Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Refluks ili nesto sasvim drugo?!

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno Refluks ili nesto sasvim drugo?!

Trebam vas savjet jer nam je vise muka gledati bebu kako se muci.. Imam blizance od 2.5mj.. Jedan je iskljucivo dojen a drugi je bio premali pa je na dohrani+izdojeno.. Ta beba koja je na bocici svaki put kada pojede obrok dosta izbaci van ponekad i u mlazu..na savjet pedijatrice presli smo na formulu AR koju on svejedno izbacuje van.. Beba lijepo napreduje ali cak i po 2-3h nakon bocice bljuca cak i u snu..Cujemo ga kako kaslje i pocne plakati a jastuk skroz mokar.. Jadni po cijeli dan i noc ne spava.. Zaspi na 5 min pocne se trzati,istezati vrat,plakati pa bljucne i onda opet u plac dok se ne smiri.. Taman kad malo dode sebi pita za novi obrok.. Vise neznamo sto napraviti da se ne muci toliko.. Slusali smo savjete za refluks, znaci podignut madrac na kreveticu,podrigivanje na pola boce,nosenje u uspravnom polozaju nakon jela ali nista ne pomaze.. I jadni kad zavrsi jesti bocu toliko place dok sve ne izbljuca i gura rukice stalno u usta..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam koje je to mlijeko, a jel ima sanse da je alergičar?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Poslušaj jelenu.O!

Povraćanje u mlazu jako često je rezultat alergije. ODMAH alergologu.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Promjenili smo vec 4 mlijeka.. Je moguce da je na sve alergican?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa sva su vjerovatno na kravljem mlijeku, postoji posebna ja to zovem medicinska mlijeka, ali da te upozorim da jako smrde, djeca se naviknu s vremenom na njih, važno je da ti ne negoduješ. ali ako bi u slučaju alergije na mlijeko ili više tvari ( imam takve doma) iapk davala i svoje mlijeko onda bi trebala ić na djetu bez tih alergena.

usput moja klinka je bila alergična i na jedan od tih medicinskih preparata, pa kad se to ponovo pojavilo kod klinca, nisam baš bila orna u učenju njega na mlijeko ( neko potpuno drugo, za veće alergičare), nego sam godinama bila na djeti i ko s većom klinkom.

traži svalkak alergologa ili još bolje gastroenterologa i provjeri, to što drugi ne negoduje, opet ne znači da i taj nije alergičan, pa bi ja radi sebe ipak provjerila oboje djece.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Miš mali.

Ne znam što bih napisala, pa ću evo samo podijeliti svoje iskustvo. Moja malena je isto bljuckala, bljuckala dok je nisam počela nakon svakog obroka stavljati sebi na prsa, gdje bi se ona smirila, malo podrignula i izbljuckala ako treba, i uspjela zaspati. Nekada kada je stavim samo na krevet neće se smiriti, tako da je ovo stavljanje na prsa odlično upalilo. Ali pretpostavljam da to ionako radite već...

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Žao mi je da se tako mučite. Jasam prošla gotovo istu stvar sa sinom. Sjećam se da sam ga morala držati po sat vremena nakon obroka u gotovo okomitom položaju, jer bi u bilo kojem drugom očajnički vrištao i bljuckao... I unatoč tom držanju uspravno (čak je i spavao u tom položaju), bljuckanja je i dalje bilo. Na tvom bih mjestu svakako zatražila uputnicu za gastroenterologa, kojeg smo i mi pohodili, da bi na koncu ustanovili da je sa bebom sve u redu, samo je trebalo vremena da se probava uravnoteži... Od srca želim da bude sve u redu i da prođe!

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Hvala vam puno.. Zovemo odmah sutra..

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Hvala vam puno.. Zovemo odmah sutra..

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mi smo s jednim od naših blizanaca prošli jednaku situaciju kao tvoja, osim što je bilo više povraćanja u mlazu nego bljuckanja, koje čini mi se prevladava kod vas. Uočila sam tvoju izjavu da kašlje... i naš je kašljao, puno, često, mučio se. Taj kašalj je obično simptom viška želučane kiseline koja se penje uz jednjak i iritira, tjerajući na kašalj. Trajalo je dugo, do druge godine, pokušavali smo svašta, dok mu konačno nisu postavili dijagnozu, Helycobacter pylori, bakterija. Ona izaziva i jake bolove u želucu, koji se pojačavaju kad je želudac prazan. Često spominjem naš slučaj, jer liječnicima rijetko pada na pamet ova dijagnoza kod tako male djece, a moguća je. Testiranje je jednostavno, pa nije naodmet razmisliti i o tome. Mi smo se spasili kad smo konačno saznali što mu je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •