Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako se nosite sa dolaskom vještice

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno kako se nosite sa dolaskom vještice

...a želite ostati u drugom stanju?
    Naime, znam da je neumjesno govoriti o tome zbog cura koje pokušavaju dulje vrijeme,ali eto,mi radimo 4 mjeseca pa ništa. Ukratko,PCOS i preboljena klamidija,sad sam na pauzi sa pilulama,pijem vrkutu,marulju i vitex,m dolazi redovito,sa malo šara baranja.Najteže od svega ipak pada dolazak m,kada hoćete ili nećete već polako osluškujete svoje tijelo,potajno se nadate,no želite ostati realisti,pa ipak ne želite pretjerivati...
    Imam energije,volje i optimizma,sa dečkom pričam o tome,možda ćemo morati otići korak dalje,klomifen,hsg,jer sam klamidiju mogla imati najdulje dvije godine,i ne znam da li je to baš dovoljno da ostavi posljedice..ma,neću da kukam i da duljim,htijela sam ovaj dan dolaska vještice jednostavno sa vama podijeliti i čuti kako se vi nosite sa tim problemom,ako ga imate..sve vas lijepo pozdravljam

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: kako se nosite sa dolaskom vještice

Citiraj ninnicka prvotno napisa
    htijela sam ovaj dan dolaska vještice jednostavno sa vama podijeliti i čuti kako se vi nosite sa tim problemom,ako ga imate..
    :shock: :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dan dolaska menstruacije...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ninnicka - ima ti identičnih topica na podforumima - prije začeća i potpomognuta oplodnja, pitaj tamo - tamo svi kuže što je "vještica" itd. evo samo nekih zadnjih topica, bit će ti lakše kad pročitaš, vjerojatno. Sretno!

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=55457 - s pdf-a potpomognuta

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53552 - s pdf-a potpomognuta

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29493 - s pdf-a potpomognuta

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=1015 - s pdf-a prije začeća

Inače, ako par ima nezaštićene odnose godinu dana (a žena je ispod 35, muškarčeve goidne nevažne) i ne dolazi do začeća - treba se obratiti liječniku (u pravilu socijalnom giniću) da da uputnice za najosnovnije pretrage - hormone 3. i 21. dc, cervkalne brisevve, spermiogram za muškaraca, nakon čega par šalje kod ginekologa stručnjaka za MPO-ovca - ginekologa koji se bavi medicnski potpomognutom oplodnjom (to su ti u ZG-u dokotori na Vuk Vrhovcu, Sv. Duhu ili Petrovoj), ili priv. klinike - Poliklinika IVF, Poliklinika Vili, ili u Rijeci KB Rijeka (nema privatnika) ili u Osijeku KB Osijek (nema privatnika) ili u Splitu Poliklinika Cito (privatna, u splitu nema državnih klinika). Nikako se socijalac ili privatni ginić koji nisu za to specijalizirani ne smiju "igrati" MPO-ovca pa natjeravat par na ciljane odnose ili prepisivat klomifen itd - a to se dogodi pa par bezveze biva maltretiran od strane takvih doktora uz minimalnu šansu za uspjeh, a godine idu - ženske godine su najbitnije - ovarijska rezerva.

Ako ženski dio para ima preko 35, onda je razdoblje kad se može pokušavat spontano doma - oko 6 mjeseci.

Tako kaže struka. Ajde, sretno i čim prije do bebice!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ina33,hvala ti puno na vrlo iscrpnom odgovoru i za topice!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dakle, ako vaši pokušaji zatrudnjivanja traju ili godinu dana (ako ti je ispod 35) ili 6 mjeseci (ako ti je preko 35) treba čim prije doć do tih ginekologa specijalista za MPO. I sami postupci kod tih doktora se čekaju, kako koji postupak, ali tzv. "umjetna" - stručni naziv je "IVF" se čeka godina dana, do tvoje 38. godine država ih financira 3, pa sad ti vidi u kojoj ste fazi i nemoj da ti prođe 3-4 godine kod socijalca, onda još godina dijagnostike kod MPO-ovca, pa godina čekanja na postupak itd. Što prije skužiš di ste i šta ste, što prije se odlijepite od socijalnog ginića ili privatnika opće gino prakse, što prije krenete do MPO-ovca i počnete nešto konkretno radit (a ne igrarije u stilu da ti piješ klomifen bez da te iko gleda na UZV - to ti je i opasno, može se u bolnici zavrit) - to bolje. Naravno, ako sve to ako je prošao ovaj rok od godinu dana odn. 6 mjeseci, ali nekim parovima treba puno da se osvijeste jer im ginići pričaju bapske priče "opustite se", pa onda to sve umjesto 2-3 godine traje (bespotrebno) i dulje. Kad krenete u akciju, bit će sve lakše (naravno, ako je potrebno).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj ninnicka prvotno napisa
    htijela sam ovaj dan dolaska vještice jednostavno sa vama podijeliti i čuti kako se vi nosite sa tim problemom,ako ga imate..
    :shock: :?
    kaj sorci, vec si mislila da si ti u pitanju

dolazis s metlom i donosis lose vijesti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj mikka prvotno napisa

sorci nosi dobre vijesti!
    kad ju se pozove, naravno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj mikka prvotno napisa

sorci nosi dobre vijesti!
    kad ju se pozove, naravno
    A vidim da si se osjetila pozvana naslovom topica

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kopiram s istoimenog topica:

Citiraj Gago prvotno napisa
    tako je i meni bilo kad smo priželjkivali bebu...nismo imali zdravstvenih problema ali nismo pogađali kad je trebalo...
    ali zato nas je iznenadilo kad sam bila uvjerena da samo kasni zbog promjene klime...
    stoga ti želim sretno i manje brigaj...
    ako si bila kod dr i dobila zeleno svjetlo,a nadam se da si išla prvo kod dr na pregled...sve je stvar onda tajminga

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala cure,sorciere,vivim da spominjem tvoje ime uzalud.. hvala svima na informacijama,ina 33 dala si si truda,svaka čast,pinocchio i tebi hvala,dobila sam zeleno svijetlo,jedino se bojim trenutno neprohodnosti jajovoda,jer s obzirom na pms i dolazak mjesečnica,vjerujem da imam ovulaciju.Ma,prošla sam sve one moguće faze u glavi,odem toliko daleko da pomislim i na najgore,kao,da budem realna i da se primirim...al daj je lako,nije,to svi znamo i zato hvala Bogu i vima vama na ovom forumu.pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •