Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Miom i trudnoca

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Miom i trudnoca

Nakon sto sam greskom upisala komentar na drugu temu, odlucih se da zapocnem novi tread i pokusam da nadjem odgovore. Znam da ima drugih tema slicnih i iscitavala sam ih, ali me zanima da li neko ima slicne probleme ili zna malo vise o medicini pa mi pojasni neke stvari. Naime, Ustanovljeno mi je da ima uvecanu matericu. To za pocetak. Pap mi je ok. M je uradan i radi kao sat. nemam nikakve iscjetke ili ostale probleme. Naizgled sve je vise nego odlicno. Ali na zadfnjem ultrazvuku su mi ustanovili da imam oziljke po jajnicima???Ali niko nije rekao zbog ceg. Moj doc "smatra" da mi je materica uvecana zbog mioma. I sad treba da idem na dalje pretrage. Ali... Ja bih voljela da imam jos jedno dijete i s obzirom da miomi rastu zbog pojacanog estrogena u trudnoci pitam se sta bi se desilo u tom slucaju. Zanima me kakva iskustva vi imate sa miomima i trudnocama, da li moze miom da se povuce tijekom trudnoce ili uglavnom prave vece probleme. Koliko obicno vremena uzme godinu-dvije, kad miom pocinje da pravi probleme. Da li postoji sansa da se oni nikako ne diraju ili se zaista moraju vaditi. Ja sad imam 34 g i vec imam pojacanu maljavost na bradi od moje 30-te, sto moze biti da je moj estrogen u padu, ko zna mozda sam i u perimenopauzi, nisam radila te testove. Iskreno sam zabrinuta i u nedoumici, da li zapocinjati novu trudnocu ili ne. I kako bi se sve to moglo odraziti na miome.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u 17om sam tjednu. Miomi s početka su bili samo jedan 4cm.
    Sad je taj na 8cm, a drugi na 3cm.
    Ovog na 8cm mogu i napipati na donjem dijelu trbuha kao kuglicu...ako stisnem boli.
    Ne rade nikakav problem, bebač se gura s njima i pobjeđuje jer ih je sad prerasao
    Imam pregled 12.2. pa ću ti javiti nove detalje.
    Inače je moj dr. rekao nišpta ne dirati i ostati trudna i sami će se povući. bumo vidli jel je bio u pravu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam miom na lijevom jajniku. imala ga i prije trudnoće. i provela s njim urednu i predivnu trudnoću. a družimo se i sad.
    još nije narastao do "kritične" veličine za odstranjivanje. ja ga isto mogu napipat dok ležim i ako ga stisnem boli ko vrag.

dugo vrimena je moj ex ginekolog tvrdio kako je to cista pa se čudio ko prase na sikiru zašto ta cista ne puca iz miseca u misec. pa me slao radit tumorske markere. dok mi drugi ginekolog na prvom pregledu nije kazao: pobogu kakva cista to je klasičan miom. i od tad smo miom i ja prijatelji stari

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam miom na maternici i moj dr je rekao da ih ne diramo jer u trudnoći oni mogu rasti ili se smanjivati
    u oba slučaja, ne bi trebalo smetati trudnoći, ali je naglasio da se sigurno neće povući u smislu da će nestati.
    ja se nadam da kad do trudnoće dođe, da će se smanjiti još
    svakako nemam druge nego mu vjerovati i nadati se da baš nće puno rasti ako i bude rastao

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uh, koliko nas je..

kod mene je miom na maternici, raste u trudnoci, ali najbitniji je polozaj istog (tako su mi objasnili).. ovaj moj je "sa vanjske strane" odnosno raste prema van i ne moze smetati bebici.. nadam se da sam pomogla..

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj data prvotno napisa
    uh, koliko nas je..

kod mene je miom na maternici, raste u trudnoci, ali najbitniji je polozaj istog (tako su mi objasnili).. ovaj moj je "sa vanjske strane" odnosno raste prema van i ne moze smetati bebici.. nadam se da sam pomogla..
    i moj je s vanjske strane

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa
    uh, koliko nas je..

moj raste prema unutra, ali navodno ne smeta bebaču, samo što mu krade prostor rastezanja. zato i imam veeeliki trbuh a tek sam u 17om tjednu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure hvala vam na odgovorima sad mi je malo lakse, a usput imam i vijesti, uspjela sam ni sama neznam kako ali sam u trecoj sedmici trudnoce , izgleda da ova prica o miomima i teskoci zanosenja kod men e nije pila vode, iskreno nisam ocekivala da cu iz prvog pokusaja zanijeti. Sad cemo da vidimo sta dalje. Drago mi je i strah me u isto vrijeme. heh

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

xlady, cestitam, bas mi je drago zbog trudnoce!
    I ja sam imala miom u trudnoci, mali, doduse, ali je rastao sa napredovanjem trudnoce sve do 20. nedelje, kada se ,prema ocekivanjima gin, matericni misic toliko rastegnuo da je on naprosto zbrisan. Pojavio se u istoj velicini nakon porodjaja, na isti nacin nestao u drugoj trudnoci i evo ga opet, u punom sjaju.
    Znam dosta zena koje su bez problema zatrudnele i iznele trudnocu sa vise velikih mioma. ne brini, uz dobru kontrolu bice sve u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Visnja, hvala , nadam se da ce sve biti ok, ali sam se izgleda zabrojala za sedmice 5 je nije 3 ali nema veze, inace iduce sedmice idem kod ginica pa cemo da vidimo sta dalje drzim fige

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

xlady11, čestitam od srca :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je konstatitarn miom na desnom jejniku pred 3 godine, 6 mjeseci nakon toga ostala sam trudna, miom se u trudnoći smanjio, čitava trudnoća je bila prekrasna, nikada se bolje nisam osjećala. Porod - mislim da lakši i jednostavniji nije mogao biti a ginekolog mi je sve do 3 tjedna prije poroda govorio da ću najvjerojatnije zbog mioma morati na carski... I godinu dana nakon poroda miom je još manji nego šta je bio...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pozdrav cure!
    Godinu dana nakon poroda otišla sam na ginekološki pregled i doktorica mi je rekla da imam miom (2cm velik u stjenci maternice), te ako planiram imati još djece da požurim!?
    Malo me zatekla i prilično uplašila!
    Ali sad mi je puno lakše kad sam pročitala vaša iskustva!

Zanima me samo da li ste krvarile u trudnoći (jedna moja kolegica je cijelu trudnoću krvarila (zbog mioma) tako da je gotovo svih devet mjeseci preležala u bolnici)?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jedan miom sa 4cm naraso na 10cm. Drugi sa 2cm, na 6cm,
    Trudna sam 33 tjedna, krvarenje nikakavo nemam. Da mi dr. ne vidi miome nebi ni znala da ih imam.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa
    uh, koliko nas je..

isto je bio i moj,ali je porastao do 7cm i stisnuo mi bebu....prekinuo krvotok i izgubila sam je.Borim se da spasim bliznaka koji za sad super napreduje.Nadam se da ce tak i ostati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •