Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Autosjedalica 0-1 g-koju odabrati?

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Autosjedalica 0-1 g-koju odabrati?

Trebat ću dvije autosjedalice, u Chiccu Merkator sam vidjela ovuAS

Zanima me da li je to ok izbor?

Zapela mi je za oko zato što ima poziciju "0"-skroz ležeću i što je stvarno namijenjena malenim bebama.

Očekujem da će blizanci biti manje porođajne težine i zato mislim da je ovo dobar izbor za tako male bebe, ali ne znam jesam li u pravu.

Drage sjedaličarke molim vas pomozite.

Nisam pitala Casper privatno, jer će ovdje pročitati i drugi roditelji...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sori, nečitko sam stavila link... AS

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Gost1, pogledaj prvo kakvu je ocijenu dobila (ne samo ova sjedalica, već bilo koja druga za koju se odlučiš). meni su prvi kriteriji bili dobre ocijene na crash testovima. http://www.adac.de/Tests/Kindersiche...itze/gtab.asp?

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

...e to me i muči-najbolje je ocijenjena Maxi cosi i to isofix, ali nemam isofix, niti se može ugraditi u moj auto.

Ova konkretno nije na listi, na ADAC-ovoj listi za 2005 je model prije ovoga, "Chicco synthesis x plus" i ima zbirno jedan zeleni plus, zapravo je u kategoriji nekoliko podjednako najbolje plasiranih "autofix" sjedalica.

Dva plusa ima samo MC isofix, i nju bih najradije, ali ne planiram kupiti novi auto...

Nisam vidjela niti jedan test gdje bilo koja autofix sjedalica ima dva plusa, odnosno najveći stupanj sigurnosti i zapravo me to najviše brine.

Kad bih znala za takvu, ne bih ni sekunde razmišljala.

Vrlo moguće da mi je nešto promaklo, jer sam u ovome skroz nova, pa vas molim za savjet i mišljenje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Očekujem da će blizanci biti manje porođajne težine i zato mislim da je ovo dobar izbor za tako male bebe, ali ne znam jesam li u pravu
    .
    bebe se u skroz ležeći stavljaju kad imaju problema s disanjem, a ne kod male porođajne težine.
    ima tu negdje topik s malenom nedonošenom bebom u AS, probat ću ga naći.
    i, zašto misliš da će bebe biti male porođajne težine, ja znam blizance koji su dočekali puni termin i rođeni s najnormalnije 3 kile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gost, ako bi bebe i bile u takvom stanju da se moraju prevoziti u lezecem polozaju, ionako ne bi smjele u autosjedalicu vec u auto krevetic.
    U smjer suprotan od voznje ne bi se smjelo postaviti sjedalicu u lezeci polozaj, koliko god da je to proizvodjac omogucio (cini mi se).

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako slatka curica, nevjerojatno je slatka...

Vidim da je u Peg Perego...

Hvala cure na korisnim i brzim informacijama, odmah zaboravljam ležeći položaj kao razlog za kupnju, sad ostaje samo pitanje koja "Autofix" je najsigurnija po vašim saznanjima, obzirom da ih je nekoliko podjednako dobro ocijenjeno?

Stvarno nema niti jedne "Autofix" sa dva zelena plusa? :/

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi ti savjetovala s praktične strane da uzmeš AS koja ide na kolica (valjda i za blizance imaju takva kolica). mene je to xy puta spasilo kad sam negdje morala tegliti tarzana, a parking nije bio baš blizu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja ti nemogu pomo ci ali sam kupila chicco kolica a samim time i as s bazom. Jos nije upotrebljena ali mi izgleda super i nadam se da cu biti zadovoljna

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Roza pitala sam upravo u Chiccu za komplet-na žalost nemaju kolica za blizance, ne mogu se dobiti niti po narudžbi. Nema i gotovo.

Inače, bojim se da neću ni moći baš računati na jednostavno premiještanje baze, jer svi podaci koje ovaj čas imama o kolicima za blizance jednostavno ne uključuju komplete s utosjedalicama (ma dobro, još ću se dodatno raspitati na blizanačkoma pdf-u).

Angelina_2 jako su mi lijepa ta kolica, materijali mi se čine ok i praktična su i lagana...baš mi je žao što nema za blizance...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gost 1, americki Graco ima dupla kolica u koja se mogu ubaciti sjedalice (a koje imaju baze pa se lako ubace u auto), neznam jel ih imaju europske verzije: Graco DuoGlider

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo imaš od BC kolica za blizance na koja možeš montirati i njihovu AS (Creatis).

http://www.bebeconfort.com/UK/prom_p...atibilites.htm

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala cure, idem se bacit na detaljno traganje

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Hvala cure na korisnim i brzim informacijama, odmah zaboravljam ležeći položaj kao razlog za kupnju, sad ostaje samo pitanje koja "Autofix" je najsigurnija po vašim saznanjima, obzirom da ih je nekoliko podjednako dobro ocijenjeno?

Stvarno nema niti jedne "Autofix" sa dva zelena plusa? :/

Kad kazes autofix, na kaj mislis?

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim na postolje koje se učvršćuje pojasom.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gost 1 ako razmisljas o AS koja ide na bazu svakako gledaj da se baza moze dobro ucvrstiti u tvoj auto. znaci kad se provuce pojas i dobro zategne baza se nesmije pomicati vise od 2cm lijevo-desno kada je se sa puno snage pokuca pomaknuti.

u slucaju baze, AS je dobro ucvrscena onoliko koliko je baza dobro ucvrscena. vjerujem da je i to razlog razlike ocijena izmedju dviju sjedalica od maxi cosija. naime puno je veca sansa do roditelj nece dobro zategnuti bazu bez isofixa dok sa njime ne moze fulat. no, ako naucis dobro ucvrstiti bazu, nema problema

svakako ti savjetujem da prvo probas ucvrstiti bazu u svoj auto prije nego kupis.
    AS koje se mogu kupiti kod nas i da imaju bazu (ono sto mi pada na pamet, moglo bi ih biti jos)

maxi cosi - ima bazu sa isofixom i ima bez isofixa. na te baze idu iste sjedalice
    peg perego
    graco
    chicco (OBAVEZNO isprobati montirati bazu u auto jel ne dolazi sa nikakvim mehanizmom koji bi zakocio pojas)

kod svih tih baza postoji mogucnost da se u pocetku ne moze postici pravilan nagib za novorodjece. ledja trebaju biti 45-50° u odnosu na tlo (pogotovo kod malih bebica) pa je zgodno gledati da se AS koja ide na bazu smije ucvrscivati i bez baze (prije se peg perego nije mogla bez baze, ali sad mislim da sve mogu. treba provjeriti). to se inace popravlja podmetanjem smotuljka deke ili rucnika pod dno baze ili AS ali kod nekih baza to ne funkcionira.

ovaj problem prestaje biti problem kad bebica malo poraste, cca 3mj

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    chicco (OBAVEZNO isprobati montirati bazu u auto jel ne dolazi sa nikakvim mehanizmom koji bi zakocio pojas)
    Ovo bih naglasila, toj AS bi trebala kopča za učvrstiti postolje. Meni su tek na pregledu AS dobro učvrstili sjedalicu, i poslije je više nismo micali iz auta. Da sad idem ispočetka, nabavila bih kopču, ovako smo se mjesecim vozikali s loše učvršćenom AS. Istu AS je puno lakše dobro učvrstiti bez baze.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma gledam kupiti što prije, da ih na vrijeme mogu dati na pregled AS

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koje AS grupe 0/0+ imaju kopcu za zakocivanje?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Koje AS grupe 0/0+ imaju kopcu za zakocivanje?
    misliš integriranu na sjedalici ili općenito?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako to mislis opcenito?
    Kopcu za zakocivanje koja ce fiksirati pojas na duljinu dovoljnu da zategne sjedalicu u sjediste i da je ne otpusta. Ne stipaljcicu od plastike vec pravu kopcu (to bi valjda bila integrirana).

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskustvo sa jučerašnjeg pregleda
    Gost1 baš ovu sjedalicu koju si linkala morali smo postaviti bez baze, jer je baza nije imala kopču i nije mogla ostati fiksna kad se sjedalica skine.

Dok je sjedalica na njoj mogla se čvrsto postaviti, ali kut nije bio dobar. Pod nju se nije moglo ništa postaviti jer baza na tom dijelu ima rupu, ali čak kad smo i uspjeli popuniti taj dio, sjedalica sa bazom se nije mogla učvrstiti kao kad smo skinuli bazu.

