joj ja sam imala kombiniranu perilicu i susilicu pa je smrdila
sad imam odvojeno miele i susi savrseno bez mirisa
joj ja sam imala kombiniranu perilicu i susilicu pa je smrdila
sad imam odvojeno miele i susi savrseno bez mirisa
Zeznula sam stvar s kondenzacijskom sušilicom, stavila sam veš ujutro, pred odlazak na posao i zaboravila uključiti... i ostao je unutra mokar sve do popodne.
A isto tako sam jednom zaboravila odmah isprazniti kondenzacijsku posudu, očistiti filtere... moguće da je i od toga?
I sad smrdi... ne strašno, ali ni ne miriše više.
Ima li pomoći?
Ne znam kako ide sa samom sušilicom.
Ja imam kombiniranu sušilicu i vešmašinu i ako se osjeti kakav miris, čistim ju specijalnim sredstvom (tekućina u bočici) koje kupim u Lidlu, iako ima i od drugih proizvođača. I za suđericu koristim njihovo sredstvo.
Evo, ovo ja koristim za čišćenje vešmašine: https://www.google.hr/search?q=sreds...11%3B532%3B800
Inače, klasika za uklanjanje smrada je soda bikarbona. Nasipaj onak puno u neku posudu i ostavi u bubnju preko noći, da izvuče smrad, pa ćeš vidjeti da li pomaže. To stavljam u frižider, smrdljive cipele i na slična mjesta koja se ne mogu prati.
Imaš i maramice za sušilicu - nisu to ljudi bezveze izmislili, sigurno su imali isto ovakvih problema.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.03.2015. at 10:10
Ova nije kombinirana. Ne mogu nikakvo sredstvo uliti...
MOjca ja onaj dio di se nakuplja voda s vremena na vrijeme operem nekim sredstvom na bazi klora, jer mi se stvori neki talog, kojeg ne podnosim.
a ovo mozda da bubanj prebrises 70% etanolom, ili tako nesto, sterilizirat ces, a i stavi susiti neke krpe na najdulje vrijeme koje ti nudi.
Da, da. Soda je u planu, samo nisam napisala.
A filter? Onaj mali, vidi dva posta iznad.
mislis na ono di se zapravo kondenzira para? kod mene je mentalni i mirno ga otusiram. ja imam samo filter s mucicama. ne znam o kojem malom filteru je rijec.
Da, u kondenzacijskoj posudi ima jedan mali filter (od istog materijala kao i onaj veliki filter, plastika) cca 3,5 x 5 cm, kojeg nakon svakog pranja treba oprati pod mlazom vode. Unatoč redovitom pranju, on se ipak "zamastio" kao i sama posuda. Za njega se pitam smije li u dodir sa sredstvima na bazi klora.
Dakle, posudu sredstvom na bazi klora, a soda u bubanj.