Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 187

Tema: Pričajmo o dohrani, 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim pomoć!!!!!
    Sutra imamo 7 mjeseci.
    Počeli smo s dohranom, mrkvica, jabuka pa kuška (većinom sokići, malo kašice) već tri dana nemamo kakicu, prvi put od rođenja problemi sa kakicom . Odlučila sam prestat s dohranom (samo cika) dok ne počne kakica. Da li kruška zatvara? :?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne, kruska ne zatvara - naprotiv. ali nemoj se tako brinuti oko kakice. kad krene dohrana, to se poremeti dok ne nade svoj neki novi ritam.

(sokici nisu potrebni, bolje naribano voce - al to sigurno vec znas!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

opet ja sa par pitanja:

1. kada djeca mogu jest plodove mora (kozice, račiće)?
    2. jednog dana kad počnemo sa kravljim mljekom...što i kako?

čula sam da njima treba sve punomasno davat, a i rečeno mi da treba 2 puta prokuhat :? :?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kada soja, npr.tofu i jogurt od soje?
    Adrian je alergičan na km, a uskoro će godinu dana pa bih pomalo voljela uvoditi namirnice bogatije bjelančevinama

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da su cure pisale da soja ide nakon 1. godine.....ako se dobro sjećam..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

soja - veliki alergen, nakon godine dana
    kravlje mlijeko - punomasno, ali bez prokuhavanja (to je ostalo iz onih dana kad je mlijeko dolazilo u plastičnim vrecicama, sjecate se? ). nakon godinu dana (iako preporucam cekati jos puno duze, npr.3 godine )

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi smo počeli sa dohranom, probali jabuku i krušku ali nije baš oduševljen, zanima me da li da pilim po voću dok ga ne prihvati ili mogu prijeći na kušanje npr.mrkve ili riže?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj RING prvotno napisa
    I mi smo počeli sa dohranom, probali jabuku i krušku ali nije baš oduševljen, zanima me da li da pilim po voću dok ga ne prihvati ili mogu prijeći na kušanje npr.mrkve ili riže?
    mi smo voće uveli kasnije. krenuli sa žitaricama, pa mrkvica, pa tek onda voće. dan danas joj je smeđa riža favorit

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    soja - veliki alergen, nakon godine dana
    kravlje mlijeko - punomasno, ali bez prokuhavanja (to je ostalo iz onih dana kad je mlijeko dolazilo u plastičnim vrecicama, sjecate se? ). nakon godinu dana (iako preporucam cekati jos puno duze, npr.3 godine )
    znam...al ako krene u jaslice na jesen tamo će dobit kravlje...il se nešto promjenilo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to je užas
    ali možeš zahtjevati da ne pije mlijeko, kažeš npr da ga od mlijeka boli trbuh ili da ima proljev

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mogu reć da je alergičan na mljeko

a što ako prestane dojit (planiram dojit dok god bude htio, i on još doji jako puno, al oožda baš prestane za par mjeseci pa da znam)?

nisam našla temu o kravljem mljeku....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

što nitko nezna o račićima, kozicama kad smiju?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mašo, ako prestane dojiti, a ne želiš mu davati kravlje mlijeko, možeš se odlučiti na kozje ako želiš (ne znam o njemu ništa jako, cure će ti reći koje više znaju, samo znam da neke mame daju kozje jer je navodno bolje/zdravije od k.m.) ili mu davati adaptirano, postoje adaptirana koja se3 davaju do 3.g.

a račići i kozice, hm..... možda kasnije od plave ribe, tako mi se čini logično jer su dosta veliki alergeni....

napominjem da ne uzmeš zdravo za gotovo ovo šta sam napisala, to je ono što meni zvuči logično, pa molim cure koje imaju točne informacije da se jave....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne možeš, jer za tako nešto trebaš predati liječničku dokumentaciju budući da onda moraju promijeniti cijeli režim prehrane za njega (kravljeg mlijeka ima u svemu i svačemu)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam negdje procitala da kozice i racici idu ful kasno...a i nebi mu jos to davala iako ih ja obozavam.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    što nitko nezna o račićima, kozicama kad smiju?
    U mojoj tablici piše od 2 godine. Ne sjećam se iz koje sam službene tablice to prepisala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kravlje mlijeko nakon godinu dana (iako preporucam cekati jos puno duze, npr.3 godine )
    Sa ovim se slažem, ne mora da ga pije uopšte što se mene tiče. Ali jogurt i sir??? Ja ih obožavam i jedem svaki dan.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne možeš, jer za tako nešto trebaš predati liječničku dokumentaciju budući da onda moraju promijeniti cijeli režim prehrane za njega (kravljeg mlijeka ima u svemu i svačemu)
    znači niš od toga ....

ma pitam za račiće i kozice jer mi se čine idealni nemakostiju, mekani...al nisam nigdje pročitala kad oni idu...:pusa:...a i ja ih obožavam

mi jako puno mlječnih proizvoda konzumiramo...mjesečno 2 kartona po 12 litara mljeka. jogurta ni neznam koliko...tjedno kupim 3 ona od pola litre i još 10-ak malih..

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uz rizik da opet dobijem jedinicu iz zalaganja, pitam, jer me zanima a nemam vremena sad proucavat, pa ako mi tko moze u dvije recenice reci: kakav je stav po pitanju vode u vrijeme dohrane? Treba li davati vodu ili ne? Mislim si ako dajem vodu, manje ce dojiti, a to nije dobro. A opet mi je zelja da nauciti piti vodu.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kada pocnes s dohranom pocni i s davanjem vode. nece beba iz prve piti punu case svaki put kad nudis...ovdje se prica o gutljajima. ne sekiraj. ako dajes cicu kad beba trazi, sve ce biti ok!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma da, meni bitno da zavoli vodu i da joj to prijedje u dobru naviku! Rado bih izbjegla bilo kakve sokove. Cilj mi je da pije VODU, jede KRUTU HRANU (jabuke, mrkvice, kasnije i meso) a sise MLIJEKO.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja pije SAMO vodu
    ništa joj to ne utječe na količinu mlijeka koje posiše

a količina vode je stvarno mala- po par gutljaja nekoliko puta u danu
    ali, kao što ti kažeš, bitna je navika

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj Ante pije isto samo i iskljucivo vodu,caj i sokice nikad nije.
    Jako puno vode popije i obozava ju,a isto tako i cica jako puno.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIha popije otprilike jednu malu Janu dnevno....a cica xxxyyyxy puta u danu

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj mali jako voli sisati limun. :?
    neznan odkud mu to. nasao ga je na balkonu i kad sam mu ga ukrala rasplakao se. vratila sam mu limun prerezan na pola i sve je pojeo (cak i koru). jel mu to moze naskodit?
    lumuni su domaci, nasi iz vrta, znaci sigurno nisu spricani.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jednu cijelu malu janu?!??? :shock: moj maleni jedva trecinu toga!...uh, sad se opet brinem, a bas sam se bila opustila u vezi vode.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj molim te, evo, margita uopće ne pije tekućinu. zna jednom tjedno popiti gutljaj vode i to je to.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako se gule bademi? O tome nemam pojma.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    kakav je stav po pitanju vode u vrijeme dohrane? Treba li davati vodu ili ne? Mislim si ako dajem vodu, manje ce dojiti, a to nije dobro. A opet mi je zelja da nauciti piti vodu.
    slobodno jo daj vode ako ste zapoceli dohranu. a sto se tice kolicine sama mozes najbolje procijeniti. ako imate problema s dojenjem i dobivanjem na tezini naravno da ces biti pazljivija i radje joj cesce nudit cicu.
    ali ako ti je beba kao sto su bili moji, peuhranjeni, slabo jeli tvrdu hranu i po cijele noci na cici, naravno da ces dati vode koliko god hoce vode i jos biti sretna da popije sto vise.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala, lutonjice, to cuti od tebe je kao da su mi to rekli njih 10!

bademe se gule tako da ih prokuhas kratko u vodi, pa se ljuska poslije toga jako lako skida - sasvim jednostavno, nista komplicirano!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivana B-G

Malo na temu vode M. nije pila vise od gutljaja vode negdje do 13-og mjeseca. Cak i danas kad ima skoro 16 mjeseci ima dana kad ne popije vise od toga. Naravno sise onoliko koliko joj pase.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nitko mi nije odgovorio za limun

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako nije imao alergijsku reakciju, niti probavne probleme, znači da mu ne škodi

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nije imao nista. nekako me strah da mu ne naudi zeludcu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na koji način? :?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa neznan, to moja paranoja progovara

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, to ti je kao kad smo prije godinu dana bile u parku, i zara je u roku pola sata potamanila kilu mandarina, a jedna curica s kojom se igrala vrećicu kiki bombona.
    i pita mene mama te curice strašno zabrinuto je li to zdravo da mi dijete pojede kilu mandarina? nije li to štetno??
    halo :?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj na ovu pricu ne znam bih li ili .

Nego i M. nekako slicno reagira na mandarine, nikad dosta .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji doručak je margita danas pojela :shock:
    šnitu integralnog crnog kruha, šnitu sira, i pola jogurta

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

šnitu kojeg sira?

MM i ja sira na tone trošimo... u svim oblicima...a neznam kad smije te koji se režu..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podravca
    zara nije sir probala prije 2. godine :/
    ali ne mogu tako s margitom, totalno mi je drukčija situacija, zara je to doručkovala, sir po tablici može, i dale smo joj

s godinu dana po tablicama se može maltene sve
    mi ćemo još neko vrijeme izbjegavati sol, šećer, konzervanse, umjetne boje i arome, te sav junk food (od montea do smokića), i kravlje mlijeko

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Kako se gule bademi? O tome nemam pojma.
    Pofuriš ih kipućom vodom i ostaviš u njoj par minuta da kožica nabubri, a zatim vrlo jednostavno skineš kožicu - stisneš badem između palca i kažiprsta, on ti izleti van a kožica ostane u ruci. As simple as that.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

podravca
    zara nije sir probala prije 2. godine :/
    ali ne mogu tako s margitom, totalno mi je drukčija situacija, zara je to doručkovala, sir po tablici može, i dale smo joj

s godinu dana po tablicama se može maltene sve
    mi ćemo još neko vrijeme izbjegavati sol, šećer, konzervanse, umjetne boje i arome, te sav junk food (od montea do smokića), i kravlje mlijeko
    o super..i mi koristimo Podravac, Tilzit i Gaudu a on vječito žica....

i mi izbjegavamo sol, šećer...od junk fooda dječjeg još ništa nije probao iako nam ljudi masovno nose takve stvari..

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali ne mogu tako s margitom, totalno mi je drukčija situacija
    Isto. s prvim djetetom smo pazili na svaku sitnicu, hranili je sve kako piše, ni makac od tablice dohrane. S drugim je sve drugačije, što zbog iskustva koje imamo, što zbog starije sestrice koju mala vidi da jede neš' zanimljivo pa hoće i ona baš to (npr. sir). Tablice se držimo, ali ne tako striktno kao s prvim djetetom. Recimo, silom je htjela probati naranču jer je vidjela nas kako jedemo, ali po tablici ne bi smjela još kojih mjesec dana. Dala sam joj malo da proba, reakcije nije bilo, i sad ona fino klopa naranče već 2 tjedna. Baš ih gušta. Naravno, uvijek pazim da ne jede slano, obojano, konzervirano, zaslađeno, ali sam u svemu drugome puno opuštenija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maša, dajte mu malo pa vidite
    margiti sam prvo jedan dan dala da lizne vrhnje, ništa nije bilo, drugi dan sam joj dala žličicu vrhnja, opet ništa, i 3. dan je pojela pol vrhnja i sve ok i to mi je bilo dovoljan znak da mogu krenuti sa jogurtima, vrhnjem i sirevima
    i ona je naranču probala ranije, ali je zato dobila užasan osip pa smo odustali do daljnjega. ista stvar i s bananom i krastavcem.
    a na paradjaz recimo nema reakcije i obožava ga (a baš sam za njega mislila da će dobiti osip)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad smo kod reakcija. Dala sam sinku bananu prvi put s 8 mjeseci. Nudila 3 dana po malo i ta tri dana imao proljev, nisam odmah povezala da bi bilo od banane, ali čim sam ju prestala nuditi proljeva nema. Da li je to moguće? Kad ponovno ponuditi bananu, da li je ok za cca 1 mjesec, ili uopće ne nuditi? Šteta, baš mu je bila fina, inače trenutno nije baš neki ljubitelj voća.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo počeli prije 2 tjedna sa dohranom. Voće mi baš ne voli, ni griz, sve slatke okuse ne voli ali povrće i rižine pahuljice voli jesti.
    Preko dana kad joj pokušam dati jelo neće da mi jede nego tek navečer oko 6.00 sati mi hoće jesti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo mene u nedoumicama: Nađa ima 10.5 meseci, jede pomalo, samo ono što može sama rukicom, znači kašika ne dolazi u obzir. Tri puta dnevno sednemo za sto, ja ponudim, ona pojede uglavnom mrvicu, retko kad lepo. Šta je celovit obrok za dete od cca godinu dana? Ja nekako pomislim da ako joj danas dajem samo voće i povrće (sa mesom još nismo počeli) da joj nešto fali. Doji naravno puuuno i danju i noću. Žitarice ne jede (osim hleba) jer to ne može sama.
    Da li pazite da obroci budu u isto vreme? Mi nikakav ritam nemamo i ako je danas ručak bio u 14h, sutra će možda tada spavati, nekad ćemo biti u šetnji...
    I nikako ne uspevam da joj uvedem doručak, ujutru ne želi ništa osim cice. Koliko da insistiram na doručku, da li da ga nudim ili da pričekam još koji mesec? Ona bi najviše jela uveče.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

probao je neki dan svježi sir i nije bilo reakcije...nama zasad na ništa nije bilo reakcije.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •