Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: noćna hranjenja

Datum pristupanja
    May 2005

Početno noćna hranjenja

Drage mame !

Evo da vas pitam za savijet Jan-Renato ima uskoro 5mj i zapoćeli smo sa dohranom ( kašicama) . Zanima me dali treba i dalje davati noćne bočice ako za večeru pojede mlječno-žitnu kašicu ili mogu u potpunosti ukinuti noćnu bočicu.
    Mi inače imamo sljedeći režim hranjenja :
    Doručak - mlijeko Humana 2 ili žitna kašica ( oko 6-7ujutro)
    Užina - voćna kašica ( oko 11 sati )
    Ručak - povrtno ili mesna kašica (oko 16 sati)
    Većera - Kašica za laku noć (oko18 -19 sati)
    Ovisno o tome što je Jan-Renato većerao dodajemo mu jednu bočicu mlijeka (oko 23sata )
    Eto molim mame za svijet .
    Pozdravi od Jana-Renata i mame.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tri kašice :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

smilekojipovraca.... povrtno mesna kasica fuj! Bebica ima tek 4 mjeseca, ako joj vec dajes krutu hranu, barem se potrudi pa skuhaj nesto.

ma u biti; no comment

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: noćna hranjenja

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    :? Zar meso ne ide tek od 7 mjeseca???
    Mislim da je ova prehrana malo pretjerana s obzirom da mali ima 5 mjeseci.Lana ima 5,5 mjeseci i još nismo krenuli sa dohranom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja mislim da je cura tražila savjet. ne osudu. :/ BIlo bi lijepo da je uputite u pravom smjeru.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa dobro vlatka jesi li ti pročitala bilo što,bilo gdje o dohrani prije nego si počela šopati jadno dijete svim tim čudesima :shock:
    Ja fakat nemrem vjerovati što ti sve trpaš u njega,a nema još jadničak ni pet mjeseci.
    Ajd malo čitaj ovdje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55178
    pa malo ovdje:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=52675
    pa malo ovdje:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53502

i općenito o dohrani možeš sve pročitati i pitati na pdf Dohrana;a s obzirom da nisi od jučer na ovom forumu ne kužim zakaj tvoji postovi o x,y temama iskaču redovito na krivim pdf.

I molim te za dobrobit tvoga vlastitoga djeteta prestani ga hraniti krutom hranom prije navršenih 6 mjeseci,nije to dobro za njegov organizam,a s obzirom da je mali ne može ti to sam reći

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne bih htjel anikoga osuđivat ali ostala sam :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma znam, ali svi radimo greške. I ja sam požurila s dohranom, a s drugim djetetom- no way ništa prije punih 6 mj., ako ne i kasnije.
    Možda da VP smanji te kašice, pojača mlijeko ili šta ja znam, da sve vrati u "normalu"???

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ali čudno mi je da joj pedijatrica ništa bije rekla a i zar ne čita šta piše na kašicama pa ne vjerujem na ijednoj mesnoj piše da se daje od 5mj

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    bije rekla
    nije rekla

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    ali čudno mi je da joj pedijatrica ništa bije rekla a i zar ne čita šta piše na kašicama pa ne vjerujem na ijednoj mesnoj piše da se daje od 5mj
    Ima,ima.Ja u dučanu vidjela H***.teletina sa krumpirima i piletina u nekom umaku.I to od 4 mjeseca :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na većini je od 4. mjeseca. Nisam sigurna dali 100 posto od 4 ili 6 mj.piše i na karamelinu koji ima mlijeko, prženi šećer, čokoladu... :/ Nije to baš dobra vodilja, ali eto...neki nasjednu.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

užas, ostala sam bez teksta

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mimoza, zato se i borimo protiv njih...

vlatka, hajde molim te porazgovaraj sa Janovom pedijatricom, ako ti se već ne da čitati po Forumu.

U prvih 6 mjeseci, mlijeko je ne samo dovoljna nego i jedina poželjna hrana za bebu (čak i bebe na adaptiranom).
    Njihov probavni sustav NIJE ZREO da savlada ostale namirnice, što god da proizvođač napiše na staklenci.

Nema potrebe žuriti, beba će napredovati i na samom mlijeku, zato i ima više vrsta, zbog različitog sastava i omjera sastojaka.

Polako, polako, polako...
    Imate vas dvoje vremena za sve, stići će isprobati i meso i svašta.

Znači, samo mlijeko, još je mali...
    Pa sa 6 mjeseci po JEDNU žličicu voća ili povrća... pa tako pet dana...
    Ali, imamo vremena, razgovarat ćemo i o tome...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dajte cure cura je pogrijesila, ali ne trebamo je sad razapeti ovdje.

vlatka procitaj ove linkove sto je stavila Mija i umjesto kasica se vrati na adaptirano mlijeko koje ste jeli i prije ... i onda za pola mjeseca polako ispocetka sa jednim obrokom dohrane

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: noćna hranjenja

Drage mame !

Evo da vas pitam za savijet Jan-Renato ima uskoro 5mj i zapoćeli smo sa dohranom ( kašicama) . Zanima me dali treba i dalje davati noćne bočice ako za večeru pojede mlječno-žitnu kašicu ili mogu u potpunosti ukinuti noćnu bočicu.
    Mi inače imamo sljedeći režim hranjenja :
    Doručak - mlijeko Humana 2 ili žitna kašica ( oko 6-7ujutro)
    Užina - voćna kašica ( oko 11 sati )
    Većera - Kašica za laku noć (oko18 -19 sati)
    Ovisno o tome što je Jan-Renato većerao dodajemo mu jednu bočicu mlijeka (oko 23sata )
    Eto molim mame za svijet .
    Pozdravi od Jana-Renata i mame.
    Draga, ne bih htjela pametovati, ali mislim da je pretjerano toliko kašica odjedamput. Mi smo poćeli s dohranom s 4,5 mj. (savjet pedijatrice jer je već tada pio AD, pa kao ne moramo poćeti sa 6 mj.) Mjesec dana je jeo jednu kašicu dnevno (voće) i 5 obroka mlijeka. S 9 mj. smo imali sličnu prehranu kao vi s 4. mj:
    doručak: mlijeko
    međuobrok: voće
    ručak: domaće kuhano, namirnice prilagođene dobi
    većera: žitna kašica
    prije spavanja: mlijeko
    S obzirom da si pitala trebaš li mu ukinuti noćni obrok (pretpostavljam onaj u 23h) nemoj. Dečku je sada potrebnije mlijeko nego meso i voće iz 100 bio uzgoja. A i ne sviđa mi se što mu daješ žitne kašice koje sadrže gluten. Za dobrobit tvog malog popišanca vrati mu mlijeko.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja uvijek otvorim temu koju započne vlatkapeno jer uvijek izazove otprilike :shock: reakcije. I ne mogu se oteti dojmu da se ona zapravo smije našim komentarima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    hajde molim te porazgovaraj sa Janovom pedijatricom, ako ti se već ne da čitati po Forumu.
    Mislim da ni pedijatri nisu po tom pitanju baš učeni ljudi.Meni je moja rekla da sa 5 mjeseci počnem davati sokiće i kašice u malim količinama,tek toliko da se navikne na nove okuse.I kad sam joj rekla da ja do 6 mj. isključivo želim dojit rekla mi je da im mlijeko nakon 6 mj. više nije dovoljno i da kad će trebati jesti ona bi mogla odbijati žlicu pa bolje neka ja nju već sad privikavam na žlicu.
    I moram priznati da sam nasjela i počela joj davati dohranu ali sam nakon par dana došla k sebi i rekla da nema toga što će me više tako obrlatit kao za djetetovo dobro.
    samo cica i opet cica do 6 mjeseca.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    hajde molim te porazgovaraj sa Janovom pedijatricom, ako ti se već ne da čitati po Forumu.
    Mislim da ni pedijatri nisu po tom pitanju baš učeni ljudi.Meni je moja rekla da sa 5 mjeseci počnem davati sokiće i kašice u malim količinama,tek toliko da se navikne na nove okuse.I kad sam joj rekla da ja do 6 mj. isključivo želim dojit rekla mi je da im mlijeko nakon 6 mj. više nije dovoljno i da kad će trebati jesti ona bi mogla odbijati žlicu pa bolje neka ja nju već sad privikavam na žlicu.
    I moram priznati da sam nasjela i počela joj davati dohranu ali sam nakon par dana došla k sebi i rekla da nema toga što će me više tako obrlatit kao za djetetovo dobro.
    samo cica i opet cica do 6 mjeseca.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sorry.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Većer !

Vidim da na moj topić ima svega i svaćeg . Ja sam vas samo zamolila za savijet dali da malome dajem noćnu boćicu ili ne a ne da mi solite pamet kao hraniti svoje doijete . Za vašu informaciju razgovarala sam sa svojim pedijatrom ( sa kojim imam jao dobar odnos) i savjetovao mi je da sa 4 mjeseca mogu zamijeniti tri mlijećne bočice sa žitnim kašicama , voćnim i povrtno mesnima , a uostalom vidjela sam u (kršitelj koda)ovom savijetniku za dohranu da se meso uvodi da navršena 4 mjeseca a on sada ima skoro 5. (kršitelj koda)ove kašice za laku noć idu od nakon 4 mj , mesni obroci od piletine , puretine idu nakon 4 mjeseca .
    Moj pediatar je rekao da najprije zapoćnem sa mrkvicom ako nema alergije dodati jabuku ako ni tada nema alergije dodati meso . Također mi je savjetovao da za poćetak koristim gotove **** kašice barem do 6mj .
    Kod biranja kašica uvijek prvo uzimam one koje imaju slabo alergenske sirovine . Za sada je sve ok Jan-Renato super napreduje .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

odlican pedijatar....jel ima i dobar odnos sa gosponom Klausom?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izgleda da ti je pedijatar dobrano potkovan od (kršitelj koda)a. to sto ti je on "preporucio" se direktno kosi sa smjernicama svjetske zdravstvene organizacije, pa ti razmisli tko bi mogao biti u pravu, jedan pedijatar ili svjetski autoritet po pitanjima zdravlja :/ .

ne mogu vjerovati da postoje pedijatri koji siju takve gluposti. o, boze. trebao bi izgubiti licencu.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za vašu informaciju razgovarala sam sa svojim pedijatrom ( sa kojim imam jao dobar odnos) i savjetovao mi je da sa 4 mjeseca mogu zamijeniti tri mlijećne bočice sa žitnim kašicama , voćnim i povrtno mesnima , a uostalom vidjela sam u (kršitelj koda)ovom savijetniku za dohranu da se meso uvodi da navršena 4 mjeseca a on sada ima skoro 5. (kršitelj koda)ove kašice za laku noć idu od nakon 4 mj , mesni obroci od piletine , puretine idu nakon 4 mjeseca .
    Moj pediatar je rekao da najprije zapoćnem sa mrkvicom ako nema alergije dodati jabuku ako ni tada nema alergije dodati meso . Također mi je savjetovao da za poćetak koristim gotove **** kašice barem do 6mj .
    Kod biranja kašica uvijek prvo uzimam one koje imaju slabo alergenske sirovine . Za sada je sve ok Jan-Renato super napreduje .
    Pedijatri su takvi kakvi jesu, ne znaju ili ne zele znati bolje, i meni je pedijatrica sa 4 mjeseca savjetovala sokiće pa ih D. još nije probala.
    Druga pedijatrica se složila sa mnom.
    Ali ti si MAMA, i trebaš znati šta je najbolje za tvoje dijete.
    3-4 kašice tijekom dana u toj dobi nikako ne mogu biti dobre kada njemu osnovna namirnica treba biti mlijeko.
    Moja D. ima 7.5 mjeseci i jede jednu kašicu dnevno koju ja skuham.
    Ne može Klauss znati bolje od mene

Smiri se, ohladi glavu i poslušaj savjete koje su ti cure dale, pročitaj tekstove na onim linkovima.
    Ovdje ti nikto ne želi zlo, samo dobro tvom djetetu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slažem se sa Snješkom (opet ), ima svakakvih pedijatara, razumno odvagni činjenice- nejak organizam, previše konzervanasa u kašicama, (rok trajanja cca. 2 godine ) a na kraju krajeva, najlakše je nazvati još 2-3 druga pedijatra...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah, ne mogu vjerovati da jedan pedijatar to savjetuje.. :shock:
    i onda se mi čudimo...
    mlijeko, mlijeko i samo mlijeko...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Većer !

Vidim da na moj topić ima svega i svaćeg . Ja sam vas samo zamolila za savijet dali da malome dajem noćnu boćicu ili ne a ne da mi solite pamet kao hraniti svoje doijete . Za vašu informaciju razgovarala sam sa svojim pedijatrom ( sa kojim imam jao dobar odnos) i savjetovao mi je da sa 4 mjeseca mogu zamijeniti tri mlijećne bočice sa žitnim kašicama , voćnim i povrtno mesnima , a uostalom vidjela sam u (kršitelj koda)ovom savijetniku za dohranu da se meso uvodi da navršena 4 mjeseca a on sada ima skoro 5. (kršitelj koda)ove kašice za laku noć idu od nakon 4 mj , mesni obroci od piletine , puretine idu nakon 4 mjeseca .

Drago mi je da je dečko ok.
    A što se tiče proizvođača dječje hrane oni bi bili sretni kad bi na njihovim proizvodima pisalo da se već u rodilištu mogu početi davati. Sve je to marketing.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vlatka daj se skuliraj,kakav je to ton
    Želimo ti samo pomoći i nitko nije mislio ništa loše.
    Ti si u istoj ustanovi gdje i ja i znam da ti nitko od ta tri pedijatra nebi rekao takvu glupost;možda si nešto krivo shvatila :/
    Ajd pogledaj linkove koje sam ti dala molim te,zbog dobrobiti vlastitog djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A tvoj pedijatar nikad nije čuo za preporuke Svjetske zdravstvene ordinacije, ili Hrv. pedijatrijskog društva? ili on ipak zna bolje od njih .

Što se tiče kašica, one koje su kod nas "od 4 mjeseca", vani su (iste te) od 6 ili 8 mjeseci.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok Vlatka,
    nemoj se ljutiti jer cure ne misle ništa loše. Mislim da je probavni sustav malog bebača još preslab da bi bez problema provario tu količinu različitih kašica.
    Ako baš misliš da trebaš početi sa dohranom, uzmi tu žitnu ili voćnu kašicu pa probaj samo sa njom. Polako. Ipak je Jan-Renato još dojenče i njemu je najvažnije mlijeko, pa bilo ono i adaptirano.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

OT: Da li većina majki razgovara s pedijatrima o dohrani i pita ih za savjete? Ja sa svojom pedijatricom nikada nisam razgovarala o prehrani svog djeteta. Sestra me samo pita što jede i zapiše u karton kad dođemo na pregled. Kad smo imali problema s prirastom savjetovala mi je pedica da se izdojim i vidim koliko ima što nisam napravila. Kad kažem da samo dojim samo kažu bravo i rasprava gotova. Nevjerovatno mi je da pedijatri govore ovakve gluposti kao ovaj kod kojeg ide vlatkapeno.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dobar vam dan !

Koa prvo želim se isprićati , malo sam zadnjh dana uznemirena oko svega i svaćega . Ovo sa dohranom mi baš i neide od ruke , evo konaćno sam malo sjela sama sa sobom i pročitala neke članke , donijela sam odluki da od sada moj mali miš dobiva samo dvoje kašice dnevno jednu voćnu ili žitnu i jednu povrtnu a što se tiće mesa još čemo malo prićekati .
    Iskreno vam hvala na savjetima .
    Jedino me zanima zašto se toliko radi "frke" oko te dohrane kada i što dati djetetu a kada sam ja bila mala nama je mama davala razrijeđeno kravlje mlijeko od prvog dana rođenja , kuhala nam juhice več sa 3mj a sadase na takve stvari ljudi zgražaju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to cemo vidjeti za koju godinu kad nas krenu bolesti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uostalom ako ne vjeruješ nama zašto onda tražiš savjet, pogledaj što kaže predsjednik hrvatskog pedijatrijskog društva,valjda on zna bolje od nas i od tog tvog pedijatra koji ti preporučuje dohranu i to iskjučivo industrijsku :/ u što sumnjam jer poznavajući doktore u Zg (DZ zapad) tamo nema takvih

http://ns1.vjesnik.com/Pdf/2003%5C08%5C03%5C23A23.PDF

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću te vlatka samo priupitati ovo:

možeš li biti sigurna da tvoj hormonski disbalans (pcos) nema korijene upravo u neadekvatnoj dohrani?

danas se ipak više zna pa je onda manji rizik za dijete ako se pridržavamo današnjih spoznaja, a ne onih od prije 40 godina.

mene je moja mati hranila sitno nasjeckanom slaninicom kad sam imala pola godine jer joj je doktorica jednako tako u ono doba savjetovala da je to dobro.

eto, danas pedijatri tako ne savjetuju.

danas savjetuju isključivo dojenje prvih pola godine, a onda dohrana polako, uz dojenje cijelu prvu godinu života, po mogućnosti i duže.

i baš mi je drago da si se malo skulirala.

ovdje ti svi žele samo dobro, tako da znaš.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa

a ja bi dodala i tvojoj bebi Jan-Renatu,zato smo i graknule toliko...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jedino me zanima zašto se toliko radi "frke" oko te dohrane kada i što dati djetetu a kada sam ja bila mala nama je mama davala razrijeđeno kravlje mlijeko od prvog dana rođenja , kuhala nam juhice več sa 3mj a sadase na takve stvari ljudi zgražaju.
    Zato što se sada vide posljedice takve prakse - upravo s preranom i neprimjerenom dohranom povezuje se pojava alergija i pretilosti u kasnijoj životnoj dobi.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj joj
    Vlatka, ajd probaj samo s mlijekom. Ima vremena za kasice, iako ni kasice ne trebaju bebi. sa 6 mjeseci mozes malo mrkvice, malo jabuke, rize... Drzte se.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    Citiraj rvukovi2 prvotno napisa

a ja bi dodala i tvojoj bebi Jan-Renatu,zato smo i graknule toliko...
    njemu prije svega.

toliko si željno čekala svoje dijete i vjerujem iskreno da ti je prvo i osnovno u životu da djetetu omogućiš ono najbolje što mu možeš pružiti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

[quote="vlatkapeno"]

Koa prvo želim se isprićati , malo sam zadnjh dana uznemirena oko svega i svaćega . Ovo sa dohranom mi baš i neide od ruke , evo konaćno sam malo sjela sama sa sobom i pročitala neke članke. quote]
    trebala bi nastojati da tvoja uznemirenost i problemi koje imaš pokušaš odvojiti što više možeš da ne utječu na tvoje dijete, da nađeš svu sreću i smisao života u svome sinu i da se pripremiš unaprijed,a ne da mu daješ nešto pa tek onda provjeravaš dali je to dobro za njega, informiraj se unaprijed da budeš pripremljena za faze roditeljstva koje tek dolaze.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da ne solim pamet, tvoje pitanje je bilo vezano za mlijeko. Da, svakako mu treba i to u puno večim količinama nego što ih sad dobiva.
    Evo kako mi radimo (čisto primjera radi, ne smatram da sam najpametnija, niti da bi i ti tako trebala, nego čisto da vidiš da ima i drugačije):
    Starost 7 mjeseci (ovako otprilike izgleda jedan dan hranjenja kod nas, npr. danas):
    oko 7 mlijeko
    oko 9 kuhana kombinacija dvije namirnice od ponuđenih: riža, proso, mrkva, korabica (jabuku smo probali, ali nakon početnog oduševljenja više ju ne želi niti sirovu, niti kuhanu, valjda ima razlog zašto mu ne odgovara, pa ju trenutno ne nudim)
    oko 10 mlijeko
    oko 13 mlijeko
    oko 16 mlijeko
    oko 19 mlijeko
    obično po noći jedno ili dva budenja, dakle oba puta
    mlijeko,
    mlijeko.

Dalje od namirnica do minimalno osmog mjeseca ne mislim uvoditi ništa novo osim možda kukuruzne krupice i banane (još sakupljam informacije).
    Pije i malo prokuhane vode.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme Vlatkice ti sa svojim postovima uvijek izazoveš buru!
    I nevjerujem baš da ti je pedijatar savjetovao da počneš odmah sa tri obroka. Možda si ti to nešto krivo shvatila.
    Cure ti dobro kažu , malo prouči, informiraj se i ponovo kreni.
    Meni pedica isto nedaje nikakve savjete u vezi dohrane. Ja sam je sama pitala šta misli kad bih trebala početi sa dohranom i rekla mi je da se netrebam žuriti (djeca su mi nedonoščad), da pričekam dok napune 8mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

J

STVARNO SU TE RAZAPELE ALI SVE JE DEFINITIVNO BILO U NAJBOLJOJ NAMJERI.
    ŽELIM TI ODGOVORITI NA CITAT.
    MENE JE MAMA DOJILA SVEGA 4 MJESECA(29 MI JE GODINA) JER SE NAKON ČETIRI MJESECA IŠLO NATRAG RADITI, DANAS NIJE TAKO. TADA DOJENJE NIJE BILO IN DANAS JE, TADA SE NOVOROĐENČE HRANILO SVAKIH 2-3 SATA, DANAS NA ZAHTJEV DJETETA. TADA JE DIJETE SPAVALO ISKLJUČIVO NA TRBUHU, DANAS NA BOK ILI LEĐA...... I MILIJUN DRUGIH PRIMJERA.
    KUŽIŠ KAJ TI HOĆU REĆ?
    PRIJE 20 GODINA DOHRANA JE POČINJALA S 2 MJESECA; PRIJE 4,5GODINE S 4-6 MJESECI DANAS TEK NAKON 6.MJESECI.
    AKO SE TI ŽELIŠ VRATIT U KAMENO DOBA I RADIT KAO NAŠE MAME TO JE TVOJE PRAVO ALI VJERUJ MI TO TI NITKO NEĆE SAVJETOVAT I PODRŽAT. AKO TI JE TO UOPĆE VAŽNO.
    SAMO MALENOM ŽELIMO DOBRO. A I TI NE?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ZABORAVILA NADODAT NA ONO HRANJENJE SVAKIH 2-3 SATA NE ČEŠĆE.TO SAM INAČE PROČITALA U KNJIZI "NJEGA DJETETA" IZ 1977.
    DA SAM JA SVOJE ZDRAVO NOVOROĐENČE OD 3500G HRANILA SVAKIH 2-3 SATA ČOVJEK BI VJEROJATNO UMRO OD GLADI JER JE TRAŽIO SVAKIH SAT I POL.
    TOLIKO O SAVJETIMA IZ 1977.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moja cura danas ima 5 mj......na kontroli kod pedice pred mjesec dana dakle s 4 mjeseca rekla mi je da dodam u zadnji obrok malo rižinih i kukuruznih pahuljica....naizmjenice svaku večer....pokušala sam joj reći da mi se čini prerano za to....a njen komentar je bio "pa sad je vrijeme ima 4 mjeseca"...rekla sam OK.....prvu mjericu sam stavila prije dva dana....znači s 5 mjeseci....

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nadam se da će sve ovo biti na dobro malog Jana i da će on i dalje uživati u mljekecu, pa bilo ono iz sise ili flašice!
    tako maloj bebi dovoljan je samo jedan obrok dohrane, i to mrkvica, jabuka, kruška, koraba,proso ili riža, tako smo mi počeli malo prije 6 mj. jer sam imala strah od odbijanja dohrane, ali polako, ona sad sa 7 i nešto jede sve ove namirnice i još je na jednom obroku.

vlatka ne treba ih šopat! E. ima 9 kila a praktički samo doji, jer ne vjerujem da od tih par žlica dobiva kile!

mlijeko, mlijeko i samo mlijeko!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vlatka,
    radi janove-renatove dobrobiti vrati se na mlijeko.

i zaboravi savjete iz prethistorije.
    medicina napreduje pa je tuzno od nas zivjeti na spoznajama od prije 30 godina.
    ako tebe jos uvijek interesira samo odgovor na 1. postavljeno pitanje, ne ukidaj mu taj mlijecni obrok za koji si pitala.
    iako bih se ja na tvom mjestu vratila na mlijeko pa s NAVRSENIH 6 mj zlicicu jabuke
    pa kruske
    pa korabice
    pa rizinih pahuljica, sve mic po mic.

malac ima cijeli zivot pred sobom da se nakrkava. ne zuri mu se sad.

a na ovom ti nece biti zahvalan.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zašto je svima jasno da se glavobolja nekada liječila tako da se na čelo stavljao oblog od kravlje balege, po mogućnosti još topao, da se reuma liječila tako da se pacijent do grla zakopavao u gnoj i da je danas medicina napredovala i da se od te prakse odustalo!
    a nikome nije jasno da se u razvoju dijeteta također došlo do novih spoznaja i da se odustalo od one prakse kojom su svoju djecu odgajale naše bake i mame?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa
    zašto je svima jasno da se glavobolja nekada liječila tako da se na čelo stavljao oblog od kravlje balege, po mogućnosti još topao, da se reuma liječila tako da se pacijent do grla zakopavao u gnoj i da je danas medicina napredovala i da se od te prakse odustalo!
    a nikome nije jasno da se u razvoju dijeteta također došlo do novih spoznaja i da se odustalo od one prakse kojom su svoju djecu odgajale naše bake i mame?

:D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Vlatka ja ti imam jako problema s mojom curom koja ne voli mlijeko, sada ima 6mj. Ne voli ga već zadnja 2mj. pa se svim silama borim da joj ga tutnem kad god stignem.
    Mi silom prilika moramo nešto stavljati u mlijeko ali trudim se da ga dobije što je više moguće. Meni je pedijatrica isto savjetovala dohranu od 5mj., ali obzirom na naše okolnosti. Ako je beba dobro napredovala od mlijeka i želi ga piti nemaš razloga žuriti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •