Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: paštete

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno paštete

    Mi doma baš volimo paštete. Znam da je to :/ i i , ali šta sad. Kupujemo ono svakakvo smeće od pašteta znajući da je to koma, ali kad nam je baš fino, svima.

    Danas sam se sjetila jednog jako jednostavnog recepta - piletina, orasi, luk, češnjak, malo limunovog soka, majoneza, senf, vrhnje, sol, papar - sve u multipraktik i za 10 min - gotovo i ukusno. Koliko je zdravo - otom potom, ali bar znam šta je unutra.

    Imate li recepte za paštete? Rado bih probala nepraviti neku jetrenu, da vidim hoće li se mojim dečkima jetromrscima svidjeti.

    I što je to čajna pašteta?

  2. #2
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Od čaja

    Pašetu smo mi doma radili tako da smo pileća jetrica dinstali na luku i špeku, kad su gotova sve samelješ u multipraktiku (srca ne!), u to dodaš kuhanih jaja, isto samljevenih, malo margarina, malo kruha namočenog u mlijeku, malo senfa, majoneze, te začine: sol, papar, muškatni oraščić ili baš začin za paštetu. Meni je vo bila jako fino, uvijek smo to radili za rođendane i tulume - ali, to e može dugo stajati.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Od čaja
    Da, svakako. Vjerojatno zelenog.
    Hvala na receptu, svakako ću ga isprobati. Nadam se da će ih biti još!

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Mi smo doma poceli raditi pastete jer smo svjesni da to i nije najzdravija kupovna namirnica. Evo recepta pastete od pilecih jetrica (moze i s guscom jetrom).

    Na 15 dkg putra lagano dinstati 2 sitno nasjeckane sjalote (moze i obicni lukic) i dodati 75 dkg ociscenih jetrica. Jetrica peci na nagloj vatri kako bi dobile rumenu boju. Smanjiti vatru, dodati 1 veliku zlicu cognaca i 1 veliku zlicu porta i ostaviti na laganoj vatri. Dodati jednu veliku zlicu koncetrata od rajcice i ponovo prodinstati. Jetrica usitniti s mikserom i umutiti 10 dkg putra. Pastetu staviti u kalup i posipati svjezom majcinom dusicom i crvenim papricicama, brusnicama ili susenim paradajcicima iz ulja. Na laganoj vatri rastopiti malo maslaca, ostaviti da se ohladi i skinuti gornji bijeli sloj. Pastetu premazati sa 'zutim' maslacem kako ne bi pocrnila i staviti u frizider da se ohladi. Posluziti s toplim tostom i kornisonima.

  5. #5
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    loli, przena piletina ili kuhana?
    koliko moze trajati?

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Tuna pasteta (preuzela recept od romi ) - prefina nam je :

    2 ili 3 konzerve tuna fileta
    oko 100-200g svjezeg sira (ovisi kolko ga volite)
    2 komada buco sira (ili nekog drugog tog tipa)
    1 il 2 cesnja cesnjaka
    zacini po ukusu (tipa: sol, papar s cesnjakom, malo cesnjaka u prahu (vidljivo da obozavamo cesnjak ) , origano, bosiljak, malo curry-ja, zeleni papar i... sta god mi dodje pod ruku )

  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    Mi radimo samo od tune

    2 konzerve od tune
    majoneza
    senf
    kuhana jaja (ako ti se da kuhati )
    zdenka sir (ili neki drugi sličan)
    nasjeckan peršin
    margarin (po želji)

    Sve pobacaš u zdijelu i sa mikserom izmiksaš. Nemoj sa sjeckalicom jer ti onda ispadne tekuće. Po želji možeš dodati i češnjaka, crvene paprike, papra ili šta ti već paše.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    fale vam kapare ili kiseli krastavci

  9. #9
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    aaaa, nemojte mi pastete od tune
    sjetim se odma studentskih tuluma, jeftinih konzervi i losih kuharica

  10. #10
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    meni je puno pikantnija i ukusnija sardina nego tuna, pasteta mi je nekako prava riblja tada

    ivarice

  11. #11
    Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,063

    Početno

    Može i od čvaraka:

    čvarci (količina koja stane u duboki tanjur), dva-tri tvrdo kuhana jaja, nekoliko kiselih krastavaca, malo soli i feferonka (može i bez nje) se samelju u stroju za mljevenje mesa ili u multipraktiku, posoli se po želji i doda malo senfa...mljac

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    loli, przena piletina ili kuhana?
    koliko moze trajati?
    kuhana, ali bude super i od ostataka pečene piletine. Ne znam koliko može trajati jer nikad ne traje toliko dugo 8)

  13. #13
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Može li 18-mj. dijete jesti domaću tuna paštetu? Ili sardina paštetu?

    Pliska, a što ti dođe sjeckalica? Štapni mikser?

  14. #14
    Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    221

    Početno

    Citiraj Jelka prvotno napisa
    Može li 18-mj. dijete jesti domaću tuna paštetu? Ili sardina paštetu?

    Pliska, a što ti dođe sjeckalica? Štapni mikser?
    bas sam htjela isto pitati

  15. #15
    Ivanchica avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    221

    Početno

    osim ovoga o sjeclakicama

  16. #16

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,374

    Početno

    sjeckalica ili štapni mikser ili bilo što sa noževima.

    Umjesto tune možete skuhati brancina, oradu ili neku drugu ribu i isto napraviti paštetu ali onda dodajete i maslinovog ulja.

    Apri ja ne volim stavljati kis.krastavce u paštetu nego ih poslagati kasnije na kruh i paštetu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •