Nakon sto sam greskom upisala komentar na drugu temu, odlucih se da zapocnem novi tread i pokusam da nadjem odgovore. Znam da ima drugih tema slicnih i iscitavala sam ih, ali me zanima da li neko ima slicne probleme ili zna malo vise o medicini pa mi pojasni neke stvari. Naime, Ustanovljeno mi je da ima uvecanu matericu. To za pocetak. Pap mi je ok. M je uradan i radi kao sat. nemam nikakve iscjetke ili ostale probleme. Naizgled sve je vise nego odlicno. Ali na zadfnjem ultrazvuku su mi ustanovili da imam oziljke po jajnicima???Ali niko nije rekao zbog ceg. Moj doc "smatra" da mi je materica uvecana zbog mioma. I sad treba da idem na dalje pretrage. Ali... Ja bih voljela da imam jos jedno dijete i s obzirom da miomi rastu zbog pojacanog estrogena u trudnoci pitam se sta bi se desilo u tom slucaju. Zanima me kakva iskustva vi imate sa miomima i trudnocama, da li moze miom da se povuce tijekom trudnoce ili uglavnom prave vece probleme. Koliko obicno vremena uzme godinu-dvije, kad miom pocinje da pravi probleme. Da li postoji sansa da se oni nikako ne diraju ili se zaista moraju vaditi. Ja sad imam 34 g i vec imam pojacanu maljavost na bradi od moje 30-te, sto moze biti da je moj estrogen u padu, ko zna mozda sam i u perimenopauzi, nisam radila te testove. Iskreno sam zabrinuta i u nedoumici, da li zapocinjati novu trudnocu ili ne. I kako bi se sve to moglo odraziti na miome.