Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Povrat poreza - računi od privatnog ginek.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Povrat poreza - računi od privatnog ginek.

Kako mi trudnoću vodi privatni ginekolog, svaki put sačuvam račun za njegove usluge - da li na kraju godine mogu predati te račune prilikom predavanje porezne prijave i hoće li mi to uopće nešto značiti s obzirom da sam od 29.06. na komplikacijama (termin poroda je veljača)? Inače se računi za odlazak doktoru privatno mogu priložiti za odbitak od poreza koliko znam?!
    unaprijed hvala na informaciji

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Možeš predati račune i ući će svi računi iz 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako si od 29.6. na komplikacijama znači da si plaću za prvih šest mjeseci ove godine dobila, te da je za tebe više od pola godine uplaćivan porez. Zato imaš pravo na povrat poreza ne samo za pripadajući dio po osnovi računa za liječnika, već vrlo vjerojatno i za neiskorišteni dio osobnih odbitaka od 7. do 12. mjeseca ove godine.
    Dakle, svakako podnesi poreznu prijavu!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno računi

I ja sam priložila račun od ginekologa prije par godina, pazi samo da je na njemu tvoje ime, drugačije nisu priznavali!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: računi

Citiraj božana prvotno napisa
    I ja sam priložila račun od ginekologa prije par godina, pazi samo da je na njemu tvoje ime, drugačije nisu priznavali!
    Ja mislim da na mojim računima nije bilo mojeg imena, ali sam u poreznoj upravi, prilikom predaje Prijave poreza na dohodak, potpisala Izjavu da su računi moji.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na savjetima - računi su na moje ime! :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mislim da uz to treba napisati neku izjavu da lova s kojom si sve to platila nije prikupljenja donacijom, darovanjem od nekoga i sl.....već da je to podmireno iz vlastitih sredstava... :/

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UVEĆANJE OSOBNOG ODBITKA ZA ZDRAVSTVENE USLUGE:
    Korisnik olakšice/oslobođenja
    Rezident koji je isključivo za sebe (ne i za uzdržavane članove) u Republici Hrvatskoj iz vlastitih sredstava platio:

- zdravstvene usluge u svrhu liječenja što su obavljene u zdravstvenim ustanovama ili od strane ovlaštenih i registriranih zdravstvenih radnika privatne prakse u RH, i/ili
    - nabavu lijekova, i/ili
    - nabavu ortopedskih pomagala,
    a što nije podmireno iz osnovnog, dopunskog ili privatnog zdravstvenog osiguranja ili iz dobivenih darovanja za te namjene.

Pojašnjenje
    Dio osobnog odbitka po osnovi stvarnih izdataka za zdravstvene usluge porezni obveznici rezidenti mogu koristiti pod uvjetima:
    1. da su zdravstvene usluge obavljene za vlastite potrebe poreznog obveznika odnosno da su pružene poreznom obvezniku,
    2. da su zdravstvene usluge obavljene u zdravstvenoj ustanovi ili od zdravstvenog radnika privatne prakse koji su ovlašteni odnosno registrirani za obavljanje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj u skladu s posebnim zakonom,
    3. da izdaci zdravstvenih usluga poreznog obveznika nisu plaćeni na teret osnovnog, dopunskog i privatnog zdravstvenog osiguranja,
    4. da izdaci za zdravstvene usluge obavljene poreznom obvezniku nisu plaćeni iz darovanja koje je porezni obveznik za te namjene primio od drugih fizičkih i pravnih osoba,
    5. da za obavljene zdravstvene usluge porezni obveznik posjeduje i godišnjoj poreznoj prijavi priloži vjerodostojne isprave.

Vjerodostojnim ispravama osobito se smatraju:1. izvorni računi zdravstvenih ustanova i zdravstvenih radnika privatne prakse o obavljenim zdravstvenim uslugama,
    2. potvrde o plaćenoj participaciji uključivo i potvrde o administrativnim pristojbama plaćenim prilikom korištenja zdravstvene zaštite sukladno Zakonu o zdravstvenom osiguranju,
    3. pisana izjava poreznog obveznika da izdatke za zdravstvene usluge nije platio sredstvima dobivenih darovanja pravnih i fizičkih osoba. Izjava ne mora biti ovjerena od javnog bilježnika.

Vjerodostojne isprave obvezno glase na ime i prezime poreznog obveznika rezidenta koji koristi pravo na dio osobnog odbitka po osnovi zdravstvenih usluga.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

UVEĆANJE OSOBNOG ODBITKA ZA ZDRAVSTVENE USLUGE:
    Korisnik olakšice/oslobođenja
    Rezident koji je isključivo za sebe (ne i za uzdržavane članove) u Republici Hrvatskoj iz vlastitih sredstava platio:

- zdravstvene usluge u svrhu liječenja što su obavljene u zdravstvenim ustanovama ili od strane ovlaštenih i registriranih zdravstvenih radnika privatne prakse u RH, i/ili
    - nabavu lijekova, i/ili
    - nabavu ortopedskih pomagala,
    a što nije podmireno iz osnovnog, dopunskog ili privatnog zdravstvenog osiguranja ili iz dobivenih darovanja za te namjene.

Pojašnjenje
    Dio osobnog odbitka po osnovi stvarnih izdataka za zdravstvene usluge porezni obveznici rezidenti mogu koristiti pod uvjetima:
    1. da su zdravstvene usluge obavljene za vlastite potrebe poreznog obveznika odnosno da su pružene poreznom obvezniku,
    2. da su zdravstvene usluge obavljene u zdravstvenoj ustanovi ili od zdravstvenog radnika privatne prakse koji su ovlašteni odnosno registrirani za obavljanje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj u skladu s posebnim zakonom,
    3. da izdaci zdravstvenih usluga poreznog obveznika nisu plaćeni na teret osnovnog, dopunskog i privatnog zdravstvenog osiguranja,
    4. da izdaci za zdravstvene usluge obavljene poreznom obvezniku nisu plaćeni iz darovanja koje je porezni obveznik za te namjene primio od drugih fizičkih i pravnih osoba,
    5. da za obavljene zdravstvene usluge porezni obveznik posjeduje i godišnjoj poreznoj prijavi priloži vjerodostojne isprave.

Vjerodostojnim ispravama osobito se smatraju:1. izvorni računi zdravstvenih ustanova i zdravstvenih radnika privatne prakse o obavljenim zdravstvenim uslugama,
    2. potvrde o plaćenoj participaciji uključivo i potvrde o administrativnim pristojbama plaćenim prilikom korištenja zdravstvene zaštite sukladno Zakonu o zdravstvenom osiguranju,
    3. pisana izjava poreznog obveznika da izdatke za zdravstvene usluge nije platio sredstvima dobivenih darovanja pravnih i fizičkih osoba. Izjava ne mora biti ovjerena od javnog bilježnika.

Vjerodostojne isprave obvezno glase na ime i prezime poreznog obveznika rezidenta koji koristi pravo na dio osobnog odbitka po osnovi zdravstvenih usluga.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da li ce se moci dobiti i povrat poreza za privatno rodiliste?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •