Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: što za večeru

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    barbie šta da ti kažem. bravo za vas. ako vam je bitnije da jedete svio zajedno pa makar i smeće od hrane nego da mala pojede nešto bez konzervansa..samo naprijed

svako po svom. a o medu s 19 mjeseci mogu reći samo zašto si podebljala med i čokoladu? očito i ti znaš da to nije za nju
    Mi obožavamo jesti SMEĆE, što da ti kažem - takvi smo!MED i ČOKOLADU sam napisala štampanim da istaknem ono što izrazito voli, što ne znači da to jede u neograničenim količinama.Žlicu meda na tašte svako jutro, čokoladu kada inače dobro ruča i jede, slatko na vrh i ne svaki dan.
    I opet mislim da ste otišle u suprotnom smjeru od postavljenog pitanja, raspravama oko toga što je smeće ili nije ovdje nije mjesto, postavljeno je pitanje što za večeru i ja sam dala odgovor ono što mi večeramo.THAT'S ALL!

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, da i ja nadodam nešto: štrukli, knedle sa šljivama, cornflakes, ukuhan kompot sa zobenim pahuljicama. Nemam više

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih samo pitala, zašto ne med s 19 mj?
    Ja sam samo čula/čitala da ne do godine dana.
    :?
    Mi ga stavimo ponekad u toplo mlijeko (AD) kad je prehlađena i kašlje, a trenutno trošimo Petrovićev med za imunitet. Ima 20 mj.
    (Sorry znam da je malo OT)

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nista, nasla sam topice o medu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa
    Evo, da i ja nadodam nešto: štrukli, knedle sa šljivama, cornflakes, ukuhan kompot sa zobenim pahuljicama. Nemam više
    meni te zobene pahuljice uvijek budu, nekako zrnato-tvrde
    koliko ih kuhaš?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

napredujemo, neki dan je pojela pečenu puretinu od ručka sa kruhom i vrhnjem.
    kruh + vrhnje hoće, ali ne uvijek :/

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Da ne tražiš satima - ne piše pir, nego Dinkel.
    Ja taj griz već dugo ne mogu naći u DMu (koji mjesec). Jel još netko prodaje njihove proizvode?
    Onaj domaći griz od pira mi je prejako smljeven.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu opet samo komentirati...kako vi svasta jedete :shock:

tjesim se da ne jedemo pastetu i hrenovke, ali jogurt Dukatino (a i obicni Bioaktiv prolazi) je omiljena hrana (i prsut i sir )..
    Problem je sto Petra NECE ni probati nesto novo, i sve je jaca u iskazivanju svoje volje, a ja sve vise pocinjem sa ucjenama da ona nesto pojede (zdravo, a novo)

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MGrubi, kuham ih 10, 15 min jer Marku ne smeta ako je malo zrnato. Možeš ih namočiti par sati prije kuhanja, pa će biti mekše.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno re

Potpuno se slazem sa da su svi ovi suhomesnati proizvodi i pastete nezdravo smece. Nazalost, bilo je situacija da sam mu davala tu istu pastetu ujutro za dorucak ili pilece hrenovke..mada bi bolji izbor bio da nije nista pojeo do rucka ili dok bas ogladni pa pojede ono sto sam mu skuhala. Ali eto..slabost roditelja..pa neka sta god stavi usta da pojede

Ja nekako te faze ''odbijanja'' i neckanja na nudjenje razlicite hrane, prevazidjem ako nista domacom supom, ona mi je uvijek alternativa, kada odbije rucak ili veceru, tako da uvijek imam iskuhane pilece ili telece supice, u koju onda zadrobim hljeb i to pojede, pa makar malo.
    Nikada nije htio da jede cokolino, medolino, griz, zitarice.. :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa vi svašta večerate mi večeramo predosadni lino-kekso ili čoko jer neće ni primirisati recimo palenti neznam kako bi ju "navukla" na nešto drugo recimo palentu to joj se gadi..KRUH neće ni probati,uopće ga ne jede :? namaze ne voli,hrenovke je nekada htjela sada NE,salamu nije ni probala-NEĆE.ja za razsliku od nekih bi voljela da bar malo uzme salamice ili nešto da promjenimo tu večeru ali džabe kada neće ni vidjeti ! bravo mala!!!
    šta bi još mogli?
    jogurt? ok to hoće ali u međuobrok ,nije kao večera dovoljan jedan bioaktiv..ili?
    jučer nije večerala-nije htjela ali je noćas popila 2,5 dcl mlijeka

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

donna,

a griz? S malo naribane čokolade...
    moja starija (3.5) je prvo voljela žgance, onda jedno vrijeme uopće ne, a sad opet obožava. S jogurtom. Dam joj žgance i jogurt, onda ona sama lijeva i to joj je super i sve pojede.

Mala (15 mj) žgance uopće ne jede. Sinoć isto uopće nije večerala. Samo je sisala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    jogurt? ok to hoće ali u međuobrok ,nije kao večera dovoljan jedan bioaktiv..ili?
    A jogurt s umiksanim voćem koje voli? Naravno, ne kupovni, doma zmiksaš.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj donna prvotno napisa
    A jogurt s umiksanim voćem koje voli? Naravno, ne kupovni, doma zmiksaš.
    Moju Lanu oduševljava samopriprema obroka. Priznajem, tek sam na forumu vidjela da ljudi doma miksaju voće za jogurt , ali, eto, nikad nije kasno za početi...

Ja sam njoj lijepo objasnila da je bolje i zdravije da to napravimo same i bila je sva sretna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa
    MGrubi, kuham ih 10, 15 min jer Marku ne smeta ako je malo zrnato. Možeš ih namočiti par sati prije kuhanja, pa će biti mekše.
    tnx

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi jedemo prilično jednolične večere... Budući da se trudimo jesti svi zajedno i iste namirnice, izbacili smo svo smeće tipa paštete i sl. još za vrijeme moje prve trudnoće.

Dakle, u opticaju je integralni kruh u kombinaciji sa sirnim namazom, lgg-om, acidofilom, kefirom ili običnim jogurtom, griz (običan ili u kombinaciji s voćem), palenta s jogurtom, eventualno meko kuhano jaje, ponekad palačinke s nutelom, vrlo rijetko sir i vrhnje i to je zapravo to. (Vjerojatno sam nešto i zaboravila.)

Recimo, sinoć smo napravili domaću paštetu od tune i jeli je s kukuruznim kruhom. Nemam ništa protiv domaćih pašteta, dapače, mislim da su dobar način za potrošiti ostatke od ručka, npr. kuhanu piletinu (mi ne jedemo podgrijanu ili zamrznutu hranu).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene strah i napisati koliko mi je Jasena sinoc speka pojela za veceru.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Recimo, sinoć smo napravili domaću paštetu od tune i jeli je s kukuruznim kruhom. Nemam ništa protiv domaćih pašteta, dapače, mislim da su dobar način za potrošiti ostatke od ručka, npr. kuhanu piletinu (mi ne jedemo podgrijanu ili zamrznutu hranu).
    Sanja, radite tunu iz konzerve ili nešto drugo? Trebam neki namaz za na kruh, T. jede sirni namaz ili marmeladu, slanutak neće, a meni ništa drugo ne pada na pamet.

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mene strah i napisati koliko mi je Jasena sinoc speka pojela za veceru.
    Mene sram napisati koliko sam ga ja pojela.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

neznam mogu probati umiksati sama voće u jogurt pa da vidimo..jer neće ona voćni jogurt(kupovni) samo obični ili bioaktiv.

ma neznam kako da ju nagovorim na kruh,pecivo? zašto ju to uopće ne privlači?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Nemam ništa protiv domaćih pašteta, dapače, mislim da su dobar način za potrošiti ostatke od ručka, npr. kuhanu piletinu (mi ne jedemo podgrijanu ili zamrznutu hranu).
    može recept?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve mjere su od oka: dvije male konzerve tune u djevičanskom maslinovom ulju, malo otopljenog maslaca, mrvica majoneze, malo peršina, malo origana i sve to dobro izmiksano. Gotovo za dvije minute.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tnx

a pašteta od piletine?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od piletine još nismo radili, baš sad tražim recepte po netu.

Možda sam bila nejasna u prvo postu - htjedoh reći da nam je sinoćnja pašteta od tune dala ideju da ubuduće koristimo ostatke kuhane piletine.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma neznam kako da ju nagovorim na kruh,pecivo? zašto ju to uopće ne privlači? [/quote]

Moj mali pak obožava kruh, to jedino pita (i štapiće), kad ne želi ručak jedino mi preostaje kruh i popije mlijeko. Inače, neće s nikakvim namazima, čim nešto stavim na kruh, baca van. Mi smo isto na Linotima, mada nije uvijek raspoložen, palentu jede uz povrće, ali samu baš i nije htio, s jogurtom, ne znam, voćni jogurt pojede (umješamo mu sirni namaz unutra, jer ga inače ne jede, a ovako prođe i malo je zasitnije), obični jogurt baš i neće, voće slabo jede, jedino kad mu smiksam, općenito, malo je kompliciran za klopu. Probat ću još svježi sir s voćem, možda bude htio, čak i griz nije htio, kad mu je sveki nudila, pa sam ja probala opet neku večer i bingo :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Netko je spominjao griz i cimet. Što, stavite u kuhanju malo zbog arome?

Jani je večera slična doručku, naravno pazeći da se ne ponavlja prečesto. Dakle - griz u raznoraznim varijantama (hvala nekome za ideju za pekmez!), kajgana, kruh+sirni namaz, palenta+jogurt... Ma sve što ste spominjale. I super mi je ideja za štrukle! Odmah ću kupiti paket nek stoji u frizeru.

I što se to radi s kokosom u grizu? Kaj se brašno skuha?

E da, a propos pudinga, netko ga je spominjao. Meni je nekak taj prah podjednako umjetan kao i oni gotovi pudinzi. Kaj vi o tome mislite?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gustin+voće+šečer = puding

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelka, ja stavim u mlijeko (u našem slučaju zobeno) cimet, orahe ili kokosovo brašno, a kad zakuha dodam griz. Prije sam koristila pirov griz od Alnature i bio je jako brzo gotov (meni je gotovo kad je u ustima kremasto, a ne zrnato). Već ga dugo nema pa smo kupili Severov, ali on se po mom kriteriju nikako ne skuha.

Kajgana je zgodna ideja, to još nismo. Nama su doručak i večera slični, samo što doručka imamo dva, jedan je ujutro oko 6:30 dok se spremamo na posao, a drugi pojede s čuvalicom. Taj drugi je sa žlicom, a za ovaj prvi mi je bitno da može sam jesti tj. da se jede iz ruke jer ja ujutro kuham i spremam se.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    gustin+voće+šečer = puding
    Nda, ali ja se sjećam da mi je jedna kuharica govorila kako oni izbjegavaju gustin u izradi kolača jer je umjetan. Ili sam možda krivo zapamtila?

Balarosa, hvala na receptu!

Kaj se griza tiče, ja kuham integralni pšenični. Nedavno sam kupila u DM-u u onoj smeđoj vrećici, nešto grublji nego onaj koji sam prije kupovala čijeg proizvođača se više ne sjećam. :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zašto med nevalja?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mladenka prvotno napisa
    zašto med nevalja?
    zbog opasnosti od botulizma se ne preporuča ispod 2 god
    te spore se inače uništavaju u želudcu odraslog čovjeka, ali kod male djece želudac još nije dovoljno jak, pa mogu ući u krvotok

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sastojci za 4 porcije
    3 stapa celera
    kuvana piletina
    majoneza
    mileram
    svježi (ili sušeni) ruzmarin
    2 srednja kuhana krompira
    crne masline

Priprema
    Celer sitno isjeckati, kao i piletinu, pomiješati, krompir skuhati i propasirati da se dobije pire, dodati ga celeru i piletini i sjediniti sa majonezom i palvakom, dodati ruzmarin i sjeckane masline (bez košpica), začiniti solju i biberom po ukusu.
    Mazati na hljeb kao paštetu.

P.S. nisam probala, još ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi muku mučimo s uvođenjem raznovrsnije i zdravije prehrane od čokolina,griza i sl za večeru.Ali toliko pruža otpor ako joj probamo uvaliti nešto "zdravije" i na kraju ode u krevet bez večere (jer od ljutnje onda više ne želi jesti ni ono što inače voli) i naravno da se za par sati probudi gladna i kaže Mama kuhaj kino (čokolino) i opet ga na kraju pojede samo u neko mračno doba noći 2-3 ujutro.
    Zato nekad stvarno popuštam i dozvolim joj taj junk food jer ga barem pojede. A ionako sam iskompleksirana s tim da s 22 mjeseca ima samo 10 kg.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo mene opet.
    krenuli smo ka zdravijoj večeri i to sa onim što ostane od ručka,to uglavnom prolazi.
    a u zadnj vrijeme prolazi i abc sirni namaz, kruh sa vrhnjem i dimcek tj pileća prsa...
    dobro je, zadovoljnija sam...
    a junkom se zasladimo poslije...

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo iščitavam ovaj topic i mislim si kako bi bilo dobro da ova tema bude na jednom mjestu kad je tražimo. Možda neka ideja od administratorice?

T. ima 17 mjeseci. Rekla bih da jede sve. Evo tek prije 3 dana sam popustila (inače, zaista držim do nekih stvari) i dala mu pola Kinder jajeta jer mi se nije dalo svađati (Jedna starija gospođa došla nam i donijela mu čokoladu i K. Jaje - tada je prvi put probao to ali ju poslije nije tražio stalno kao što sam se bojala).
    Što se tiče jelovnika. MM i ja smo uvijek bili Ok s klopom, paštete i hrenovke zaista rijetko jedemo, a suhomesnato, osim tvrdih sireva, izbacili smo prije godinu dana. Dakle, svi smo se nekako prilagodili zdravijem jelovniku, pa tako i naš T. (inače, njemu se kuha katkad posebno, a katkad ne, zavisi od menua):
    za doručak: natašte sok od svježe iscijeđene naranče+uvijek kuhaju žitarice/pahuljice na rižinom ili zobenom Alnatura mlijeku i to je pun pogodak premda mislim da je više dosadno (al on se ne buni)
    za večeru: kremasto napravljeni gris (hvala na domišljatim savjetima, cure, probat ćemo), rižolino ili sad zadnje keksolino. To je rutina, doduše više kao priprema za spavanje nego kao klopa jer je sit od ranije (ovoga popije cca 1 dl)
    za ručak: 2-3x tjedno obavezno riba s juhicom i krumpirićima i mrkvicom - lud je za tim, šašla s rižom, dinkel paštom ili nekom drugom žitaricom (bulgur, kuskus, ječam, palenta), izrazito rijetko mesna juhica (vidim da hoće kokicu zadnje vrijeme, nije baš od mesa, ko ni mi) te kuhano povrće izmiksano kao neki prelijev na žitarice i blitva s krumpirima
    za marende: voće, al lud je za bananama, abc s kruhom integralnim, jogurt i cornflakes, stiropor (riža i amarath iz DM-a je favorit), pokoji integralni keks sa čajem
    piće: čajevi bez šećera (biljni, roibos, razno što i mi stalno pijemo), voda, sok od svježe naranče

Mislim da nismo bogznašto kreativni, al ipak pazimo da bude kolko tolko u redu izbor. E da, od začina se tu nađe svašta: suncokret, sezam, peršin, klinčić, kockica iz DM-a, cimet...nismo probali orahe iz straha, al čini mi se da hoćemo, a od slatkog je Ok rižin i ječmen slad te eko marmelade

Jako sam se razvezala, oprostite ako sam udavila

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ida je dugo voljela večerati jogurt i kruh, jogurt i palentu i abc sir. Od prije par dana je to počela odbijati, valjda joj je dosadilo i slučajno sam skužila da za večeru voli pojesti juhu od mesa i povrća kaj je ostala od ručka. Jučer sam radile knedle ili žličnjake od svježeg kravljeg sira i to joj je isto bilo njami.
    Knedle od svježeg sira
    25 dag svježeg sira
    1 jaje
    8 dag oštrog brašna (oko 5 žlica)
    malo soli

Sve skupa pomiješati (ispadne malo gušće od biskvitne smjese). Ako imate vremena, možete ruke pobrašniti i raditi kuglice, a ja obično grabim žlicom i stavljam direktno u vrelu vodu kuhati. Kuha se 15ak minuta. Kad su gotove, možete ih jesti takve ili uz raznorazne dodatke: prezli s rastopljenim maslacom, domaćim pekmezom, kompotom od jabuka, cimetom, za starije dijete s medom, mljevenim orasima...

Fina večera mi je i krumpir pečen na kockice: u posudu stavim malo ulja, na to na kockice narezan krumpir, poklopim i pečem na skroz laganoj vatri. Dosta dugo se peče, jer je krumpir više kuhan u onoj pari. Kockice koje su bile na dnu dobe koricu, a ostatak je mekan. Važno je da prečesto ne otvarate poklopac.
    Na već pečen i još vruć krumpir nekad stavim kiselo vrhnje i promiješam sve skupa. Prije pečenja možete na krumpir staviti narezan luk, papriku, špek (ovo bi mi bila varijanta za ručak).

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj mladenka prvotno napisa
    zašto med nevalja?
    zbog opasnosti od botulizma se ne preporuča ispod 2 god
    te spore se inače uništavaju u želudcu odraslog čovjeka, ali kod male djece želudac još nije dovoljno jak, pa mogu ući u krvotok
    ja sam citala, a i jedna pedijatrica mi je rekla da se do 1. godine ne daje med. Od kud tebi 2 godine? Ja redovno Natalie(15mjes.) dajem med (domaci) i nema nikakvih problema..

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naletjela negdje i zampatila

kao i to da su odaci iz SAD-a gdje se med pakira u limenke
    navodno naš način proizvodnje i pakiranje u staklenke uvelike smanjuje mogućnost zagađenja medom s tim sporama

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam čak čula i do 3 godine... :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    ja sam čak čula i do 3 godine... :/
    To sam i ja čula, a toga se i doma držimo. Koliko znam, med je jedna od namirnica koje su posve izbačene iz jelovnika gradskih vrtića.

Inače, da se nastavim na temu pašteta: sinoć smo probali novu. U usitnjeno kuhano pileće bijelo meso iz juhe dodali smo malo otopljenog maslaca, majoneze, senfa i češnjaka. Meni i mm-u je bila za oblizati prste, a cure su ju samo pomirisale i frknule nosom. :/

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •