Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Ostajanje bez zraka od plakanja

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Ostajanje bez zraka od plakanja

Moja cura je danas navršila 2 mjeseca. Problem je u tome što se min jednom na dan tako rasplače da poljubičasti i ostane bez zraka. Strašno ju je vidjeti takvu. Uzmem ju i stisnem k sebi, ljubim, ljuljam, znam da nije gladna, suha je i stvarno ne znam što potakne takav plač. Osjećam se nemoćno jer imam osjećaj da ju nešto jako boli, a ne znam šta. Najgore od svega je što svi kažu to su grčevi, ali ja ipak mislim da nisu jer ona ne grči tibicu prilikom tog plača, taj plač ne dolazi u isto vrijeme svaki dan...

prije dva tjedna je dobila Pavlikove remenčiće i od onda je to krenulo, ali sad se već pivikla na njih i opet mislim da nije vezano uz to. HELP!!!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf. imaš već tih tema. znam da je gadno za vidjeti,ali nije problem. moj je to isto radio, al nikad nije poplavio i sl. kažu da se djetetu može lagano puhnuti u lice, onda nekak brže uzmu zrak (kak da objasnim). ugl, ne brini. i ne puštaj je da tak plače.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj... već ima ta tema. Sorry... Znači to će sve proći. Nadam se čim prije....

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja je samo jednom tako poljubičastila; jučer na cijepljenju za hepatitis B.

sestra mi je rekla da svi tako bučno reagiraju jer ih zapeče, pa kad je sljedeći put vidim da tako plače, znat ću sigurno da je nešto boli.

nemoj se prepasti, ali radije provjeri s doktorom

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

probaj nać u pretražniku!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je to radio do godine dana. jednom je bilo tako strašno, počeo je trest rukicama i nogicama, jer je pokušavao doći do zraka i meni se činilo da traje čitavu vječnost.
    spomenula sam pedijatru, on mi je dao savjet da ga samo visoko dignem i pustim da dođe do zraka i izričito mi je naglasio ne trest, lupat i slično, jer u panici možeš napraviti još gore. tu sam na forumu pročitala da treba puhnuti u facu. tako sam i radila podigla ga malo iznad sebe i puhala u lice dok ne dođe sebi.

jedino što ti sa sigurnošću mogu reći je da će proći, ali da je užasno je. pokušaj ne paničariti kad se dogodi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mojoj Pauli se to počelo događati s cca 1,5 mjesec. Prije toga nije imala potrebu da se podrigne nakon jela, a onda joj je jako počelo smetati kad se nagutala zraka. Kad je ležala na leđima najednom je znala panično mlatarati rukama i jako plakati, a kad smo je digli okomito gore prestala je plakati u par sekundi.
    Sad kad tak jako zaplače, odmah je podignem i prestane plakati a najkasnije za nekoliko minuta i podrigne

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala curke!!!!

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo s njegovih 16 dana išli na hitnu upravo zbog toga. Čitavo popodne nešto kao grčevi i navečer počeo plavit od plača i ostajat bez daha.

Rekli nam atipični grčevi, a ovo se kao dešava s djecom, pregledali ga, sve ok (bili smo na neonatologiji na kraju).

Kad se to desi, dignemo ga i puhnemo u njega, prodiše, a nekad prodiše i sam, bez toga. Kad je bio ful mali, znalo se desit to svako malo. Kasnije sve manje, jedno vrijeme stalo, od nedavno opet ponekad.

Ja sam se već navikla na to dok nam se to nije desilo na vježbama nedavno i fizioterapeut nas pitala ima li možda srčanu manu. Kao dio djece koja tako poplave oko usana u plaču ima urođenu srčanu manu, kao neku rupicu u srcu, koja sama s vremenom zaraste i to nestane. Ali, kao to s prestajanjem disanja može biti nezgodno ako se desi kod spavanja..

Nedavno se razljutio kad smo vježbali u sjedećem položaju, pa ga stavili u ležeći da se digne, poplavio, ostao bez zraka, tako plav i nedišući, okrenuo se, podigao u puzeći, pa posjeo i dalje bio bez zraka, prodisao čim sam ga digla.

Pedica kaže da je sve ok, ali, da se umirimo, eto u srijedu idemo kardiologu na pregled i ekg. To je još jedna u nizu pretraga "umirenja". S jedne strane mi se čini nepotrebnom, s druge strane, kad ti netko tako baci bubu u uho, želiš se uvjeriti da je sve ok..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imas i ovaj topik
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...637&highlight=
    tj.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...+djecu+++placu

poslusaj savjete iz topika koje smo ti zmaj i ja linkale.
    a evo ti post i savjet koji zlata vrijedi:

Citiraj apricot prvotno napisa
    Lea, osim što me ovakve stvari unište, pokušat ću ti dati i praktičan savjet ako se to opet dogodi (ne samo tebi):

budući da mi imamo dijete koje nije znalo ni smjelo plakati (zato je bila na rukama 24 sata), metode "renimiranja" su: glasan pljesak ispred lica; široko rastegnute ruke; polijevanje vodom...

neka ti to bude u glavi toliko prisutno, da se poslije čini kao uvjetovani refleks: nema razmišljanja što učinit, samo reakcija.

poljubi malenu
    sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •