Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: Druženje zdravi-bolesni, tko je tu lud?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ja se prijavljujem u klub Lune i Loryblue.
    I ja.
    I ja. Djeca mi pucaju od zdravlja, iako (ili možda baš zato?) su od početka života bili u kolektivu i izloženi svemu i svačemu. Naravno, kad se radi o bolestima kao što su bile vodene kozice, šarlah i tome slično, ne idemo nikamo, a onima koji dolaze kažemo da je dijete bolesno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije isto dijete od godinu, dvije ili tri i beba od mjesec dana, naprimjer. 8) Niti ja vise ne pazim toliko, a ima samo 4 mjeseca, oslabljenog je imuniteta zbog bolesti u prosincu i sl. Ali svejedno je necu voditi u posjet ljudima koji imaju gripu. Ni sad ni poslije, smrkavi nosevi nisu toliki problem

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo oni koji malo više titraju oko boleština. Ne volimo da nam dolaze bolesni, niti posjećujemo bolesne. Malo curkanje nosa može proći u iznimnim situacijama.

U svakom slučaju uvijek naglasim ako je Lovro malo šmrkav, a isto očekujem i od onih kojima idemo ili koji nam dolaze.

No isto tako, koliko god pazili, dijete nam se zarazilo šarlahom. Na sam Badnjak ili Božić. Jedino moguće mjesto gdje je pokupilo streptokok moglo je biti u našem lokalnom dućanu ili u tramvaju za Božić (polulprazna) kad smo išli baki.
    I koliko god pazili, opet smo doveli svoje frendove u opasnost da isto pokupe taj streptokok. Jer je Lovro bio zarazan na samoj NG dok smo partijali. S time da nije imao temperaturu, niti druge simptome šarlaha. Ali ga je bolilo grlo. Što smo skužili dan - dva iza.
    I to mi samo govori da koliko god pazili, dijete ne možeš zaštiti. Ali možda možeš smanjiti vjerovatnost da nešto pokupi. Ili opet, ne možeš... :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Citiraj vertex prvotno napisa
    Ja se prijavljujem u klub Lune i Loryblue.
    I ja.
    I ja. Djeca mi pucaju od zdravlja, iako (ili možda baš zato?) su od početka života bili u kolektivu i izloženi svemu i svačemu. Naravno, kad se radi o bolestima kao što su bile vodene kozice, šarlah i tome slično, ne idemo nikamo, a onima koji dolaze kažemo da je dijete bolesno.
    i mi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

No isto tako, koliko god pazili, dijete nam se zarazilo šarlahom. Na sam Badnjak ili Božić. Jedino moguće mjesto gdje je pokupilo streptokok moglo je biti u našem lokalnom dućanu ili u tramvaju za Božić (polulprazna) kad smo išli baki.
    Šarlah od vremena do vremena pohara vrtić i tko ga nije dobio prije, dobit će ga kasnije. Znam da se može dobiti ponovo, ali ipak teže, stvori se neki imunitet. M. ga je prebolio u vrtiću, a sada kada je pola razreda bilo u krevetu, njemu ništa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svakako sam za to da se dječje bolesti prebole prije puberteta, ali ipak nastojimo ih izbječi barem do godinu dana.
    Ponekad razmišljam što je bilo drugačije u vezi viroza, bolesti dok sam ja bila dijete. Zdravije smo se hranili - bolji imunitet??? Da li je općenito bilo manje virusa, bakterija? Da li smo sad svi osjetljiviji zbog stalnog doticaja s raznim kemikalijama, pesticidima,...? :/
    Nisam išla u vrtić, čuvala me baka, ali svakodnevno sam se družila s mnogo djece što starije, što mlađe. U tom razdoblju do osnovne škole skoro da i nismo bili bolesni. Tek koje šmrcanje bez temperature. U školi sam dobila samo vodene kozice (1. razred), od drugih bolesti ništa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam bila kaj bi se reklo stalno bolesna. Sjećam se da sam imala šarlah, dolazio mi je neki doktor doma davati injekcije. Imala sam sve dječje bolesti, rubeolu, kozice, jedino sam mumps dobila tek u osmom razredu :shock:
    Imala sam jako osjetljive sinuse i išla sam na neke čudnovate inhalacije.
    Povraćala sam sam svako malo tj. imala vrlo osjetljiv želučić (ne bi mi se sad reklo ).

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Niti bolesni idemo u goste, nit nam bolesni dolaze.
    Ako je imalo šmrkava uvijek ukažem na to onome s kim ćemo se družiti.
    No u našem krugu ljudi to je normalno i nemamo nikakvih problema zbog toga.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znam slučaj kod prijateljica se slavio rođendan od male i sva dječica lijepo se igraju da bi jedna mama nakraju rekla kako mali ima strašne proljeve neku crijevnu virozu i ne ide u vrtić radi toga a druga mama na to "pa da i moja isto" :shock: :shock: :shock: svašta!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znam za slučaj proslave rođendana, jedna mamica zaboravila napomenuti da curica ima uši. :shock: Curice se igrale frizerke i nakon zajedničkog češljanja, nakon nekoliko dana svih 15 osvanulo s ušima u kosi.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se prijavljujem u klub Lune i Loryblue. Ljudi koje poznajemo ni sami ne bi dosli niti sugerirali dolazak ako je bilo cije dijete bolesno. Bolesno znaci da ima gripu, nekakvu virozu s visom temperaturom koja zahtijeva odmaranje, lezanje itd. Nikad mi se nije desilo da nam netko dovede bolesno dijete jer bolesno dijete ni samo bas nije odusevljeno igrom i skakanjem naokolo. Ni moja djeca kad su bolesna nemaju bas neku volju za izlascima, posjetama itd.
    S druge strane, kasljucanje, smrcanje i sl. mi stvano nije neka prepreka za druzenje. Gomila djece u vrticu prakticki citavu godinu smrca i kaslje. Moja Jasena je sve do nedavno bila jedno od te vjecno smrcave i kasljucave djece. Ja sam obicno prilicno obzirna pa prije odlaska u posjetu kazem da mi dijete kasljuca i pitam jel to ok.
    I kod nas je ovako.

Kad je Fiona krenula u vrtić, gotovo cijelu zimu je kašljucala i šmrcala (mislim na prozirnu vodicu iz nosa), ništa više od toga. Svatko tko nam je htio doći u goste bio je upozoren, isto kao i svatko tko nas je zvao da dođemo (ili da se nađemo u gradu, svejedno). Uglavnom, ljudi su znali kako stvari stoje i mogli su sami odlučiti žele li se družiti ili ne.

Kad je u pitanju bilo što ozbiljnije od kašljucanja i vode iz nosa, naravno da čekamo da prođe, a isto očekujemo i od drugih.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    znam slučaj kod prijateljica se slavio rođendan od male i sva dječica lijepo se igraju da bi jedna mama nakraju rekla kako mali ima strašne proljeve neku crijevnu virozu i ne ide u vrtić radi toga a druga mama na to "pa da i moja isto" :shock: :shock: :shock: svašta!!!
    Citiraj Anemona prvotno napisa
    Znam za slučaj proslave rođendana, jedna mamica zaboravila napomenuti da curica ima uši. :shock: Curice se igrale frizerke i nakon zajedničkog češljanja, nakon nekoliko dana svih 15 osvanulo s ušima u kosi.
    Ovo su primjeri krajnje bezobraznog i neodgovornog ponašanja. Koliko god ružno zvučalo , ta djeca više ne bi kročila nogom kod nas doma niti bi bila pozvana na bilo kakve proslave, igraonice, bilo što. :/

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je isto normalno da se dogovaramo s posjetiteljima (rođacima, frendovima itd) ili kad mi nekamo idemo... ali, mogu vam ispričati i drugu stranu medalje...
    ja sam kao dijete vječito bila prehlađena... (sve do puberteta a otad me možda ćopila prehlada par puta) no to nikad nije bila ni gripa, ni angina... jednostavno mi je organizam tako reagirao na zimu... sve viroze su bile moje... redovito bi to bila grlobolja i zaštopan nos koje bi liječili simptomatski (čaj s medom i limunom i eventualno kapi za nos)... znači stvarno ništa opasno za druge, samo sam ja bila u komi... opet ponavljam, valjda mi je grlo bilo slaba točka, no bolje grlo nego pluća ili slično...
    i sad, gdje se javio problem... moja ujna je naučila bratića i sestričnu (pretpostavljam jer klinci ne bi tak nešto sami izmislili) bi me u to vrijeme redovito izbjegavali ko kugu... a živjeli smo i još živimo jedni do drugih, susjedi smo... sad si zamislite 11 godišnjakinju kojoj rođaci ispale s vrata: "Što si došla kad si bolesna? Da nas zaraziš?" A ja sam bila najmlađe dijete u obitelji, znači svi su imali bolji i jači imunološki sustav od mene... prije sam ja od njih pobrala... bilo mi je koma

Zato, treba paziti ali mislim da treba biti i tolerantan u iznimnim situacijama

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

baš mi je drago da sam vidjela ovaj topic jer sam baš jadna!
    Priča br 1: MM slavio rođendan sad nedavno i došli šogor i šogorica sa klincem-naravno prehlađenim, kihao je na sve strane i normalno odmah drugi dan i Goran je dobio temperaturu i bio prehlađeni!
    A priča br 2: ove nedjelje došli taj isti šogor s klincem do nas i kao sve ok, da bi nas navečer nazvao i rekao da mali ima vodene kozice!
    sad vi meni recite dal je moguče da u 2 popodne nije imao koze a u 6 ih je imao?
    ili je samo trebalo malo gledati?!
    ljuta sam i jadna jer mislim da je to jako bezobrazno-dolaziti u posjetu maloj bebi sa bolesnim djetetom!
    meni takvo nešt ne pada na pamet! a mislim da ni nikome ko imalo misli svojom glavom!
    Evo sad čekamo da se pojave ili ne pojave koze na Goranu!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Big milky mum, potpuno te razumijem, mi imamo 100 takvih situacija u familiji i čim se toga sjetim ide mi para na uši.
    Pusa Goranu!

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    I ja. Ali MM ne, on je puno veci panicar (po meni i pretjeran), pa zajedno dobijemo neku zlatnu sredinu.
    mm je takav paničar da ga na daleko nema.
    je li maloj došla fibra na 37,5 on bi odma dava sirupe.
    na 38 bi već gura čepić.
    38,5 isti dan bi se nacrta kod doktorice.
    39 je već stanje za bolničko promatranje.

i ja sam s njim više luda o borbe.
    pa šta da ima fibru 37,5 jedan dan. ništa. promatrat ćemo je, mirit joj fibru i vidit šta ćemo drugi dan radit. ali kod njega jok. odma triba trčat doktoru.

a ovo je njegova sramota od prije 10-ak dana koju sam i ja podilila s njim (jer mama ipak mora bit svemu nazočna):
    dignem ujutro šeficu za vrtić, stavim je na tutu - neće pišit jer joj se ne piši.
    obučem je, nahranim, opet pošaljem na tutu - ne piši joj se.
    i tako prođe vrime našeg spremanja za vrtić, dođe vrli tata (koji je usput i moj mm) po nas za odvest nas svakog na svoj posao, a šefici se i dalje ne piši. a prije spavanja i po noći je pila čaja.
    i ja to ispričam zakonitom. a ovaj odma u paniku.

i pogodite di smo završili: kod pedijatrice koja ne da nas je gledala :shock: , pa malo :? , pa opet nego je sigurno kad smo otišli ostala i rekla: bože koji kreteni od roditelja.
    pita pedijatrica: šta je maloj?
    a mm kaže: ne piši
    otkad ne piši? - od noćas (jer sam je ja digla po noći da se popiši).
    i dala nam pedijatrica uputnicu za vadit mokraću, bris...bla, bla, bla.

kad smo izašli iz ordinacije ja ovakva kažem mm-u: vodi me isti sekund da ostavim dite u vrtić i odem na posal dok ti nisam šiju zavrnila. a ako se dite razboli jer smo sidili u istoj čekaonici sa šmrcavom i fibroznom dicom jadna ti majka. a zašto: jer se šefici nije pišilo to jutro.
    naravno kad smo došli u vrtić mala otišla u zahod obavit svoje.

auuuuu s kakvim ja trtarošom navigajem
    a on će prije umrit nego popit tabletu ili otić do doktora.

sorry na OT, ali baš mi se fino došlo ispucat. nisam od tog posjeta pedijatrici izbacila bijes.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Loryblue baš me nasmijao tvoj post Super ti je muž!

big milky mum narvno da nije uredu ponašanje od tvoje šogorice i tvog šogora. Što se tiče kozica vrlo je moguće da ih zaista nisu primjetili sve dok nisu došli kući. Mi smo se družili sa jednim malim kod prijateljice i sve je bilo ok dok ga nije previla i skužila da je počeo dobivati piknjice. Nikakvih drugih simptoma nije imao. No na svu sreću Patrik ih nije dobio iako su si i slinu izmijenili tako da ne moraš biti u panici. 3 tjedna ti je najduži period za inkubaciju pa ćeš vidjeti. Mi šaljemo vibrice da ne dobijete

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

loryblue, mislim da ti muz nije idealan partner za porod

mi smo tolerantni. i dok je bio beba. kasljanje, smrcanje, lagana temperatura... ne opterecujem se time. poceo se razbolijevati tek sad u vrticu, ali samo kratke virozice, nije nikad pio antibiotike.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi isto još nismo vidjeli antibiotike, 2 puta je imao lagano temperaturu, 4-5 puta prehlađen, kašljao, šmrcao, 2 puta proliv i to je to.
    Da su bolesniji vjerovatno bih bila oreznija, ipak ih ne vodimo ozbiljnije bolesnima. Inače uvijek kažem ljudima da smo šmrkavi, pa neka sami odluče i volim da mi se kaže.
    Big milky mum ovo za kozice je moguće, kod nas osip nije odmah ni med. sestra prepoznala( nije mlada ni neiskusna). Kako je imao AD izgledalo je kao da se počešao na par mjesta, otišli ped. ušli na normalni ulaz, kozice na kraj pameti...Tek je pedijatar prepoznao...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam bila sretna kad je moj mali dobio kozice s par mjeseci, mislim da je imao 4-5, ne sjecam se tocno. em su prosle za 4 dana, em nije imao ni temperaturu, nije ga nista svrbilo, ma nista, super je to podnio. a kad dobiju kasnije.. aj ti objasni klincu od 2-3 godine da se ne smije cesati a svrbi za poluditi. ili moji frendovi dobili kozice sa po 25 i kusur svaki, ostali im sve krateri po licu. ja sam zadovoljna da smo mi to ovako brzo i bezbolno prebolili . a vjerojatno ih je pokupio kod doc kad smo dosli na pregled. s tim da su odvojene cekaonice za zdravu i bolesnu djecu.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

malo ste me utješile
    mikka stvarno je to kod vas tak bezbolno prošlo?
    ja sam se baš zato i bojala jer je Goran još mali!
    a sad vidim da je tvoj bio još mlađi! super što je tak glatko prošlo!
    ma nadam se da bude sve ok, kak god da bilo!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se cini da sto si mladi, to brze i bezbolnije prolazi. tako da sam ti htjela napisati da si ustvari imala srece, ali mi je bilo malo glupo, mislim reci sreca za bolest, ali opet..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nadam se da tvoj maleni neće još dobiti kozice. Moj M. ih je imao u jaslicama, s neke 2-3 godine - možda ih je imao ukupno desetak na cijelom tijelu, tako da je to vrlo bezbolno prošlo. Istina je da su kozice sve jače izražene što je čovjek stariji.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

big milky mum, ako si bolovala kozice, a dojiš, velika je vjerovatnoća da je bebač "zaštićen", bar je nama tako pedijatar rekao kad je od kume malena bila u kontaktu sa N, dan prije pojave osipa. Niti jedno od troje djece koji su tad bili s njim nisu dobili kozice, ali zato ja jesam sa 32 godine. Maleni je imao 2,5 godine, sve prošlo super, a ja sam se mjesecima oporavljala
    Ipak vibram da ih još ne dobijeta, nego tek za 2-3 godine

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E ja se ne volim druziti s bolesnima. (Ovdje naravno mislim na lako prenosive infektivne, a ne hronicne bolesti) Mrzim kad mi kolege dodju bolesne na posao, da ispadnu "veci i predaniji radnici" i onda zaraze pola ureda...
    Isto tako, nisam sretna kad mi je V u drustvu prehladjenih.
    Samo iz razloga sto stvarno, ali stvarno mrzim biti bolesna i sto me i dalje jako uznemiri svaka povisena temperatura mog djeteta.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lorryblue, lakše mi je kad vidim da ima netko gori od mog muža!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    big milky mum, ako si bolovala kozice, a dojiš, velika je vjerovatnoća da je bebač "zaštićen", bar je nama tako pedijatar rekao kad je od kume malena bila u kontaktu sa N, dan prije pojave osipa.
    ja sam dojila, kozice prebolila, a moj mali ih je pokupil sam tak. sva sreca pa ih nije imao na koga prenesti, jer svi u blizoj okolini su ih prebolili.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nemam ništa protiv normalnog šmrcanja i eventualnog kašljucanja koje je vjerovatno posljedica punog nosića.
    ALI ne podnašam kad mi dođe malo dijete koje kašlje ko stari djeda i to već duže vrijeme. Ja ustvari imam prijateljicu čija su djeca nažalost stalno bolesna, siročad stalno kašljaju ili imaju temperaturu. Žao mi ih je i žao mi je što se manje viđamo zbog toga, ali kad jednostavno nikako da dočekam da ozdrave. Prijateljica je puuuno ležernija od mene i uopće me ne shvaća i kaže da se po mojem npr. njezina djeca nikad ne bi družila.
    Ja ipak mislim da je u tome i glavni problem ili npr. kad djete koje abnormalno kašlje pošalje van na sanjkanje usred zime.

Istina svako ima svoje, ali ipak stojim kod toga de je bolje biti oprezan i spriječiti nego da mi se poslije dijete pati od muke i boova.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oka, potpisujem u cjelosti.
    Imamo i mi jedne takve prijatelje čiji mali stalno kašlje i hripa,šmče i sl.
    Stvarno smo ih počeli izbjegavati u velikom luku jer nam je mala nakon svakog od tih druženja prehlađena.
    Znam da je ne mogu držati zauvijek pod staklenim zvonom, ali mogu barem dok je oako mala i osjetljiva probati te boleštine svesti na minimum pogotovo u sitacijama na koje mogu utjecati (druženje s bolesnima, vrtić, šoping centri sl. u vrijeme viroza)

I što je najgore, baš zanimljivo da su djeca "ležernijih " roditelja stalno šmrkava i bolesna. I da se ne nađu uvrijeđene neke forumašice koje su se deklarirale kao ležerne ne ciljam tu na njih nego na neke naše prijatelje i poznanike s malom djecom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tučica prvotno napisa
    I što je najgore, baš zanimljivo da su djeca "ležernijih " roditelja stalno šmrkava i bolesna. I da se ne nađu uvrijeđene neke forumašice koje su se deklarirale kao ležerne ne ciljam tu na njih nego na neke naše prijatelje i poznanike s malom djecom.
    Da, i ja sam to primjetila, kod vise nasih poznanika. Stalno su im djeca prhladjena, ono skroz lezerni, u smislu "nisu bolesni, samo im je nos smrkav i malo kaslju" ili slicno. I tako stalno. Meni to nije bas jasno. Uglavnom, izbjegavam ih.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj tučica prvotno napisa
    Da, i ja sam to primjetila, kod vise nasih poznanika. Stalno su im djeca prhladjena, ono skroz lezerni, u smislu "nisu bolesni, samo im je nos smrkav i malo kaslju" ili slicno. I tako stalno. Meni to nije bas jasno. Uglavnom, izbjegavam ih.
    ja bih rekla da je malo šmrkava (u smislu manje viroze, a ne da nije bolesna) pa tko voli nek izvoli

npr. odvest ću svoju djecu u posjet šmrkavom bratiću, ali i njima ću i svakom drugom reći da je moja šmrk šmrk

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Ja ipak mislim da je u tome i glavni problem ili npr. kad djete koje abnormalno kašlje pošalje van na sanjkanje usred zime.
    Hmm... i ja sam dijete koje je kašljalo poslala van na sanjkanje usred zime. I još sam i ja s kašljem i bolesnim grlom i sinusima išla s njim svaki dan dvaput dnevno kroz desetak dana po sat i pol-dva. MM je imao iste simptome, ali on je konstatirao da nismo normalni i ostao kod kuće.

Mišonja i ja smo ozdravili u potpunosti tijekom tog perioda, a MM koji se grijao kod kuće na kraju završio na Summamedu zbog upale uha i na nekakvim kapima za nos s kortikosteroidima zbog sinusa. Hm :? :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a gle, sve to zavisi.
    ima raznih "kašljeva"
    npr. moje dijete koje kad kašlje, a da nema temperaturu- mora u vrtić jer meni neda bolovanje.
    jesam ja neodgovoran roditelj???

valjda nisam 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidiš, meni baš iskustvo govori da su djeca roditelja "staklenih zvonara" non-stop bolesna.

Kaleb nije dobio crijevnu virozu kad nam je mala prijateljica s istom bila na čuvanju, niti temperaturu i upalu grla kad je pio iz iste čaše s frendom koji je to imao. Kod nas se ležernost isplatila. Doduše, ne znam kako bih se postavila da je stalno bolestan, vjerojatno bih bila manje ležerna.

E, da, kad spominjem ležernost, mislim na našu ležernost prema boravljenju uz drugu bolesnu djecu. Mi nemamo ni prilike izložiti druge našim boleštinama jer je samo 2x u životu imao temperaturu.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako planiramo u posjetu, ili ako se netko nama najavio, obavezno porazgovaramo o možebitnim šmrkavostima, kašljucavostima i ostalim -ostima.
    Nismo picajzle, daleko smo od staklenog zvona, ali ipak moramo imati neke kriterije. Radije pričekamo sa posjetom još koji dan, ne bu nam kruna pala s glave.
    Do sada, hvalim se , nismo imali težih prehlada ni ikakvih dječjih bolesti, kuc-kuc.

Grozim se sipljivih susjedica koje zaviruju u dječja kolica i dijele okolo bombončiće. Podsjećaju me na gerijatrijske dilere zarazama (grozna sam, znam, ali ipak više volim imati zdravu djecu nego podilaziti odraslima ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Deaedi, sta ti tocno nije jasno?
    ja sam navela primjer svoje Jasene koja je citave dvije godine svog zivota provela slinava. U fazama je znala tako grozno kasljati da smo je vodili kod vise lijecnika, trazili "druga misljenja" jer sam nekad stvarno znala pomisliti da dijete ima hripavac. I uvijek smo dobijali isti odgovor: nije jos nista!! I da ne nabrajam dalje....S druge strane, jednom do sada je imala povisenu temperaturu i to je sve. Da ne duljim....sve te njezine epizode kasljanja i slinavljenja su prosle kao rukom odnesene, skoro pa preko noci. Shvatila bih one koji bi mi tada dosli i rekli da ne zele druzenje radi toga. Ali, to stvarno nije nesto sto se moze odlezati i zalijeciti. Ona je imala takav organizam, takav put je morala proci da bi ojacala.
    I sama sam se nekad zgrazala na slinavu i kasljucavu djecu jer mi Zorka takva nikad nije bila. Ali, iskustvo mi je donijelo spoznaju da niti su sva djeca ista, niti su sve situacije iste niti sve treba gledati istim ocima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Deaedi, sta ti tocno nije jasno?
    Pa evo, nije mi jasno kako njima nije jasno da su im djeca non stop bolesna jer su prelezerni. (govorim o svojim poznanicima, nije komentar na necija iskustva sa foruma, to sam vec napisala - tvoj primjer iskreno nisam ni procitala, promakao mi je).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mislila da i mene tu ubrajas.
    Ali eto, mozda je i kod tvojih poznanika slicna situacija?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hm, mi se ne obaziremo na smrkavu djecu, to mi je nekako normalno stanje za hladno i mrljavo vrijeme.
    Pod bolesne sam mislila na ozbiljne bolestine + razno razne viroze koje donose visoku temperaturu, povracanje i sl.
    A taman sto sam pohvalila svoju okolinu, evo prosli tjedan mama MM-a imala neku virozu s temperaturom, i tek sto joj je pala temp. evo nje sljedeci dan jer sad joj je dobro, jos samo kaslje.
    Prvi dan smo se, ustvari, jos izvukli, rekli da c emo mozda doci mi, vidjet cemo jos (jer navalila da vidi L, kao dugo ju nije vidjela, doci ce ona kod ako necemo mi k njoj), i naravno nismo dosli. Kad evo nje sljedeci dan, jer zdrava je, jos samo kaslje, pozelila je unuku pa mora doci da ju vidi. I onda sjedi kraj L, nakaslje se, pokrije usta rukom, pa pruzi tu ruku prema L. Jos si ne mogu oprostiti sto ju nisam odj.... taj dan. To je njena silna ljubav prema unuci o kojoj non-stop prica.
    I sad bi opet dolazila, ali sam ju ovaj tjedan otpirila i prije sljedeceg tjedna ju ne zelim vidjeti. Jer njoj je super, samo jos hripa.
    Evo sad mi je lakse kad sam to napisala.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja smrcavost i kaj sve ide s tim ne smatram bolescu i shodno tome idemo kud nam se hoce i kad smo smrcavi i ne smeta nam druzit se sa smrkavcima.

Naravno, ako povracas i neznam kaj onda nit si u stanju za drustvo pa shodno tome nemas se niti kaj druzit s drugima.

Kao Zdenka, valjda, opcenito sa zdravljem problema nemamo (ne nekakvih zbog kojih bi dizali paniku ili ih smatrali "van normale zivota"), a to, skroz neznanstveno i subjektivno, pripisujem upravo ovom nasem lezernom pristupu (ukljucujuci i neparanoicnost u svezi bakterija i virusa koji nas svugdje okruzuju) te zdravoj prehrani i fizickoj aktivnosti.

Iskreno mislim da sto se vise ogradujes da si to vise podlozniji.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Vidiš, meni baš iskustvo govori da su djeca roditelja "staklenih zvonara" non-stop bolesna.
    Zato smo mi non-stop vani, u šetnji, na sviježem zraku i kad kašljemo i kad smo šmrkavi. Doktorica nam je preporučila, ako nema veće temperature, lijepo se obući i vani na zrak.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja sam bila sretna kad je moj mali dobio kozice s par mjeseci, mislim da je imao 4-5, ne sjecam se tocno. em su prosle za 4 dana, em nije imao ni temperaturu, nije ga nista svrbilo, ma nista, super je to podnio. a kad dobiju kasnije...
    E sad...
    Ovako je i moja seka prebolila kozice, skroz mala. Ali ih je ponovno dobila kad su joj djeca bila bolesna. :shock:
    Doktor joj je rekao da je to baš zato što je bila jako malena kad ih je prvi put dobila, u stilu da to povećava mogućnost da ih dobiješ kasnije opet. :/
    No to ne mora ništa značiti, eto tako je to bilo kod nje.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj malac spada u boležljivu djecu koja lako pokupe sve, od curenja nosa, kašlja, pa do viroze, gripe - svega.
    Tako da smo od prvog dana kao i većina uveli - zdravi ZELENO, a svi "sumljivi" - za par dana....kad prođe boleština!

Tako nas je baš lijepo zeznula dobra frendica - mali je bio 2.tj. doma jer smo išli na skijanje, ona naravno to zna i dođe mi u srijedu (3 dana prije skijanja) sa curicom koja hriplje ko luda - jer da nam ona pokaže svoje slike, te ona samo malo kašlje... Znamo se godinama i znala je sva "prvaila", no eto....
    Naravno u petak u 22h malac počinje hripljati, no mi smo ipak krenuli na put, još je kurio od sub.-pon. 37.5. sa obilnim curenjem iz nosa i kašljem - kaj da vam dalje kažem...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    Nisam znalla da ima potrebe za otvaranjem ovakvog topica. Mislila sam da se podrazumijeva da se ne ide nikome bolestan i da bolesni ne dolaze. :shock:
    Pozvani mi bili na rođendan. Kad smo došli tamo klinci kašlju bez kraja i konca. Da bi mama onako usput napomenula kako mala ima NEKOG streptokoka i da je pod antibioticima!!!
    Nakon 2 tjedna smo završili u bolnici. Nalaz brisa - pogodite! Streptococ pneumoniae!!! Proživjela sam stravu i užas.Sad tri puta provjerim prije nekud idem.
    Bilo to prije točno godinu dana. Od tada no B od bolesti.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Zato smo mi non-stop vani, u šetnji, na sviježem zraku i kad kašljemo i kad smo šmrkavi. Doktorica nam je preporučila, ako nema veće temperature, lijepo se obući i vani na zrak.
    Naravno. Ako je dijete pod staklenim zvonom prvi kontakt s bakterijom će rezultirati boleštinom jer se imunitet treba izgraditi.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •