Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Boli me glava

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Boli me glava

...vec oko 3-4 tjedna. Pocelo je s jedne strane vrata, tako da sam mislila da je uho. No uho nije bilo (jos sam bila u Zg pa sam provjerila s doktoricom). Njena je ideja bila da me nesto napuhalo.

Kasnije se pocela javljati i druga strana vrata, a onda jos kasnije, bol se pocinje siriti prema potiljku. Boli na mahove, dakle najcesce straznji dio glave u ravnini uha, barem nekoliko puta na dan dovoljno jako da moram stisnuti zube i cekati da prodje. Danas je pocelo cim sam ustala. Nekad priceka dok se dogodi... ne znam sto.

Primijetila sam da ima, donekle, veze s pokretima, a svakako reagira na katastrofalne razlike u temperaturi unutra i vani (tu je sve klimatizirano na -456 stupnjeva). Cini mi se da se najbolje osjecam kad je jako toplo (i kad se, naravno, ne mijenja temperatura).

Odlazak doktoru mi bas i nije opcija, osim ako postane kriticno, sto se nadam da nece. :/

Zna li netko koji vrag bi to moglo biti i kako da si pomognem? Jel moze bit' da me napuhalo i/ili da sam istegla neki vrag pa sad nikako da prodje?

Prodje, na neko vrijeme, ako popijem Efferalgan, ali ne volim bas tablete, pa izbjegavam. Nadam se, jelte, da necu samo tako krepat'.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ti neću ništa ni pričati, moja iskustva znaš, bilo je tu svakakvih vrsta glavobolja.
    nego, htjela sam ti reći da je, recimo voltaren čepić, sto posto bolja opcija od nekakve tablete. ne oštećuje sluznicu želuca, bolje pomaže i razdoblje bez boli ili s manje boli je duže.

držim palčeve da što prije prođe

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, ako je neuralgija, jaako je neugodna,a ali nije opasna. Prvi put mi se dogodilo prije tri godine, drugi put prije nekoliko mjeseci: malo iznad vrata, sa stražnje strane, potiljačna bol, širi se iz jednog mjesta prema naprijed, u valovima. Munjevito sijevne i začas prođe. Mene je toliko isprepadala (nisam ni spavala, morala sam ležati na onoj strani na kojoj boli, tako je bila blaža) da sam za MR mozga i vratne kralježnice iskeširala preko 2.000 kuna. Nalaz uredan (osim artroze vratne kralježnice, za što sam znala otprije), i rečeno da je vjerojatno neuralgija (upala živca), preporuka vitamin B (kompleks) i tablete protiv bolova. Pomogao mi je Knavon (djelovao je 6, 7 sati).
    Oba puta prošlo je nakon 10-12 dana.
    Sorry što sam oduljila, htjela sam opisati iskustvo s glavoboljom koja nije ona obična, što te prođe od jednog analgina.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne znam što je, ali pojačava ti se od onih nafurenih klima uređaja što ih spominješ. to sigurno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Točno. Mogu je izazvati klima-uređaji, propuh, nagle promjene temperature...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danke.

Danas je bilo nesto bolje, pocelo je rasturati pred spavanje. Nadam se da nije nista opasno i da ce uskoro proci.

(U medjuvremenu, cekam Imgu.. mozda cesnjak pomaze? )

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

loooool
    češnjak pomaže, zar si sumnjala
    namažeš se po vratu i nitko te neće smetati, možeš bolovati u miru

ozbiljno, sigurno ti ne pogoduju te patološki nafrljene klime , pogotovo što kažeš da ti toplina odgovara
    ja sam se jednom sredila u autu kad sam si je napenalila ravno u ruku na par sati
    možda malo više grijati vrat nekom zagrijanom krpom ili vrućim tuševima, a in-laws uvjeriti da par dana neće nitko skapati bez klime ni u kući ni u autu
    nek napokon otvore prozore

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    loooool
    češnjak pomaže, zar si sumnjala
    namažeš se po vratu i nitko te neće smetati, možeš bolovati u miru

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kaae, zar opet :shock:
    Šalim se, ti si moj dragi Jeremija , nadam se da će ubrzo proći (a da se opet ne nakačimo na temu o neuralgiji, gdje smo izmjenjivale postove, ja o užasnoj boli, a ti o slikanju zuba )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hahahah.

Ugasena je klima... a nadam se da ce tako i ostati. Glava je jos nataknuta na vrat pa se i za nju nadam da ce tako ostati. Jos samo da ih naucim da u autu ne treba paliti klimu ako je vani ok. A ducani.. e to ne znam. Kapa, sal, rukavice, valjda.

Mozda mi i krevet i jastuk ne valjaju, budim se strgana.

(Cesnjak pod jastuk!)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    (Cesnjak pod jastuk!)
    ne nego u svako uho po jedan

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kaae, zanimljivo je to u što se pretvore tvoji topici o zdravlju

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad pitam o cesnjaku, hahaha.

Malo sam citala na netu, kaze da bol u potiljku obicno ima veze s nepravilnim drzanjem i slicno. Moglo bi i to biti, uz sve ove grozne klime....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    kaae, zanimljivo je to u što se pretvore tvoji topici o zdravlju
    to je pokušavamo smijehom izliječiti
    sasvim validna alternativna metoda, prosim lepo
    kao i češnjak, uostalom

veli mm da bi ti masaža vjerojatno malo olakšala, ali da bi trebalo proći samo po sebi kad ti se tijelo navikne na nove klimatske (ne)uvjete
    i da si popiješ nešto protiv bolova ako bude neizdrživo, ali obje znamo da to ne bu išlo
    nisi pokočena ili nešto, jel?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja msilim da predugo traje i obavezno bi napravila neku daljnju pretragu kod neurologa. Nažalost mora se inzistirati i samog sebe lječiti u HR.

Znam da to nisi htjela čuti, ali to je istina.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da sam u Hr, javila bih se doktorici i vidjela trebam li sto dalje napraviti (opca praksa je rekla da sam se valjda ukenjala s nekom klimom negdje i da ce proci), ali nisam u Hr i necu biti do (kasnog) proljeca pa se nadam da se, u medjuvremenu, mogu samoizljeciti (sa ili bez cesnjaka!). S obzirom na cijene u ovim krajevima, ako bas ne gori pod nogama, rado ne bih isla doktoru.

Mislim da ide na bolje. Cak sam koji put popila i Efferalgan, skruseno priznajem (uz sve druge sokove, tko bi jos i vratoglavobolju podnosio )

Masaza pomaze, ako se ovo sto moj buduci radi moze masazom nazvati.

Pokocena trenutno nisam, ali sutra cu biti (proveli smo vecer na kuglanju).

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a da isfuraš maramu kao modni dodatak, pa tamo gdjenafrlje klimu, zamotaš oko vrata?

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a da isfuraš maramu kao modni dodatak, pa tamo gdjenafrlje klimu, zamotaš oko vrata
    upadam kao padobranac ali moram reći da ovo stvarno pomaže po preporuci neurologa svilenu maramu oko vrata pa nek puše koliko hoče,borim se sa tim glavoboljama mjesec dana i ni tablete nisu pomagale pa sam završila kod neurologa i u isčekivanju ostalih nalaza i tjedan dana odmora bez klime mogu se pohvaliti da me več tri dana glava ne boli a ni tabletu nisam popila,maramu nosim i ako lagano puše vani,i da ne zaboravim lagane masaže vrata kremicama koje griju.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaae, jel bolje?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mene to zanima.
    Nadam se da je

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bolje je!

Vec neko vrijeme je klima u kuci ugasena (drago americko vrijeme, hvala ti) pa je to, vjerujem, svakako pomoglo. A i nekako sam zadnjih dana, igrom slucaja, boravila na suncu pa mi je i grijanje pasalo. Boli me jos tu i tamo, ali vec neko vrijeme ne pomisljam na efferalgan. Sinoc sam ga skoro popila, ali sam ipak samo otisla u krevet.

Mislim da ce uskoro proci u potpunosti, samo od sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •