di ima kupit AS s pet točaka za iznad 18 kg,al mislim bilo gdje,Skandinavija?Amerika?
i ako može koji link...
di ima kupit AS s pet točaka za iznad 18 kg,al mislim bilo gdje,Skandinavija?Amerika?
i ako može koji link...
samo neke sjedalice (na inozemnom tržištu, prve dvije se mogu nabaviti i u Slo):
Britax- evolva
Recaro-young sport
Graco- Platinum CarGo
Eddie Bauer - High Back Booster
Britax- Regent Youth Booster
Cosco Deluxe -Summit DX
ja cu samo napomenuti da zadnje 4 sjedalice sa popisa ne odgovarju europskim normama i ne mogu imati ECE R44 standard.
krumpiric jel tebe zanima AS u koju se dijete iznad 18kg veze sa pojasom u 5 tocaka ili te zanima AS u koju se dijete do 18kg veze pojasom sjedalice (ukoliko ga nije preraslo po visini) a poslije pojasom automobila?
koliko sam uspjela razumjeti uputstva za upotrebu i britax evolva i recaro young sport koriste vlastite pojaseve do 18 kg, a nakon toga se miču i dijete se u toj istoj sjedalici veže samo pojasom od auta
one su dobre kao rješenje od 9 kg, ali ja (kao i krumpirić) tražimo sjedalicu koja ima vlastite pojaseve i nakon 18 kg
britax evolva
Seat is used with a 5 point harness (from 9 to 18kg) and a lap and diagonal seat belt (from 15 to 36kg)
recaro young sport
The new RECARO Young Sport provides your child with a new kind of 5-point harness system that guarantees “growing” safety for age group I (approx. 9 months to 4 years). As the backrest is adjusted to size, the harnesses are automatically moved into the correct position, thus affording your child optimum protection. As your child grows, simply remove the harnesses. Your child is then secured by the vehicle's 3-point harness.
Safety plus: integrated 5-point harness for group I, 3-point vehicle harness for groups II and III (5-point harness recommended until 18kg)
ne kombiniraneInesica prvotno napisa
nego one koje iznad 18kg imaju vlastite pojaseve u 5 točaka.
Moje dijete ima 17,8 kg i blizu je granici,a meni se čini takoooo malen za trotočkovni pojas.
e sad...o sjedalicama znam valjda dosta i puno,al o tome koje sjedalice imaju takvu opciju i di ih mogu nabavit ,a da upadaju u EU standarde neznam.
Bojim se da takvih nema.
Zapravo, roditelji onog dečka koji je poginuo i čiji se spot o važnosti vezanja s 5 točaka toliko gleda na youtubeu (Kyle) su u Americi pokrenuli neku zakladu ili nešto i financiraju izradu većih sjedalica (preko 18 kg) koje imaju takav način vezanja (isto ima film na youtubeu), ali u Europi toga nema.
Hoću reći - koliko ja znam, toga nema.
ma,da,pretpostavila sam,al nekako mi odnegdje lampica da sam to vidla,može bit zbog spota s youtubea.
ja isto mislim da ih tu kod nas (europa) nema.
ova koju je Tea stavila: Britax- Regent Youth Booster je takva (ako sam dobro skuzila) ali je u US. jel ima jos takvih nemam pojma
a nekako mi je koma šta 2,8-godišnjaka moram stavit u booster,a moram
Mene zanima je li smijemo mi vezati djecu i težu od 18 s tim pojasom u pet točaka ako nije previsoko, ako mu nije pretijesno i sl?. Koji su kriteriji?
teoretski NE.Testirani su i zadovoljili za tu težinu i šlus.
Vjerojatno zadovoljavaju i veće težine,neki raspon za osiguranje proizvođača,al u biti nebi smjeli.
smjeli bi zadovoljavat,naravno,nego nebi smjeli stavljat dijete u sjedalicu za težinu koju je prešlo.Tolko ja znam.
Al javit će se pametniji.![]()
ne smiješ.Maja prvotno napisa
pojasevi u pet točaka su za djecu do 18kg.
ako je AS takva da ima svoje pojaseve, a koristi se za djecu do 36kg, onda se ti pojasevi skinu kad dijete dođe do 18kg ili kad pojasevi počnu izlaziti (iz utora) ispod razine ramena
A što je s BBC Trianos?
ovo nisam znala!Inesica prvotno napisa
isto, kod 18kg pojasevi idu dole.tinkie winkie prvotno napisa
nesto ukratko sa njihove stranice za trianos
grupa 1 je do 18kgDepending on age and weight, it can be used firstly for group 1 with the harness, then for group 2-3 with the seatbelt.
Concord ima jednu sjedalicu grupe I/II u kojoj se djeca do 22 ili 25 kg vežu pojasom sjedalice.
Podatak je iz Concordove stare reklamne brošure, ali tu sjedalicu više ne nalazim na njihovim stranicama.
Nedavno sam ju vidjela u Kiki.
Mana joj je što nakon tih 22/25 kg postaje booster bez naslona.
Naletila sam da u UK postoje 3 autosjedalice za vecu djecu sa vlastitim pojasevima. To su Britax junior traveller(9-25kg) http://www.benefitsnowshop.co.uk/sho...id=GDSJ-788709 ,
Britax junior traveller plus(15-36) http://www.benefitsnowshop.co.uk/sho...id=GDSJ-788709 i Britax Elite(9-25) http://www.britax.co.uk/videoandguid...er%20guide.pdf.
Ove prve dvije su za djecu s posebnim potrebama ako sam dobro shvatila izraz "special needs".
Jel to moze strucno oko autosjedalicarki prouciti( i muske oci naravno)?![]()
http://www.assistireland.ie/index.as...196&locID=1151
Ne znam zašto se ovo ne bi moglo koristiti i kod djece koja nemaju posebne potrebe.
Cure, dečki?
http://www.twoleftfeet.co.uk/Car_Sea...nton_2007.html
Vidim da sjedalica ima "clip" između pojaseva. Jedan od ECE R44 zahtjeva koji važi u Europi traži da se dijete mora moći osloboditi iz autosjedalice jednim potezom. Stoga ovaj dodatni "clip" ne prolazi kao normalna autosjedalica (za djecu koja nemaju posebne potrebe).
U Americi sve AS imaju taj "chest clip", ali one u Europi nisu dozvoljene.
a meni se baš to svidjelo jer noa uspije izvući ruke iz remena kad hoće protestirati zbog nečega,
koliko god ga čvrsto vezala :/
a,ne,ne,sjedalica smije imat samo jednu (i to crvenu) kopču!
Nego...muči me to,moje se dijete zbilja čini premaleno za booster.A skoro ima 18kg.
I mene baš to muči, ali prema situaciji na tržištu, izgleda da nema baš puno ljudi s tim problemom :? Valjda bi se onda u moru autosjedalica pojavila i neka koja daje rješenje koje nam treba?krumpiric prvotno napisa
Hm, da, mislim da ima još jedan propust, a to su sjedalice od 0-18 kg koje se kad dijete napuni 13 kila moraju okrenuti u smjeru vožnje. A što je s djecom koja napune 13 kila a ne dižu se sama na noge?
Nego, imam ja jedan morbidan prijedlog: stavimo djecu na dijetu!![]()
A sad ozbiljno, zar zaista mora poginuti određeni broj djece da bi to potaklo proizvođače autosjedalica da učine nešto po tom pitanju? Kyle očito nije dovoljan.
Ma, tržište funkcionira kako funkcionira.ninaXY prvotno napisa
Nažalost, većina roditelja jedva čeka da dijete dostigne minimalnu granicu za sljedeću sjedalicu i - hop! - dijete im je "malo odraslije".
Ne razmišljaju svi baš previše o tome.
Ma - sretni smo ako uopće i koriste autosjedalicu.
A da je problem s time izražen - jest.
Meni je palo na pamet da je problem više konstrukcijske prirode.
Kako će dijete od 18+ kg, zadržati sjedalica koja ima integirirane pojaseve.
Čini mi se da bi u tome mogao biti problem.
Str.4, naše brošure, nam piše o tome kako na sve objekte u autu pri brzini od 25km/h djeluje sila od oko dvadeset puta jača od težine objekta
http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Autosjedalice/
Palo mi je na pamet da ti pojasevi jednostavno ne bi uspjeli odraditi svoj posao. mda......to promišljanje kvari mi činjenica da za djecu s pp postoji AS II/III kategorije sa integiranim pojasevima :/ .
Ne mogu prihvatiti da proizvođači odnosno konstruktori nisu razmišljali o ovom problemu pa pokušavam naći razlog nepostojanja takvog proizvoda.
Ma - SVIMA pojas s 5 točaka - i vozačima i suvozačima! Ako se može u rallyju...![]()
To sam i ja poželjela, ali mi je onda kolega objasnio zašto se to ne može.Amalthea prvotno napisa
Kako sam ja najbliža Recaro rješenju, pregledavajući njihove stranice palo mi je na pamet kako ako oni mogu, zašto ne bi mogli svi, ali nije to baš tako jednostavno.
Sad bi ja napisala što mi je on rekao, ali sam zaboravila, a on mi nije pri ruci.
Možda netko drugi tko se kuži....
Ako ne bude nitko, ja napišem kad se Ivan vrati.
Ali u Rallyju se može.... ajde, treba ojačati konstrukciju.
Znaš u čemu je trik? Bilo bi preskupo.
Mislim da se ne radi o tome.Amalthea prvotno napisa
Ma, gotovo da i nema stvari koja se ne bi mogla praktično riješiti (ne samo autosjedalice), ako bi si to u konačnici ljudi mogli priuštiti.
Vjerojatno je tih 18 kg neka granica nakon koje bi trebalo značajnije pojačavati konstrukciju autosjedalice da može izdržati fizikalne sile koje bi djelovale na nju u slučaju sudara. Ali jako značajnije; za svaki kilogram. A to bi bilo skupo.
I zato ih nema.
Odnosno, ima ih (Kyleova zaklada, autosjedalice za djecu s posebnim potrebama), ali su preskupe za prosječnog korisnika.
Vjeruješ da je preskupost razlog?Amalthea prvotno napisa
cure moje i prakticnost, a to znaci da ako je nesto neprakticno da se nec kupovat pa tako nema para.tweety prvotno napisa
ajd se zamislite vezane u 5 tocaka. ne bi mogle mrdnut. za vozaca je problem. u rallyju nije jel tamo voznja drugacije funkcionira.
ostalih u autu ne bi niti bilo jel vecina ljudi gleda kak da se sto udobnije vozi. mislim da tu automobilska industrija radi kompromis.
sad mi je jos palo na pamet da tih 5 tocaka za velike funkcionira i u space shuttleovima
ajd zamislite ljude, danas, da se tak voze.
(mislim da me ne bi krivo shvatile. ja sam si vec pomislila kak bi u novom autu voljela imato pojas u 5 tocaka)![]()
Inesica, govorimo o dječjim sjedalicama prvenstveno i kak bi se MOGLE napraviti s 5 točaka za veće kilaže.
Ja sam rally spomenula kao primjer da se može.![]()
ma kužim al je tweety pitala zašto ih nema.
ja sam samo oztišla u krajnost.
ne bi ih dovoljan broj ljudi koristio da bi se isplatila masovna proizvodnja isto ko za nas 5 tocaka. moze al ko bi se tako vozio (mislim na dovoljan broj).
ito ko bi tako djecu vozio kad trziste gleda koje su minimalne vrijednosti da se dijete veze samo sa automobilskim pojasom.
Pa to ti ja govorim.
Biznis. Novac. Korist.
Pa možeš ga imati, ALI, kaže Ivan da se u tako vezana ne možeš pomaknuti. Ne možeš se okrenuti i gledati u rikverc, ne možeš iz pretinca uzeti novčanik za platiti cestarinu, ne možeš uzeti papirić sa automata dok ulaziš na autoput...zamisli da za svaki manevar moraš otkopčavati remen.Inesica prvotno napisa
Istina kaže on...s takvim si pojasom fakat pričvšćena.
I sad, zamisli, srihtaš se za večernji izlazak, ono, svečana haljina, štikle... i onda se svežeš u autu pojasom u 5 točaka![]()