Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Vlastita dijeta

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Vlastita dijeta

Vidi se što mi je opsesija posljednjih dana

Budući da ne izdržim dugo ni na jednoj dijeti, "pokušavam" prvodit nekakvu svoju, a to je, ili ne jesti iza 17-18 sati, ili izbacim sokove i slatko, ili kao sad npr. jedem samo jednom dnevno ali pošteno
    Imate li vi još kakvu ideju i da li onaj koji je dulje bio na takvim "svojim" djetama ima dobre rezultate? Ja baš i ne znam za svoje rezultate, jer kao prvo ne izdržim dugo a kao drugo to malo se odmah i vrati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

anima, možda zato što sam račica i ponekad nisam dosljedna

meni Mjesečeva dijeta paše....

Doduše ne pridržavam se striktno, ali ne konzumiram taj dan krutu hranu....

nakon 2 puta ,osjećam se bolje i svježije

i idem dalje

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam uspjela skinuti par kila tako što ne jedem iza 7 sati, ne jedem slatko i pijem barem 2 litre vode dnevno. Tako je od Nove godine. Skinula sam tri kile, želim ih se rješiti još 5. Ne idem više autom na posao, a radim na terenu pa često imam mogućnosti pješačiti po gradu i to iskoristim. Inače nemam vremena za bilokakvu fizičku aktivnost.

To nisu neka velika odricanja, ali kod mene su stvarno dala rezultate. Nisam tip koji može ići na dijetu, em sam izbirljiva kod jela, em iz zdravstvenim razloga ne smijem jesti hrpu namirnica. Mislim da je ovo dobar sistem jer ću i nakon što skinem ovih 5 kila sala moći nastaviti s takvim "stilom života". Dobro, kolače bum jela. Kad još malo zatopli, krećem rolati pa bum i struk opet imala ko cura.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja ti dijeta ide ovako:
    kroz jutro jedem samo voće ili pijem voćne sokove
    ručam skroz normalno bez da pazim koliko ću pojesti
    oko 17h pojedem jogurt sa musllima(ili neki voćni jogurt)
    u 19h pojedem 2-3 prepečenca i više nema jela..
    već tako radim 20tak dana i smršavila sam 2kg

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo moje, ali to baš nije "striktno" dijeta ako se pod dijetom ne podrazumijeva način prehrane - tako se moji više-manje oduvijek hrane:

- doručak muesli + jogurt ili feta kruha i sira (ne baš livanjac) ili neki namaz (majonezu i vrhnje ne kupujemo, jogurti su nemasni, a sirevi više-manje masni - podravec, namazi ABC sir masni) ili koji put krafna + kava
    - oko 11 h neka voćka
    - oko 13 h ručak - uglavnom piletina + kuhano povrće, ne baš svinjetina, druga mesa OK, juha OK
    - oko 17 h opet neka užina - jogurt ili tako nešto
    - oko 19 h blitva i neko meso ili ostaci ručka ili sendvić
    - piće - cijeđeni prirodni sokovi ili voda (ne kupujemo tetrapak sokove)

Svaki dan barem pola sata hoda, ne pretjerivat s količinama hrane.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da - kad sam izbacila redovno pijenje voćnih sokova na koje sam se bila navukla neko vrijeme, livanjac kao standardni dio frižidera i uvela polusatno obavezno šetanje (pjehe do kuće ili do neke udaljene stanice, znači odustala od ić na posao auto + uvela svaku toliko pola sata trbušnjaka, ali mogla sam si to vremenski priuštit - (još) nemamo djece) počele se kile same topit - tj. nisam svjesno išla na dijetu nego sam onda u panici morala vraćat te malo masnije stvari jer je to išlo jako brzo. Ne znam kako će sad izgledati stvari kad postanem mama - neke moje prijateljice su još smršavile (a već su bile mršave), neke su se udebljale, a neke stoje na istome... Svinjetinu i ja pojedem, ali to je rijetko - zimi buncek, ako su neka slavlja pršut, ali u pravilu je ne jedem - stvar navike - nije mi baš nešto fina.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne volim baš čuti kada netko kaže da je na dijeti, neki se previše toga odriču (npr. glavnog obroka) pa zapravo iscrpljuju organizam i "muče se"...

Što iz vlastitog iskustva, što po nauci, važno je slijediti nekoliko smjernica:

1. doručak OBAVEZAN (cjelovite žitarice, mliječni proizvodi (sir, jogurt, mlijeko), integralni (nikako bijeli) kruh
    2. kroz dan popiti najmanje 2l tekućine (negazirane i nezaslađene sokove, po mogućnosti sviježe iscjeđeno voće), čaj ili voda
    3. NE preskakati obroke (dakle: zajutrak, međuobrok, doručak, međuobrok, ručak, međuobrok, večera) to će Vam reći svaki nutricionist, ovaj međuobrok je voćka najčešće u količini da stane u jednu šaku otprilike ili nemasni sir ili jogurt ili lagana salata
    5. jesti raznoliko
    6. kretati se što je više moguće

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam za pet mjeseci smršavila 5 kg što je meni savršeno. posebno zato što sam i dalje jela slatko kada me bila volja. doduše, samo mali komad. izbacila sam svinjetinu, počela kuhati više povrća, jesti više voća. ne jesti poslije 19, 20 sati i češće šetnje. a najbolje od svega što se ništa od tih kila ne vraća. :D

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ima nade, ima nade :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •