Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: HITNO !!!Odjednom,stane i zazmiri...

elbe_ba

Početno HITNO !!!Odjednom,stane i zazmiri...

Ovo je nas prvi post i stvarno smo zabrinuti, nasa beba je stara 22 mjeseca, i sve je bilo super do zadnjih par dana, kada je poslije prebolovane gripe i temperature od 39C, odjednom poceo na momente da bude odsutan, prvi dan se to dogodilo vani, kao da se zamisli stane i kao u nekom polu snu se zadzi 10-tak sekundi, prilikom kojih se ne odaziva ne ime, niti reguje na blage dodire, stoji pogne glavu, nakon toga se nasmije i nastavi igrati kao da nista nije bilo, zatim slijedeceg dana isto tako samo u kuci, umiri se pogne glavu i zazmiri, i sad je nakon toga malo problijedio i opet nastavio po starom, igra, skace,trci kao da se nije nista desilo, i danas u trznom centru na pokretnoj pcelici, nakon zaustavljana na trenutak je opet pognuo glavu i drzao se za volan, i opet onako malo izgubljen i blijed, polako se vratio i nastavio trcati po centru ???? A mi ludimo, nemoze se to nekako logicki objasniti, jel on sve ostalo radi normalno kao i do sad, jede,igra se kao da se nista nedogadja,ako je neko imao slicno iskustvo molio bih da sto hitnije posta jel mi stvarno neznamo sta da radimo ??
    Hvala

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne bih da vas plasim, ali mislim da bi trebalo da odete do neurologa. Svaki, pa i kratki gubici svesti/ iskljucenja iz stvarnosti ozbiljan su znak za reagovanje. Sretno i javite kako je bebica!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma daj, pa djeca imaju tako čudne i neobične trenutke dok su tako mali, da ako bi se za svaki strašno zabrinuli, svi bi bili mi roditelji na psihijatriji! ne kažem da ne treba provjerit, ali mislim da je to samo dio odrastanja i da, nažalost, dogodilo se poslije visoke temperature pa si to povezala s tim i još se više brineš! šta je sa djecom koja masturbiraju? također su van ovog svijeta tih trenutaka, to sam baš čitala i bilo mi čudno,a li eto...i mi se odrasli zamislimo nekad i ne možeš nas dozvati ni pod razno.
    odi kod pedijatrice, za svaki slučaj, sumnjam da će te upućivati dalje, i ako bude, to će zato da skine svaku ogovornost sa sebe

opusti se

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih te htjela plašiti, ali podjsjeća me to što opisuješ na petit mal epilepsiju. Poznavala sam djevojčicu koja je imala (ima) epilepsiju i relativno često su joj se događale takve epizode "isključenja".
    Nadam se da to nije slučaj kod vas, ali svakako, svakako odite kod liječnika.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Na to sam i ja prvo pomislila, imamo slucaj u okolini gde se devojcica isto tako na trenutke 'iskljucuje". U svakom slucaju, stvar nije za zanemariti.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ne bih te htjela plašiti, ali podjsjeća me to što opisuješ na petit mal epilepsiju.
    bas sam ovo i ja pomislila! svakako otidite doktoru i sretno

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nama tako kreću febrilne konvulzije. A imali smo ih četiri puta. One su također oblik epileptičnoga napada, tako da i ja mislim da ne bi bilo na odmet konzultirati se sa stručnjacima. Nadam se, naravno, da je sve u najboljem redu (D.-ov EEG je sasvim uredan, unatoč tome).

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš te ju utješile! Ja se ipak nadam da nije ništa ozbiljno i da je to samo jedna faza u dječjem razvoju.

Ne volim kada se ovdje simptomi koje netko navede uspoređuju sa simptomima i dijagnozama koje je netko nekada imao, pogotovo kada je u pitanju tako ozbiljna bolest kao što je epilepsija. Mislim da je dovoljno uplašenu majku uputiti pedijatru, što bi ona vjerovatno učinila i sama.

Sretno!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam što je ali svakako bi provjerila s pedijatrom

emira nije poanta reći "ma sve će biti u redu" nego dati savjet. naravno da nitko ne može reći što je djetetu preko topika na forumu, ali nije naodmet spomenuti da se ne treba zanemariti jer može biti potencijalno opasno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se nesto slicno znalo dogadjati kod pomanjkanja zeljeza kad sam bila mala... vrtoglavica i zacrni mi se pred ocima...
    a zeljezo zna dobrano pasti nakon bolesti...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ne znam što je ali svakako bi provjerila s pedijatrom

emira nije poanta reći "ma sve će biti u redu" nego dati savjet. naravno da nitko ne može reći što je djetetu preko topika na forumu, ali nije naodmet spomenuti da se ne treba zanemariti jer može biti potencijalno opasno
    u potpunosti se slažem, ali mi se ne sviđa da se spominju neke teške dijagnoze poput epilepsije jer tu su upravo pedijatri da ih donose

No to ovo je već OT, a vjerovatno će moderatorice i prebacit topic na "Zdravlje djece"

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    ma daj, pa djeca imaju tako čudne i neobične trenutke dok su tako mali, da ako bi se za svaki strašno zabrinuli, svi bi bili mi roditelji na psihijatriji! ne kažem da ne treba provjerit, ali mislim da je to samo dio odrastanja i da, nažalost, dogodilo se poslije visoke temperature pa si to povezala s tim i još se više brineš! šta je sa djecom koja masturbiraju? također su van ovog svijeta tih trenutaka, to sam baš čitala i bilo mi čudno,a li eto...i mi se odrasli zamislimo nekad i ne možeš nas dozvati ni pod razno.
    odi kod pedijatrice, za svaki slučaj, sumnjam da će te upućivati dalje, i ako bude, to će zato da skine svaku ogovornost sa sebe

opusti se
    uopće se ne može uspoređivati sa masturbacijom, moja Nina to izvodi od 4. mjeseca i nikad nije izgubila svijest, jest da je u svom svijetu ali ju vrlo lako možeš dozvati, i ona to odmah prestane raditi, tako da to nije niti približno isto...
    a za ovaj slučaj svakako treba tražiti savjet liječnika ~~~~~~~~~~

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to su definitvno simptomi za otic neurologu, a ovako na opis upucuju na neke oblike epilepsije... ima epilepsija i epilepsija...nisu sve strasne..

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da bi ti bila mirna, otiđi kod pedijatra/ice
    to ti je najpametnije.

moja je u dobi od misec-dva starosti zabacivala glavu što sam ja protumačila kao čudno zabacivanje i trzanje.
    čak sam došla u fazu da sam po noći sidila s upaljenom kamerom u ruci i čekala to zabacivanje glave da snimim i pokažem mojima jer su svi mislili kako sam poludila. naravo i sve pripisali pretjeranoj brizi.

i snimami ja nju jednu noć, pogledaju moji i napokon skuže o čemu ja pričam.

odem u pedijatrice, kažem o čemu se radi i dobijemo uputnice za uzv mozga i eeg.
    obavimo snimanja, nalazi u redu :D ali ona i dalje zabacuje glavu i trza glavom.

opet odem na iste preglede - nalazi uredni.
    jedino di sam skoro poludila je kad mi je dr. na uzv mozga rekla - "ne vidim nikakva epileptična žarišta". :shock: pobogu mogla je samo kazat nalaz je uredan.

i da skratim i napokon kažem zašto je mala trzala glavom i zbog čega smo pola st bolnice digli na noge:
    malu sam stavljala spavat na bok i podupirala je jastucima. njoj je očito to smetalo i želila se okrenit na leđa. i tada bi trzala glavom ne bi li pomakla taj jedan jastuk koji bi joj ja stavila iza glavice. kad smo makli jastuk, šefica se pružila na leđa ko carica i nastavila spavat sritna i zadovoljna.

da je nisam odvela na pregled ja bi sebe pojela od muke.

nakon pregleda smo eliminirali probleme s glavom i tražili drugi uzrok trzanju. srićom našli ga vrlo brzo.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo na vrlo kratke trzajeve ručice i odsutnost od nekoliko sekundi reagirali odmah. B je dijagnosticirana razvojna epilepsija, pio je lijek, riješili sve do polaska u školu. Da nismo tada reagirali cijela bi se stvar vjerojatno dijagnosticirala tek oko sedme godine pa bi uz sve stresove polaska u školu morali se nositi i sa stresnom takve dijagnoze.

Zato, ako je roditelju neto čudno (a ja vjerujem da roditelj to osjeti iako ne može to racionalno opisati) bolje proći sve pretrage i potvrditi da je sve u redu nego zakanjelo reagirati...

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

elbe_ba jeste bili kod doktora? Nadam se da je sve ok.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A možda samo glumi,možda je skužio da na takav način skreće pažnju na sebe pa namjerno to "izvodi"..meni je prvo to palo na pamet :/ ali bi ga ipak trebao pogledati doktor!

elbe_ba

Početno

Evo mi da se javimo i zahvalimo na podršci i savjetima. Svakako smo se javili neuropedijatru- dr.Sabol,te se vratili fala bogu sretni i veseli. Uglavnom da skratim nije ništa strašno ,prolazna faza,u medicini zvana djeca spavalice-kada mu je dosadno ili ga ne interesuje,igra,priča,okruženje,prostor,te protestuje na taj način što pada u fazu solmonencije tj. sna.Najvažnije da nam je EEG uredan,nema nikakvih promjena. :D .Da vam pričam kako sam sretna vjerovatno ne trebam jer sigurno i predpostavljate,nedaj bože da više ikada prolazimo kroz takvo što,kako mi tako niti iko drugi.
    Hvala Vam još jednom svima i budite mi zdravi sretni i veseli. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi se pridružujemo... :D :D :D

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

odlično. :D
    eto si sad mirna.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bas mi je drago sto je sve dobro!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D :D :D :D :D :D divno, i hvala dragom bogu da je sve ok!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drago nam je da je sve u redu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidiš da sam ja bila u pravu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

baš mi je zato drago!!!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nataša apsolutno si fulala point

al i meni je drago da je dijete ok :D

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nataša apsolutno si fulala point
    A zašto, molim lijepo? prva sam odgovorila kako smatram da nema potrebe za brigu, i ispostavilo se da sam bila u pravu, radujem se sa mamom koja je sad najsretnija na svijetu! šta je tebi tu OFF POINT?!
    čemu negativne emocije prema meni?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Citiraj nataša prvotno napisa

opusti se
    uopće se ne može uspoređivati sa masturbacijom, moja Nina to izvodi od 4. mjeseca i nikad nije izgubila svijest, jest da je u svom svijetu ali ju vrlo lako možeš dozvati, i ona to odmah prestane raditi, tako da to nije niti približno isto...
    a za ovaj slučaj svakako treba tražiti savjet liječnika ~~~~~~~~~~
    a ovo je bila samo usporedba malo neobičnijeg djetetovog ponašanja, nikako dijagnoza, sAmo usporedba, vratite se malo na temu pa ćete vidjeti da ima sličnosti, kao i sa nekim drugim stvarima u djetetovom razvoju, , ali ovo mi je bilo najfriškije, AKO DOZVOLITE!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super da je sve u redu!
    dobro da ste otisli na pregled, sad ste bar mirni!
    malom sunascu!

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala dragom bogu da je sve u redu, ali point je bio da u ovakvim slucajevima, nazalost, ne bude uvek sve u redu i da je zato bolje to proveriti nego strepeti,nagadjati i cekati da se stvari pogorsaju.
    Jos jednom, poljubac zdravoj bebici i mami koja ne mora vise da brine o tome!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super :D

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu