Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Sa 8,5 mj jos iskljucivo dojimo

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Sa 8,5 mj jos iskljucivo dojimo

Hi!

Moj Jere ima 8,5 mjeseci, a ja ga jos iskljucivo dojim. U prosjeku nekih 20-ak puta dnevno. Nije mi to tesko, vec se brinem da li mu je to dovoljno. Za 10 dana idemo kod ginekologice koja ce nam sigurno preporuciti nadohranu, a ja se bojim da kada krene nadohrana ne izgubim mlijeko, kako mi je bilo sa mojm kceri Teicom.
    Inace Jere je zdravo i zivahno dijete, ima 9,2 kg, ali kaki samo 3 x mjesecno. Ima dosta mokrih pelena, 6-7 po danu.

Treba mi vas savjet..

Pozdrav svima

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mihaela mozes pomalo i bez straha krenuti sa dohranom. Polako, uvodeci namirni8cu po namirnicu svakih nekoliko dana. Tvoje mlijeko ce i dalje biti glavna hrana kroz cijelu prvu godinu, dojku nudi i prije i poslije dohrane. Neces ostati bez mlijeka, ono se stvara u onolikoij kolicini u kojoj se "trosi". Regulirat ce se proizvodnja prema novim potrebama i moci ces nastaviti dojiti dokle budes zeljela. sretno!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemaš straha, Mihaela, samo ti slobodno kreni s dohranom.

Dijete će ti jesti na žličicu, a piti opet tvoje mlijeko. I dok "pije"tebe nemaš brige. Koliko te popije, toliko će se opet napraviti.

Moj je sisavac već 3,5 godine, od toga je tri godine svejed, a zadnje dvije tamani sve, od juhe do mesine... Pa opet ima još uvijek za njega mlijeka. Ne može to nestati samo tako, preko noći...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sorry, shvatila sam da mu ti nudiš dohranu, a on neće jesti

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Hvala na podršci i savjetima.

Inace kada jedem jabuku ili krusku sav se usplahiri i trazi da mu dam da ih cucla. Ja odgrizem komad i dam mu da cucla iz moje ruke, ali ne i da odgrize (ima dva medena zubica na donjoj celjusti). Planirala sam poceti sa bananom, jer je slatka kao i mlijeko, ali me strah jer je to tropska biljka i klon same sebe...

Pozdrav.
    MihaelaMJ

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Shvaćam majke "opsjednute" dojenjem,al djetetu do 8,5 mj ne dati ništa osim cice..ups.. :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako mislis da ce ginekologica preporucit dohranu? Kaj ginekolog prati dijete?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da je bio lapsus

SUNCICA2307

Početno DOHRANA I DOJENJE

MOJA CURA JE NAPUNILA 5 MJESECI I 7 DANA I ISKLJUČIVO JE SAMO DOJIM...iako sam joj nekoliko dana davala malo razrijeđenog sokića (20ml+20ml prokuhane vode)....zanimamo me kako ste vi i kada počele s nadohranom ...koja je to hrana u kojoj količini bila i u koje doba dana ste davale....sokovi, ili voćne kašice ili kašice od povrća, jer sam čula da se meso i riba tek djetetu dava na kraju....vidim po vašim porukama da mi ne kasnimo baš ali bi je htjela pomalo privikavati i s tim više jer ima po 7, 8 podoja na dan..točnije jede još svaka 3 sata a po noći i češće jer je ima bit muče zubiči i sve me to pomalo iscrpljuje...mislite li da bi joj dohranom uvečer mogla produžiti noćno spavanje...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prvih 6 mjeseci po preporuci WHO je samo dojenje. Nakon toga krećeš s dohranom. Jedna namirnica tjedno.

Ja sam prvoj kćeri prvi put dala jabuku, a s drugom kćeri sam počela s rižom. Svejedno je.

A što se tiče spavanja i noćnog dojenja, ne znam koliko je "dobar" obrok garancija boljem spavanju. Moja kćer se navečer fine najede pa opet sisa 5 puta

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a zbog čega ne počinješ s dohranom? pa bebi već treba i druge hrane osim mlijeka, to što počinješ s dohranom ne znači da ćeš prestati dojiti!?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam pomislila da odbija dohranu kad sam pročitala naslov,
    a ustvari mu ti i ne nudiš...mislim da trebaš početi što prije jer je djetetu sada potrebna i druga hrana ...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da nije NUZNO potrebna. Dijete do godine dana moze biti samo na majcinom mlijeku. Citala sam cak da se ide za tim da se granica (koju kompetentne organizacije preporucuju) za pocetak dohrane pomakne na jednu godinu sa sadasnjih 6 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Sa 8,5 mj jos iskljucivo dojimo

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa
    .
    Inace Jere je zdravo i zivahno dijete, ima 9,2 kg, ali kaki samo 3 x mjesecno.
    Misliš valjda tjedno!???Nemoguće da je mjesečno :shock:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moguće.
    ima djece s usporenim metabolizmom.
    iako, ako je Jere samo na majčinom mlijeku, vjerojatno i iskoristi sve iz njega pa ni nema viškova za izbaciti.
    kada mihaela započne s dohranom, za pretpostaviti je kako će se povećti i broj stolica. ali ni ne mora.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ava je sa skoro 8 ipol mjeseci isključivo na cici

nadohranu smo pokušavali, ali ona sve ispljuje i jednostavno joj se diže želudac kao da će povratiti pa ja ne navaljujem

ogromna je, ima sigurno preko 9 kg, prava rubensova ljepotica

jede kratko, podoj joj je oko 5 min, cca svaka 3 sata, noću 1-5x, najčešće po 2x

još uvijek dosta bljucka, ali ne ko prije

ne znam od čega je narasla ovolika, uvijek je sisala kratko, odmah sve ispovraćala i onda bila mirna i zadovoljna do sljedećeg hranjenja za 3h

kaka dosta, i do 3x dnevno, desilo se samo par puta da je dan prošao bez kakanja

eto, ja se ne zabrinjavam zbog dohrane jer ni noa nije htio apsolutno ništa drugo do godine dana, a s 10 mj je imao 12 kg

jedina razlika je to što je njegov 1 podoj trajao ko svi njeni dnevni skupa

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Oprostite što se uacujem, ne znam kamo da utrpam ovo pitanje... :?
    Zna li netko podatak koliko je najduže neko dijete bilo isključivo dojeno i da mu ništa nije falilo (da je napredovalo)? Mislim, 6 mjeseci za početak nadohrane je neka okvirna granica, netko počne prije, netko kasnije, ali da li netko zna da je dijete samo sisalo npr. godinu dana? Ili više od toga? (pitanje upućuje MM )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Elinor, kad sam se ja jadala pedijatrici kako Andrija neće ni zinuti na dohranu (a imao je više od 8 mjeseci), ona mi je rekla da može biti i do godine samo na majčinom mlijeku i da mu ništa ne bi falilo, osim eventualno željeza (a to se lako provjeri).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam jedno savrseno zdravo dijete koje je do navrsene godine dana bilo iskljucivo dojeno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Noa je praktički samo cical do 10 mjeseci jer je povraćal dohranu (pedijatrica veli da je najvjerojatnije alergija). I sad još uvijek ne jede puno, a bucek je.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila napisati da je zdrav i zadovoljan!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naš mališa isto jede samo radi reda pa se MM ispočetka brinuo. Sada se ipak i on skulirao jer je vidio da mu se povećao podbradak 8) , al ga zanima čisto onako, ima li neki ekstremni slučaj isključivog dojenja.
    dmagi10, Noica ti je slatkić!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To vam je početak, tek se privikava na dohranu tak da se nemoj brinuti. Hvala, Elinor. I Oskar je prava slatkica. Daj stavi neke novije slikice.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Hi svima

Evo smo prosli tjedan poceli sa dohranom. Prvo sam mu dala jabuku izmiksanu, jer je to okus koji mu je od prije poznat, naime znao je cuclati komadic. Isto vrijedi i za krusku. Za vikend smo uveli blitvu i mrkvu sa kapljicom maslinovog ulja. To je jeo sa gustom. Spremam se za uvodenje mesa, ali ne znam gdje poceti.
    O cemu se radi:
    Ja zelim izbjeci hranjnje svog djeteta sa hranom punom aditiva sto je dulje moguce.
    Svi potomci krave su puni hormona rasta, jer inace ista ne mi mogla davati nenormalne kolicine mlijeka dnevno, koje se od nje ocekuju. Telici piju to mlijeko i zato je npr. teletina puna hormona rasta.
    Piletina je puna smeca koim su se hranili pilici, ne znam kakva je situacija sa puretinom.
    Industrijske papice imaju puno drugih aditiva,a i previse secera i sl.

Ja mu kuham povrce i dajem sirovo voce. Planiram rizu i tjesteninu (integralnu), ali bi mu htjela davati i meso.

Ima li netko kakav savjet u vezi ovoga?

Pozdrav.
    Mihaela

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kupi meso od nekoga "sa sela". Niti ja nemam povjerenja u masovno proizvedeno meso bas zbog svih tih hormona, iako navodno nasa hrana nije jos TOLIKO zatrovana...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Oprostite što se uacujem, ne znam kamo da utrpam ovo pitanje... :?
    Zna li netko podatak koliko je najduže neko dijete bilo isključivo dojeno i da mu ništa nije falilo (da je napredovalo)? Mislim, 6 mjeseci za početak nadohrane je neka okvirna granica, netko počne prije, netko kasnije, ali da li netko zna da je dijete samo sisalo npr. godinu dana? Ili više od toga? (pitanje upućuje MM )
    Dječak jedne moje poznanice je isključivo sisao do 15 mjeseci, po njenim riječima. Tada je počeo jesti i danas je zgodan i visok adolescent, doduše malo mršav

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije isključivo cicanje, ali mm-ov brat je i s tri godine znao danima samo cicati. bio je tanak, ali zdrav.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa
    Hi!

Moj Jere ima 8,5 mjeseci, a ja ga jos iskljucivo dojim. U prosjeku nekih 20-ak puta dnevno. Nije mi to tesko, vec se brinem da li mu je to dovoljno. Za 10 dana idemo kod ginekologice koja ce nam sigurno preporuciti nadohranu, a ja se bojim da kada krene nadohrana ne izgubim mlijeko, kako mi je bilo sa mojm kceri Teicom.
    Inace Jere je zdravo i zivahno dijete, ima 9,2 kg, ali kaki samo 3 x mjesecno. Ima dosta mokrih pelena, 6-7 po danu.

Treba mi vas savjet..

Pozdrav svima
    Mislim da to nije dobro, evo iz kojeg razloga: ja počela dohranu sa svojom malom prekasno (sa punih 6 mjeseci) i kada sam joj dala prvo voće (jabuku) prihvatila u početku nevoljko kasnije suprer. I sve bilo super dok sam joj davala voće (voće je prirodno slatkasto kao i majčino mlijeko), ali problem nastao prije cca 15-ak dana kada sam polako počela u prehranu uvoditi povrće. Neće dijete ni za Boga, uzme malo i povrati (to je potpuno drugačiji okus). E sad, mogu se nositi sa time da neće jer nisam jedna od onih što se zbedira kad dijete neće - zadovoljna sam i sa time da licne malo, pa bi joj onda stalno nudila dok se ne navikne, ali kak se nositi sa time da dijete napravi grimasu kao da si joj dao drek u najmanju ruku i onda sve lijepo povrati. Ako je neka cura prošla kroz isto i sretno to riješila neka mi se javi.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj elin prvotno napisa
    Mislim da to nije dobro, evo iz kojeg razloga: ja počela dohranu sa svojom malom prekasno (sa punih 6 mjeseci) i kada sam joj dala prvo voće (jabuku) prihvatila u početku nevoljko kasnije suprer. I sve bilo super dok sam joj davala voće (voće je prirodno slatkasto kao i majčino mlijeko), ali problem nastao prije cca 15-ak dana kada sam polako počela u prehranu uvoditi povrće. Neće dijete ni za Boga, uzme malo i povrati (to je potpuno drugačiji okus). E sad, mogu se nositi sa time da neće jer nisam jedna od onih što se zbedira kad dijete neće - zadovoljna sam i sa time da licne malo, pa bi joj onda stalno nudila dok se ne navikne, ali kak se nositi sa time da dijete napravi grimasu kao da si joj dao drek u najmanju ruku i onda sve lijepo povrati. Ako je neka cura prošla kroz isto i sretno to riješila neka mi se javi.
    ne mora bit moja uopće ne prihvaća dohranu a ima 9 mjeseci,diže joj se želudac na sve šta nije smiksano.
    počeli sa voćem i jabuka joj se uopće ne sviđa al zato brokulu jede zadnja dva dana s guštom a tek sam joj sad uvela brokulu a jabuka i dalje

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Elin, ovo što pišeš nije točno, naime:

-prema preporukama SZO i UNICEF-a preporuča se isključivo dojenje prvih 6 mjeseci djetetovog života, a nastavak dojenja, uz adekvatnu krutu DOhranu preporuča se do druge godine djetetovog života i duže, ako majka i dijete to žele.

Dakle, ti sa dohranom nisi započela prekasno.

Pročitaj si tekstove o uvođenju dohrane na portalu:

Kako započeti s dohranom

Jeli moja beba spremna za dohranu?

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu

Kopiram ti dio svog posta sa topica Tablica dohrane:

- MLIJEKO (majčino ili AD) je glavna hrana djeteta u prvoj godini života, ostalo je DOhrana;
    - namirnice se uvode postepeno, jedna namirnica nekoliko dana, da bi se dijete naviklo na novi okus i da bi se prepoznala eventualna alergijska reakcija na pojedinu namirnicu;
    - hranu nije potrebno miksati/pasirati/blendati: dječje čeljusti su dovoljno snažne da sažvaču namirnice koje im na početku dohrane nudimo, izbacivanje komadića iz usta je normalna reakcija na uvođenje krute hrane;
    - djetetu nudite vodu;

Najvažnije od svega: budite strpljivi, pratite svoje dijete i njegove potrebe, ne forsirajte, ne opterećujte se količinom hrane koju pojedu ili brojem namirnica koje konzumiraju. Sretno!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Elin, ovo što pišeš nije točno, naime:

-prema preporukama SZO i UNICEF-a preporuča se isključivo dojenje prvih 6 mjeseci djetetovog života, a nastavak dojenja, uz adekvatnu krutu DOhranu preporuča se do druge godine djetetovog života i duže, ako majka i dijete to žele.

Dakle, ti sa dohranom nisi započela prekasno.

Pročitaj si tekstove o uvođenju dohrane na portalu:

Kako započeti s dohranom

Jeli moja beba spremna za dohranu?

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu

Kopiram ti dio svog posta sa topica Tablica dohrane:

- MLIJEKO (majčino ili AD) je glavna hrana djeteta u prvoj godini života, ostalo je DOhrana;
    - namirnice se uvode postepeno, jedna namirnica nekoliko dana, da bi se dijete naviklo na novi okus i da bi se prepoznala eventualna alergijska reakcija na pojedinu namirnicu;
    - hranu nije potrebno miksati/pasirati/blendati: dječje čeljusti su dovoljno snažne da sažvaču namirnice koje im na početku dohrane nudimo, izbacivanje komadića iz usta je normalna reakcija na uvođenje krute hrane;
    - djetetu nudite vodu;

Najvažnije od svega: budite strpljivi, pratite svoje dijete i njegove potrebe, ne forsirajte, ne opterećujte se količinom hrane koju pojedu ili brojem namirnica koje konzumiraju. Sretno!
    daj Frida, pusti te gluposti SZO-a i UNICEF-a i rađe mi reci da li znaš kako da zaobiđem to što mi povraća na sve osim voća. Možda da joj dam nešto što voli uz ovo drugo (npr. jabuku, pa malo brokulu)? Ali bojim se da će mi zamrziti i jabuku, pa onda neće niš jesti. Ili možda da čekam i periodično pokušam dati povrće, možda jednog dana primi? Ove gluposti su samo to gluposti, svakih pet godina ti dođu do nekih drugih spoznaja. Evo moje glave ako se to za 5-10 godina neće promijeniti. Ista stvar i sa dijetama: te masnoće su krive za debljanje i štetne za zdravlje i treba ih potpuno izbaciti iz prehrane, da bi za par godina skužili da tijelo ipak treba masti, naravno u normalnim količinama. Isto je bilo sa ugljikohidratima i sl. Sve što je pretjerano nije dobro, čak i kad je neka namjernica zdrava, opet nije zdravo pretjerivati već čovjek mora naći neki balans (jesti sve u normalnim količinama). To znam iz vlastitog iskustva na primjeru mlijeka kojeg jako volim piti, a k svemu još i jedem musli za doručak (s mlijekom naravno). Napravilo mi to mlijeko takvu rupu u želudcu da ne možeš vjerovati - mliječna kiselina u velikim količinama, naime, oštećuje sluznicu želudca (naravno, govorim o kravljem mlijeku, ne majčinom koje nema te mliječne kiseline). Prije 30-ak godina kada sam ja rođena normalno je bilo početi sa dohranom sa navršena 4 mjeseca života djeteta. Moja je mama počela tako sa mnom i sa bratom, moja sveki tako sa MM i njegovom sestrom i sve super. Kad malo retrogradno razmislim možda bi bilo bolje da sam njih slušala a ne onu glupu knjigu Moja prva godina. Sa 4 mjeseca moja je mala sve stavljala u usta i uživala, sada kad nekaj stavi u usta (igračku, gazicu i sl.) napravi takvu gadljivu facu i odmah se počne zakašljavati kao da hoće povratiti. Problem nastaje kad je tek jela, u tom slučaju i povrati (uglavnom je to mlijeko). Zato je i nosamo okolo najmanje 30 min da mi slučajno ne povrati popijeno mlijeko. Daj cure, ak neka ima dobar savjet temeljen na vlastitom sličnom iskustvu nek mi se javi, ove gluposti iako poštujem vaše mišljenje, dalje od mene. Trebala sam slušati svekija i mamu, sad što je tu je.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Elin

Strpljivosti ti fali...

I zašto joj ne bi pomiješala jabuku s povrćem?

A neka djeca jednostavno ne vole jesti i jest će uvijek malo i probirljivo.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Draga Elin, ako misliš da su smjernice SZOa i UNICEFa, po kojima se im mi ravnamo kada preporučamo dohranu glupost, zbog čega tražiš savjet ovdje? Zar smatraš da se do njih došlo slučajno, da su općenio prihvaćene zbog nečijeg pomodnog hira?

Što očekuješ od svog djeteta? Da odmah jede kao odrasla osoba, količinu i vrste namirnica?

Jesi pročitala ijedan tekst na protalu, ijedan topic na ovom podforumu u kojem majke pišu o problemima sa DOhranom?
    Savjetovala bih ti da to učiniš, umjesto vrijeđanja i traženja instant rješenja.
    Ukoliko smatraš da su savjeti sveki i mame bolji, još uvijek nije kasno da ih primjeniš.

Molim te da ubuduće da komuniciraš na razini koju možeš vidjeti na forumu, ovdje poštujemo tuđe mišljenje, ako se s istim ne slažemo argumentiramo svoje mišljenje, ne vrijeđamo. Hvala.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo mojih primjera:
    Karlo je samo sikio 10 mj., svi me napadali daj mu jesti (nudila sam ga od 6.mj.), i valjda mu je od tolikog guranja hrane u lice i sad muka tako da jako bira.
    Filip je samo sikio 11 mj.Isto sam ga nudila od 6 mj. ali bez nagovaranja i maltretiranja, a danas jede SVE.
    Obadvojica obožavaju mlijeko i popiju najmanje 0.5 l dnevno.
    Čudno mi je to da netko kaže mlijeko mi ne valja, nije mu dosta...a Filip je sa 10 mj. hodao i baš je pravi zvrk, a bilo mu je dosta. :?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Joj Elin

Strpljivosti ti fali...

I zašto joj ne bi pomiješala jabuku s povrćem?