Dobro smo u dugom selu učvrstili peg perego sjedalice s bazom, ali one su imale H kopču, pa je baza ostajala fiksirana i kad se sjedalica skine + što te peg perego baze imaju vijak kojim se dodatno namješta nagib.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    jer je baza nije imala kopču
    jer baza nije imala kopču

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako to mislis opcenito?
    Kopcu za zakocivanje koja ce fiksirati pojas na duljinu dovoljnu da zategne sjedalicu u sjediste i da je ne otpusta. Ne stipaljcicu od plastike vec pravu kopcu (to bi valjda bila integrirana).
    pa i H kopča je kopča, zar ne?

ja se nisam susreo sa niti jednim modelom 0+ koji bi imao takvu integriranu kopču ali možda postoji koji model

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nisam susreo sa niti jednim modelom 0+ koji bi imao takvu integriranu kopču ali možda postoji koji model
    Nisam ni ja, zato i pitam.
    Mislim da sam vidjela jednu Graco da ima, ali vratit cu se u trgovinu i pogledati malo detaljnije, ovo sam uocila usput.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ni ja, zato i pitam.
    Mislim da sam vidjela jednu Graco da ima, ali vratit cu se u trgovinu i pogledati malo detaljnije, ovo sam uocila usput.
    Prekjučer smo montirali jednu takvu. Mislim da je Gracova. Baza ima to nešto. Nije to klasična kopča, nego kao štipaljka u koju se ugura remen. Ne zakači se kao klasične kopče, ali bez obzira na to drži jako dobro.

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajoj koliko detalja, da nema ovog foruma, tko zna kakvu glupost bi kupila...

U svakom slučaju, kao što je već netko napisao, nema kupovine bez probe na autu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Gost 1, mi smo imali ovu AS koju si linkala (Chicco Synthesis X Plus), auto Peugeot 307, u kojeg je odlično sjedala. Velika prednost ove AS je što ima veliko "jaje", koje omogućuje da djeca što dulje provedu u njoj. Nisam je kombinirala s kolicima, AS je uvijek bila montirana samo u autu. Poslužila je još jednoj obitelji koji su također bili jako zadovoljni s njom. To je naše iskustvo

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E da la_mama...meni oko i dalje zapinje na njima.

Praktično sam se pomirila s tim da sjedalica neće u kolica "3 u 1", preteško za manipulaciju (vele iskusne mame duplića), pa ću na kraju sjedalicu kupiti odvojeno (prije probati na autu, naravno)...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni osobno su najdraze Graco i Maxi cosi koje imaju postolje bez isofixa.
    Zar nisu to jedina dva postolja kod nas sto imaju neku integriranu, nazovimo kopcu?!

Kod Maxi cosija, njihovo postolje se zove easy base izgleda ovako http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/pr...tail.aspx?id=8 sa crvenim je zaokruzena ta kopca.

A Gracova izgleda ovako http://www.preciouslittleone.com/aca...base_black.jpg i ovaj sivi dio zakoci pojas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    A Gracova izgleda ovako http://www.preciouslittleone.com/aca...base_black.jpg i ovaj sivi dio zakoci pojas.
    jučer sam sat vremena tražila sliku ove baze
    hvala ti!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam jedno "generalno" pitanje, i ispričavam se na prethodnoj neinformiranosti...

U paketima kolica i košara 3u1 i 2u1, da li ta "stoličica-košarica" se može koristit kao auto sjedalica ili je to samo fore radi...

Tek sad ću se lagano bacat na istraživanja, što kupit...
    A najviše ne volim pitat prodavačice, jer prvo nemaju pojma, a nakon toga za sve kažu da može, ne bi li samo nešto prodale.
    Pa eto da pitam vas...

Da li da AS kupim odvojeno ili mogu proći u "paketu"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sama AS na sebi ima certifikat, onda je to adekvatna AS. certifikat je jasno vidljiv na sjedalici, pa ne moraš nikoga ništa pitati nego ju samo pregledaš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj ovu brosuru, naci ces primjer kako atest uzgleda:
    http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...osjedalice.pdf

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

THNX

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu