljiva, ona je cijelo moje djetinjstvo uzela za mene bolovanje 5 dana kad sam imala upalu pluća, ja sam ostajala doma sama, susjeda me obilazila
isto tako je išla na posao s temperaturom
i ja tako radim, i zbog njenog odgoja
i MM je takav, on je za gripu bio 1 i 1/2 dan doma (tih pol dana je bilo kad su ga poslali doma s temp 40)
možda je to i nedostatak ljubavi i poštovanja prema sebi, sve stavljaš ispred sebe i svog zdravlja
moje mišljenje je da povišena temperatura i posao ne idu zajedno
ja poznam jednu osobu koja je prekinila s acurom i otišla na bolovanje jer je bila tužna :?
Slažem se s doktoricom gore. Meni osobno je kriterij ako je preko 37,8 i kreće prema 38, tad nema smisla ić radit i tad ostajem ili idem doma. Ako je samo šmrcanje bez fibre - držim se dalje od kolegice i radim. Moje šmrcanje je ionako uglavnom od alergije, a to znam prepoznat. Radi se o 2-3 dana godišnje, više-manje, pa nije to tako strašno. Zloupotrebe bolovanja neću niti komentirat jer to nije OK.
to može zvučati kao glupost, ali, posebno kod psihički labilnijih osoba, ili nakon dugotrajnih veza, ako ljudi žive skupa, to može izazvati akutnu reakciju na stres, za koju imate pravo na bolovanjemali karlo prvotno napisa
kažem, neki to mogu zloupotrebiti, ali neki stvarno znaju biti u takvom stresu da im treba nekoliko dana da dođu na sebe
ta osoba je malo malo na bolovanju, uzme 2 dana bolovanja kad ide vadit nalaze![]()
al da se vratimo na temu![]()
istina, bolovanje radnika (nažalost) ovisi o dobroj/lošoj volji poslodavca.aleksandra70vanja prvotno napisa
on ima "rokove" i šta njega briga je li radnik bolestan, je li mu dite bolesno, može li stajat na nogama uopće. radi dok ti ne isišu posljednji atom snage.
a radnik u strahu od otkaza doktora viđa samo priko televizije i to u "životu uživo" ako ima sriće pa je tad slobodan. za bolnicu zna da postoji, ali kako izgleda iznutra zna samo iz priča onih koji imaju sriću radit za državu. jer ko smi posjetit bolnicu, požalit se na bolest - možeš letit s posla, šta će poslodavcu bolestan kadar. a ko će onda otplaćivat kredit, hranit dicu, plaćat režije.....
i slažem se s ovim da je i nedostatak ljubavi prema sebi samome jedan manji dio uzroka problema. ali kako ćeš volit sebe kad te ne voli teta u banci da ti oprosti dug za kredit, kad te ne voli teta u dućanu da ti namiri puna kolica spize jer je ne možeš platit, kad te ne voli barba u električnom i iskopčat će ti struju.....
radi radni narode i pod fibrom i pod virozom i šmrcav i slinav jer poslodavac nema razumijevanja. poslodavci se nikad ne razbolijevaju.![]()
a70v - sad sam sigurna da ćeš pažljivije pročitat moj post![]()
kako si mi skočila za vrat evo mi je još modar![]()
A ne organizira se stručna zamjena?maria71 prvotno napisa
Ja sam trenutno na bolovanju jer me uhvatila neka viroza,usred sata mi je došlo povraćati,klinci se smijulje jer su mislili da je od trudnoće
Na bolovanju sam do srijede,no svaki mi je sat stručno pokriven,nama je u školi praksa tako...ne uzgubim nijedan sat
no olakotna je okolnost da smo velika škola i ima nekoliko kolega iz povijesti koji me mijenjaju
a tko će me zamijeniti kad sam ja sama .....imamo 3 paralelke
ovaj put od riječi do riječiLoryblue prvotno napisa
![]()
i to 2x
i slažem se sa svim
uz želju, da nitko, bez obzira na poslodavca, ne upoznaje bolnice iznutra
e sad kad se moje forumske prije izmirile mogu ići leći...
pozdrav od strine Krepe
tko se svađao? 8)maria71 prvotno napisa
hebi ga, kad sam brzopleta![]()
lijepo spavaj i sutra se probudi zdrava i poletna
ja se ne znam svađat 8)aleksandra70vanja prvotno napisa
Krepe, lipo spavaj, slatko sanjaj, dobro se priznoji i sutra da si ko ptica prepelica :D
laku ti noć![]()
jeste sto posto sigurni da vam baš toliko treba taj posao i da vam ne bi godila promjena ?mali karlo prvotno napisa
zato ja i igram loto
nemam cesto temp, ali kad imam, sam me sef tjera sa odem sa posla doma!radim u drž. službi)
jesi sto posto sigurna da baš moraš jesti da bi preživjela i da ti ne bi godila promjena da recimo mjesec dana ništa ne jedeš?pomikaki prvotno napisa
![]()
kako se zove ona nova instant filozofija ?
secret ?
bilo je i na Oprah, sami u svoj život privlačimo sve što valja i ne valja....
evo ja sinoc dvaput nevino kihnula - i jutros osvanula ko da me tramvaj pregazio, da nisam na porodiljnom - odradila bi (i to popodne, od tri do jedanaest), sto bi... :/
nije lako, al nekad fakat nemas izbora (pogotovo ne na tako "short notice")
Ja kad imam povisenu temperaturu, najcesce ne mogu raditi ni da zelim jer se ne mogu mrdnuti koliko me strefi.
Na srecu, nemam je cesto.
ja sam sigurna milijun posto da mi baš ovaj posao treba.pomikaki prvotno napisa
a bome i ne vidim da su mi hlače nešto iskidane od silnog povlačenja poslodavaca da prijeđem kod njih i da promijenim posao.
Srecom, stvarno sam jaaako rijetko bolesna, osim pokoje lagane upalice mjehura koju odradim na poslu, s litrama vode i caja. Ako imam temperaturu, ostajem doma, osim ako je nesto najhitnije na poslu sto bi uzelo previse vremena nekom objasniti, pa se ukazem samo obaviti to, sat vremena max. Radim u jednoj banci i savrseno su normalni sto se odsustva i bolovanja tice, cak i nestvarno usporedjujuci s drugim firmama.
I potpisujem, svi su zamjenjivi. Netko malo teze, netko lakse, ali uvijek se snadjemo.
idem doma.radim za državu.zamjenjiva sam.a i kolege iz ureda bi me nogom u dupe i kroz prozor da im dodjem širit viruse.
da dodam, bolestan želudac, bolesnu kičmetinu, užasno bolnu mengu i sl. odradim
samo na zarazu idem doma.ne mogu hodat s visokom temperaturom,radit još manje.
da dodam, bolestan želudac, bolesnu kičmetinu, užasno bolnu mengu i sl. odradim
samo na zarazu idem doma.ne mogu hodat s visokom temperaturom,radit još manje.