A neka djeca jednostavno ne vole jesti i jest će uvijek malo i probirljivo.
    zahvaljujem, pokušati ću. Nije da mi fali strpljivosti nego sam zabrinuta jer povraća na sve osim voća i mlijeka naravno. Kažem ti, ja bi bila zadovoljna i sa jednim lizom žličice koje nije voće, pa neka i napravi grimasu, ali da ne povrati. Žličica žličica, pa bu drugi put više. Ali kaj napraviti ako je djetetu toliko odvratno da povraća ? Kužiš, nije ti svejedno. Nije da ja očekujem da jede kao odrasla, stvar je u tome što sam joj prošli tjedan dala malo krumpira, uzela je veselo jer je sam ga napravila u zdjelici iz koje inače jede pripremljene voćne kašice, i samo od te 1/4 male žličice što je uzela napravila je takvu facu, počela se zakašljavati i povratila. Kužiš gdje je problem, ne radi se o nikakvoj količini, niti ja nju tjeram da jede (koliko pojede pojede, uvjek si mislim djeca su pametnija od nas, oni znaju koliko im je dosta). Frida, nije istina da sam ikoga vrijeđala, valjda mogu reći svoje mišljenje. Stvar je u tome da sam kao novopečena mama pročitala svu literaturu i držala se toga i mislim da sam tu pogriješila. Ako si ti to shvatila kao vrijeđanje ispričavam se, i znaj da mi to nije bila namjera. Jednostavno tražila sam praktičan savjet mama koje su imale sličan problem i kako su ga riješile, a ti si mi uletjela sa smjernicama za koje mislim da baš zato što sam ih se držala sam pogriješila. Vjerujem da nisi ništa loše mislila ali me je to jednostavno pogodilo u živac, i vjeruj mi nisam niti ja ništa loše mislila u ovome što sam napisala. Spremam se opet ovaj tjedan pokušati ponovno sa povrćem, ako ne prihvati niš. Pokušati ću opet idući tjedan jedan dan. Neki su mi ljudi savjetovali da joj pokušam dati ono što ja jedem, naravno prilagođeno njezinoj dobi i bez soli i šećera, neka samo malo lizne da se navikne na okus. Da li je to nekome upalilo? Velim mala je dosta gadljiva i ono što je prihvatila sa 6 mjeseci to je to, drugo niti čut. Sve se nadam da je to samo prolazna faza.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dodatak ovom gore, neki su mi savjetovali da joj dadem malo kruha za liznuti, ali ne znam baš, čini mi se glupo. Bojim se zbog glutena. Pitala sam pedijatricu i ona mi je rekla da mala već može jesti namjernice sa glutenom budući da u obitelji nemamo nikakvih alergija na hranu niti drugih netolerancija na bilo koju namjernicu. Ipak strah me, i dalje pazim da sve što joj skuham i kupim ne sadrži gluten, mislim si zlu ne trebalo što kasnije to bolje, zbog celijakije.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam u istoj situaciji kao i ti i zna me izluditi njeno nejedenje,bacanje kašica i tisuću puta sam skoro napisala MRZIM DOHRANU u topic nejedači postrojimo se.
    al eto postoje primjeri kao malci od bundevice i to me umiri na neko vrijeme.
    hvala bogu da cica pa kad mi je dosta svega taj dan samo cicamo.
    dobro meni dobro njoj

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

poslid i emanina jele smo brokulu, brokulu, brokulu :D :D :D Ništa spektakularno, malo liznula, ali nije povratila. Poslid puno hvala, dala joj prvo malo šljive, pa onda brokulu (faca za poludit :/ ). Onda opet malo šljivu, pa brokulu. Pojela 1/4 žličice brokule, ostalo šljive. Nisam forsala, malo mi je dovoljno. Sutra opet brokula da se navikne na okus. Cure ispisujem se.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

super al nemoj se tak brzo ispisivat

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, samo da vam se javimo, papimo sve i fora nije bila u prekasnom uvođenju dohrane kako sam mislila u početku nego u tome što sam joj u nedostatku svježih namjernica (povrća) davala kupovne kašice koje su sve od reda jako guste, a ona to ne voli. Sada kuhamo, dodamo vodu od kuhanog, sve urjetko i sve papi i zadovoljna je. Puno hvala svim curama koje su mi savjetom pomogle. Pusa. Frida, još jedanput sorry, u svom očaju sam malo pretjerala.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo 7 mj i nesto dana i isto iskljucivo dojimo.
    Iako je u pocetku super prihvatila dohranu, sada nece uopce otvorit usta. A ja je ne zelim sopat. Pojacala je cicanje a nece ni vodu ni sok, nista! Valjda bude kad joj bude potrebno.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    curke, samo da vam se javimo, papimo sve i fora nije bila u prekasnom uvođenju dohrane kako sam mislila u početku nego u tome što sam joj u nedostatku svježih namjernica (povrća) davala kupovne kašice koje su sve od reda jako guste, a ona to ne voli. Sada kuhamo, dodamo vodu od kuhanog, sve urjetko i sve papi i zadovoljna je. Puno hvala svim curama koje su mi savjetom pomogle. Pusa. Frida, još jedanput sorry, u svom očaju sam malo pretjerala.
    Ja sam tog stava cim cim dalje tim tim bolje od kupovnih kasica(vidljivo iz tvog primjer,a znam ih jos).

Mi smo poceli sa dohranom poslije 6mj. ,ali jos uvijek ima dana kad samo cicamo.Ne znam da li ima mjesta brizi kad ga vidim bucastog i zdravog .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj eki3 prvotno napisa
    ,ali jos uvijek ima dana kad samo cicamo.Ne znam da li ima mjesta brizi kad ga vidim bucastog i zdravog .
    eto ti odgovora!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •